Stop Killing Games: Preko milijun potpisa za spas

poruka: 11
|
čitano: 2.497
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Stop Killing Games: Preko milijun potpisa za spas ".
9 godina

Hrabro. 

Nisam siguran u uspjeh, ali reset gaminga je nuzan.

Od odlicnih ideja i izvedbi, dosli smo u situaciju da su razni fondovi i PC organi poceli takeover i regulativu. Rezultat vidimo. 

4 0 hvala 0
15 mjeseci

Da, zadnje je ova fama sa bankama..

Naime, banke ne žele da se njihovi sustavi koriste za kupovinu sadržaja koji smatraju neprihvatljivim prema svojim pravilima, pa time utječu na distribuciju adult igara.

Ova politika dio je šire kontrole platnih mreža koja sprečava financiranje sadržaja koji krši njihova pravila, ostavljajući platformama malo izbora nego ukloniti te igre iz ponude.

Kao rezultat toga, platforme poput Steama uvode pravila koja omogućuju uklanjanje igara koje ne zadovoljavaju standarde platnih mreža i banaka.

To znači da banke indirektno cenzuraju ili blokiraju kupovinu određenih igara tako što ne dopuštaju financijske transakcije za te naslove, što može dovesti do uklanjanja tih igara s online prodajnih platformi.

Mislim, sad će mi banka govoriti na što da trošim novac i kako, a govorimo o legalno kupljenim sadržajima koji se legalno prodaju na "polici"..

127.0.0.1
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
Re: Stop Killing Games: Preko milijun potpisa za s
yoko999 kaže...

Da, zadnje je ova fama sa bankama..

...

Mislim, sad će mi banka govoriti na što da trošim novac i kako, a govorimo o legalno kupljenim sadržajima koji se legalno prodaju na "polici"..

-promašaj.. banka ti ne govori ništa, servisi žele postati banka, svi žele sve, kao što je benzinska-ina postala mala trgovina čipsa, čokolade itd.. odnosno problem vlasnika franšize, vlasnika platforme koja daje uslugu i kako oni taj novac žele ili ne žele dijeliti.. pa umjesto banke u narativ uključi proizvođače igara-softa i npr google-store, bit će ti jasnije :) ili neće...

tema-članak... još jedna jogurt-proljetna revolucija (u jesen..) ... onak, 'glasna' dok se viče i lupa bubanj, no ispuše se.. a tad politika vidi potencijalni broj glasača i realno ih tad ignorira.. ako pak zaključe da je nešto glasački korisnog, npr 5%... tad će napraviti projekt, fond, svašta.. lalaland, obećanja, plastične čepove i što sve ne.. :) .. no pružati support ne mogu, ne može, jer je to stvar biznisa, vlasništva, profita, .. nešto s čime eu birokracija nema baš ništa, .. a nije ni osnovno ljudsko pravo, tj možeš raditi što želiš, to se nazove sloboda, no to ne znači da ti netko mora osigurati igru, možeš igrati je mogućnost-pravo, no to pravo nitko ne može jamčiti, dati.. možeš samo ono što ti se ponudi, pojesti pizzu-sladoled, kupiti auto.. konzumerizam.. možeš samo ono što proizvođač nudi, ne što ti želiš tj izbor je kompromis želje i ponude, tržište, cijena, uvjeti.. pa ti nitko ne mora nuditi nešto što želiš i ne postoji pravni okvir koji bi tako nešto osigurao, tj kao pravo na posao koje deklarativno imaš, ne znači da ćeš neki posao i dobiti. .. imati pravo i ostvariti ga itd.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.9.2025 15:01 (ihush).
17 godina

Podržavam ovo prvenstveno radi "solo" igara koje su vezane za server provjeru jer imaju karcinom zvan live-service, opcionalne in-game storeove i sl. I onda kad zaključe da im se više ne isplati - j*bi se, ne možeš igrati kupljenu igru. Umjesto da izbace nekakav end of live patch koji ti omogućuje da dalje igraš solo bez always-online provjere.

Za čiste MP igre i ne vjerujem da ima neko uporište jer ako je igra primarno MP, serveri i održavanje koštaju. Eee, sad, zašto su polako ukinuli dedicated servere, to je već druga stvar... Uglavnom, barem se nešto događa.

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
Ako u uvijetima koristenja pise da se igra moze izgasit u bilo kojem trenutku, da sve transakcije su nepovratno zakljucene, svo vlasnistvo i prava iz igrice u to slucaju se gube - ...jbg.

0 0 hvala 0
17 godina
Ako to i je u uvijetima korištenja, svejedno mislim da se može pobiti na sudu
15 godina

Uvjetima ne uvijetima, moj bed, jedan zakamuflirani nepismeni me je zbunia jucer :)

...jbg. Dođeš pokrenit igricu, kao i svaki dan, i samo dobijes poruku da je igrica izgasena, hvala vam što ste bili dio ovog putovanja itd. Mikrotransakcija 100-200€ npr. ode u vjetar. Ali ako im je neisplativo držat servere online ti ih ne možeš prisiliti. WoW. SC2. Steam. Bug. Svaki online servis se moze izgasit. Amen.

0 0 hvala 0
12 godina
KIKI3ooo kaže...
Ako u uvijetima koristenja pise da se igra moze izgasit u bilo kojem trenutku, da sve transakcije su nepovratno zakljucene, svo vlasnistvo i prava iz igrice u to slucaju se gube - ...jbg.

postoji nešto što se zove prava potrošača i građana

da se radi o čistom ugovoru između dva pojedinca ili dva jednakosnažna pravna entiteta - onda je to ok što govoriš, no u srazu korporacija i 'malog ćovijeka' borba je unaprijed izgubljena

zato i postoje raznorazna antitrust i antimonopol ograničenja da se korporacije čistom silom nepresušnog kapitala i izvrtanja pravnih uzusa ne mogu tako lako u praksi, teoriji usprkos, poigravati s osnovama civilizacije - jer sve što radimo u cilju unaprjeđenja civilizacije zasniva se na pravima i boljitku svakog pojedinca i samim time društva ukupno, a istovremeno je nasuprotno ciljevima korporacija, koje su isključivo upregnute prema maksimalnom profitu nauštrb pojedinca i njegovih prava

nemoguće je složiti regule koje bi mogle pokriti ama baš svaku situaciju i predvidjeti svaku pravnu smicalicu pravnika koji su plaćeni da iskoriste slabost sustava, zato se i smatra da se zakoni trebaju tumačiti/koristiti u dobroj volji/namjeri, no namjera korporacija je jedino povećanje profita, pri čemu je dobrobit pojedinca i društva u cjelini njima potpuno nebitna - zato ih treba povremeno obuzdati u iskorištavanju slabosti sustava

15 godina

Ljudi ne kuže da to što si "bacia" 10-20 godina života na nekom online servisu/igrici i potrošio 50-100K eura (čak te cifre!) da je to nebitno. Jer prvi put kad si dosa si kliknia da se slažeš sa uvjetima korištenja, u kojima piše da se oni ograđuju - od svega, kume. Drugo je što ljudi žive u tim svijetovima, bez šale, pa smatraju da ovi imaju odgovornost - nekakvu. Ima li poslovni subjekt koji stoji iza tog online servisa/igrice pravnu odgovornost - nema. Poanta članka. Kraj. Ali ima li moralnu? E to je već pitanje. Ako ti vise nije isplativo, umjesto da ga ugasis ponudi igracoj zajednici mogucnost hostanja u vlastitom aranzmanu. Budi covik. To da...

1 0 hvala 0
15 mjeseci

Evo upravo je izašla community verzija servera za THE CREW od UbiŠrota koju su skrpali pojedinci da se igra može i dalje igrati.

Inače, Ubišrot je ukinuo podršku za igru The Crew – originalna igra je uklonjena iz prodaje krajem 2023., a serveri su ugašeni u ožujku 2024., pa je od tada igra službeno neigriva, čak i ako je legalno kupljena.

Sve u svemu, stvar je u tome da bi proizvođači trebali barem omogućiti ili offline mode ili barem dati server source dostupan da se igra može i dalje igrati makar ne na oficijelnim serverima nego na kućnim itsl.

127.0.0.1
Moj PC  
3 0 hvala 0
4 godine
yoko999 kaže...

Evo upravo je izašla community verzija servera za THE CREW od UbiŠrota koju su skrpali pojedinci da se igra može i dalje igrati.

Inače, Ubišrot je ukinuo podršku za igru The Crew – originalna igra je uklonjena iz prodaje krajem 2023., a serveri su ugašeni u ožujku 2024., pa je od tada igra službeno neigriva, čak i ako je legalno kupljena.

Sve u svemu, stvar je u tome da bi proizvođači trebali barem omogućiti ili offline mode ili barem dati server source dostupan da se igra može i dalje igrati makar ne na oficijelnim serverima nego na kućnim itsl.

Moram priznati da sam bio baš čekao što će se dogoditi s Gran Turismom Sport na početku prošle godine. Poliphony je izdao patch 1.69 i igra je dobila offline single player mode. Nije idealno (nema više nikakvog multiplayera), ali je igra ostala  100% u igrivom stanju u single player modeu. I dosta ju često igram i dalje; ostavili su ju u lijepo ispeglanom stanju. Na zatvorenoj platformi kao što je sonyjeva, ovo mi je posve prihvatljivo. 

A Ubisoft (koji je nekad bio baš cool izdavač nekad revolucionarnih igri) i njihov CEO kažu u stilu: "...gamers will need to get “comfortable” not owning their games before video game subscriptions truly take off". Možda mene vrijeme gazi, ali ja nisam spreman onda "kupovati" ako to što kupim nije zapravo moje. Ako mi i single player igra (ili igra koja u znatnoj mjeri ima single player komponentu) ima potencijalni rok trajanja, zašto ju npr. kupiti na popustu za neko buduće igranje...? Ima već jedno vrijeme da jasno glasam novčanikom, a jako i pomaže ogroman backlog igri koje se nakupio pa i ne moram ništa kupovat. 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice