Samsung će na pametnim frižiderima emitirati – rek

poruka: 18
|
čitano: 2.962
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Samsung će na pametnim frižiderima emitirati – rek".
16 godina

Pa to je zaista predivno iznenađenje za sretne američke vlasnike Samsung pametnih hladnjaka®.

Moj PC  
6 0 hvala 0
11 mjeseci
Re: Samsung će na pametnim frižiderima emitirati –
Ovo ima smisla ako će to subvencionirati cijenu uređaja

2 3 hvala 0
15 godina
Jebale vas reklame di god stignete i onda se pitate zasto ljudi vole generalno applove uredaje jer nikad ne rade ove jeftine trikove. Je uredaje skuplje naplacuju al bar znas sta dobijas s njima nema prizrpanih third party appova neka reklama neka prikrivenih oglasa koji se oznacuju kao feature-i.
It aint what you dont know that gets you into trouble. Its what you know for sure that just aint so

7 1 hvala 1
9 godina

Mere reklame al' gdje mi je benefit kao useru?

U svakom slucaju, nije dobro stajat na putu izmedju Balkanca i hrane.Pa makar i reklamama.

Pic very related

0 0 hvala 0
16 godina

Čudim me kako se još na pametnom vodokotliću ne pojave, npr. kad potegneš vodu...

Smetenjaci i smutljivci, mutikaše i bezglavnici, jalnuški diletanti i prodane duše! Crni vragovi, a i oni drugi, žuti i zeleni, ne samo da se nude, već bi i prodali dragu nam Hrvatsku za Judine škude!
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
moderator
Novice kaže...

Ljudi su kupili te frižidere bez reklama. Tako da ih im Samsung ne bi smio sam uključivati prikazivanje reklama, niti bi isto trebalo biti aktivno po defaultu. A ako im sam uključi reklame, onda bi im trebao plaćati najam reklamnog prostora!

9 godina
Mislim da bi ljudi trebali vratiti te frizidere Samsungu pod “proizvod s defektom”.

3 0 hvala 0
17 godina
To je feature. Ljudi navodno vole reklame. Mozda se mnogi ne sjecaju ali kad je youtube davno uvodio reklame, vecina je to gledala kao nesto pozitivno. Prodaju ti nesto sto ti bas jako treba u zivotu a nisi ni znao da postoji.
Vuk sit, koza cijela, novcanik prazan.
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.9.2025 5:47 (SupremeCommander).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 mjeseci
Pogledao reklamu na YT za ove frižidere, nisam odavno vidio gluplje stvari. Recimo, predlaže šta praviti za jelo, kao da svaka "gospoja" zna upravo kako se to jelo priprema (bez obzira na recept) Javlja ti na mobitel ako su vrata ostala otvorena, preko istog pratiš statistiku potrošnje el. energije, AI upravlja sa tim.
Možeš da puštaš muziku, surfaš i koješta.

To je j**ni frižider, zar je potrebno i na njemu imati ekran i AI?
Ljudi prihvataju zdravo za gotovo sve što im se servira, a naročito one stvari koje sadrže čudesnu riječ "smart"

3 0 hvala 1
16 godina
Nevjerojatna priča. Kupiš frižider, a proizvođač ti ga kasnije "hakira" (firmware update) i prikazuje na ekranu nešto što ne želiš gledat i ne možeš ugasit - i još ti kažu da je to normalno?!
Ljudi koji su već kupili ovo govno nemaju izbora nakon što naprave update?!
Vjerojatno je proizvođaču normalno i da taj frižider prikuplja podatke o vlasniku, kako bi prilagodio oglase koje prikazuje.
Bolesno. Zvuči kao neki Black mirror scenarij.
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.9.2025 7:52 (mateo).

5 0 hvala 0
17 godina

Nedavno je Hisense imao pilot program gdje je gurnuo software update na tv-e, a prilikom paljenja bi ti pustili reklamu od nekoliko sekundi i to na veoma glasnom volumenu:

https://www.reddit.com/r/Hisense/comments/1n0hqgq/my_tv_vidaa_os_will_now_play_an_ad_on_start_up/

Sramota. A EU umjesto da se pozabavi takvim stvarima gdje ti kupiš uređaj pa nije TVOJ, oni gnjave ljude sa popupovima o cookijsima

Moj PC  
2 0 hvala 0
11 mjeseci
mbaksa kaže...
Novice kaže...

Ljudi su kupili te frižidere bez reklama. Tako da ih im Samsung ne bi smio sam uključivati prikazivanje reklama, niti bi isto trebalo biti aktivno po defaultu. A ako im sam uključi reklame, onda bi im trebao plaćati najam reklamnog prostora!

Naravno, ali pretpostavljam da će biti oznaka koja daje do znanja da su reklame na tom modelu.

11 mjeseci
Atomino kaže...
Pogledao reklamu na YT za ove frižidere, nisam odavno vidio gluplje stvari. Recimo, predlaže šta praviti za jelo, kao da svaka "gospoja" zna upravo kako se to jelo priprema (bez obzira na recept) Javlja ti na mobitel ako su vrata ostala otvorena, preko istog pratiš statistiku potrošnje el. energije, AI upravlja sa tim.
Možeš da puštaš muziku, surfaš i koješta.

To je j**ni frižider, zar je potrebno i na njemu imati ekran i AI?
Ljudi prihvataju zdravo za gotovo sve što im se servira, a naročito one stvari koje sadrže čudesnu riječ "smart"

Ja bi volio kameru u svom da prilikom kupnje znam što mi fali..

16 godina
Novice kaže...
mbaksa kaže...
Novice kaže...

Naravno, ali pretpostavljam da će biti oznaka koja daje do znanja da su reklame na tom modelu.

-pravni problem jer ne posotji retroaktivna oznaka.. novi fičer, koji je vjerojatno bio planiran i tad su to mogli upravo tako barem pravno riješiti.. no da jesu, tad bi to bilo ok.. ovako nije.

-.. zato ostaje pravna mogućnost za naplatu reklamnog prostora, jer je vlasnik frižidera-prostora vlasnik, dok je reklama komercijalni biz.. kapitalizam i svaki usa sud će to tako presuditi ako-kad do tog dođe..

-no nije ni tako jednostavno.. tj klasični eula textovi.. koje uz disklejmer pri updateu može prikazati soft.. nešto što juzer kliknexta pri čemu često ni nema opcije odbiti.. pa pravno to može biti pokriveno, time da je juzer bio obaviješten i prihvatio uvjete, tj pristao biti reklamni pano.. mada nije, tj za svaki pravni ugovorni posao posotji odgovarajući ugovor dok za komercijalu posotji i ugvorni iznos-naknanda ili cijena, tj nitko ne radi komercijalni ugovor ako nema barem centa zarade.. pri čemu ni knjigovodstveno nije dozvoljana nula-račun kao iznos.. kao npr firme prodane za 1kn u stečaju itd.. mada je to simbolički iznos, temeljnim odnosima vlasništva i komercijale je nužan kako ne bi narušio ravnotežu svemira otvaranjem crne rupe ili što već.. :)

edit: .. i treći pogled.. tj za usporedbu yt i influenceri, jutuberi.. koji na samoj gledanosti dobiju novac, zaradu.. i problem, lako je zaraditi na yt ako se ima dovoljno gledatelja.. problem što na frižideru to ne mogu biti milijunski pregledi nego obitelj.. i tad kakva god bila formula-usporedba ostane na centima vs tisućama dolara mjesečno zbog razlike što je nešto na yt kanalu vs na ekranu frižidera.. pa kao ciljana platforma ne može biti korisna jutuberima, samo onima koji emitiraju reklamu kao proizvođaču + njegovim kooperantima uz moguću kaznu za tying-spajanje odvojenih biznisa, favoriziranje nekog branda itd npr ako reklama sugerira kečap jednog branda, nedozvoljeno spajanje.. tržišni zakoni itd..

+edit: ... rentanje oglasnog prostora, npr na pročelju kuće.. komercijala će taj prostor-kvadraturu, ovisno o lokaciji plaćati x-novca vlasniku.. po istom kriteriju za frižider, plaćali bi mu cent.. jer je oglasni prostor primarno stvar dosega reklame, koliko ljudi-kupaca može vidjeti.. važne su brojke.. ne ukućani osim da ih je par milijuna.. :)

-tako da po toj osnovi vlansik frižidera ne može očekivati bilo koju isplativu cifru-iznos, pri čemu sama banka možda više naplati trošak + porez itd.. :)

-.. i više bi se država-regulator morala pozabaviti protupravnim, zabranjenim načinom rada, reklamiranja, pogotovo ako osim svojih proizvoda kao samsung-frižider, reklamira bilo što drugo, treći brand.. tying.. kazna, jednaka kao da neki auto-brand reklamira ina-gorivo i sl. .. zabranjeno, povezivanje industrija, proizvođača, guma, autoradia, itd.. zabranjeno-kažnjivo. + koliko puta je ms bio kažnjen za ie-browser kao i google-chrome za favoriziranje reklama ili za nejednak odnos prema trećim stranama itd.. .

edit3: .. odnosno, ako se pravnici tako postave u ovom kontekstu, ako se sjete tog rakursa.. tad će vrlo brzo ugasiti ideju, projekt.. dok ekonomisti-marketing i PR odjel zajedno trebaju na neki malarični otok uz robiju.. jer, smisao.. na samsung frižideru će se reklamirait što? drugi brand? ili će samsung, kupcu koji je već kupio samsung frižider, reklamirati samsung frižider.. onak? čemu?? ili će reklamirati druge proizvode, brandove.. konkurenciju? komercijalna praivila, osnove.. jednak pristup svima na svim medijima, npr tv-kuće-reklame.. i tad bi samsung tim reklmanim kanalom morao omogućiti ostalima konkurentima jednak pristup reklmamnom prostoru po istim komercijalnim pravillima.. pogotovo što bi tad to imalo smisla, više nego da samsung reklamira kupcu ono što je kupac već kupio.. a pošto je to kućni-obiteljski frižider, nije mjesto gdje će ostali prolaznici biti izloženi reklami.. osim gostiju, no to je zanemariv broj.. itd.

-pravna, ekonomska, PRovska.. sve poslovne logike su ubijene ćorkom.. i treba što prije sasjeći ideju u startu, jer mana loših-glupih ideja je što se kao korov šire, prime.. rezistencija... :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.9.2025 16:12 (ihush).
16 godina

Ne kuzim, na koju shemu ce "ucitat" reklame?

Kupim frizider, "pametan je", nikad ga ne spojim na net -> koje reklame ce vrtit, one koje ima eventualno ucitane?

Kad kupujem te uredjaje tipa frizider/perilica sudja/vesmasina/susilica (ok, nije da ih kupujem na tjednoj bazi) al kad mi prodavac krene pricat o "pamtnom" uredjaju, spjanje na mrezu, ja to niti ne cujem. Kad/ako i kupim taj uredjaj gledam neke druge stvarti pa kad ga kupim, samo ga ustekam u struju, namjestim temp ocekujem da radi to kaj treba, hladi,pere/susi pere,susi.

Opet, kakve reklame ce oni ucitat na uredjaj koji nije spojen na mrezu?

Ili ce imat shema ko sa pametnim satovima koje da bi upalio moras imat app na mobitelu i spojit na btooth, al i opet, aktiviram, upalim, ugasim konekciju. I pametan sat moze bez konekcije na btooth radit samo nece biti raznoraznih statistika na appu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-ne kužiš? .. tad si zalutao, tj dobar dio kućanskih uređaja je danas povezan na mrežu, lan-wlan-kućni.. intranet.. pri čemu je internet dostupan, kao usporedba npr videonadzor, daljinsko paljenje grijanja, podizanje roletna itd.. mobačem i internetom upravljanje pametnom kućom, pametnim uređajima.. sve je na mreži i čak je korisno, npr znaš da ti je crkla pumpa za vodu.. ili programiraš zaljevanje grincajga u vrtu :) ..

-tj u ovomprimjeru, konkretno.. (ili skoro konkretno) .. frižider je kupljen kao pametan, no ekšli glup-soft-verzija.. i stanje-situacija.. ako je spojen online-internet, tad može dobiti upgrade-firmware.. ako nije spojen, ne može.. ostaje kao prvi-tvornički, glupi.. ako je spojen, dobije i reklame.. elementarna mrežna logika to kaže-odgovara.. if-then..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.9.2025 16:17 (ihush).
7 godina

Fant! Fant! Fantastično!

0 0 hvala 0
15 godina

Iz istog razloga moj HP printer moze samo do mail servera za slanje skeniranih dokumenta. Stari je jednostavno imao defaiult gateway, napravio update firwarea i bum, 'jel ti to koristis orginalne tonere?'. Nece majci vise, jedna linija vise na izlaznom firewallu.

I was born like this, I had no choice. Willie Nelson
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice