Kako izgledaju duge misije u bombarderu B-2? Evo š

poruka: 12
|
čitano: 4.165
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Kako izgledaju duge misije u bombarderu B-2? Evo š".
7 godina

Ako te uvati na WC...jel onda otvore vrata za bombe i onda se olakšaš ili u gaće

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Kako izgledaju duge misije u bombarderu B-2? E
Otvore vrata za istovar, u principu je i to vid bombardiranja...
WHITE STONES VARAŽDIN
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.6.2025 16:13 (Tincha).
13 godina

Koliko sam čuo, a prošlo je dosta godina, B2 je stacioniran samo na američkom tlu...

Nema ih npr u talijanskom Avianu...

Nisam ja ništa prčko.
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 mjeseci
Ako se dobro sjećam veliki bombarderi imaju neki skučeni wc, tako da nije problem. U principu dovoljan bi bio neki vrč kao nekad po kućama, što je bolje nego kakati u pelene i onda sjediti ukakan 12 sati 😅
Nije toliko do mirisa u kabini ali osjećaj zamazanosti bi sigurno dekoncentrirao pilote.
8 godina

Iako volim avione ne izgleda mi kao nešto u čemu bi volio biti 10+ sati u komadu. 

1 0 hvala 0
17 godina

Ovaj propagandni uradak su izgleda dužni objaviti svi mediji u Hrvatskoj

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
segregator kaže...

Ovaj propagandni uradak su izgleda dužni objaviti svi mediji u Hrvatskoj

"Improvizirani ležaj, hladnjak s hranom i pićem, višekratno nadopunjavanje goriva i štap za pecanje dio su priče o letu koji je trajao 44 sata."

Ahhh, štap za pecanje... Ova gornja rečenica je čisto preseravanje u američkom stilu. To nekakvo forsiranje nebitnih detalja u kontekstu vojske i naoružanja.

Slično kako sj. korejska propaganda pršti teatralnim izvještavanjima i onom glupom glazbom, tako amerikenjci ubacuju u svoje izvještaje one nekakve jednostavne i ajmo reći svakodnevne stvari, da sve izgleda nevinije i bliže narodu i da se na taj način ublaži ili izbjegne osuda javnosti. 

A nonšalantni napad na drugu državu je za svaku osudu. Kako bi bilo da Iran, kada bi imao mogućnost, bombardira američku bazu gdje se nalaze ti B-2 bombarderi jer im predstavljaju opasnost? Ili Rusija ili Kina neka skladišta ili vojne baze u Americi jer je procjena da se tamo nalazi nešto što ih ugrožava? 

Kako je Amerika više puta provodila vojne operacije, po njima preventivne, tako Rusija preventivno gazi  i uništava Ukrajinu jer je procjena da bi ulazak Ukrajine u NATO bio prijetnja Rusiji, odnosno njezinim interesima. I to je to - veliki, Amerika i Rusija, mogu što hoće. Amerika posebno, jer ne napada Rusija države tisućama km udaljene od svoje granice.

Ne prelijeće Rusija svojim bombarderima ocean da bi napala neku državu i poslije se pravila da to nije ništa strašno i onda objavljuje, tj. plasira ovakve članke gdje se "uljepšava" bombardiranje objekata u nekoj državi.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.6.2025 13:02 (Izzy).
17 godina

.

gurtna giržtna gužni žnorda gižnu žertir gžerdu žinar gurdaž žarpar ženar žednu žena
Moj PC  
2 0 hvala 0
8 mjeseci
Kad su ruski bombarderi imali duge misije sa sjevera kroz polarno područje pa okolo Europe, pa kroz Sredozemno more i bacali bombe na sirijske "pobunjenike" (zapravo ekstremiste glavosječe) i vratili se nazad istim putem, novinari su se zgrožavali a Europa žestoko negodovala. Premda su bili pozvani od strane legitimne vlade Sirije i bombardirali najveću bagru, a kad isto to rade kauboji onda se divimo, iako krše UN povelje i ulaze u tuđe zračne prostore i bombardiraju suverene zemlje , divimo se i zahvaljujemo im što to rade umjesto nas 🙃 wtf!

Zanimljivost je da su ruski bombarderi prvotno išli kroz Iran (vjerojatno neki sporazum, čak su koristili njihove zračne baze) ali tada su neki Iranci negodovali i Rusima više nije bilo dozvoljeno, pa su morali onako okolo Europe.

Svakako fascinantne vojne misije , uigranost i logistika top. Takve stvari se moraju non stop vježbati inače se brzo zaboravi i postanu traljavi ako nije rutinska stvar.
11 godina

Iako, volim pročitati pravi, muški, macho, militaristički članak, nekako to sve manje volim.

Zbog svih onih nesretnih događaja u Ukrajini. Dns je pod normalno da svi portali pišu o militarizaciji, vojnom roku, oružju, bla,bla,...kakav rat, kakvi bakarači.

Kako pjevaju KUD Idijoti, Mir No Alterantiv!!

dzg
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina

Kasno je sada - kolo (naoružavanja) se zavrtilo i vidjeti ćemo gdje će nas odvesti. Biti će dobro ako sve ostane na jednom novom Hladnom ratu.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice