pitam za ajara...nema ništa o baterijama
Jeste li spremni za govedinu uzgojenu u riži?
- poruka: 16
- |
- čitano: 14.659
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
spreman..
Ne.
Čim vidiš sliku u članku, odmah iskoči red flag - zašto koriste različite mjerne jedinice za različite makronutrijente? Zašto piše 3890 mg proteina, a 48.35 g ugljikohidrata? Ajmo to staviti pod istu jedincu:
48,35 g ugljikohidrata
3,89 g proteina
0,15 g masnoća
Znači, posve beznačajan udio masnoća i vrlo nizak udio proteina. OK, možda je 8% viši od klasične riže, što je pozitivno, no ukupno gledano to je i dalje vrlo loš izvor proteina.
Također, postavlja se pitanje s kojom "običnom" rižom su radili usporedbu. Ako čovjek izgugla rice nutritional facts 100g, dobije ovo:
130 kalorija
28 g ugljikohidrata
2,7 g proteina
0,3 g masnoća
Prema tim podacima, obična bijela riža zapravo ima duplo više masnoća od ove laboratorijske (što je i dalje beznačajna količina), ima manje proteina, ali ima i daleko manje ugljikohidrata. Ako se pogleda odnos proteina i ugljikohidrata, ispada da je obična bijela riža zapravo bolja od ove laboratorijske, jer za istu količinu kalorija dobiješ više proteina (okvirno 4,6 g naspram 3,89 grama proteina, ako ćemo računati prema omjerima)! Ako su svi ovi podaci točni, zapravo ti je bolje jesti običnu bijelu rižu nego laboratorijsku!
Č
plus biljni protein ne može nikada zamijeniti životinjski
Nestrpljivo čekam rižosvinjetinu ! Spreman !
NE!
Primjerice mlijeko. Iz njega izvuku svu masnoču i od toga rade druge proizvode kao i vrhnje itd.
Da mlijeko nebi bilo slabo, oni ubacuju zamjenu u obliku biljne masnoče.
Kaj se snebivate?! Tehnologija čini čuda, koja objeručke prihvaćamo, no kad ta čuda čini u prehrambenoj tehnologiji onda je užas - jer hoćemo jesti prirodno. Tko bi nahranio toliko svijeta (8 milijarda) da sve što jedemo bude "prirodno"?
Kaj se snebivate?! Tehnologija čini čuda, koja objeručke prihvaćamo, no kad ta čuda čini u prehrambenoj tehnologiji onda je užas - jer hoćemo jesti prirodno. Tko bi nahranio toliko svijeta (8 milijarda) da sve što jedemo bude "prirodno"?
kakva čuda? predstavljaju ovo kao nekakvu zamjenu za govedinu, a proteina ni na vidiku
prihvaćam samo tehnozaostavštinu. ljudi su jeli i prije ovakvih iživljavanja (ili ne, tamo gdje caruje glad). ovo je sviranje q-cu besposlenog popa.
.. Tko bi nahranio toliko svijeta (8 milijarda) da sve što jedemo bude "prirodno"?
-nije problem nahraniti populaciju... problem je interes-profit. .. prehraniti se može nekoliko puta više ljudi s postojećim resursima od čega barem 50% dnevno bacimo, pa čak i kao način održavanja svjetskih cjena npr žita (nekad, sad zabranjeno, bacanje u more i sl... no klasični biz kriterij, ponuda-potražnja-interes.. pri čemu je važna razlika, kupac-potrošač, onaj tko robu plaća, ne gladan bez novca... koji samo jede hranu..).
-takve teorije, stavovi spadaju pod 'opasne'.. znce fašizma-rasizma-tehnokratizma-bizizma.. (tj i biz-kompanije su postale 'carstva', pa tako i ono što rade, kao globalni porez odnosno utaja istog..).
Već se proizvodi labaratorijska govedina puna proteina, pa malo smiksaš i napraviš umjetnu sarmu.
Kaj se snebivate?! Tehnologija čini čuda, koja objeručke prihvaćamo, no kad ta čuda čini u prehrambenoj tehnologiji onda je užas - jer hoćemo jesti prirodno. Tko bi nahranio toliko svijeta (8 milijarda) da sve što jedemo bude "prirodno"?
Ovo nije tehnologija, već najobičnije smeće koje je u rangu sa eksperimentima srednjevjekovnih nadriliječnika ili alkemičara. Takve treba izbaciti iz znanosti i dat im motiku u ruke. Imamo hrane za više od duplo populacije od današnje, ali uvijek se nađe netko tko nasjedne na ovakve gluposti o manjku hrane.
Nije problem manjak hrane, već preraspodjela iste !
https://www.vecernji.hr/vijesti/ima-nas-7-6-milijardi-hrane-ima-za-20-milijardi-a-ipak-gladuje-821-milijun-ljudi-1272136