Istražili smo koliko zaposlenih radi u zanimanjima

poruka: 14
|
čitano: 2.716
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Istražili smo koliko zaposlenih radi u zanimanjima".
3 godine

"Struka" je socijalistička izmišljotina lijenčina koje bi radile 8 sati dnevno a ostatak vremena hladile jaja. Morate se stalno obrazovati u barem 5-6 polja. Kad god. Prije posla, na pauzi, doma za vrijeme ručka, audiobook dok se tuširate. Bar danas ima jeftinih bluetooth nepromočivih zvučnika tako da sve isprike padaju u vodu. Tko hoće - može. Tko neće - ima tko hoće - i za manju plaću i s neplaćenim prekovremenima.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.12.2024 7:48 (Ribnjak2048).

6 16 hvala 0
15 godina
Re: Istražili smo koliko zaposlenih radi u zaniman
Radim u struci 33 godine i još ću zadnjih sedam. Ne zanima me ništa drugo, nikakvo napredovanje, ulaganje, učenje, grebanje, rad prekovremeno, guranje itd. Apsolutno me zaboli za to kao i to ako me netko smatra lijenčinom. Tko želi nek se trga cijeli život.
Moj PC  
23 0 hvala 1
10 godina
ovaj koji svaki dan nešto uči, proučava, steče nova znanja, iskustva, sigurno je više plaćen, više kompetetan, ima sigurnije radno mjesto, i ima više izbora što se tiče posla...
ovaj koji radi svaki dan jedno te isto, tu je gdje je i kraj. to ne postoji u IT sektoru, to može biti portir, rad na traci u tvornici, vozač i sl.

pošto sam u IT-u ne sjećam se kada je prošao maksimalno jedan tjedan a da nisam naučio nešto novo...
uz to, učenje novog održava mozak u formi
Moj PC  
7 0 hvala 0
11 godina

nisi ti lijenčina, ti si uhljeb 

15 godina

Privatni sekotor od 91. do danas. To si doma ženi pričaj da je uhljeb ako ju imaš 

15 godina
Ribnjak2048 kaže...

"Struka" je socijalistička izmišljotina lijenčina koje bi radile 8 sati dnevno a ostatak vremena hladile jaja. Morate se stalno obrazovati u barem 5-6 polja. Kad god. Prije posla, na pauzi, doma za vrijeme ručka, audiobook dok se tuširate. Bar danas ima jeftinih bluetooth nepromočivih zvučnika tako da sve isprike padaju u vodu. Tko hoće - može. Tko neće - ima tko hoće - i za manju plaću i s neplaćenim prekovremenima.

Do ne dodemo do onih sto rade i bez da placu traze 

2 mjeseca
Koji god posao, uvijek tu ima novog znanja i učenja, nove vještine , novi stroj , novo sredstvo za čišćenje toaleta , novi materijali, novi način (brži,lakši). Samo ne znam vrijedi li to za onoga što se tušira i sluša govore Alije Sirotanovića ili što li već uči (koliko se to prima dok ribaš tur).

Ali da treba stalno ulagati u sebe i težiti boljoj verziji sebe.
Kako Tesla reče "čovjek je rođen da radi , da trpi, da se bori, tko tako ne čini propada " 💪

Ili rasteš ili propadaš, jel.

Usput jako zrel tekst , svaka ćas. Imamo trenutno inflaciju visokoobrazovne radne snage i da, bilo bi bitno uvesti neku praksu da klinci dobiju neku sliku kako dalje a ne kao mi da se tražimo u zrelim godinama i da maštamo kako bi bio astronaut ili starleta.
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.12.2024 11:15 (Sirotanovic).

3 0 hvala 0
9 godina

Struka nije "socijalistička izmišljotina" nego optimalno iskorištaanaje ljudskih resursa. Zašto bi se netko školovao, a poslije ne radio u struci? To je gubitak vremena i novca (za njegove roditelje i za državu). Ono što čovjeku radniku treba je mogućnost da se usavršava i napreduje u struci za koju se školovao. Kad se tako poslože stvari, dobiva se sasvim druga slika. Radnik, posebice početnik, možda nije zadovoljan svojim dohotkom i radnim mjestom, ali vidi svoj životni vijek u persektivi. A nda da se zakopa na jednom radnom mjestu i tako guli do penzije... 

6 0 hvala 0
16 godina
Ribnjak2048 kaže...

Pitali su Lenjina je li bolje imati ženu ili ljubavnicu.

Lenjin, nakon malo razmišljanja kaže:

- Najbolje je imati i ženu i ljubavnicu!

- Ženi kažeš da si kod ljubavnice, ljubavnici kažeš da si kod žene i onda imaš svo vrijeme svijeta za ono što je najbitnije:

Učiti, učiti i samo učiti!

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
15 godina
danen kaže...

Struka nije "socijalistička izmišljotina" nego optimalno iskorištaanaje ljudskih resursa. Zašto bi se netko školovao, a poslije ne radio u struci? To je gubitak vremena i novca (za njegove roditelje i za državu). Ono što čovjeku radniku treba je mogućnost da se usavršava i napreduje u struci za koju se školovao. Kad se tako poslože stvari, dobiva se sasvim druga slika. Radnik, posebice početnik, možda nije zadovoljan svojim dohotkom i radnim mjestom, ali vidi svoj životni vijek u persektivi. A nda da se zakopa na jednom radnom mjestu i tako guli do penzije... 

Ovo opasno podsjeca na plansko gospodarstvo 

15 godina
Moj PC  
2 0 hvala 0
3 godine

Mislio sam da je očito da se zezam, kakav je to život gdje čovjek pauzu i tuš ne može provesti u miru nego mora učiti učiti učiti...

16 godina
Ribnjak2048 kaže...

Mislio sam da je očito da se zezam, kakav je to život gdje čovjek pauzu i tuš ne može provesti u miru nego mora učiti učiti učiti...

Ja sam shvatio da je šala, dobra je fora sa nepromočivim zvučnikom, podsjeća me na jednu "uspješnu influencericu" koja radi 72 sata dnevno tako da pere zube u tušu i jede i šminka se u autu dok vozi na posao. Tako svakim pranjem zuba u tušu uštedi 4 sata po satu.

Ali eto kolege  su nam cjepljeni od humora...

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
15 godina
wyks kaže...
Ribnjak2048 kaže...

Ja sam shvatio da je šala, dobra je fora sa nepromočivim zvučnikom, podsjeća me na jednu "uspješnu influencericu" koja radi 72 sata dnevno tako da pere zube u tušu i jede i šminka se u autu dok vozi na posao. Tako svakim pranjem zuba u tušu uštedi 4 sata po satu.

Ali eto kolege  su nam cjepljeni od humora...

To ti je kao sto film idiokracija vise nije smijesan...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice