Appleovi novi punjači mobitela su izvan standarda,

poruka: 25
|
čitano: 8.181
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Appleovi novi punjači mobitela su izvan standarda,".
9 godina

Ništa apeli ne pomažu. Samo drakonske kazne.

Bez obzira na tehnologiju (bolje, novo, više, brže, ...), Apple je ovim potezom opet izigrao zakon. 

Ništa drugo neko kazna neće ih odvratiti od ovakvih igara. I ne samo njih, nego i drugih u poziciji moći. 

I te kazne da bi imale učinka morale bi biti u postocima prihoda, a ne neki fiksan broj. Takvim firmama ništa neće naškoditi kazna od štajaznam 100 ili 500 miliijuna nečega. Ali da ih se opali s 5% ili tako nekim postotkom prihoda onda bi se već gadno češali.

Nisam hejter Applea, niti bilo koga, ali ovo je izravno izigravanje propisa. Kako god oni to objašnjavali. 

Life is jazz. Play it cool.
Moj PC  
1 9 hvala 1
15 godina
Re: Appleovi novi punjači mobitela su izvan standa

Izigrao? Pa, ako sam dobro shvatio tekst, samo su implementirali najnoviji standard koji trenutno rijetko tko koristi.

Da, sigurno su to napravili da bi kupcima prodali svoj punjač, ali to samo znači da će 3rd party proizvođači uskočiti na vlak i uskoro ponuditi svoje punjače za taj najnoviji standard.

Lošije mi zvuči ovo što rade Xiaomi, Oppo, OnePlus, Realme, sa proprietary standardima.

Pixel 4A (HTC 10 | HTC 8X :) no more)
17 godina
Imam OnePlus punjac, dijete ima Realmi telefon sa svojim punjacom, zena Samsung i ja imam Apple i Xiaomi bez punjaca. Svi telefoni pune maximalno jako sa svim punjacima i svi funkcioniraju sa svima. Od svih punjaca Samsung i Apple su najsporiji ali ako ih spojim na jace punjace oni skuze da je brzi punac od OnePlus i pune brze.

Ovo kaj Apple radi je tocno to, oce opet imat proprietary proizvod koji ne kosta nista da se proizvede a oni prodaju po 20€ i debelo zaraduju na njemu. Jos k tome prodaju telefon bez istog tak da si odma u startu stvaraju bazu kupaca koji budu kupili overpriced punjac koji je i dalje najsporiji na svijetu!
11 godina

Tko je taj koji nameće standarde? EU ima svoju regulativu, koja ide za tim da se prilagodi malom čovjeku, nego neki propisi idu za tim da spašavaju planet Zemlju, spriječe otpanje ledanjaka, itd...a, opet raja ispašata, jer skuplje prolazi.

Kaj radi Apple? Pa, definira svoj proizvod i svoj standard. Što ti tu možeš učiniti? Vrlo jednostanvo. Pa, ne koristi ga.

Apple je svemir za sebe. Ima i druge kvalitetne opcije.

Ipak, mislim kada si najbolji, da možeš sam definirati svoje proizvode. Ne treba birokracijom kočiti, protok kapitala. Ioanko će tržište sebe samo regulirati.

Sjećate se borbe standarda za videokazete.

To vam je vrlo slično kao kada netko lijep. Sve će ti ljudi oprostiti, čak i uspjeh, al ljepotu nikada. To lijepi ljudi vrlo dobro znaju.

Takv vam je i sa Apppleom.

Mac
Moj PC  
2 5 hvala 0
17 godina
Moj PC  
3 0 hvala 1
12 godina
Iz teksta nisam razumio je li Apple u ovom slučaju dobar ili loš.
Primjenjuje novi otvoreni standard za punjenje za razliku od drugih pa ga stavljam više na dobru stranu. Iako članak pokušava nešto drugo.

5 0 hvala 0
17 godina

1. Hvala autoru na jasnom poslagavanju pojmova! 

Sad bolje znam šta kupujem, moram točno čitati specifikaciju. A i upute uz punjač više neću ignorirati.

2. Transparetnost proizvođača bilo USB-C punjača bilo USB-C potrošača.

>Zar će uz USB-C konektor Europska Komisija morati donositi direktivu i za protokole (brzog) punjenja?!

Za početak bi mogli reuglirati jasno označavanje proizvoda. Jer, eto, nije svaka USB-C rupa ista. Logika šuko-utičnice je ovdje nedostatna.

1 0 hvala 0
14 godina

Ne vidim smisla kao korisnik Apple proizvoda koristiti OppO, One+ koji god punjač ?!?! 

Obzirom još nemam iPhone 17, niti su mi iPad ili MAC problematični po tom pitanju, dok budem (možda) mijenjao gadgete uvjeren sam da će se ekipa, čitaj ANKER, UGREEN i ostali ”bitni igrači” pošlihtati na takve parametre punjenja, a ja ih budem svesrdno popratio! 

Koliko mi EU u nekim detaljima ide na , skidam im sve po spisku jer još ne mogu imati genmoji, što ne mogu imati prijevod razgovora tijekom konverzacije u real time, što nemam mirroring jer sam u zoni gdje je to još nedostupno?!?!?!?! Pa nisam na Velebitu stacioniran, ili moguće u Kopačkom ritu, gdje moguće ima signala, možda!!!!!! 
U sukobu EU/Android/ostatak brandova i svijeta, meni isti NE TREBAJU! Sve što trebam imam bolje u Apple eco sustavu. 

ATJ Lučko
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
Zaboli me....imam punjač od 500mA....s tim punim svoj iPhone 12 pro:)

Ispada da vama svima mobiteli zalipljeni za ruku...pa ga koristite non stop 24 sata..svake sekunde...8 sati spavanja s strujom od 500mA napuni 4000mA...na poslu većinom je mob zabranjen...znači ostaje tih 8 sati
mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
3 0 hvala 1
17 godina
HCMAA kaže...
Zaboli me....imam punjač od 500mA....s tim punim svoj iPhone 12 pro:)

Ispada da vama svima mobiteli zalipljeni za ruku...pa ga koristite non stop 24 sata..svake sekunde...8 sati spavanja s strujom od 500mA napuni 4000mA...na poslu većinom je mob zabranjen...znači ostaje tih 8 sati

Osim ako ti je mobitel alat, sluzbeni i koristis ga stalno i uvijek.

Nije poanta sporo punjenje i cinjenica da Apple ima najsporije punjenje na svijetu nego kaj opet imaju kupce za budale te monetiziraju na punjacu koji je najsporiji na svijetu.

Isto sranje budu napravili sa iPadom koji neki koriste od jutra do sutra i koji ima vecu bateriju.

Pederluk.

9 godina
PzKpfw kaže...

Sve će ti ljudi oprostiti, čak i uspjeh, al ljepotu nikada. 

Ispravak netocnog navoda. Potcjenjivanje Hrvatskog jala.

Mozes bit' materijal za Malnarovu nocnu moru, ili mr savrseni, ali dovezi doma novi i dobar ispolirani auto njemacke trojke to nece biti niti neprimjeceno, niti oprosteno, vrlo mrzeno.

12 godina

Meni nije jasno, ako je Power Delivery nekakav standard i ako ima verzije, onda bi bilo logično da ako se deklarira na punjaču PD 3.1 da ima sve što je u tom standardu definirano. Ali očito standard ima opcionalne značajke kao što je PPS (Programmable Power Supply) i sad ti možeš deklarirati proizvod kao PD, a on zapravo ne mora to imati implemetnirano. U prijevodu, po meni su najviše krivi dizajneri samog PD protokola.  

6 0 hvala 1
15 godina
Odlično napisan članak sa dosta novih informacija čak i za onoga tko prati tržište mobitela, teško je pohvatati sve standarde.
Moj PC  
3 0 hvala 1
11 mjeseci
NEW_MAN: "Od svih punjaca Samsung i Apple su najsporiji ali ako ih spojim na jace punjace oni skuze da je brzi punac od OnePlus i pune brze."

Nisam znao da se uređaj čija je maksimalna jačina punjenja 20w brže puni na punjaču od 45w nego na onom od 20w?
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.9.2025 18:27 (Novice).
17 godina
Strasno, Apple napravio uredjaj po standardu.
Moj PC  
5 0 hvala 0
10 mjeseci
@Newman : Pederluk

Ne razumijem kakve veze ima taj luk sa punjačem 😜

Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
10 godina
ATJLučko kaže...

Koliko mi EU u nekim detaljima ide na , skidam im sve po spisku jer još ne mogu imati genmoji, što ne mogu imati prijevod razgovora tijekom konverzacije u real time, što nemam mirroring jer sam u zoni gdje je to još nedostupno

kupiš npr. samsung pa ćeš to imat, već neko vrijeme...

14 godina
Novice kaže...
NEW_MAN: "Od svih punjaca Samsung i Apple su najsporiji ali ako ih spojim na jace punjace oni skuze da je brzi punac od OnePlus i pune brze."

Nisam znao da se uređaj čija je maksimalna jačina punjenja 20w brže puni na punjaču od 45w nego na onom od 20w?

Nisi znao da Samsung kada je još isporučivao punjače da su bili 20W, ako se ne varam, a max punjenje koje (određeni model) mob dozvoljavao je bilo 45W (tj. čak i danas najjači, Ultra modeli, dozvoljavaju max 45W)?

Pa npr. kad prištekaš takav uređaj na PD punjač od 65W, koji je klinac dobio sa nekom šljuka Motorolom, puni ga max brzinom tj 45W?

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.9.2025 9:20 (the chosen one07).
11 mjeseci
Zbunio si mi sa komentarom pa nisam skužio poantu? Samsung ima punjače od 25 i 45w. Ako prikopcas s25 koji ima brzinu punjenja 25w na punjač od 45w ga neće brže puniti od 25w punjača, barem mi to logika govori
4 godine
Novice kaže...
Zbunio si mi sa komentarom pa nisam skužio poantu? Samsung ima punjače od 25 i 45w. Ako prikopcas s25 koji ima brzinu punjenja 25w na punjač od 45w ga neće brže puniti od 25w punjača, barem mi to logika govori

Uvijek je tako.

Sve ovisi o tome koliko mobitel prihvaća. Ako je maks deklariran za punjenje od 25W onda ga možeš puniti i sa 160W, on će primati 25 w maks.

合気道 五段 Me, myself and I
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.9.2025 23:16 (Zaporožac).
14 godina
Ne znam za S25, ali moj S24 Ultra se uredno puni na 40w+
10 mjeseci
Kakvi su vam to moderni flegšipovi, ta moj 7 godina star mob. ima 40W punjenje 🤭😜
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Je, točno, u pravu si, Kinezi ih šišaju sa punjenjem 3x, što žično što bežično.
I stvarno je jadno da već godinama ne povećavaju niti kapacitet baterija niti brzinu punjenja na svojim mob, a tehnologija je napredovala abnormalno (što su im Kinezi i dokazali)
10 mjeseci
A čuj tu vidim problem što tehnologa stagnira što se tiče razvoja mobitela , te ovi moĆni (Jabučari i Šamšung) izbacuju napredne stvari na kapaljku, te čuvaju te trivijalne stvari koje kinezi izbacuju već godinama za neka buduća predstavljanja. Znači količinu memorije u jabuci koju smo na kineskim mobitelima imali prije nekoliko godina kao i brzo punjenje, mislim da čuvaju adute za buduće kupce.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice