Za 50 tisuća eura do 200 km na struju, odnosno uku

poruka: 29
|
čitano: 3.400
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Za 50 tisuća eura do 200 km na struju, odnosno uku".
15 godina

Tu je cijena vozila kod svih ovih novih jos najmanji problem,.... koliko dođe promjena kad ti krepa van garancije zmigavac, stop svjetlo, obicno svjetlo... prije je to bilo euro, dva.. sad 🫣

2 0 hvala 0
8 godina

i onda kazu da su bmwovi ruzni 

2 0 hvala 0
17 godina
Re: Za 50 tisuća eura do 200 km na struju, odnosno
bus kaže...

Tu je cijena vozila kod svih ovih novih jos najmanji problem,.... koliko dođe promjena kad ti krepa van garancije zmigavac, stop svjetlo, obicno svjetlo... prije je to bilo euro, dva.. sad 🫣

Led svjetla uglavnom ne krepavaju ako ih ne razbiješ, imaju lifespan bar 30 puta veći od halogenih. Još nijedno nisam u 6 godina zamijenio, dok sam na starom autu halogene mijenjao bar jednu godišnje. LED svjetla uglavnom pomalo smanjuju jačinu, ne crknu odjednom. Jedino ako rikne driver elektronika, a to je rijetkost.

Ono što mi se desilo je da su mi na Octaviji na oba fara nakon 4 godine popucala stakla (i voda je ulazila unutra). Zbog lošeg Škoda inžinjeringa preveliki je pritisak na staklima. I naravno, ne može se mijenjati samo staklo, nego cijeli far, a to je bilo sve skupa preko 2k eura. A još nemam ni matrix LED svjetla nego obična :-D

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 10:46 (Bitanga).
16 godina
bus kaže...

Negdje 90-tih sam procitao u nekom od auto casopisa, ukoliko bi se odlucio sloziti cijeli auto kupovanjem rezervnih dijelova, automobil bi dosao 7X skuplji. 

Dakle minimalno 30 godina, a vrlo vjerojatno i jos jednom toliko, proizvodjaci automobila zive od servisa i prodaje rezervnih autodijelova.

Nije tesko tada shvatiti gdje su glavni prioriteti auto industrije.

Shvatite ovo kako god hocete.

Bitanga kaže...

Led svjetla uglavnom ne krepavaju ako ih ne razbiješ, imaju lifespan bar 30 puta veći od halogenih. Još nijedno nisam u 6 godina zamijenio, dok sam na starom autu halogene mijenjao bar jednu godišnje. LED svjetla uglavnom pomalo smanjuju jačinu, ne crknu odjednom. Jedino ako rikne driver elektronika, a to je rijetkost.

Halogena svjetla sam mijenjao jednom ili dva puta na svojim autima u zadnjih 32 godine sto vozim.

Ako mijenjas halogena svjetla jednom godisnje to znaci da si prilikom montaze dirao balon zarulje golim prstima i zamastio ju (prsti su nam koliko god cinili suhi, uvijek masni).

Recept za kratkotrajnost.

We live in a society exquisitely dependent on science and technology, in which hardly anyone knows anything about science and technology.
17 godina
syncmaster245b kaže...

Halogena svjetla sam mijenjao jednom ili dva puta na svojim autima u zadnjih 32 godine sto vozim.

Ako mijenjas halogena svjetla jednom godisnje to znaci da si prilikom montaze dirao balon zarulje golim prstima i zamastio ju (prsti su nam koliko god cinili suhi, uvijek masni).

Recept za kratkotrajnost.

Jedan slučaj ne čini pravilo. Pogledaj statistike pa onda možemo pričati. Statistički, halogena svjetla traju vrlo kratko u odnosu na LED svjetla, od 500 do 1000h. Plus još se puno više griju, tresu i sl. Karikirao sam naravno, ali ovisno koliko se voziš može se bez problema desiti da crkne unutar 2 godine ako radiš 15k km godišnje. A imaš ih na autu više od jednog pa se isto tako može dogoditi da svake godine zamijeniš bar jedno. Pa imaš i lampice za registraciju i sl.

Nisam ih nikad sam mijenjao nego na servisu jer je bila ekstremno jeftina zamjena. 

LED ne crkava ni približno toliko. To je poanta.

Potpuno je nebitno jel netko dirao prstima ili nije, to samo dodatno ide u prilog trajnosti LED svjetala. Što dulje traje to bolje, što manje moraš prčkati po nečemu to bolje. Isto kao što je i svaka operacija rizična, makar kirurzi peru ruke netko svejedno popuši bakteriju, infekciju, tromba i sl.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 15:20 (Bitanga).
16 godina
Bitanga kaže...

Potpuno je nebitno jel netko dirao prstima ili nije,

Apsolutno je bitno. 

We live in a society exquisitely dependent on science and technology, in which hardly anyone knows anything about science and technology.
17 godina
syncmaster245b kaže...
Bitanga kaže...

Apsolutno je bitno. 

Nebitno je jel zbog pipkanja trajala 100, 250 ili 500h, jer je to i bez pipkanja i dalje puuuuno manje od 10.000-50.000 h, kužiš?

Jel možemo sad završiti ovu nepotrebnu priču?

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 15:36 (Bitanga).
15 godina
Bitanga kaže...
syncmaster245b kaže...
Bitanga kaže...

Apsolutno je bitno. 

Nebitno je jel zbog pipkanja trajala 100, 250 ili 500h, jer je to i bez pipkanja i dalje puuuuno manje od 10.000-50.000 h, kužiš?

Nebitno je ako prodaš auto prije nego ti krepaju LED svjetla. U protivnom su ti halogene znatno jeftinije, pa ti je onda i bitno mijenjaš li ih jednom godišnje ili jednom u 2-3 godine, gdje ti je ušteda još veća.

16 godina
Bitanga kaže...

10 000 sati?

Jel mozemo prestati prodavati price? (primjeti da nisam niti uzeo onu tvoju vecu navedenu brojku)

Koliko si LED zarulja promijenio samo u lusteru u kuhinji?

LED manje trosi i stedljivije su? Apsolutno!

100X dugotrajnije? Niti blizu!

17 godina
syncmaster245b kaže...

Koliko si LED zarulja promijenio samo u lusteru u kuhinji?

LED manje trosi i stedljivije su? Apsolutno!

100X dugotrajnije? Niti blizu!

U stanu imam 10 godina sve LED žarulje i crkle su mi dvije do sad (elektronika, a ne LEDica sama) uključujući one prve LEDice s ebaya. Tad su te prve LED žarulje koštale 20€, sad se prodaju za 4-5€. Računaj koliko je to sati da svjetli samo 1h dnevno, što uglavnom nije istina. Prije toga sam štedne philips i osram mijenjao dosta često, čak su znale puknuti ili se rastopiti.

U kuhinji koristim 3 kvalitetna LED stripa iz ikee. Isto već minimalno 10 godina. Rade barem 5-6 sati dnevno non stop, gasimo kad idemo na spavanje. Ne samo da nijedan strip ni trafo nije crkao, nego niti jedan LED element nije crko u stripovima. Top kvaliteta!

Opet kažem, moje brojke su nebitne, statistika je bitna.

Osim toga, nećemo valjda uspoređivati LEDice za kućnu upotrebu s onima za aute ili gradsku rasvjetu. Mislio sam da ozbiljno pričamo.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 17:09 (Bitanga).
16 godina
LED u stop svitlima na BMW X5. Zbog kvara LED trake koja je "stopljena u plastiku" ide zamjena cijelog svitla - prodaju se samo u kompletu. Kenjam se na LED i na X5 i na debila koji je odlučio to tako napraviti i onog koji je odlučio prodavati ih u kompletu.

On topic, kao da ovaj nesretni kinez nije bio dovoljno ruzan pa su ga morali u ovu boju opiturat?!
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 16:47 (mateo).

3 0 hvala 1
17 godina
mateo kaže...
LED u stop svitlima na BMW X5. Zbog kvara LED trake koja je "stopljena u plastiku" ide zamjena cijelog svitla - prodaju se samo u kompletu. Kenjam se na LED i na X5 i na debila koji je odlučio to tako napraviti i onog koji je odlučio prodavati ih u kompletu.

On topic, kao da ovaj nesretni kinez nije bio dovoljno ruzan pa su ga morali u ovu boju opiturat?!

Da tužno je dok imaš za X5, a nemaš za stop svitla.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 16:53 (Bitanga).
16 godina
Bitanga kaže...

Osim toga, nećemo valjda uspoređivati LEDice za kućnu upotrebu s onima za aute ili gradsku rasvjetu. Mislio sam da ozbiljno pričamo.

Pa i pricamo ozbiljno i usporedjujemo ozbiljno.

Nisi bio upoznat sa pravilnom montazom halogenih zarulja (ili bilo kojih sa zarnom niti) i onda si okrivlo tehnologiju na osnovu tvog neznanja. 

Da ne spominjem da si kolegu mateo -a  pokusao poniziti glupom (ad hominem , ako smijedm dodati) izjavom kako on nema za stop svjetla, a eto ima za X5, iako on to nigdje nije rekao, nego se zalio na kvalitetu brenda koja se busa kvalitetom, a onda ti ga zavuce onako odozdola.

17 godina
syncmaster245b kaže...

Pa i pricamo ozbiljno i usporedjujemo ozbiljno.

Nisi bio upoznat sa pravilnom montazom halogenih zarulja (ili bilo kojih sa zarnom niti) i onda si okrivlo tehnologiju na osnovu tvog neznanja. 

Da ne spominjem da si kolegu mateo -a  pokusao poniziti glupom (ad hominem , ako smijedm dodati) izjavom kako on nema za stop svjetla, a eto ima za X5, iako on to nigdje nije rekao, nego se zalio na kvalitetu brenda koja se busa kvalitetom, a onda ti ga zavuce onako odozdola.

Ne stavljaj mi u usta non stop nešto što nisam rekao. Potpuno dobro znam kako se montiraju halogen žarulje i kako se smiju dirati. Kako si ti zaključio suprotno molim te? Poslije sam ti pojasnio da ih nisam ja niti montirao nego ovlašteni serviser, i opet nešto fantaziraš i bolje znaš od mene. 

I rekao sam ti primjer iz svog iskustva i opet nekoliko puta napomenuo da je pojedini primjer potpuno nebitan nego statistika. A statistika je jasna što više rikava. Naravno, kome crkne, njemu je popravak skup. Kome ne crkne, nema nikakav trošak. Tako je sa svime u životu.

Što se tiče svjetala, prvi sam to gore spomenuo, da sam platio 2k eura za farove zbog spontano napuknutog stakla (na istom mjestu na oba fara - na kopči) jer se mijenja se cijeli komplet (i duga i kratka LED svjetla i daylight/žmigavac i sve). Potpuno suludo, ali eto, dok ih zakonodavac ne stisne tako će biti i dalje. Možemo pisati Biljani Borzan da se zauzme za to. No to je potpuno neka druga problematika gdje proizvođači bundleaju više stvari skupa pa ti prodaju i mijenjaju sve odjednom, nije tako samo kod farova i nije bitno jel BMW ili Skoda ili bilo tko drugi.

Puno čitaš između redova i pretpostavljaš nakon par pročitanih rečenica.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 17:39 (Bitanga).
16 godina
Bitanga kaže...

Ne stavljaj mi u usta non stop nešto što nisam rekao. Potpuno dobro znam kako se montiraju halogen žarulje i kako se smiju dirati. Kako si ti zaključio suprotno molim te? 

Tako si rekao

Bitanga kaže...

Ako si mislio na nesto drugo slobodno pojasni.

Bitanga kaže...

Puno čitaš između redova i pretpostavljaš nakon par pročitanih rečenica.

Ne citam nista osim onoga sto si napisao.

Usput, i dalje sam misljenja da kolegi mateo dugujes ispriku. 

Ti sam odluci.

17 godina
syncmaster245b kaže...
Bitanga kaže...

Ako si mislio na nesto drugo slobodno pojasni.

Mislio sam točno ono što sam napisao, moraš pročitati do kraja cijeli dio, a ne samo početak rečenice. Mislio sam na to da je statistički tolika razlika u dugotrajnosti, da je potpuno nebitno jel ona 200-500h jer je netko dirao prstima, ili 500-1000h kad nitko nije dirao s prstima, s obzirom da je dugotrajnost LEDa toliko dulja da je ovo pipkanje prstima zanemariv utjecaj. Financijski je halogena žarulja nebitna stavka, veći je problem gubiti vrijeme i otići na servis da ju se zamijeni.

Diskusija je otišla u potpuno krivom smjeru jer si se uhvatio toga što sam napisao da sam mijenjao jednu halogenu žarulju godišnje, a ti dva puta u 32 godine. Naravno, iz toga si iščitao da ih ja ne znam zamijeniti, a ti znaš, kao da je to jedini parametar koji je bitan za trajnost žarulje. I da ih pipkam rukama i da naravno ne znam da se ne smiju pipkati rukama.

Ne vidim zašto bih se ispričavao mateu za bilo što, niti je on napisao da on ima X5, niti sam ja napisao da mislim na njega jer niti nisam. Sve je dovoljno općenito, a opet ti čitaš nešto između redova: da sam ja mislio da on nema za svjetla, i da se žalio na kvalitetu kvalitetnog BMWa (btw, gdje to točno piše)?

16 godina
Bitanga kaže...

Mislio sam točno ono što sam napisao, moraš pročitati do kraja cijeli dio, a ne samo početak rečenice. Mislio sam na to da je statistički tolika razlika u dugotrajnosti, da je potpuno nebitno jel ona 200-500h jer je netko dirao prstima, ili 500-1000h kad nitko nije dirao s prstima, s obzirom da je dugotrajnost LEDa toliko dulja da je ovo pipkanje prstima zanemariv utjecaj. Financijski je halogena žarulja nebitna stavka, veći je problem gubiti vrijeme i otići na servis da ju se zamijeni.

Jos jednom, apsolunto ima ima veze ako je povrsina balona zarulje sa zarnom niti kontaminirana necistocom, odnosno u pravilu, masnocom prilkom montaze.

Brojke koje iznosis, sumnjam da su proizvoljne.

Ja ne znam kako to da vise pojednostavim, a da se ne osjetis uvrijedjenim.

Bitanga kaže...

Ne vidim zašto bih se ispričavao mateu za bilo što, niti je on napisao da on ima X5, niti sam ja napisao da mislim na njega jer niti nisam. Sve je dovoljno općenito, a opet ti čitaš nešto između redova: da sam ja mislio da on nema za svjetla, i da se žalio na kvalitetu kvalitetnog BMWa (btw, gdje to točno piše)?

Ovo necu ni komentirati. (Da znam, napisao sam enciklopedijski primjerak oksimorona, no vjerujem da ce ostale kolege sa foruma razumjeti sto sam htio reci)

17 godina
syncmaster245b kaže...

Jos jednom, apsolunto ima ima veze ako je povrsina balona zarulje sa zarnom niti kontaminirana necistocom, odnosno u pravilu, masnocom prilkom montaze.

Brojke koje iznosis, sumnjam da su proizvoljne.

Ja ne znam kako to da vise pojednostavim, a da se ne osjetis uvrijedjenim.

Bitanga kaže...

Ovo necu ni komentirati. (Da znam, napisao sam enciklopedijski primjerak oksimorona, no vjerujem da ce ostale kolege sa foruma razumjeti sto sam htio reci)

Idem dalje živjeti život. Nađi si neku drugu žrtvu da ju praviš budalom.

16 godina
Bitanga kaže...

Nikada, ali nikada nisam sudjelovao u bilo kojoj raspravi u namjeri da nekog prikazem budalom, niti sam ikada nekoga nazvao budalom.

Da sam si dopustio nekoliko puta prozvati nekoga losim covjekom, priznajem jesam (cak nekoliko puta i na ovom forumu).

Ono na sto se najcesce ulovim, a priznajem i ti si me upecao u ovoj temi, kada netko neutemeljeno karikira do ekstrema, a sve kako bi imao veci "punch line", odnosno "umjetno" dodao na vrijednosti svog zakljucka.

Eto to je moj grijeh. 

17 godina
syncmaster245b kaže...
Bitanga kaže...

Nikada, ali nikada nisam sudjelovao u bilo kojoj raspravi u namjeri da nekog prikazem budalom, niti sam ikada nekoga nazvao budalom.

Da sam si dopustio nekoliko puta prozvati nekoga losim covjekom, priznajem jesam (cak nekoliko puta i na ovom forumu).

Ono na sto se najcesce ulovim, a priznajem i ti si me upecao u ovoj temi, kada netko neutemeljeno karikira do ekstrema, a sve kako bi imao veci "punch line", odnosno "umjetno" dodao na vrijednosti svog zakljucka.

Eto to je moj grijeh. 

Što sam točno karikirao do ekstrema kako bih imao veći punchline?

No, ja ne znam kako da ti objasnim da je nebitno uopće to što se loviš na nekakvu glupost oko mog primjera i masnoće na balonu (što uopće nije relevantno jer je nemoguće dokazati u mom primjeru - nego upravo ti karikiraš). Ako su mi halogene žarulje trajale po 2 godine onda je to poprilično ok lifespan za halogenu žarulju (jedne godine zamijenim recimo lijevu, druge godine desnu). Nisam vodio excelicu sa zamjenama žarulje, a auto sam davno prodao i predao sve račune inače bih imao i te informacije jer sam čuvao i to. Moj primjer je samo primjer, i potpuno nebitan, ali se poklapa sa nekim očekivanim vremenom života halogene žarulje pa sam zato i spomenuo. Svi kažu da je potpuno normalno mijenjati halogenu žarulju jednom godišnje do jednom u dvije godine, ali ne, ti kažeš da su to masne ruke. Recimo da zaboravimo na to...

Upoznat si nadam se sa MTBF podatkom. I pretpostavljam znaš da je to bitna stvar kod analize pouzdanosti komponenata. To ne znači da neki broj njih ne može riknuti i prije toga, ili neki broj njih trajati godinama nakon toga. Ali eto, to je neka srednja vrijednost. I poznato je da je za LED žarulje veća. A LED žarulje osim toga i bolje svijetle od halogenih, pa eto, to je isto poprilično velik dodatni benefit osim dugotrajnosti. 

Može se lijepo pronaći na internetu sve oko toga za razne vrste auto žarulja, ali i danas uz pomoć AIa se bez problema dobije tablica MTBF. Mogu staviti tablicu koju sam ja dobio, pa možemo komentirati. Samo je pitanje jel ti vjeruješ u to, ili je to sve neka zavjera.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 19:24 (Bitanga).
16 godina
Bitanga kaže...
syncmaster245b kaže...
Bitanga kaže...

Eto to je moj grijeh. 

Što sam točno karikirao do ekstrema kako bih imao veći punchline?

No, ja ne znam kako da ti objasnim da je nebitno uopće to što se loviš na nekakvu glupost oko mog primjera i masnoće na balonu (što uopće nije relevantno jer je nemoguće dokazati u mom primjeru - nego upravo ti karikiraš). Ako su mi halogene žarulje trajale po 2 godine onda je to poprilično ok lifespan za halogenu žarulju (jedne godine zamijenim recimo lijevu, druge godine desnu). Nisam vodio excelicu sa zamjenama žarulje, a auto sam davno prodao i predao sve račune inače bih imao i te informacije jer sam čuvao i to. Moj primjer je samo primjer, i potpuno nebitan, ali se poklapa sa nekim očekivanim vremenom života halogene žarulje pa sam zato i spomenuo. Svi kažu da je potpuno normalno mijenjati halogenu žarulju jednom godišnje do jednom u dvije godine, ali ne, ti kažeš da su to masne ruke. Recimo da zaboravimo na to...

Upoznat si nadam se sa MTBF podatkom. I pretpostavljam znaš da je to bitna stvar kod analize pouzdanosti komponenata. To ne znači da neki broj njih ne može riknuti i prije toga, ili neki broj njih trajati godinama nakon toga. Ali eto, to je neka srednja vrijednost. I poznato je da je za LED žarulje veća. A LED žarulje osim toga i bolje svijetle od halogenih, pa eto, to je isto poprilično velik dodatni benefit osim dugotrajnosti. 

Može se lijepo pronaći na internetu sve oko toga za razne vrste auto žarulja, ali i danas uz pomoć AIa se bez problema dobije tablica MTBF. Mogu staviti tablicu koju sam ja dobio, pa možemo komentirati. Samo je pitanje jel ti vjeruješ u to, ili je to sve neka zavjera.

Gle zakacio sam se na tvoju izjavu kako si jednom godisnje mijenajo halogene zarulje, sto i ja i ti znamo da nije istina.

S druge strane, sam si napisao kako kako si platio 2K eura za LED farove zbog objetivno gledano, tvornicke greske, a koji se usput i ne daju rastaviti.

I na kraju, kada usporedis sa H4 (ili H7 zaruljom koja je zadnjih godina, desetljeca, popularnija)  i cijenom od 5-6 eura pa makar ih mijenjao i svakih 6 mjeseci, koja je tada prednost LED zarulja?

Bolje svijetle? Istina, sve dok ne naletis na ista ta LED svijetla iz suprotnog smjera i shvatis kako ne vidis nista jos 5-10 sekundi nakon mimoilazenja (Xenon svjetla od 5000+ Kelvina necu ni spominjati sto mislim o njima)

Ove zadnje izmisljotine sa matrix svjetlima, gdje imas light show ispred sebe, a sve kako bi anuliralo efekt zasljepljivanja drugih sudionika u prometu je doslovno rjesenje za izmisljeni problem i dakako daleko skuplje, tako da 2K sto si ti dao za dva svoja fara, ce sada biti cijena za zamajena jedne krepane LED-ice.

17 godina
syncmaster245b kaže...

Gle zakacio sam se na tvoju izjavu kako si jednom godisnje mijenajo halogene zarulje, sto i ja i ti znamo da nije istina.

S druge strane, sam si napisao kako kako si platio 2K eura za LED farove zbog objetivno gledano, tvornicke greske, a koji se usput i ne daju rastaviti.

I na kraju, kada usporedis sa H4 (ili H7 zaruljom koja je zadnjih godina, desetljeca, popularnija)  i cijenom od 5-6 eura pa makar ih mijenjao i svakih 6 mjeseci, koja je tada prednost LED zarulja?

Bolje svijetle? Istina, sve dok ne naletis na ista ta LED svijetla iz suprotnog smjera i shvatis kako ne vidis nista jos 5-10 sekundi nakon mimoilazenja (Xenon svjetla od 5000+ Kelvina necu ni spominjati sto mislim o njima)

Ove zadnje izmisljotine sa matrix svjetlima, gdje imas light show ispred sebe, a sve kako bi anuliralo efekt zasljepljivanja drugih sudionika u prometu je doslovno rjesenje za izmisljeni problem i dakako daleko skuplje, tako da 2K sto si ti dao za dva svoja fara, ce sada biti cijena za zamajena jedne krepane LED-ice.

Napisao sam "bar jednu godišnje". Što bi značilo obje svake dvije godine. A tako je nekako u prosjeku bilo. Kako ti znaš da to nije istina? Ja kažem da je tako nekako otprilike bilo, no nemam neku potrebu da ti dokazujem niti mogu. Taman i da nije, da je duplo više, to je opet van MTBF za halogene žarulje, što znači da sam imao sreće ustvari. A ti si u 32 godine promijenio jednom ili dvaput žarulju, i ja ti vjerujem jer ne znam ništa o tvojim voznim navikama, a ti meni ne vjeruješ? Zašto? Ne kužim.

Usput halogenim žaruljama opada drastično i jačina svjetla s vremenom, tako da je 10-15 godina s jednom žaruljom nevjerojatno, al ok, ako ti tako kažeš tko sam ja da ti ne vjerujem. Vjerojatno zato i testiraju na tehničkom osim kuta snopa i intenzitet jer ljudi svakakve žarulje vozaju na autima.

A ovo sa mojim farom je sranje da. Van garancije. I nisam jedini, bilo je još takvih slučajeva na Škoda HR grupi na facebooku što sam vidio, na istim mjestima. Vjerojatno bi se moglo natezati oko toga i sudskim putem ako treba, ali auto je službeni pa je firma to riješila. Naravno, na servisima svi kažu da prvi put to vide, što će reći da je vrlo rijedak problem (spada u onih par slučajeva godišnje koji ispadaju iz statistike) i kaj ćeš, bad luck.

I nije LED riknuo, nego čisto mehanički kvar... mogao je biti i na bilo čemu drugome, npr. DSGu van garancije pa bi još skuplje koštalo od toga. A onda isto možeš reći da je dobar i ručni mijenjač jer DSG ako crkne puno košta. 

Već sam rekao, onome kome crkne je naravno bed, ali generalno većini ljudi manje crkava i većina ljudi nema nikakve probleme s tim i zaboravili su da su nekad mijenjali žarulje na autima.

Uglavnom, u debelom smo offtopicu od početka pa bolje da prestanemo :-D

14 godina
I dalje ne kužim smijem li pipkati žarulje ili ne.
Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Moj PC  
6 0 hvala 0
16 godina
Hexfire kaže...
I dalje ne kužim smijem li pipkati žarulje ili ne.

Smijes, ali samo ako je upaljenai minimum 5 minuta. 

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 23:03 (syncmaster245b).
16 godina

Papirnata maramica i zavrneš.

11 mjeseci

Ima li ijedan proizvođač vozila u ovom trenutku tehnologiju za samovožnju kao tesla? Stvarno je impresivno da same (uz diranje volana svakih x vremena) mogu voziti doslovno od početka do kraja, ima li to itko drugi?

0 0 hvala 0
16 godina

1. Auto je ruzan kao i sve sto je izaslo zadnjih par godina i jos zele 50k eura...

2. Halogene zarulje uvijek hvatas za grlo zarulje, znaci nikad za staklenu povrsinu. Jako ti ovisi trajnost zarulje o tome koliko ti je stabilna struja na autu. Najbolje ti je upalit auto i tek onda ukljucivat svjetla da se stabilizira napon prvih par sekundi.

3. Led svjetla si popravljao na Skodi jer su ovi iz VW-a uveli da gap izmedu haube i prednjeg branika kao i ostalih dijelova karoserije mora biti 2mm. S time se stvara kompresija na farove prilikom voznje i dolazi do ostecenja. Vecini farova mozes zamjeniti samo plastiku. Rade ti decki iz ZG iguglaj da ne placas opet 2k eura. 

mihi
Poruka je uređivana zadnji put danas u 1:35 (mihi999).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
mihi999 kaže...

3. Led svjetla si popravljao na Skodi jer su ovi iz VW-a uveli da gap izmedu haube i prednjeg branika kao i ostalih dijelova karoserije mora biti 2mm. S time se stvara kompresija na farove prilikom voznje i dolazi do ostecenja. Vecini farova mozes zamjeniti samo plastiku. Rade ti decki iz ZG iguglaj da ne placas opet 2k eura. 

Znam sve, ali nismo htjeli izvoditi gluposti na službenom autu (nije to sam tak).

16 godina
Hvala svima koji su ovu temu učinili zanimljivijom nego što je itko očekivao da će biti 😂

3 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice