Za 50 tisuća eura do 200 km na struju, odnosno uku

poruka: 7
|
čitano: 809
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Za 50 tisuća eura do 200 km na struju, odnosno uku".
15 godina

Tu je cijena vozila kod svih ovih novih jos najmanji problem,.... koliko dođe promjena kad ti krepa van garancije zmigavac, stop svjetlo, obicno svjetlo... prije je to bilo euro, dva.. sad 🫣

0 0 hvala 0
8 godina

i onda kazu da su bmwovi ruzni 

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Za 50 tisuća eura do 200 km na struju, odnosno
bus kaže...

Tu je cijena vozila kod svih ovih novih jos najmanji problem,.... koliko dođe promjena kad ti krepa van garancije zmigavac, stop svjetlo, obicno svjetlo... prije je to bilo euro, dva.. sad 🫣

Led svjetla uglavnom ne krepavaju ako ih ne razbiješ, imaju lifespan bar 30 puta veći od halogenih. Još nijedno nisam u 6 godina zamijenio, dok sam na starom autu halogene mijenjao bar jednu godišnje. LED svjetla uglavnom pomalo smanjuju jačinu, ne crknu odjednom. Jedino ako rikne driver elektronika, a to je rijetkost.

Ono što mi se desilo je da su mi na Octaviji na oba fara nakon 4 godine popucala stakla (i voda je ulazila unutra). Zbog lošeg Škoda inžinjeringa preveliki je pritisak na staklima. I naravno, ne može se mijenjati samo staklo, nego cijeli far, a to je bilo sve skupa preko 2k eura. A još nemam ni matrix LED svjetla nego obična :-D

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Poruka je uređivana zadnji put danas u 10:46 (Bitanga).
16 godina
bus kaže...

Negdje 90-tih sam procitao u nekom od auto casopisa, ukoliko bi se odlucio sloziti cijeli auto kupovanjem rezervnih dijelova, automobil bi dosao 7X skuplji. 

Dakle minimalno 30 godina, a vrlo vjerojatno i jos jednom toliko, proizvodjaci automobila zive od servisa i prodaje rezervnih autodijelova.

Nije tesko tada shvatiti gdje su glavni prioriteti auto industrije.

Shvatite ovo kako god hocete.

Bitanga kaže...

Led svjetla uglavnom ne krepavaju ako ih ne razbiješ, imaju lifespan bar 30 puta veći od halogenih. Još nijedno nisam u 6 godina zamijenio, dok sam na starom autu halogene mijenjao bar jednu godišnje. LED svjetla uglavnom pomalo smanjuju jačinu, ne crknu odjednom. Jedino ako rikne driver elektronika, a to je rijetkost.

Halogena svjetla sam mijenjao jednom ili dva puta na svojim autima u zadnjih 32 godine sto vozim.

Ako mijenjas halogena svjetla jednom godisnje to znaci da si prilikom montaze dirao balon zarulje golim prstima i zamastio ju (prsti su nam koliko god cinili suhi, uvijek masni).

Recept za kratkotrajnost.

We live in a society exquisitely dependent on science and technology, in which hardly anyone knows anything about science and technology.
17 godina
syncmaster245b kaže...

Halogena svjetla sam mijenjao jednom ili dva puta na svojim autima u zadnjih 32 godine sto vozim.

Ako mijenjas halogena svjetla jednom godisnje to znaci da si prilikom montaze dirao balon zarulje golim prstima i zamastio ju (prsti su nam koliko god cinili suhi, uvijek masni).

Recept za kratkotrajnost.

Jedan slučaj ne čini pravilo. Pogledaj statistike pa onda možemo pričati. Statistički, halogena svjetla traju vrlo kratko u odnosu na LED svjetla, od 500 do 1000h. Plus još se puno više griju, tresu i sl. Karikirao sam naravno, ali ovisno koliko se voziš može se bez problema desiti da crkne unutar 2 godine ako radiš 15k km godišnje. A imaš ih na autu više od jednog pa se isto tako može dogoditi da svake godine zamijeniš bar jedno. Pa imaš i lampice za registraciju i sl.

Nisam ih nikad sam mijenjao nego na servisu jer je bila ekstremno jeftina zamjena. 

LED ne crkava ni približno toliko. To je poanta.

Potpuno je nebitno jel netko dirao prstima ili nije, to samo dodatno ide u prilog trajnosti LED svjetala. Što dulje traje to bolje, što manje moraš prčkati po nečemu to bolje. Isto kao što je i svaka operacija rizična, makar kirurzi peru ruke netko svejedno popuši bakteriju, infekciju, tromba i sl.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Poruka je uređivana zadnji put danas u 15:20 (Bitanga).
16 godina
Bitanga kaže...

Potpuno je nebitno jel netko dirao prstima ili nije,

Apsolutno je bitno. 

We live in a society exquisitely dependent on science and technology, in which hardly anyone knows anything about science and technology.
17 godina
syncmaster245b kaže...
Bitanga kaže...

Potpuno je nebitno jel netko dirao prstima ili nije,

Apsolutno je bitno. 

Nebitno je jel zbog pipkanja trajala 100, 250 ili 500h, jer je to i bez pipkanja i dalje puuuuno manje od 10.000-50.000 h, kužiš?

Jel možemo sad završiti ovu nepotrebnu priču?

Poruka je uređivana zadnji put danas u 15:36 (Bitanga).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice