Povrat neispravne robe

poruka: 18
|
čitano: 4.430
|
moderatori: vincimus, Lazarus Long
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
6 godina
Povrat neispravne robe

Prije dva dana sam narucio sam gamepad online, odabrao placanje u poslovnici. danas ga preuzeo i naravno ne radi.

Ako odem tamo da li ce ga odma zajeniti ili cu morati cekati? Vidim da su ga odmah maknuli sa webshopa znaci da ga valjda vise nemaju, da li mogu uzeti drugi i doplatiti razliku?  Ili imam pravo na onaj povrat u 14 dana makar sam ga platio u poslovnici?

Kako najjednostavnije i najbrze to rijesiti? Radi se o linksu

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.6.2024 20:43 (shecky).

0 0 hvala 0
13 godina
Re: Povrat neispravne robe
Zakon o zaštiti potrošača, čl. 79:

(1) Potrošač ima pravo, ne navodeći razloge za to, jednostrano raskinuti ugovor sklopljen izvan poslovnih prostorija ili sklopljen na daljinu od dana njegova sklapanja, a najkasnije u roku od 14 dana.

(2) U slučaju sklapanja ugovora o kupoprodaji, rok iz stavka 1. ovoga članka započinje teći od dana kada je potrošaču ili trećoj osobi određenoj od strane potrošača, a koja nije prijevoznik, roba koja čini predmet ugovora predana u posjed.

S obzirom da je ugovor sklopljen na daljinu, imaš pravo na raskid u roku od 14 dana. Što se tiče popravka ili zamjene, nisam pogledao propise, ali preporučam ti raskid ugovora, i potom da ponovno naručiš isti proizvod. Biti će brže i bezbolnije ;)

edit: ja sam isto napravio s nekim komadom elektronike (slušalice), i samo sam trebao ponovno platiti novi proizvod i čekati povrat novca za stari jer ne dopuštaju prebijanje.

edit 2:
Popravak ili zamjena (ZOO)
Članak 410.a (NN 35/05, 126/21)

(1) Popravak ili zamjena stvari s nedostatkom provode se bes­platno, u razumnom roku od trenutka kada je kupac obavijestio prodavatelja o nedostatku te bez znatnih neugodnosti za kupca uzimajući u obzir prirodu stvari i svrhu za koju je kupcu ta stvar bila potrebna.

(2) Prilikom popravka ili zamjene kupac je obvezan staviti stvar na raspolaganje prodavatelju, a prodavatelj ju je obvezan preuzeti i snositi troškove preuzimanja.

Znači ako ti nije problem čekati na popravak, možeš tražiti popravak ili zamjenu. Ali koliko znam iz iskustva, trgovci prvo pokušaju popraviti stvar, a onda zamijeniti. Ne znam je li uvijek tako, ali ovako bi mogao biti dulje vrijeme bez proizvoda. Uvijek ih možeš pitati da ti odmah zamijene proizvod, pa ako neće, preporučam raskid i novu narudžbu
actore non probante reus absolvitur.
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.6.2024 20:57 (TCO 006).
6 godina
Povrat neispravne robe

Uredu, hvala. Znaci imam pravo na povrat bez obzira sto sam ga platio prilikom preuzimanja? Al znacii vratit cu neispravan proizvod i oni ce ga opet prodati dalje. Znaci nema smisla da kazem da je neispravan, nece ga odmah zamjeniti?

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.6.2024 20:53 (shecky).

0 0 hvala 0
13 godina
Moje shvaćanje je da imaš pravo na raskid ugovora. Nemoj me uzimati za riječ jer nisam provjeravao praksu ali iz tumačenja zakona to proizlazi. Za ostatak odgovora, provjeri moj edit2 :)
6 godina
Povrat neispravne robe

Čekanje ne dolazi u obzir, klinci ce me pojesti. Ako odem i kazem da je neispravan te ako ga nebudu htjeli zamjeniti da li cu nakon toga imati pravo na povrat jer ce tad znati da je proizvod neispravan? Popravak novog proizvoda ne zelim, dosao je mrtav i hocu novi a ne popravljeni

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.6.2024 21:02 (shecky).

0 0 hvala 0
13 godina
Evo, sumnjam da će ga zamijeniti odmah, ali to ovisi o njihovoj dobroj volji:

Članak 410. (NN 35/05, 126/21)

(1) Kupac koji je pravodobno i uredno obavijestio prodavatelja o nedostatku ovlašten je:

1) zahtijevati od prodavatelja uklanjanje nedostatka,

2) zahtijevati od prodavatelja predaju druge stvari bez nedostatka,

3) zahtijevati razmjerno sniženje cijene,

4) izjaviti da raskida ugovor.

Po ovom članku imaš određen redoslijed, te prvo u obzir dolazi popravak. Tako da - njihova dobra volja.

A zamjenu možeš tražiti u poslovnici, a raskid obaviti online, tako da te ne mogu zajebavati (iako bez obzira na ispravnost proizvoda, imaš pravo na raskid u roku od 14 dana). Eto, to je sve od mene, ne znam jel moje shvaćanje točno, ali zato imaš i priložene članke za svoje tumačenje.

Sretno

1 0 hvala 0
6 godina
Povrat neispravne robe

Ako raskid obavim online da li robu mogu vratiti u poslovnicu u kojoj je i preuzeta u Varazdinu ili moram slati bas u Links Zagreb?

0 0 hvala 0
4 godine
suspendiran
Povrat neispravne robe

Vjerujem da ce ti odma dati drugi a ne slati taj na servis pa onda cekanje da potvrde itd itd, mislim ipak je to gamepad a ne graficka i sl!

Moj PC  
2 0 hvala 0
6 godina
Povrat neispravne robe

Problem je sto ga sigurno nemaju, kad sam narucivao povukli su ga iz neke druge poslovnice gdje je bio dostupan, a sad ga vise ni nema na njihovom webshopu, tako da mi jedino mozda mogu ponuditi neki slican uz nadoplatu, ali ipak mislim da cu ici na opciju raskida ugovora u roku od 14 dana a kontroler kupiti u drugoj trgovini i gotovo. Znam da ce opet neko naletjeti na ovaj al jebiga, nemogu cekati jer kontoler kinci trebaju.

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.6.2024 22:46 (shecky).

0 0 hvala 0
16 godina

-vrati, traži povrat, iskoristi pravo 14 dana.. ne reklamaciju, ne zamjenu jer tad to otpada, a tad ne možeš ništa odmah, odnosno možda, ovisi što se tad dogovoriš s trogvinom, što ima-nema itd, no tad ne možeš ništa odmah jer za sve postoje rokovi, razumni rokovi itd..

-naravno, na povratu će oni obaviti provjeru ispravnosti itd. i primjetiti da ne radi, tad ćeš imati problem, tj reklamaciju, no probaj.. :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
6 godina
Povrat neispravne robe

Probat cu sutra pa javim. Po mojem bi najnormalnije bilo da ako se kupi proizvod koji je u startu neispravan da se odmah zamjeni dugim ili vrati novac ako drugog proizvoda nema, jer proizvod se nije pokvario vec su prodali neispravan, DOA...

0 0 hvala 0
4 godine
suspendiran
shecky kaže...

Probat cu sutra pa javim. Po mojem bi najnormalnije bilo da ako se kupi proizvod koji je u startu neispravan da se odmah zamjeni dugim ili vrati novac ako drugog proizvoda nema, jer proizvod se nije pokvario vec su prodali neispravan, DOA...

E to ti sad ovisi od trgovine do trgovine, ja sam recimo rame morao cekati da oni potvrde(usrani ADM) jel nevaljaju iako sam se odma vratio u trgovinu i rekao da su doa!

6 godina
ihush kaže...

-naravno, na povratu će oni obaviti provjeru ispravnosti itd. i primjetiti da ne radi, tad ćeš imati problem, tj reklamaciju, no probaj.. :)

Ne vjerujem  da ce ista provjeravati jer mislim da je ovaj kontroler vec netko prije mene vratio, posto sam doma primjetio da su vec bili prerezani oni plasticni sealovi na kutiji.

Uglavnom poslao sam mail sa obrascem za raskid te naveo da cu kontroler dostaviti u poslovnicu u Varazdinu gdje sam ga i preuzeo, pa sad cekam odgovor.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.6.2024 7:40 (shecky).
6 godina
Povrat neispravne robe

Evo samo da pophvalim decke u linksu Varazdin, uzeli su kontroler natrag bez pitanja i vratili novce na ruku. Hvala svima na pomoci.

2 0 hvala 1
14 godina
suspendiran
shecky kaže...

Evo samo da pophvalim decke u linksu Varazdin, uzeli su kontroler natrag bez pitanja i vratili novce na ruku. Hvala svima na pomoci.

Uvijek prvo zovi dućan i objasni problem. Riješit ćeš stvari puno prije nego tu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.6.2024 11:59 (Cryogenic).
16 godina
Cryogenic kaže...
shecky kaže...

Uvijek prvo zovi dućan i objasni problem. Riješit ćeš stvari puno prije nego tu.

-stvari se tu uopće ne riješavaju, samo se nabacuju ideje-prijedlozi-mogućnosti.. dok se riješavaju tamo, razgovorom, pa tek kad nastane problem mogućom prijavom itd.

14 godina
suspendiran
ihush kaže...
Cryogenic kaže...
shecky kaže...

-stvari se tu uopće ne riješavaju, samo se nabacuju ideje-prijedlozi-mogućnosti.. dok se riješavaju tamo, razgovorom, pa tek kad nastane problem mogućom prijavom itd.

Veću picajzlu od tebe svijet nije vidio, bolesno je kolko ti moraš bit u pravu i ispravljat takve mikroskopske dlakice da je to strašno. Kolege mu nisu ponudili razna RJEŠENJA šta da radi nego ideje , mogućnosti i prijedloge? Strasno je za šta se ti kačiš i loviš. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.6.2024 15:29 (Cryogenic).
16 godina

-napet si? :) proći će..

-no, imaš pravo.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice