Btw, sjećaš se mog savjeta za sticky temu oko prava potrošača...
Ne, sorry, ne sjecam se?
Ups, moja greška, zamijenio sam te za Alfa_R koji se kao ti uključio u temu i raspravljao sa ADM-om o pravima potrošača pa sam mu predložio da napravi temu sa uputsvom i pravima kao i pojašnjenjima iz prakse koja bi bila korisna kod ovakvih stvari.
Ontopic
Također ne vidim nikakvu smetnju da potrošač kada ima neki problem sa trgovinom oko svojih prava, nakon što poduzme sve prethodne potrebne korake za zaštitu svojih prava i kada realno i objektivno smatra da je oštećen i upozna trgovinu o mogućoj tužbi sudu za nadoknadu sredstava i svih troškova koje je imao u sporu sa njima u parničnom postupku.
Ne treba se odmah zalijetati, ali ako ne može noramalno onda tužba, posebno ako su veće cifre u pitanju.
Ne treba biti bezobrazan, ali treba biti vrlo ažuran i dosadan kod tih stvari.
Btw, onaj nezreli komentar ADM-a "Haters gonna hate" mi je poprilično zasmetao.
Ja sam nedavno uzimao povrat PDV-a iz Hrvatske u Linksu kada sam prije 5 mjeseci kupovao komponente, i između ostalog mi je SATA kabal bio DOA, uopće nije radio. Pošto sam bio vrlo zauzet privatnim i poslovnim stvarima odgodio sam odlazak nekih 5 mjeseci pa sa ženom otišao na kaficu i šoping u Vinkovce i uzeo povrat PDV-a u Linksu (usput kupio i tastaturu) i spomenuo da kabal nije radio.
Tip mi je nakon 5 mjeseci odmah ponudio zamjenu za novi ili povrat novca uz komentar da me ne tlači sa servisom jer nakon toliko vremena bi ga morao slati na servis, pa da servis odluči što će biti, ali nije mu do zezanja mušterije. Pošto sam već u međuvremenu kupio novi kabal uzeo sam lovu+povrat pdv i kupio skuplju tastaturu.
Neću se ja obogatiti za tih 50-60 Kuna niti će Links osiromašiti ali sam bio ugodno iznenađen čak ponudom da vrati odmah lovu ko iz topa.
Prethodno su me lokalne trgovine izmasakrirale reklamacijama građevinske robe od 3K KM, tako da je ovo bilo vrlo pozitivno iznenađenje.