Acquisitum Magnum - ADM

poruka: 2.586
|
čitano: 928.501
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Acquisitum Magnum - ADM
nicky.sl kaže...

Jucer ujutro je poslan komp a danas oko podne su se javili, zbilja brzo i efikasno s te strane neman zamjerku

Hvala :)

Onda mogu očekivati javljanje ovaj tjedan :)

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
11 godina
protjeran

Zadnji problem s njima je bio reklamiranje laptopa, odlomili onaj dio da ekran ne dira donji dio laptopa i vidi se da su ljepili, a nisu ništa rekli... isto tako na laptopu kada sam ga kupio bio je 1 pixel vidljiv,i zovem ja da se nesto u vezi toga učini i čovjek kaže da ne mjenjaju ekran ako ima ispod 7 pixela.... pa zamisli gledanje filma na 6 pixela, moram se zahvaliti što imam samo 1? Uglavnom ekran je nešto bio sheban, neka random crta dolazila i dobro reklamirao to i onda sam vidio taj zaljepljeni dio, a da to nebude sve, na novom ekranu opet 1 mrtvi pixel^^

www.mmo-balkan.com
13 godina
TheThing kaže...

ti si tek sada vidio adm iskustva? što se prije nisi javio, ili jesi pa ja nisam vidio? :S

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.4.2015 21:32 (FakeDeath).
12 godina
Acquisitum Magnum - ADM

Baš zbog brzine odgovora iman osjecaj da su znali šta je prije nego su i vidili.

Dosta o ovome vise neću raspravljat.

Dosad sam ih diza u nebesa i svugdi hvalio al s tim je gotovo posli ove epizode.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
TheThing kaže...

čovjek kaže da ne mjenjaju ekran ako ima ispod 7 pixela.... pa zamisli gledanje filma na 6 pixela, moram se zahvaliti što imam samo 1?

Jel ti palo na pamet da ne odlučuje trgovina koliko je dozvoljeno mrtvih pixela nego proizvođač?

Takve stvari gledaj prije kupnje određenog proizvoda.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.4.2015 21:35 (bill_jobs).
17 godina
chutac kaže...

Ajd da te pitam, koliko je dugo trajala RMA?

Ja sam poslao napajanje i danas je vjerovatno stiglo, pa me zanima koliko da očekujem da čekam.

A da mislim da će me odbiti, nikako. Em su dečki susretljivi, em je to Corsair, firma koja ne cijepidlači s reklamacijama :)

ako ti imaju identično napajanje koji dan, ja sam prošli mjesec reklamirao 4.5god. star tx650 od corsaira te je prošlo 10 dana ako se nevaram da dobavljač odobri ovo koje imam trenutno.

a dosta ti ovisi o gužvi i dali imaju mogućnosti ga istestirati (premda sam sumljao da im se nije dalo). ugl ja sam za 10 dana dobio novo napajanje.

zvrcni ih dali je stiglo, i da saznaš u kojoj je fazi pregled/zamjena.

ČVARCI = ČIPS OD SVINJE
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.4.2015 21:38 (sokre).
13 godina
nicky.sl kaže...

Baš zbog brzine odgovora iman osjecaj da su znali šta je prije nego su i vidili.

Dosta o ovome vise neću raspravljat.

Dosad sam ih diza u nebesa i svugdi hvalio al s tim je gotovo posli ove epizode.

Nažalost mi ljudi smo takvi, slabo hvalimo iako godinama kupujemo od njih...a kada jedan problem se stvori odmah ih pokopamo svuda i više nikada nećemo tamo kupiti.

Razumijem, ali eto ovo je ipak malo drugačije, i ok da je neka drugačija stvar (tipa odbili su ti garu na procesor jer si overclockao, dali su ti slabiju grafu nego si trebao dobiti itd...) ovako je malo teško vjerovati da su oni krivi. Nemoj se ljutiti na nas koji ih branimo, koji razumijemo i tebe i njih, ali stvari su takve da ni ti ni ja niti oni tu nešto mogu kada su pinovi smrdani jer da nisu oni tebi odbili, i da su odnijeli u servis te da je servis odbio opet bi oni bili "krivi" ovako su očito otvorili tvoj paket, provjerili i odmah te zvali.

Ja ti sada samo mogu reći, sretno u ravnanju i nadam se da će ploča raditi kada poravnate ;)

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.4.2015 21:48 (FakeDeath).
11 godina
protjeran
bill_jobs kaže...
TheThing kaže...

čovjek kaže da ne mjenjaju ekran ako ima ispod 7 pixela.... pa zamisli gledanje filma na 6 pixela, moram se zahvaliti što imam samo 1?

Jel ti palo na pamet da ne odlučuje trgovina koliko je dozvoljeno mrtvih pixela nego proizvođač?

Takve stvari gledaj prije kupnje određenog proizvoda.

Aj kad si počeo, gdje da gledam? O tim pixelima ništa ne piše na adm stranici, kada kupiš kupio si pa se ti misli.

Isto tako kada sam kupovao komp prije x godina rekao sam da mi sve sastave i hebao sam se 3 sata, stavljao win na usb u prijatelja pa tako par puta jer nisam narucio cdrom jer mi ne treba i zasto sam se hebao? Zato jer jedan pacijent nije spojio kabel sa hardom, kasnije slao samo ram na popravak, pa kasnije napajanje (cijeli komp) i odmah pitanje zasto sam skinuo onu reklamnu naljepnicu, ja sam rekao da mi je čovjek rekao da mogu (kad je bio problem s kabel-hdd) tu je rekao ok, a zamisli da je netko htio staviti cdrom od starog kompa? Jedino sam kupovao kod njih jer su jeftini, ostavio sam im preko 20 000kn, ali jbga nikad više. Sada imam komp naručen iz njemačke i uštedio sam pun qurac para i briga me.

www.mmo-balkan.com
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.4.2015 21:54 (TheThing).
15 godina
neaktivan
sokre kaže...

ako ti imaju identično napajanje koji dan, ja sam prošli mjesec reklamirao 4.5god. star tx650 od corsaira te je prošlo 10 dana ako se nevaram da dobavljač odobri ovo koje imam trenutno.

a dosta ti ovisi o gužvi i dali imaju mogućnosti ga istestirati (premda sam sumljao da im se nije dalo). ugl ja sam za 10 dana dobio novo napajanje.

Budem zvao sutra popodne. Nije mi ni zbog servisa nego da znam jel došlo.

A i ovo moje ne mogu testirati. Čim se sklopka na njemu prebaci, iskače osigurač. Čim ga spoje u struju vidjet će da je nešto krepalo.

A nadam se da imaju RM650, nije baš da se brzo prodaju takva napajanja.

12 godina
Acquisitum Magnum - ADM

O bez brige razumin ja vas i ja sam do jutros bio spreman ruku u vatru stavit za njih.

Mora mi se ovo sve malo slegnit ipak je u meni jebeni lako zapaljivi Dalmatinski temperament, ujutro ću bit pametniji.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
chutac kaže...
sokre kaže...

Budem zvao sutra popodne. Nije mi ni zbog servisa nego da znam jel došlo.

A i ovo moje ne mogu testirati. Čim se sklopka na njemu prebaci, iskače osigurač. Čim ga spoje u struju vidjet će da je nešto krepalo.

A nadam se da imaju RM650, nije baš da se brzo prodaju takva napajanja.

mislim da bi to trebalo proći brzo i bezbolno, mojem je recimo pištala zavojnica ali samo pod opterećenjem. a ako iskače sklopka heh očito je da je dalo svoje!

ČVARCI = ČIPS OD SVINJE
13 godina
protjeran
TheThing kaže...

Aj kad si počeo, gdje da gledam? O tim pixelima ništa ne piše na adm stranici, kada kupiš kupio si pa se ti misli.

Takve informacije ne pišu na stranicama trgovine, iako ih možeš pitati prije kupnje pa nek ti provjere sa uvoznikom.

Odi na sajt proizvođača pa tamo traži ili kucaj u google "dead pixel policy xxx (ime proizvođača)".

Samo jedan primjer za klasične monitore: http://www.acer.co.in/ac/en/IN/content/dead-pixel

15 godina
neaktivan
sokre kaže...

mislim da bi to trebalo proći brzo i bezbolno, mojem je recimo pištala zavojnica ali samo pod opterećenjem. a ako iskače sklopka heh očito je da je dalo svoje!

Reklamirao sam jedan CX600M koje je pištalo non stop i nakon 2 dana su me zvali da ću dobiti novo kad stigne pošiljka ali sam uzeo drugo.
A u ovome je dva puta nešto puklo i drugi put je izbacio osigurač.

Samo da mi prihvate želju da uzmem RM650 umjesto sadašnjeg RM750. I da se sredi razlika u cijeni.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.4.2015 22:03 (chutac).
11 godina
protjeran
bill_jobs kaže...
TheThing kaže...

Takve informacije ne pišu na stranicama trgovine, iako ih možeš pitati prije kupnje pa nek ti provjere sa uvoznikom.

Odi na sajt proizvođača pa tamo traži ili kucaj u google "dead pixel policy xxx (ime proizvođača)".

Samo jedan primjer za klasične monitore: http://www.acer.co.in/ac/en/IN/content/dead-pixel

Da, ali ajde se ti sjeti pixela prije kupnje laptopa.. i to je samo pixel, a gdje ima još hrpa sličnih stvari.

www.mmo-balkan.com
13 godina
protjeran
Acquisitum Magnum - ADM

Je, ali to su sve stvari koje propisuje proizvođač i trgovina nema ništa s time niti ti mogu mijenjati ekran, to je poanta.

A sad, ko će se sjetiti to sve ispitati prije kupnje, to je druga stvar.

1 0 hvala 0
10 godina
nicky.sl kaže...
Danas su nazvali s pričom da nemogu priznat garanciju za matičnu jer su dva pina (u socketu) skrivljenja pazite sad za 180 stupnjeva ( nikako mi nije jasno kako sam to uspio a montirao sam stotinu cpeuova kroz dugi niz godina).

Nakon opetovanih poziva nikakvo suvislo objašnjenje nismo dobili osim da je to fizičko oštećenje koje gara ne pokriva.

Zbilja mi nije jasno kako jedan cpu može izvrnut dva pina za 180 stupnjeva ???

ADM se drasticno pokvario sto se tice ovih stvari. Sve vise losih iskustava citam. Ocito problemi u poslovanju pa se ide APP metodama.

Problemi s pinovima na maticnima je samo jedan od modernih nacina odbijanja garancije. Isto kao sto je bilo s korodiranjem maticnih u mobitelima i slicne stvari. Ali sve se to da dokazat, samo je pitanje koliko to traje i koliko se kome da natezat. Npr. bio je slucaj kad su odbili garanciju radi 3 iskrivljena pina koja su bila totalno random iskrivljena i vjestacenjem je utvrdjeno da to cpu nije mogao napravit. Siguran sam da ako su ovi "180 stupnjeva" iskrivljeni da je vrlo lako slicna stvar i tu. Treba vidjet sliku i procjenit. Recimo, na koji nacin cpu moze negdje u sredini iskrivit pinove za 180 stupnjeva. Sigurno ne bi samo 2 otisla vec vise. Ista stvar je bila i s korodiranim maticnim koje na osnovu kojih su odbijane reklamacije, pa se vjestacenjem utvrdi da, da bi maticna tako korodirala mora bit godinu dana u vodi i slicne gluposti.

Uglavnom. Kupio si proizvod na daljinu, neka ti poslikaju ostecenje, ti napisi prijavu inspektoratu pa ces vidjet sto ce bit s ovim. Isto tako si mogao dobit tako strganu maticnu i reklamirat strgane pinove pa te opet mogu odbit da si to ti napravio. Na ostecenju se moze vidjet kako je nastalo. Nemoj tek tako odustat od ovog.

Bulldozer kaže...
E sad.. ima caka 

Neznam koliko je ADM kao trgovina upoznata ali ASRock i ASUS su imali ploča sa skrivljenim pinovima i osobno dok sam radio u Linksu sam ih vidio desetke takvih.

Pošalješ MSANu i dobiješ novu

Ovo je istina, i vrlo lako moguce, samo je lakse okriviti korisnika i zaboravit na sve. Novci su na racunu.

12 godina
Acquisitum Magnum - ADM

Nema smisla natezat se, da sam u ZG-u sigurno bi pokusa istirat pravdu al ovaki na 300km udaljenosti mogu samo prominit dobavljaca a odluka je pala na Futuru IT pa cemo vidit kakva ce iskustva bit s njima.

Epizoda s ADM-om je zavrsila za mene ali i za barem petnaestak ljudi koji su kod njih nabavljali dijelove preko mene. Puno ce vise izgubit nego vridi jedna jebena maticna ploca.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
sandokan111 kaže...

Npr. bio je slucaj kad su odbili garanciju radi 3 iskrivljena pina koja su bila totalno random iskrivljena i vjestacenjem je utvrdjeno da to cpu nije mogao napravit.

Jel imaš to riješenje vještačenja napismeno da postaviš ovdje? Ako nemaš, onda si kao i ovaj nicky, puno priče, a nigdje dokaza.

Osim toga, čemu dokazivanje kako je oštećenje nastalo? Bitno je dokazati TKO ga je napravio.

Mogu ja kupiti matičnu i kemijskom olovkom savijati određene pinove, i šta sad? Nisam ih savio procesorom nego nekim drugim predmetom, jel to znači da nisam kriv?

Ista stvar je bila i s korodiranim maticnim koje na osnovu kojih su odbijane reklamacije, pa se vjestacenjem utvrdi da, da bi maticna tako korodirala mora bit godinu dana u vodi i slicne gluposti.

Jel imaš i za takve slučajeve barem jedno vještačenje napismeno da postaviš pa da vidimo?

12 godina
Acquisitum Magnum - ADM

Di je tebi dokaz da sam ja svinuo pinove, aj molim te stavi ovdje dokaz da sam ja svinuo pinove a ne proizvođac.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
nicky.sl kaže...

Nema smisla natezat se

Ovo mi je dokaz.

Čim netko olako odustaje znači da je svjestan svoje greške.

Pokušao si reklamirati pa ako prođe prođe, nije prošlo i šta je tu je.

12 godina
Acquisitum Magnum - ADM

Blago ti se kako ti je lako nesto dokazat .

Posli miljun poziva i razgovora i objasnjavanja ja vise nemam sto ucinit jer sam 300km dalje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Acquisitum Magnum - ADM
Čuj, vjerojatnost da si dobio tvornički zapakiranu matičnu sa slomljenim pinovima je ogromno mala, pa je vjerojatno zbog toga odbijena garancija. Uglavnom korisnik syebe stvar kod slaganja. Možda jesi kriv, a možda nisi. Makar mislim da su ti mogli nekako izaći u susret da su napisali da je neka česta tvornička greška
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Acquisitum Magnum - ADM

Taman i da je u nekom ludom svemiru matična došla sa već savijenim pinovima, onaj tko slaže PC to treba uočiti!

Prije stavljanja procesora se pinovi moraju detaljno pregledati.

On nije pregledao pinove prije stavljanja procesora, nije pregledao pinove ni nakon stavljanja procesora kada je tražio u čemu je problem i zašto se PC ne pali, nego je sve skupa poslao nazad u trgovinu.

Ma to je komedija, i kaže da je montirao stotinu procesora... :facepalm:

0 1 hvala 0
12 godina
bill_jobs kaže...

Neće tebi ADM ili bilo koja druga trgovina uvaliti matičnu sa savijenim pinovima, to su priče za malu djecu.

U kojem ti svijetu zivis?

13 godina
protjeran
Acquisitum Magnum - ADM

Ti si dobio takvu matičnu ili pišeš čisto da pišeš?

0 1 hvala 0
12 godina
bill_jobs kaže...

Ti si dobio takvu matičnu ili pišeš čisto da pišeš?

Moj kolega je na moju preporuku (nagovor) narucio dijelive u ADM-a a ja sam sklapao komp.

13 godina
protjeran
Acquisitum Magnum - ADM

Pitanje je bilo upućeno steelmanu.

Ali tebe bi pitao da li si i u jednom trenutku slaganja tog PC-a prekontrolirao pinove?

Jer stvarno mi je nejasno da netko tko tvrdi da ima toliko iskustva uopće ne pogleda pinove.

Priča smrdi u startu, i ti to dobro znaš.

0 1 hvala 0
12 godina
Acquisitum Magnum - ADM

Nisam prigleda pinove jednostavno zato sto nikad s tim nisam nikad imao problema pa nemam obicaj brojit pinove, i nevidim sta je tu cudno i sumnjivo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Acquisitum Magnum - ADM

Da se oštećenje uočilo prije ugradnje ičega vjerojatno bi imao više šanse sa reklamiranjem ili da se odmah nazvalo i reklo da su pinovi to i to... greška je bila poslati sastavljeni komp jer automatizmom mogu reći nestručna ugradnja bla bla.

sa strane zakona oni su u pravu, trebalo se odmah njih kontaktirati.

Ako je matična došla sje... pokušajem njenog upogonjenja sa zakonske strane ( nisam sigur) ti si pristao na to (Za ovo nisam sigur, dok recimo kod plina,struje,vode recimo kad ti mjenjaju brojila a ti nisi uočio da je stanje neko divlje a ipak koristis uslugu samim tim pristajes na zateceno stanje.u tim slucajevima mislim da imas 15 dana da se zalis nakon toga si automatizmom pristao znam par ljudi koji su dobili vode kao da su bazen punili.

Za uređaje nisam sigur ali mislim da je neka slicna zavrzlama.

ČVARCI = ČIPS OD SVINJE
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.4.2015 15:56 (sokre).
Moj PC  
1 0 hvala 2
12 godina
Acquisitum Magnum - ADM

Sad sam dobio informaciju iz Zagreba koja bi mogla preokrenit situaciju i kako mi se cini nisam ja sjeba pinove al nemaju veze s tim niti ovi iz ADM-a.

Izgleda da ta ploca ima "povijest" i s detaljima se cujemo kad se klupko raspetlja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice