eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.401.642
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori
Kontaktirao sam sellera i dao mi je odgovor kakav sam očekivao.

Dear xy.

We are sorry to hear that you still have not received your order yet. However, we can confirm that it has indeed been shipped out on 2012-11-05 10:15:00.652 to the following address:

Please double check and let us know whether the above address is correct. If yes, then your package is most probably in your country by now and we can assume that it is delayed by your local customs or even your local post office. From our experience, the majority of late packages do arrive eventually. Therefore, would you please wait a few more days? Your patience in waiting for this order would be much appreciated.

We always strive to provide you with the most reliable and affordable shipping service. But sometimes international delivery is highly dependent on clearance at the local customs. But if you still do not receive anything on 18th Dec, then please let us know by replying to this email, so that we can investigate and take appropriate actions. And a satisfactory solution will be offered to you. Thank you.

We sincerely apologize for the delay.

Sincerely
Richo

- rray009

Naručeno je prije 31 dan. Zeli li on mozda do odvuci do 18. pa da više ne mogu ostaviti loš feedback ili otvoriti case (ne znam koliko moze proci od dana narudžbe do dana kada se više ne moze nista poduzeti što se tiče toga što sam naveo.) ?
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

neće ti niko dati novce dok ne prođe 45dana. pa pričekaj malo, meni su neke stvari dosle nakon 40 dana

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
moderator
Re: eBay - pitanja i odgovori
kpavl kaže...
Naručeno je prije 31 dan. Zeli li on mozda do odvuci do 18. pa da više ne mogu ostaviti loš feedback ili otvoriti case (ne znam koliko moze proci od dana narudžbe do dana kada se više ne moze nista poduzeti što se tiče toga što sam naveo.) ?

Ne mora biti. Ponekad paketi znaju ozbiljno kasniti pa onda ispadne da se čovjeku žališ da ti nije došao paket i onda ti drugi dan stigne (meni se to jednom ili dvaput dogodilo). Rok za otvaranje casea je 45 dana od plaćanja, a do kad točno možeš otvoriti case piše ti uz svaki kupljeni artikl u Purchase History. Možeš još malo pričekati pa onda koji dan prije roka otvoriti case ako ti paket ne stigne.

Case obavezno otvori ako ti paket ne stigne, čak i ako ti prodavač kaže da će ti poslati ili da ti je već poslao drugi paket (samo što onda u prijavi onda napišeš da radite na rješavanju problema), jer ako ga ne otvoriš, kad prođe 45 dana od uplate, možeš se slikati. Također, case ne zatvaraj prije nego ti paket stigne ili ti prodavač ne vrati lovu.

16 godina

Tako je, otvaraj case, ja sam tako popušio sada izgleda za ove stvačice jer sada kada je prošlo 45 dana gamad se više ne javlja i ne odgovara na poruke, sad ću ja zvat PayPal customer service pa se nadam da će na silu otvorit case.

Bilo bi zgodno......, ali nije potrebno !
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

U svakom slučaju treba pripaziti na ovih 45 dana, ja sam to naučio na zadnjoj narudžbi,ostao sam i bez robe i bez novca :-))

I nemaš se kome žaliti...

1 0 hvala 1
14 godina

Trebam pomoć!

Šogorica je naručila "ice watch" preko ebay-a i izabrala je smeđu boju. Sat je stigao jučer, ali žute boje...

Koje su joj sada opcije (osim negativnog feedbacka)???

Jel skupo vratiti taj sat nazad u Kinu (s obzirom na cijenu sata koja je nikakva)...

Hvala!

http://eu.battle.net/d3/en/profile/Yovitssa-2302/hero/17304910
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Yovitssa kaže...
Jel skupo vratiti taj sat nazad u Kinu (s obzirom na cijenu sata koja je nikakva)...

Pitaj na pošti. Vrlo vjerojatno da. Nek se požali da joj je poslan krivi. Ako će tražiti da se vrati roba, nek veli da joj je to neisplativo. Možda joj vrate dio novca.

14 godina
neaktivan

Da vas pitam ako sam nešto naručio danas dali bi mi to moglo stić do Božića!Iz kine je!!!!!!

0 0 hvala 0
15 godina
pas101 kaže...

Da vas pitam ako sam nešto naručio danas dali bi mi to moglo stić do Božića!Iz kine je!!!!!!

Jako teško. Ja sam prije par dana naručio nešto iz kine i dobio sam mail od prodavača da će vjerojatno kasnit paket zbog božićne gužve.

14 godina
neaktivan

A nešto šta je naručeno 25.11.2012. oće stić??????

0 0 hvala 0
17 godina
pas101 kaže...

ovisi o načinu slanja.

Ak si danas naručio, a pošalju u ponedjeljak, ima 2 tjedna da dođe. Vjerojatno su i gužve u poštanskom prometu... tak da, mislim, ako je onaj najjeftiniji način poslovanja, teško.

Ali možda netko s kristalnom kuglom bolje odgovori {#}

17 godina
pas101 kaže...

A nešto šta je naručeno 25.11.2012. oće stić??????

Shvati da se to ne može predvidjet. Čekam jedan paket već 3 mjeseca, dok mi drugi stigne za 2 tjedna... nema tu pravila (najjeftiniji način slanja)

Osim ako si platio najbrži način slanja (da ti dođe kroz tjedan-dva) i imaš tracking number(možeš vidjeti gdje se paket nalazi i otprilike znati kada će doći na kućni prag)

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.12.2012 14:55 (denix).
14 godina
neaktivan
denix kaže...
pas101 kaže...

ovisi o načinu slanja.

Ak si danas naručio, a pošalju u ponedjeljak, ima 2 tjedna da dođe. Vjerojatno su i gužve u poštanskom prometu... tak da, mislim, ako je onaj najjeftiniji način poslovanja, teško.

Kupio sam i iz Warszawa, Poland.I platio sam poštarinu nešto!Šta sad mislite?

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.12.2012 14:59 (pas101).
15 godina
neaktivan
pas101 kaže...
denix kaže...
pas101 kaže...

ovisi o načinu slanja.

Kupio sam i iz Warszawa, Poland.I platio sam poštarinu nešto!Šta sad mislite?

S obzirom na današnje nevrijeme....možda se baš kombi s tvojim paketom proklizao preko bankine i izgorio XD

My code is not working - Don't know why! My code is working - Don't know why!
14 godina
neaktivan

Dali mi može neko nać brzinomjer za skije?Nači da se to stavi na skije i da mjeri koliko ideš??????

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Pa jel imaš ti ruke pa da tražiš malo?
14 godina
pas101 kaže...

Dali mi može neko nać brzinomjer za skije?Nači da se to stavi na skije i da mjeri koliko ideš??????

Kad ti to stigne kuci, vec nece bit snijega {#}

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite
14 godina
neaktivan
Wicked_Sick87 kaže...
Pa jel imaš ti ruke pa da tražiš malo?

Tražio sam,ali nisam našo!!!!!!

16 godina
odjavljen
pas101 kaže...

http://www.shopwiki.com/l/Silva-S1-SKI-1-Snow-Sport-Speedometer

Dalje traži sam. Ili mjeri sa GPSom.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.12.2012 13:16 (Sum_of_all_fears).
14 godina
neaktivan

Dajte pliz može link sa ebay-a??????Bitno je samo da kad se spustim vidim najveću brzinu i to je to!Može bit bilo kakav!!!!!!

0 3 hvala 0
15 godina
pas101 kaže...

Dajte pliz može link sa ebay-a??????Bitno je samo da kad se spustim vidim najveću brzinu i to je to!Može bit bilo kakav!!!!!!

to mozes sa svakim smartfonom ili gpsom

lnova65
15 godina
neaktivan

Prvi put sam kupio nešto sa ebay-a pa imam pitanje. Da li se tracking number dodatno plaća ili to trebam dobiti besplatno?

Na ebayu pod tracking no piše: -- Ali dobio sam ovaj mail nakon kupnje:

Hi,dear

Your order was been shipped by China registered post.

we ship them are all with the tracking number

Please feel free to contact us if you need the tracking number.

We will do our very best to assist you.

I predpostavljam da se feedback prodavaču daje nakon kaj primim paket.

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.12.2012 10:39 (Osa).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Osa kaže...

Da li se tracking number dodatno plaća ili to trebam dobiti besplatno?

Svaki prodavač ima drugačiju politiku. Neki uopće ne nude tracking brojeve.

Osa kaže...
Na ebayu pod tracking no piše: -- Ali dobio sam ovaj mail nakon kupnje:

Hi,dear

Your order was been shipped by China registered post.

we ship them are all with the tracking number

Please feel free to contact us if you need the tracking number.

We will do our very best to assist you.

Ne kužim što izvode. Možeš im se obratiti neka ti daju tracking number, no pretpostavljam da će te tražiti neku lovu za to (2-3 dolara).

Osa kaže...
I predpostavljam da se feedback prodavaču daje nakon kaj primim paket.

Naravno. Nakon kaj primiš ili nakon kaj razriješiš nekakve eventualne probleme, ako je bilo kakvih.

12 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Ne kužim što izvode. Možeš im se obratiti neka ti daju tracking number, no pretpostavljam da će te tražiti neku lovu za to (2-3 dolara).

U neku ruku ih razumijem zamisli imaš 1000 paketa mjesečno oduzme ti puno vremena da prepišeš 1000 tracking numbera

17 godina
moderator
kresok kaže...
mbaksa kaže...

U neku ruku ih razumijem zamisli imaš 1000 paketa mjesečno oduzme ti puno vremena da prepišeš 1000 tracking numbera

Iovako ionako u eBayevom sučelju mora označiti da je paket poslan. Sad, ukucavanje 13-znamenkastog "broja" ne bi trebao biti neki veliki problem. To bi zapravo bilo ulaganje, jer ljudi cijene tracking brojeve.

Ja osobno sam jako zadovoljan kad mi netko besplatno da tracking broj i zapravo ću prije naručiti robu od nekoga tko daje tracking broj nego od nekoga tko ne daje, jer ti puno znači, pogotovo ako ti se paket negdje zagubi. Dok par puta čekaš paket više od pet tjedana, a ne želiš naručiti drugu robu u međuvremenu da slučajno ne stigne isti dan ili tjedan na carinu (jer zbog toga možeš imati problema), naučiš čemu služi tracking broj. {#}

17 godina

Iako mi se već par puta dogodilo da od nekih kineza tipa sindeye, unesu serial koji je fake. Tj. čak i oni kažu da se ne može pratiti no S01112 je i dalje naveden. Jednom je čak na pošiljci i pisao taj broj ali to jednostavno ničemu ne služi. Neobično.

-Super potpis.Mora da je nov! -Ma ne,opran je s Perwollom.
17 godina
moderator
Ag008 kaže...

Iako mi se već par puta dogodilo da od nekih kineza tipa sindeye, unesu serial koji je fake. Tj. čak i oni kažu da se ne može pratiti no S01112 je i dalje naveden. Jednom je čak na pošiljci i pisao taj broj ali to jednostavno ničemu ne služi. Neobično.

Serial? Govoriš o tracking numberu? Pazi, oni možda dobe u nekim slučajevima interni (tuzemni) broj za praćenje pošiljke, pa bi ti putem tog broja mogao saznati je li pošiljka napustila zemlju (vjerojatno na sajtu pošte preko koje je paket poslan).

Međunarodni tracking brojevi imaju 13 znakova, s tim da dva zadnja znaka označavaju zemlju iz koje je paket poslan, npr. HK označava Hong Kong, SG Singapur... Ovi neki koji su meni stizali, započinjali su sa slovom R.

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.12.2012 17:49 (mbaksa).
12 godina
neaktivan

Može mi neko objasniti 

proizvod sam platio 27.11 i nakon par sati je pisalo da je proizvod shipped i dobio sam tracking number

sad kad gledam na http://ips.posta.hr/   piše da je 4.12  proizvodi primljen od pošiljatelja 

znači gdje se nalazio taj proizvod od 27.11 do 4.12?

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
kresok kaže...

Može mi neko objasniti 

proizvod sam platio 27.11 i nakon par sati je pisalo da je proizvod shipped i dobio sam tracking number

sad kad gledam na http://ips.posta.hr/   piše da je 4.12  proizvodi primljen od pošiljatelja

Ne znam što znači "primljen od pošiljatelja". Što točno piše u ips-u? "Receive item from customer"?

S obzirom da si dobio tracking broj trebalo bi značiti da je tip paket odmah i poslao. 4.12. je možda tek stigao na aerodrom - možda tamo imaju kakav poštanski ured. Ili imaju drugačije uređeno - možda poštar od prodavača pokupi pakete i nosi u poštu? Uglavnom, čim si dobio tracking broj, znači da je on tada i poslao. Osim ako ti nije uvalio nečiji tuđi tracking broj, što ipak sumnjam.

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.12.2012 19:01 (mbaksa).
12 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Ne znam što znači "primljen od pošiljatelja". Što točno piše u ips-u? "Receive item from customer"?

Nisam doslovno prevodio

Piše samo   Local Date and  Time  12/4/2012 7:56:00 PM    Country CHINA     Location 362028      Event Type Receive item from customer

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.12.2012 19:09 (kresok).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice