- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
To nije aukcija, to normalno kupiš.
Isplativost ti je... Onako... Kod nas u dućanu takve koštaju oko 113 kuna. I imaju garanciju i sigurno je da je "to to". I dobiš je odmah, ako si u Zagrebu.
Je li tko naručivao ovakav ili sličan sat?Valjaju li išta?Hvala!
Za cijenu od 2-3 $ za koliko se daju kupiti, definitivno valjaju. Ja sam kupio jednoga, doduše ne sebi, i nije nikakvih problema bilo s njim.
Evo našao sam jednog za 2,59$
Edit: vidim da ovom selleru rating nije baš bajan, pa evo jedan za 2,68$
Je li tko naručivao ovakav ili sličan sat?Valjaju li išta?Hvala!
Za cijenu od 2-3 $ za koliko se daju kupiti, definitivno valjaju. Ja sam kupio jednoga, doduše ne sebi, i nije nikakvih problema bilo s njim.
Evo našao sam jednog za 2,59$
Edit: vidim da ovom selleru rating nije baš bajan, pa evo jedan za 2,68$
Ja sam nedavno upozno jednog lika koji ima takav sat, i mogu reći da dobro izgleda na ruci. I ja sebi mislim uzeti takav.
El ima kakav AR Drone jeftini za kupit - do 200kn?
Onda to nije AR Drone, nego kopija. Ne vjerujem da za takve novce postoji barem donekle funkcionalna replika. Definiraj tvoj "AR Drone".
Ma mislim nekaj na tu foru, a da nije helić
item s kine nije mi došao, prošlo je već 42 dana, danas sam kontaktirao sellera i rekao je da je poslao novi item..a kako da ja znam dal je on meni poslao il ne?
item s kine nije mi došao, prošlo je već 42 dana, danas sam kontaktirao sellera i rekao je da je poslao novi item..a kako da ja znam dal je on meni poslao il ne?
Nikako.
Otvori case i čekaj dok ne dođe.
Hmm, onda na eBayu traži "quadricopter" ili "quadrotor" jer to AR Drone jest. Neće biti baš isto, ali ćeš se valjda barem djelomično zabaviti.
Isplativost ti je... Onako... Kod nas u dućanu takve koštaju oko 113 kuna. I imaju garanciju i sigurno je da je "to to". I dobiš je odmah, ako si u Zagrebu.
evo ovo sam ti ja uzeo i jeftinije ti je od ovih tvojih linkova
http://www.ebay.com/itm/190672591126?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649#ht_4024wt_1037
a to kod nas nećeš dobiti class 10 za te pare, eventualno class 4 i u tome jer razlika
evo ovo sam ti ja uzeo i jeftinije ti je od ovih tvojih linkova
http://www.ebay.com/itm/190672591126?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649#ht_4024wt_1037
a to kod nas nećeš dobiti class 10 za te pare, eventualno class 4 i u tome jer razlika
Nećeš dobiti za te pare - nisam to ni rekao. Ali kod nas dobiješ garanciju, siguran si da je to originalan proizvod i dobiješ ga odmah, a ne da moraš čekati tri tjedna. Memorijske su kartice inače škakljiva stvar - s njima je bolje ne "igrati" se.
Mislio sam i ja naručiti nekoliko mem. kartica preko eBaya, ali sam na kraju odustao - prvenstveno zato jer mi se nije dalo čekati tri tjedna, jer sam si stvari htio posložiti odmah (stavio sam veću microSD mem. karticu u mobitel, u digitalni snimač zvuka, a uzeo sam i jednu SD da imam rezervnu za kameru - to zadnje mi i nije bilo sila, ali...), a i mislio sam si da neću bankrotirati zbog te tri memorijske kartice, iako bih platio valjda za trećinu manje da sam naručio preko eBaya (ako mi ih ne bi ocarinili, naravno, jer ako na to lupe PDV, onda doista postaje neisplativo).
Pitanje jedno :)
S obzirom da sam eBay djevac zamolio bih za pojašnjenje / savjet.
Dakle u planu mi je naručiti paket od 1600 Magic karata. ( http://www.ebay.com/itm/1600-UNCOMMON-DECK-LOT-Magic-the-Gathering-MTG-CARD-/200766969423?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2ebea4d64f#ht_2058wt_1397 )
Cijena paketa karata je 46$, a cijena poštarine 19$. Dakle prelazi famoznih 160 / 300kn.
Ono što mene zanima je pojašnjenje sljedećeg:
"Pošiljke koje fizička osoba iz inozemstva besplatno šalje fizičkoj osobi u RH
Pošiljke koje fizička osoba iz inozemstva besplatno šalje fizičkoj osobi u Republici Hrvatskoj vrijednosti do 300,00 kuna oslobođena je plaćanja carine i PDV-a, pod uvjetom da pošiljke nisu komercijalne naravi (predmet kupoprodaje ili namijenjena daljnjoj prodaji).
Dakle, navedeno oslobođenje se ne odnosi na pošiljke koje su predmet kupoprodaje (npr. naručivanje putem interneta).
Roba čija vrijednost prelazi 300,00 kuna, podliježe obračunu carinskog duga.
Ako se radi o jednom predmetu koji je vrijednosti veće od 300,00 kuna, mora se obračunati davanja na ukupnu vrijednost robe (predmeta), obzirom da jedan predmet nije djeljiv. Međutim, ako pošiljka sadrži više raznovrsnih predmeta, može se primijeniti oslobođenje na robu koja je vrijednosti do 300,00 kuna, a na ostalu robu se obračunava carina i PDV."
Preuzeto s www.carina.hr
Ako se navede da je paket poklon vrijednosti do 300kn (što i je ne računajući poštarinu) da li bi to trebalo podlijegati PDViranju ili ne?
Vidim da su na toj carini hr napisali da ako pošiljka sadrži više raznovrsnih predmeta, može se primijeniti oslobođenje na robu koja je vrijednosti do 300,00 kuna, a na ostalu robu se obračunava carina i PDV. Ovdje se radi o 1600 predmeta (ako ja tumačim dobro) tako da ukoliko bi se carina naplacivala, naplatila bi se samo razlika u vrijednosti od 90ak kn?
Naravno, ukoliko je navedeno da se radi o poklonu.
Također negdje sam naišao da se ne preporučuje dostave putem Fedexa , UPSa i sl zbog nekakve dodatne naplate što ovdje vidim da je prisuto. Da li mi netko može to malo pojasniti.
Malo sam ovo nezgrapno složio, no nadam se da cete se snaci i dobaciti koji savjet. :D
Hvala!
"Pošiljke koje fizička osoba iz inozemstva besplatno šalje fizičkoj osobi u RH
Pošiljke koje fizička osoba iz inozemstva besplatno šalje fizičkoj osobi u Republici Hrvatskoj vrijednosti do 300,00 kuna oslobođena je plaćanja carine i PDV-a, pod uvjetom da pošiljke nisu komercijalne naravi (predmet kupoprodaje ili namijenjena daljnjoj prodaji).
Prvo - riječ je o aukciji, dakle cijena može ispasti i veća.
Drugo - bez brige, ako im paket zapne na oko (a mogao bi - prepostavljam da to neće biti baš neki sitni paket), neće ovi na carini popušiti priču da ti je to bratić iz Amerike poslao paket, nego će te tražiti račun. Ak im ne doneseš račun, vratit će robu pošiljatelju. A račun će ti biti veći od 160 kuna i platit ćeš carinu, tj. najmanje PDV (ne znam kolika bi carina bila na to).
Trebalo bi biti otprilike 40 x 30 x (nemam pojma) 15 max
Ako se to tretira kao igračka, a je (valjda), carina je 0%, dakle jedino PDV.
Dakle, priča o poklonima ne pali? A ukoliko pošiljatelj na paketu snizi cijenu recimo na pola i svejedno prelazi 160kn ali nije (u mom slučaju) 390 već recimo 250 da li bi popušili to (= mani PDV)?
Nego, da li se povrh toga placa nekakva dodatna naknada za dostavu ili je to to? Ciljam na UPS express.
To su centimetri, zar ne? To nije malo i očekuj da će se na carini zainteresirati za to.
Mislim da su svi do zadnjeg paketa koje sam naručio bili označeni kao gift. Drugim riječima, ne pali.
Nisam te baš skužio. Ako na paket napiše cifru manju od 160 kuna, onda ima neke šanse da ti paket prođe necarinjen. Ako napiše cifru veću od 160 kuna, a makar ona bila manja od realne, odnosno one koju si platio - nema veze što piše na paketu. Bitno je što tebi piše na računu s eBaya/PayPala.
Plaća se ono što ti piše da se plaća. Piše ti da je dostava 19 dolara - dakle, dostava je 19 dolara.
Kod carinjenja, ako ti zaustave paket na carini, prvo ti dođe pismo doma koje moraš platiti 9,5 kuna - to ti je poziv za carinjenje. Onda ćeš još u carinskom poštanskom uredu platiti 9 kuna za uslugu carinjenja te platiti carinu/PDV na ukupno vrijednost paketa (sam artikl koji si kupio + dostava).
S obzirom na kilažu i dimenzije nije baš vjerojatno da bi prošlo bez carinjenja ako se navede cijena ispod 160kn, jelda?
Ovo s dostavom... Negdje sam pročitao da ukoliko dostava ide preko FEDexa, UPSa i sl ako dođe do carinjenja oni nešto naplačuju svoje...tako nekako.
PDV bi još i prežvakao, ali u slučaju dodatnih troškova mi se i ne isplati sve to.
Malo vjerojatno.
PDV bi još i prežvakao, ali u slučaju dodatnih troškova mi se i ne isplati sve to.
Za to ćeš trebati pričekati da se javi netko drugi. Da, to nije obična pošta - prouči ove stranice:
Hvala na pomoći!
Hmm, onda na eBayu traži "quadricopter" ili "quadrotor" jer to AR Drone jest. Neće biti baš isto, ali ćeš se valjda barem djelomično zabaviti.
Tražio i nije do 200kn, nego preko 200$ :D
Ma dobro nema veze
Molim preporuku kvalitetnih in-ear slusalica s ebaya do 200kn. Poželjno da imaju volume control. Hvala!
Evo nabasao sam na ovo čudo http://www.ebay.com/itm/WLToys-S215-iPhone-Andoird-control-3-5CH-RC-USB-MINI-Gyro-Camera-i-Helicopter-/170784537549?pt=Radio_Control_Vehicles&hash=item27c38d3bcd
čini mi se ok jer ima i kameru, samo me zanima da li se ta baterija od 300 mA može zamjenit za neku od 2000mA
Mogao bi, ali problem je u težini možda, i gdje će ti ona stajati. Trebao bi i sellera pitati koji konektor baterija ima (Tamyia, Deans..).
što mislite, isplati li se ovo kupovati, da li ću morat platit još nešto dodatno (vrijednost 270 kn):
zanima me punjač baterija, kontroliran mikroprocesorom:
http://www.ebay.com/itm/230664812633?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649
što mislite, isplati li se ovo kupovati, da li ću morat platit još nešto dodatno (vrijednost 270 kn):
zanima me punjač baterija, kontroliran mikroprocesorom:
http://www.ebay.com/itm/230664812633?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649
Pitaš nešto što i sam znaš. Ako carinicima zapne za oko platit ćeš PDV (nisam siguran da na to ide carina, ne znam pod koju kategoriju bi to spadalo - ako ništa drugo, moglo bi se profurati kao fotografska oprema ako je za punjenje baterija za fotoaparat, a na foto opremu nem carine).
Imam pitanje. našao sam na ebay-u doduše na aukciji, radi se o Iphonu 4 - 16 GB, čovjek je dao na aukciju jer je izvana sav izgreban i uništen ali navodi da radi ispravno. trenutno je sve ukupno sa šipingom cijena 12,00 dolara, no da li ja trebam ako uspijem ga dobit, plačat neka HAKOM tarife i PDV, i mišljenje svih vas da li se to isplati uzet?
Imam pitanje. našao sam na ebay-u doduše na aukciji, radi se o Iphonu 4 - 16 GB, čovjek je dao na aukciju jer je izvana sav izgreban i uništen ali navodi da radi ispravno. trenutno je sve ukupno sa šipingom cijena 12,00 dolara, no da li ja trebam ako uspijem ga dobit, plačat neka HAKOM tarife i PDV, i mišljenje svih vas da li se to isplati uzet?
To je oko 70 kuna. Sigurno će neko dati više ,amo reć da će se dignut na 50 dolara,tj 300 kuna.
Rabljeni iPhone 4- 16 gb dođe oko 1900- 2000 kuna.
Novi ekran u iServisu+montaža = 600 kuna
Novo straznje kuciste + montaza = 300 kuna
Lock button koji je vjerovatno udubljen = 150 kuna
Frame ( okvir ) koji je 70 % izudaran ( kostur iPhonea ) = 600 kuna sa servisom.
Total = 1950 kuna
Računaj na poštarinu od amo reć 10- 15 dolara i eto,2000 kuna,a nadjes na oglasniku rabljeni i ispravan sa folijama itd za 2000 kuna.
Osim ako neces ko seljak hodat sa razbijenim iPhoneom okolo,to je vec druga priča.
Zanima me koliko je isplativo kupovati PC komponente ili uopste citav PC, mislim kolika je carina i svi ti dodatni troskovi ?
I ako pise Free shippingm da li je to zaista besplatna dostava ? Iz Bosne sam
Hvala
Zanima me koliko je isplativo kupovati PC komponente ili uopste citav PC, mislim kolika je carina i svi ti dodatni troskovi ?
Generalno gledano se ne isplati, jer je razlika u cijeni mala, ako je uopće i ima, a nemaš garanciju (ako ti netko i da garanciju, pitanje je uz koliko muke ćeš je uspjeti iskoristiti ako se nešto dogodi). Tj. razlika u cijeni je mala ako ne plaćaš PDV - ako ti paket zaustave na carini i moraš platiti PDV, onda te vjerojatno dođe skuplje nego kod nas.
Uglavnom, zašto uopće generaliziramo? Pogledaj komponente koje te zanimaju preko eBaya, pogledaj kolko su kod nas u dućanima i usporedi.
I ako pise Free shippingm da li je to zaista besplatna dostava ?
Ništa u životu nije besplatno. Ti dostavu plaćaš u cijeni artikla.