eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.401.608
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: eBay - pitanja i odgovori
Rupy kaže...

Prvo molim te obrati pozornost na boldano, pa mi reci šta bi to trebalo značiti!?!?! Pa valjda da možda budem, a možda i ne budem kupovao... da li se slažeš!?!?!

Vjeruj mi upoznat sam s činjenicom da nemam garu ako crkne...  i jesi li možda razmišljao o tome da SSD nije za mene nego za nekog drugog?!

Isto tako znam i sam (ne trebaš mi linkat), da je u Linksu i Portiu taj SSD trenutno na akciji (899kn), ali isto tako da ima i jeftiniijih, ali pošto se radi specifično o tom SSD-u onda ti je spominjanje jeftinijh SSD-ova bio suvišan komentar.

Ako kupujem nešto za sebe, onda ču kupit neovisno o tuđem mišljenju, a ako kupujem za drugog, onda me zaboli dok god imam nekakvu korist od toga!!!

I kao zadnje, boli me ona stvar o tvom mišljenju, i da li se tebi bi, ili nebi isplatilo...

Nadam se da si ovim odgovorom ispucao sve frustracije za ovaj mjesec i da ćemo i ja i ostali kolege ubuduće biti pošteđeni takvih i sličnih odgovora.

15 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

na koji iznos se naplacuje carina i pdv za BiH

Pare nisu problem,para nema
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Carini li se samo cijena robe ili cijena robe + Shipping? Kupio bih Yamaha Compressor Limiter GC2020 na aukciji je i ako bi cijena ostal takva bilo bi to 50.00 usd to je 288 kn. Shipping je 57.15 usd to je 330 kn. Zajedno je to 618 kn. Računa li se carina i porez samo na onih 288 kn ili na 618 kn?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
skyrider kaže...

Carini li se samo cijena robe ili cijena robe + Shipping? Kupio bih Yamaha Compressor Limiter GC2020 na aukciji je i ako bi cijena ostal takva bilo bi to 50.00 usd to je 288 kn. Shipping je 57.15 usd to je 330 kn. Zajedno je to 618 kn. Računa li se carina i porez samo na onih 288 kn ili na 618 kn?

Cijena predmeta + cijena dostave

16 godina
odjavljen

Osim ako nije odvojeno naznačena. A skoro nikad nije.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
17 godina
moderator
Sum_of_all_fears kaže...

Ne, carina i PDV se uvijek zaračunavaju na ukupnu vrijednost paketa. Jedino kad se gleda hoće li se carina i PDV zaračunati, onda se gleda vrijednost samog sadržaja paketa, dakle proizvoda.

Dakle, ako proizvod košta 160 kuna i dostava je 40 kuna, neće ti ga cariniti niti ćeš platiti PDV. Ako proizvod košta 161 kunu, a dostava 39 kuna, onda nećeš platiti carinu i PDV na 161 kunu, nego na 161+39 kuna, dakle na 200 kuna.

17 godina
mbaksa kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

Ne, carina i PDV se uvijek zaračunavaju na ukupnu vrijednost paketa. Jedino kad se gleda hoće li se carina i PDV zaračunati, onda se gleda vrijednost samog sadržaja paketa, dakle proizvoda.

Dakle, ako proizvod košta 160 kuna i dostava je 40 kuna, neće ti ga cariniti niti ćeš platiti PDV. Ako proizvod košta 161 kunu, a dostava 39 kuna, onda nećeš platiti carinu i PDV na 161 kunu, nego na 161+39 kuna, dakle na 200 kuna.

@ bold

To nije istina.

Carini se (makar bi trebala) svaka pošiljka kojoj je ukupna vrijednost predmeta + cijena poštarine veća od 160kn.

Ovo tvoje je 200kn u oba slučaja, i u oba slučaja ti zakonski imaju pravo carinit ga.

17 godina
moderator
Hacker002 kaže...
mbaksa kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

@ bold

To nije istina.

Carini se (makar bi trebala) svaka pošiljka kojoj je ukupna vrijednost predmeta + cijena poštarine veća od 160kn.

Citiraj pravilnik gdje to piše. Aha - zapravo ga nisi ni pročitao, zar ne? Evo ti pa čitaj i javi gdje si to našao: http://www.carina.hr/Carina/CarinskiPostupakPosta.aspx

17 godina

OK u pravu si, ali nemoj bunit jadne ljude. 90% njih nekuži o čemu nas dvojica sad pričamo.

To bi bilo tako kad bi posebno platio predmet pa nakon toga posebno dostavu. A reci mi, kad si u životu tako napravio? Pretpostavljam nikad, a vjerujem nitko od nas ovdje nije tako radio. Tako da..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Hacker002 kaže...

OK u pravu si, ali nemoj bunit jadne ljude. 90% njih nekuži o čemu nas dvojica sad pričamo.

JA ih bunim? Što si sad ti maloprije napravio?

Hacker002 kaže...

To bi bilo tako kad bi posebno platio predmet pa nakon toga posebno dostavu. A reci mi, kad si u životu tako napravio? Pretpostavljam nikad, a vjerujem nitko od nas ovdje nije tako radio. Tako da..

I dalje ih buniš. NEMOJ! PRESTANI! O čem ti pričaš? Na paket se može napisati kolika je cijena robe i kolika je dostava, ako ako i ne napišu, imaš račun, isprintaš ga i odneseš.

17 godina
mbaksa kaže...
I dalje ih buniš. NEMOJ! PRESTANI! O čem ti pričaš? Na paket se može napisati kolika je cijena robe i kolika je dostava, ako ako i ne napišu, imaš račun, isprintaš ga i odneseš.

Šta vrijedi da napišu kolika je cijena robe i dostava ako ti imaš samo jedan račun, tj onaj na kojem si platio i predmet i kupovinu ZAJEDNO?!?

Koji predmet si ti kupio tako ODVOJENO da si POSEBNO PLATIO POŠTARINU A POSEBNO PREDMET? Vjerojatno nijedan.

17 godina
moderator
Hacker002 kaže...
mbaksa kaže...

Šta vrijedi da napišu kolika je cijena robe i dostava ako ti imaš samo jedan račun, tj onaj na kojem si platio i predmet i kupovinu ZAJEDNO?!?

Koji predmet si ti kupio tako ODVOJENO da si POSEBNO PLATIO POŠTARINU A POSEBNO PREDMET? Vjerojatno nijedan.

O kakvom ti to "posebnom plaćanju" pričaš? Na svakom računu imaš stavku "Shipping and Handling". Daj se skockaj i prestani zbunjivati ljude.

17 godina
mbaksa kaže...

O kakvom ti to "posebnom plaćanju" pričaš? Na svakom računu imaš stavku "Shipping and Handling". Daj se skockaj i prestani zbunjivati ljude.

Moje rečenice su bez problema razumljive svakome, tako da, da ih pročitaš bile bi ti jasne.

17 godina
moderator
Hacker002 kaže...
mbaksa kaže...

Moje rečenice su bez problema razumljive svakome, tako da, da ih pročitaš bile bi ti jasne.

Pričaš nebuloze. Krivo si razumio (ako si uopće i pročitao pravilnik o carinskom postupku) i sad i dalje tupiš po svome.

Pod vrijednosti pošiljke od 160,00 kuna smatra se samo vrijednost robe, ako su troškovi dopreme razdvojeni od cijene same robe. Ukoliko je roba kupljena sa dopremom i nije razdvojen dio koji se odnosi na dopremu od same vrijednosti robe, ukupan iznos uzet će se kao vrijednost pošiljke.

Na svakom računu s eBaya imaš razdvojene troškove za robu i dopremu robe - stavka "Shipping and Handling".

17 godina

Ma ja ostajem na svome mišljenju i znam šta sam reko i znam kako ide i amen. Hvala bok.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

uredu jos samo verifikacija kartice i spreman za kupnju

Pare nisu problem,para nema
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.2.2012 10:12 (prototype sony).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Imam pitanje,znam da je već negdje na postu bilo ali tema ima milju stranica i neda mi se listat.

Znači zanima me koju karticu trebam da bi kupovao na Amazonu ili ebayu(takvim stranicama),Koja firma(diners,america,visa)-dali ste imali kakvih problema sa ijednom od tih,kakav tip kartica(debitna,kreditna..itd..)

Ukratko malo mi objasnite,nisam nikada ništa kupova i neznam,a ne bih želio uzet karticu pa da mi ne radi.

Hvala!

Believe those who are seeking the truth. Doubt those who find it!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
roseman kaže...

Imam pitanje,znam da je već negdje na postu bilo ali tema ima milju stranica i neda mi se listat.

Znači zanima me koju karticu trebam da bi kupovao na Amazonu ili ebayu(takvim stranicama),Koja firma(diners,america,visa)-dali ste imali kakvih problema sa ijednom od tih,kakav tip kartica(debitna,kreditna..itd..)

Ukratko malo mi objasnite,nisam nikada ništa kupova i neznam,a ne bih želio uzet karticu pa da mi ne radi.

Hvala!

http://www.bug.hr/forum/topic/internet/paypal-pitanja-odgovori/22500.aspx

Ako imaš još kakvih pitanja, prolistaj zadnjih 5-6 stranica ove teme i sve ćeš znati. Ako i onda budeš imao još pitanja, feel free to ask.

13 godina
neaktivan

Otvorio sam neki dan račun na ebayu i krenuo kupiti neku stvarčicu. Uglavnom zanima me shipping. Kliknem Hrvatska i tamo piše kolika je poštarina. Zanima me što znači onaj aditional shipping koji je jeftiniji?

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
MoRtAlNeXuS kaže...

Otvorio sam neki dan račun na ebayu i krenuo kupiti neku stvarčicu. Uglavnom zanima me shipping. Kliknem Hrvatska i tamo piše kolika je poštarina. Zanima me što znači onaj aditional shipping koji je jeftiniji?

Aditional shipping? Misliš valjda "Each additional item"? Kao što te tri riječi same govore, ako naručiš dva umjesto jednog, poštarina za drugi komad (i za naredne komade) je toliko koliko piše u "Each additional item".

15 godina
neaktivan

Ili opcija plaćanja, skuplja poštarina ali da brže prije dođe

If applications are created with vb.net, what created vb.net ?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo za sve one koje je zanimalo u vezi ovog helića:
http://www.ebay.com/itm/160659124753?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649#ht_5151wt_1163 

Naručio sam ga, košta oko 28$. Došao je u roku od 15-tak radnih dana.
Na carini nisam imao nikakvih problema, koliko mi se čini da ga nisu ni otvarali, a paket (kutija) je izgledala dosta velika. 
Od sellera sam tražio da naznači da je poklon (Gift) i da napiše manju cijenu i stavio je 7$.
Helić se nalazio u orginal kutiji od proizvoda.
Isprobao sam ga, radi odlično :)
Samo je teško upravljati s njime, dok ne skužiš kako i što {#}.

EDIT:Koliko vidim da ih više nema koji ne prelaze 160kn, ako netko nađe neka ostavi link ili mi pošalje u PP. Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.2.2012 20:32 (Liverpool1892).

1 0 hvala 3
13 godina
neaktivan

Evo ja sam novi na ovom sajtu,a i na e-bayu... {#} 

Sad mi treba pomoć nekoga tko zna dosta o kupnji preko e-baya,naime preko e-baya sam naručio sat... (nije me briga za carinu i to) međutim vec cekam oko 1 mjesec i seller mi je rekao da se paket mozda izgubio...Ako se izgubio jer znaci da upoce nece doc ili da ce shipping duze potrajat? {#}  

Također seller mi je ponudio povrat novca ili da opet posalje sat...Moze li se njemu rec da stavi Item ID na paket (pa da mogu online pratit lokaciju paketa)

P.S paket dolazi iz HongKonga

{#} HELP 

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.2.2012 20:38 (ebayLUDAN).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ebayLUDAN kaže...

Evo ja sam novi na ovom sajtu,a i na e-bayu... {#} 

Sad mi treba pomoć nekoga tko zna dosta o kupnji preko e-baya,naime preko e-baya sam naručio sat... (nije me briga za carinu i to) međutim vec cekam oko 1 mjesec i seller mi je rekao da se paket mozda izgubio...Ako se izgubio jer znaci da upoce nece doc ili da ce shipping duze potrajat? {#}  

Također seller mi je ponudio povrat novca ili da opet posalje sat...Moze li se njemu rec da stavi Item ID na paket (pa da mogu online pratit lokaciju paketa)

P.S paket dolazi iz HongKonga

{#} HELP 

Ako hoćeš tracking number onda ga moraš platiti, neznam koliko, pitaš sellera. 
Ako ti ističe 45dana od kada nisi dobio item, kontaktiraj sellera (već jesi) i traži da ti ponovo pošalje i otvoriš case, i tamo napišeš da ti je seller poslao ponovo, i da ćeš case zatvoriti kada ti stigne item.
Kad ti stigne, javiš selleru i ostaviš pozitivan feedback i zatvoriš case i to je to

14 godina

hej,ovako..imam jedan problem,naime..narucio sam folije za mobitel na moje ime i na svoju kućnu adresu,kad ono oni mi normalno teretili karticu,ali dolazi na ime od mojeg starog..zna netko kako to na ime od mog tate? Jel to neka greška u pošti ili?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
alen4430 kaže...

hej,ovako..imam jedan problem,naime..narucio sam folije za mobitel na moje ime i na svoju kućnu adresu,kad ono oni mi normalno teretili karticu,ali dolazi na ime od mojeg starog..zna netko kako to na ime od mog tate? Jel to neka greška u pošti ili?

Možda je Paypal na tvog starog pa seller šalje smo na Paypal adresu. Kod svakog sellera piše dali šalje samo na PayPal adresu ili na bilo koju.

14 godina
Liverpool1892 kaže...
alen4430 kaže...

Možda je Paypal na tvog starog pa seller šalje smo na Paypal adresu. Kod svakog sellera piše dali šalje samo na PayPal adresu ili na bilo koju.

ma ovaj moj seller šalje na bilo koju adresu..samo me sad zanima,jel se mogu ja predstavit kao moj stari,1.jer sam maloljetan,i 2.jer je to zakonom kaznjivo djelo?

jel moguće da je poštar stavio na ime mog starog kada je vidio svu poštu,da nisu na moje ime,nego na ime od mog tate?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011
14 godina
neaktivan
alen4430 kaže...
Liverpool1892 kaže...
alen4430 kaže...

ma ovaj moj seller šalje na bilo koju adresu..samo me sad zanima,jel se mogu ja predstavit kao moj stari,1.jer sam maloljetan,i 2.jer je to zakonom kaznjivo djelo?

jel moguće da je poštar stavio na ime mog starog kada je vidio svu poštu,da nisu na moje ime,nego na ime od mog tate?

Ne nemožeš se predstaviti kao svoj stari, jer će te tražiti osobnu.
Da to je kažnjivo djelo.
Poštar nema nikakve veze sa paketom, jer seller piše adresu primatelja na paketu.
Možda si ti slučajno stavio adresu starog? 

14 godina
neaktivan

Dali ovo znači da mi je predmet prošao carinu ili ču dobit poziv za carinu?

1/30/2012 2:28:00 PM UNITED STATES 04345 Receive item from customer (Otb)
1/31/2012 11:23:00 AM UNITED STATES ISC NEW YORK NY (USPS) Receive item at office of exchange (Otb)
1/31/2012 11:25:00 AM UNITED STATES ISC NEW YORK NY (USPS) Insert item into bag (Otb)
1/31/2012 6:10:00 PM UNITED STATES ISC NEW YORK NY (USPS) Send item abroad (EDI-received)
2/2/2012 10:41:00 AM CROATIA ZAGREB 10003 EMS Receive item at office of exchange (Inb)
2/2/2012 4:59:00 PM CROATIA ZAGREB 10003 EMS Send item to customs (Inb)
2/3/2012 7:38:00 AM CROATIA 51004 Rijeka CAR Send items to customs1 (Inb)
2/3/2012 7:39:00 AM CROATIA 51004 Rijeka CAR Record item customs information (Inb)
Retention reason : Awaiting presentation to customs commissioner
2/3/2012 12:26:00 PM CROATIA 51004 Rijeka CAR Return items from customs 1

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Koliko traje refund?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice