eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.402.462
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: eBay - pitanja i odgovori
Perkan777 kaže...
tnakir kaže...
Perkan777 kaže...

Meni danas doso USB stick.Trebalo mu 32 dana da dodje (HongKong)

Pretpostavljam da je to neki od 128GB za nikakvu lovu. Kingston?

Lol ne ne treba mi toliki.Imam jedan vec id 8gb a imam i eksterni.Ovaj ima 2gb i njega cu za skolu (racunalstvo) jer je kul (btw kupljen lockerzovim parama)!

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=150446158927&ssPageName=STRK:MEWNX:IT

Ovo sam pitao jer se dosta ljudi zaebalo sa stikovima... to NIKAKO ne preporucam kupovat preko ebaya.

Biljezim se sa stovanjem...
16 godina
protjeran
tnakir kaže...
Perkan777 kaže...
tnakir kaže...
Perkan777 kaže...

Meni danas doso USB stick.Trebalo mu 32 dana da dodje (HongKong)

Pretpostavljam da je to neki od 128GB za nikakvu lovu. Kingston?

Lol ne ne treba mi toliki.Imam jedan vec id 8gb a imam i eksterni.Ovaj ima 2gb i njega cu za skolu (racunalstvo) jer je kul (btw kupljen lockerzovim parama)!

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=150446158927&ssPageName=STRK:MEWNX:IT

Ovo sam pitao jer se dosta ljudi zaebalo sa stikovima... to NIKAKO ne preporucam kupovat preko ebaya.

Ja kupio i napunio ga podacima skoro do kraja i radi.LOL kakvi su to stickovi od 128 GB prvi put cujem za njih.Daj nabaci neki link!

Fuck The Shut Up
17 godina
Perkan777 kaže...

Ja kupio i napunio ga podacima skoro do kraja i radi.LOL kakvi su to stickovi od 128 GB prvi put cujem za njih.Daj nabaci neki link!

http://www.kingston.com/ukroot/flash/dt200.asp

Biljezim se sa stovanjem...
15 godina
neaktivan
EnlightenedPhoenix kaže...
eto racunaj na to da trebas ponijeti 138 kuna dodatno...

na carinu nisam trebao ponijeti novac, samo broj itema i onda oni odu na ebay i provjere cijenu i posalju kuci paket, danas mi je postar donio patike i morao sam mu platiti 170kn, 120 kn carina +pdv i 50 kuna neke postarine, sto mi nije jasno zasto jer sam vec platio postarinu selleru

15 godina
jura1200 kaže...
eto racunaj na to da trebas ponijeti 138 kuna dodatno...

na carinu nisam trebao ponijeti novac, samo broj itema i onda oni odu na ebay i provjere cijenu i posalju kuci paket, danas mi je postar donio patike i morao sam mu platiti 170kn, 120 kn carina +pdv i 50 kuna neke postarine, sto mi nije jasno zasto jer sam vec platio postarinu selleru

Ma to nebi trebala biti poštarina, već carinski postupak i troškovi carine se to zove.

15 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

To su ti fake stickovi, ima i par stranica prije

The ONE and ONLY!
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

e sad ovaj http://cgi.ebay.com/Kingston-128GB-DataTraveler-200-USB-2-0-Flash-Drive-NEW-/120633943756?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item1c1657e6cc#ht_874wt_932 on je jeftin i to sve, al seller je oznacen kao Top Rated Seller??! Pa mozda ovaj i radi kak treba

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

hmm, onda mozda i nije... Naruci i vidi :P; ili progooglaj

The ONE and ONLY!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
PLASMAorLCD kaže...

hmm, onda mozda i nije... Naruci i vidi :P; ili progooglaj

ipak nis od ovog pogledaj Description: Kaze da ovaj stik nikad on nije testiro da ih je on dobio ovakve nove i nezna kakvo im je stanje s memorijom i to pa da uzimamo na svoj rizik i nema nikakvog povrata -.-"

17 godina
neaktivan
Mario... ona tracker narudzba dosla je u HRV... sad samo da se oni sjete isporuciti... pa ces dobiti svoje sluske :)
In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
16 godina
Mario... ona tracker narudzba dosla je u HRV... sad samo da se oni sjete isporuciti... pa ces dobiti svoje sluske :)

kako cemo s preuzimanjem, javi mi to na PM, da se dogovorimo oko toga cijena koju ti moram dat jos jednom mi reci zaboravio sam i to sve

17 godina
neaktivan
kad dodje do moje adrese (sljedeca 3 dana vjerojatno)... budem ti javio... brat ce ti vjerojatno dati...
In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
14 godina
neaktivan
MarioVk kaže...

e sad ovaj http://cgi.ebay.com/Kingston-128GB-DataTraveler-200-USB-2-0-Flash-Drive-NEW-/120633943756?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item1c1657e6cc#ht_874wt_932 on je jeftin i to sve, al seller je oznacen kao Top Rated Seller??! Pa mozda ovaj i radi kak treba

...Jel mi može plz netko objasnit' kako ovaj seller može bit TOP-RATED SELLER, a ima cca 700 prodaja (feedback manji od 100%)?  

Kako se dobiva ta "titula" uopće?

"Ako je neuredan stol znak neorganiziranog uma, čega je znak prazan stol?" A.Einstein
15 godina
protjeran
aco86 kaže...
MarioVk kaže...

...Jel mi može plz netko objasnit' kako ovaj seller može bit TOP-RATED SELLER, a ima cca 700 prodaja (feedback manji od 100%)?  

I mene zanima kako se dobije ta titula!

Kolko sam ja skuzio uvijek kada sam kupovao od Top-Rated sellera dali su mi tracking broj tako da ih ne mozes tuziti Ebay-u da nisi dobio predmet i tako uvijek imaju 100% fidbek.

14 godina
neaktivan

I ovako, još jedno pitanje...viđam po netu kojegdje ljude koji uz proviziju kupuju drugima stvari sa eBaya, a stvari dolaze direkt na naručiteljevu adresu. 

Moj cimer je tako jednom prilikom naručio neki usb adapter za hdd (ako se ne varam), liku je platio po dogovoru, a adapter mu je došao na kućnu adresu (donio poštar). Na paketiću koji je došao pisali su cimerovi podaci, dakle baš njegovo ime, prezime i adresa - kao da je on sam to sebi kupio na eBay-u.

E sad mene zanima - kako se to radi? Imam dvije pretpostavke: 1) Kad nešto naručuje, frajer pošalje selleru poruku sa zahtjevom da mu pošalje na neko drugo ime,prezime i adresu, ali pretpostavljam da ne želi baš svaki seller na eBayu pristati na slanje itema na neko tuđe ime i adresu...tim više što dosta sellera ne šalje predmete na nepotvrđene adrese?

ili....opcija pod 2) Cimer mu je dao svoju adresu, a frajer je dodao novu (cimerovu zapravo, dakle) adresu na eBay, i nju odabrao pri kupovini itema?

Ako netko zna slučajno da li eBay ima neki limit po pitanju broja adresa koje se mogu dodati? Ja ih trenutno imam dvije - jednu od doma, a drugu ovdje gdje studiram....a više ih nisam probao dodavati.

Evo, baš me zanima sve to skupa...hvala! Osmijeh

"Ako je neuredan stol znak neorganiziranog uma, čega je znak prazan stol?" A.Einstein

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
aco86 kaže...

I ovako, još jedno pitanje...

Da kada kupujes na Ebay-u imas opciju da mozes napisati bilo koju adresu di hoces da ti prodavac salje predmet,prodavacu je svejedno di salje paket jel u Zagreb,Split,Varaždin...

14 godina
neaktivan
CROifer kaže...

Da kada kupujes na Ebay-u imas opciju da mozes napisati bilo koju adresu di hoces da ti prodavac salje predmet,prodavacu je svejedno di salje paket jel u Zagreb,Split,Varaždin...

Ma kupovao sam ja već preko eBaya dosta puta, i znam da pri svakoj kupnji odabireš adresu na koju želiš da ti item bude poslan. Dakle, onda samo napišem (tj.dodam novu) adresu koju želim i to je to?....Međutim, to i dalje ostavlja otvorenim pitanje kako da napišem tuđe ime? Ako stavim drugu adresu, ostaje moje ime, a to mi ne odgovara onda, razumiješ...

15 godina
aco86 kaže...
MarioVk kaže...

Jesi ikad razmišljao da klikneš na text TOP Rated Seller...koji je usto i plavi i iste boje i izgleda kao i svaki link na ebay stranici...

i onda kad klikneš na njega dobiješovo.

A i kamo gledaš da kažeš da ima feedback manji od 100% kad to nije točno, ima 100% feedback.

@CROifer - ako on ima tracking number od pošiljke, i ti je dobiješ...pa ne znači to da ne možeš otvorit case uopće...i dalje predmet može biti ne kao što je opisan, može biti pogrešan, može biti neispravan...itd itd.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.10.2010 6:48 (miki1981).
15 godina
protjeran
miki1981 kaže...

@CROifer - ako on ima tracking number od pošiljke, i ti je dobiješ...pa ne znači to da ne možeš otvorit case uopće...i dalje predmet može biti ne kao što je opisan, može biti pogrešan, može biti neispravan...itd itd.

Da ali kolko sam ja skuzio kod tih Top-Rated nema zezancije i nije im ni na kraju pameti da ti pošalje nesto neispravno ili krivo tako da ce uvijek biti 100%...

15 godina
CROifer kaže...
miki1981 kaže...

Da ali kolko sam ja skuzio kod tih Top-Rated nema zezancije i nije im ni na kraju pameti da ti pošalje nesto neispravno ili krivo tako da ce uvijek biti 100%...

Velikoj većini sellera nije ni na kraju pameti da ti pošalje nešto neispravno ili krivo...ali dogodi se, i case se može pokrenut, ali bitno je da se sve ispravi, i onda feedback može biti pozitivan, dok god se eventualna pogreška ispravi.

15 godina
protjeran
miki1981 kaže...

Velikoj većini sellera nije ni na kraju pameti da ti pošalje nešto neispravno ili krivo...ali dogodi se, i case se može pokrenut, ali bitno je da se sve ispravi, i onda feedback može biti pozitivan, dok god se eventualna pogreška ispravi.

Meni se u 300 kupljenih premeta niti jedno nije dogodilo da sam dobio nesto pokvareno ili drugacije od ocekivanog ali sam 3-5 puta ostao praznih ruku znaci da predmet nije ni stigao do mog praga...

15 godina
CROifer kaže...
miki1981 kaže...

Meni se u 300 kupljenih premeta niti jedno nije dogodilo da sam dobio nesto pokvareno ili drugacije od ocekivanog ali sam 3-5 puta ostao praznih ruku znaci da predmet nije ni stigao do mog praga...

I? Jesu to selleri ispravili (poslali ponovno, ili vratili novce)?

15 godina
protjeran
miki1981 kaže...

Ne Ebay mi je vratio novac (preko onih kupona) to je totalna gluposti a selleru sam("hebao mater jel je lopov")ali to je 5/300 predmeta...

15 godina
CROifer kaže...
miki1981 kaže...

Ne Ebay mi je vratio novac (preko onih kupona) to je totalna gluposti a selleru sam("hebao mater jel je lopov")ali to je 5/300 predmeta...

Mogao si i preko paypal-a zatražit i dobio bi novce 100%

15 godina
protjeran
miki1981 kaže...

Ma dobio sam i ovako samo kazem da je taj kupon bezveze,ali glavno da nisam u minusu...

15 godina
CROifer kaže...
miki1981 kaže...

Ma dobio sam i ovako samo kazem da je taj kupon bezveze,ali glavno da nisam u minusu...

Pa da, ali da znaš za slijedeći put...otvoriš case preko paypala pa ćeš dobit baš novce, a ne bon.

15 godina
protjeran
CROifer kaže...

Jel moguce da na Ebay-u nema ovakve torbice ili ja ne znam naci?

http://www.uniquemenswear.co.uk/accessories-c1/lacoste-lacoste-bag-24828-vert-black-small-p12527

15 godina
protjeran

Može li se iz RH prodati fotoaparat na ebayu?

Toliko sam očajan da moram u potpis stavit oglas da prodajem fotoaparat... http://www.bug.hr/forum/topic/fotoaparati-kamere-tv-hi-fi/prodaja-sony-dsc-650-hitno/72240.aspx
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Može, pitanje je kako ćeš primiti novac jer na hrvatski PayPal account ne možeš. Ali zato možeš na Moneybookers ili nešto slično.
When I get sad I stop being sad and I be awesome instead. True story!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice