Sci-fi igre

poruka: 32
|
čitano: 7.528
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Sci-fi igre

evo, u ovoj temi mozemo govoriti i uspoređivati razne sci-fi igre, evo ja bih poceo s domacim naslovom Space Force: Rouge universe, koji sam kupio originalni primjerak, i igrica mi je bila sjajna, ali mi je radilo samo nekoliko sustava, cim bi usao u neke druge, igra bi mi se rusila, isto je bilo i mom braticu...

ako neko zna nesto vise neka kaze...

Samo su dvije stvari beskonacne, svemir i ljutska glupost, a za svemir i nisam posve siguran...
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.10.2010 12:45 (1337Code_breaker).

1 0 hvala 1
16 godina
protjeran
Sci-fi igre

još danas znam zaigrati freespace 2 scp, šteta da više ne proizvode spaceshootere ko prije..

ps. jedva čekam novog mechwarriora da iz pličaka rokam gausom Cool

Stay a while and listen...
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Sci-fi igre

SF je široki pojam, ali igre koje su mi ostale u dragom sjećanju su Freelancer (ništa slično mu nije do koljena), Mass Effect 1&2, KOTOR 1&2, GalCiv2 (vjerojatno jedina TBS koju volim), Red Faction (stari, prvi nastavak), Universe at war: Earth assault (za povremeni skirmish). Ovo su neke, općenito volim SF igre, imaju mi posebnu draž i atmosferu. Gledao sam po Gamespotu, bilo ih je jako puno tokom 90-ih, razni žanrovi, danas ih ima malo manje, tako da sam gladan dobrog SF-a.

...something diabolic
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Sci-fi igre
ja igrao nedavno homeworld, najdetaljnija singleplayer sci fi igra, detaljniji je jedino eve, no to je druga tema, kakav je KOTOR 2, razmisljam da si ga uzmem, jel mozes, ak ti nije problem stavit malo SS???
Samo su dvije stvari beskonacne, svemir i ljutska glupost, a za svemir i nisam posve siguran...
15 godina
neaktivan
1337Code_breaker kaže...

evo, u ovoj temi mozemo govoriti i uspoređivati eazne sci-fi igre, evo ja bih poceo s domacim naslovom Space Force: Rouge universe, koji sam kupio originalni primjerak, i igrica mi je bila sjajna, ali mi je radilo samo nekoliko sustava, cim bi usao u neke druge, igra bi mi se rusila, isto je bilo i mom braticu...

ako neko zna nesto vise neka kaze...

I ja imam org tu igru I isto mi ne rade neki sustavi. Moras skinuti neki patch s njihovih stranica. S tim patchom ti ne ide samo u teritorij YAH-AN-RA ponekad. Ako ti svejedno ne zeli raditi, probaj skinuti crack, ako i onda ne zeli, budi uporan i pokreci igru dok te ne pusti. 

15 godina
neaktivan
daj mi link na pm posalji
jel igro neko ovdje sins of a solar empire?
17 godina
1337Code_breaker kaže...
ja igrao nedavno homeworld, najdetaljnija singleplayer sci fi igra, detaljniji je jedino eve, no to je druga tema, kakav je KOTOR 2, razmisljam da si ga uzmem, jel mozes, ak ti nije problem stavit malo SS???

Sličan je jedinici. Nije mi trenutno instalirati, ali TU ima dosta slika.

...something diabolic
17 godina
Sci-fi igre

KOTOR 2 se može i bez prvog dijela igrat, priča se ionako skoro nenadovezuje. Jedino se pojavljuje duh malaka u onoj pećini, trun se nešto veli o revanu i mislim da je to to.

Kad se malo bolje pogleda KOTOR 2 se neuklapa u KOTOR 1. Nakon KOTOR-a 1 nisam očekivao da će sve pasti u vodu i da će revan otići itd. Stvarno nema smisla.

Ja bih preporučio Homeworld 2 i Battlestar Galactica Fleet Command mod (sve je zamjenjeno ima čak i Single Player). Bez uvrede oni brodovi u Homeworldu su mi jadni, kada se zamijene battlestarovima i cylon basestarovima onda tek počinje biti super. (Flak gunovi na galactici rulaju u igri)

Kotor, Mass Effect, Jedi knight II - Jedi outcast, Jedi academy, Universe at war (jedna od prvih dx10 igara), dead space(scfi horor), aliens vs predator, star wars the force unleashed, star trek bridge commander + kobayashi maru 2010 beta mod, star wars empire at war (fight na planetu i u svemiru, ok igra, pogotovo za warsere)...

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.7.2010 13:05 (Hyperion).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
koje su izasle star trek igre osim online i jel ih mozete malo "recenzirat"
17 godina
neaktivan
1337Code_breaker kaže...
koje su izasle star trek igre osim online i jel ih mozete malo "recenzirat"

Baci pogled ovdje -> http://www.startrek-gamers.com/history2.htm

Tu imaš sve Star Trek igre ikada izašle, a i poprilično detaljne opise svake od njih.

When power leads men towards arrogance, poetry reminds him of his limitations...
17 godina
Sci-fi igre

Ma netreba mu ta stranica, star trek igre su crkle 2003. godine.

Što ti vrijedi probati:

star trek starfleet command 3 + mod (neznam kak se točno zove no nekako "redone,rebirth,remasterd"  2009 vidjet ćeš ga odmah na filefrontu)

- radi se o tome da vidiš brod iz naravno trećeg lica, brodom možeš upravljati lijevo, desno, naprijed, nazad, znači nije 3D kretanje već samo 2D. Čar ove igre je što kako napreduješ možeš kupovat nove brodove i upgradeat ih te kako rješavaš misije časnici ti napreduju u smislu dobivaju iskustvo i bolje upravljaju brodom. Nije loše no za mene stvarno pre pre staro.

star trek bridge commander + kobayashi maru mod 2010.02 beta mod

- već sam zaboravio kako original izgleda, kada sam dobio igru bila mi je super. No ima puno nedostataka, kada se jednom proba kobayashi maru mod nevraća se nazad.

Dobivaš toliko mogućnosti i novih brodova te bolju grafiku da padneš sa stolice. U ovoj beti 2010.02 dobivaš čak i podršku za wide rezolucije pa sam tako mogao igrat normalno u 1680x1050 bez rastezanja, stavili su HQ maglice i pozadinske zvijezde itd. Sada izgleda kao da je iz 2009.-e godine, a u biti je izdana 2002. Brodom se može upravljat s mosta ili pritiskom tipke space prebacuje se u pogled iz trećeg lica na brod. Čar igre je da mi upravljamo brodom bez ograničenja, možemo ciljati svake podsustave na tuđem brodu, možemo uključit manual fire pa phaseri i torpeda lete na ono mjesto gdje miš, pucanje na sve strane kao u nemesisu kada traže nevidljivog scimitara, selfdestruct, zabijanje u drugi brod, warp do drugih planeta, micromanagement energije pojedinih sustava naoružanja (za svaki phaser), podešavanje jačine phasera...  Mogu nabrajat 2 dana.

Meni osobno najbolja star trek igra.

star trek armada II

- ok mi je igra, 2-3 dana igranja i dosadila mi. Ima i super mod kojeg preporučam fleet operations totalno izmjeni igru. Tip igre je RTS, ništa posebno osim što je u svemiru i što su u pitanju brodovi iz star trek-a.

Elite Force 1&2

- jedinica mi je bila lošija od dvojke, no nema veze. Super dodatak su bili cutscene-ovi gdje korišten 3D model voyagera iz serije, zapanjujuća kvaliteta.

To je ak se nevaram prvi star trek FPS i stvarno je super. Može se ići po skoro cijelom voyageru ili po cijelom enterpriseu - e u dvojci.

Ostat će mi u dobrom pamćenju.

Star Trek Legacy

Najnovija star trek igra (izuzevši one jadne arkade temeljene na novom filmu), glavna prednost nad bridgecommanderom je grafika sve ostalo je na strani bridgecommandera.
Vrijedi samo singleplayer proći jer se prolazi kroz sva razdoblja star trek-a od archera do picarda i svi imaju zajedničkog neprijatelja.

Mislim da je to to nebih se drugim opterećivao, htjeo sam probat starship creator no on je tako star da nije radio ni na hebenom windows xp-u.

Još jedino možeš probat model viewer 1.4a od nadolazećeg Star Trek Excalibura, imaš i nešto brodova za skinut, dosta za jednu šarenu floticu.

primjer -

To možeš radit u tom vieweru, korisno za rađenje screenshootova. Evo i par primjera mogućnosti engine-a od mene:

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.7.2010 2:32 (Hyperion).
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
super, hvala, probst cu legacy, bridge commander i oba elite forcea,
a sta je s excaliburam, jesu ovo njegovi SSovi i kad bi trebo izać?
17 godina

a sta je s excaliburam, jesu ovo njegovi SSovi i kad bi trebo izać?

Da to sam ja napravio SS-ove, ali u Excaliburovom engine-u ne u igri. Igra još nije gotova, napravili su modele brodova, fiziku, lightning

Pogledaj samo:

(to će bit awesome pogotovo ako stave velik radijus)

Intrepid warp engines animation - za sve fanove voyagera, napokon će se warp motori dizat kao i u seriji

(dizanje i spuštanje krakova)

Što se tiče datuma nemam blage veze, neznaju ni oni sami no oko kasne 2011-2012 bi mogli već očekivat nešto. Ovo je jedini star trek projekt za kojeg ima nade, svi drugi su propali. I barem su izdali onaj model viewer gdje možemo stavljat svoje brodove i njima upravljat vidjet neke od čari engine-a. U tom model vieweru nema puno toga što sada imaju ovi koji rade excalibur, oni već imaju fiziku gotovu, ogromnu bazu brodova, dorađene neke stvari, imaju interijere brodova itd.

Znači ono na što sam dao link to je većinom za screenshoote i daju se napravit awesome wallpaperi. Grafika, osvjetljenje, sjene su prva liga.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.7.2010 12:56 (Hyperion).
15 godina
neaktivan
to ce onda biti najjaci star trek, evo ja se sad probudio (ne pitajte) i vidim ti odgovor pa na svaki moram stisnuti hvala i thumbs up :)
steta sto ce tek tada izaci, peku nas na hladnoj vatrici da vise pokupujemo...
sto mislite o mass effect igrama?
17 godina
1337Code_breaker kaže...
steta sto ce tek tada izaci, peku nas na hladnoj vatrici da vise pokupujemo...
sto mislite o mass effect igrama?

O ne nisi shvatio to je projekt fanova star trek-a, napravili su sami svoj engine i sve te modele brodova, ugledali su se na bridge commanderu sigurno pored armade II modovima najzastupljenija star trek igra.

Mass Effect je jedan od najboljih RPG-ova napravljenih, totalno te uvuče u priču i nakon 3-4 prelaska nije mi dosadio.

Glavna priča je ovo: "Svakih 50 000 godina inteligentna rasa sintetičkog života zvani REAPERI dolaze niotkuda istrijebiti sav razvijeni biološki život, nakon što ga istrijebe povlače se kao i što su došli no ostavljaju jednog reapera iza sebe da im za 50 000 godina otvori vrata. Za sobom neostavljaju nikakve konkretne dokaze da su ikad postojali niti bili u milky way-u."

Eto to je temelj Mass Effecta, a u igri je to tek legenda koju pričaju pijanci i nitko je neshvaća ozbiljno.

Priča počinje dolaskom vojnika sheparda na unikatni brod SSV Normandy, odmah dobivaju snimku sa planeta Edena Prime-a koji je u tijeku napada te kreću tamo. Na snimci su vidjeli i nešto jako čudno (neizgleda tako na snimci,ali to je najbolje što sam našao):

Dalje neću pričat.

Igra je stvarno fenomenalna, nezaslužuje ništa manje od devetke. Jedine mane su par bug-ova, sistem nesave-a automatski pa ako umreš krećeš od svog zadnjeg save-a. Tak sam se ja jednom zezno i eto ga 2h nazad sam se vratio i ajd opet igrat... Grafika je temeljena na UT3 engine-u, znači nikako nije loša no nije ni najbolja.

Ovo nije čisti RPG već kombinacija RPG-a i TPS-a. Dosta podsjeća na star wars knights of the old republic, puno je stvari kopirano iz njega. S ovom igrom se nemože pogriješit.

Prvi dio ima bolju priču i epski doživljaj te nekako vuče na standalone nastavak kao i star wars episode 4. Drugi nastavak se temelji na pronalaženju ekipe i obavljanju njihovih loyality misija te ima par misija vezanih uz baznu radnju. Priča se još više raspetljava, a kraj je awesome u oba dijela. Boss u drugom dijelu je moram priznat malo jadan, saren monster mode je bio bolji.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.7.2010 23:22 (Hyperion).
15 godina
neaktivan
zar je to stvarno, projekt fanova, pa to je stalno, to si je mene kao kupca vec rezerviralo,
a kako su se organizitali, moslim nagađam da tako vizualno atraktivnu igru nije napravila grupica od cetri trekkia u jednoj od njihovih garaza...
mislim da ce ovo biti sci fi hit najveci od mass effecta...
15 godina
odjavljen
Hyperion kaže...

I mass Efect (kao i svaka Unreal 3 Engine igra) je imao to.

BTW, Deffered Lighting

Odmah u startu se zna da neće biti AA podrške pod DX9 renderom.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali [ZETOR Black Edition-SADA SA NOVIM GEFUFNAMA]
15 godina
neaktivan
evo igram sad KOTOR 2 i malo spore, onako za ubit vrijeme kad za kotor nemam vremena, stavio sam novi mss32 file da mi radi za win7 al sad se igra uopce nece pokrenut, na mijestu di se inace crashala mi se jednostavno ugasi i vrati na desktop...
somebody help
17 godina
Weky kaže...
Hyperion kaže...

I mass Efect (kao i svaka Unreal 3 Engine igra) je imao to.

BTW, Deffered Lighting

Odmah u startu se zna da neće biti AA podrške pod DX9 renderom.

U ovom model vieweru ima već 8xAA za stavit, a neznam dali će biti u final verziji.

15 godina
neaktivan
spomenuo si da se u kobayashi maru imas slobodu kretanja i ciljanja u sustave, dali moras slijedit neku pricu ili je stvarno potpuna sloboda kretanja?
16 godina

ne moraš sljediti priču, stvarno je potpuna sloboda kretanja.

15 godina
neaktivan
nemogu na stranici od exscalibura nec datum izlaska, jel zna neko?
15 godina
neaktivan
sry na duplom postu da jos pitam ima li neka dobra sci fi strategija, fps-ovi mi u ovome zanru nekako ne leze...
17 godina
Sci-fi igre

C&C, Universe at War, GalCiv 2, Sins of a Solar empire, Starcraft2 itd.

...something diabolic
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
ako neko moze naci link za bridge commander + kobayashi maru nek mi posalje na PP, svi koje sam ja naso nemaju seedera...
15 godina
neaktivan
kakva je to igra mechwarrior, vidim da je netko spomenuo
15 godina
odjavljen
Hyperion kaže...

U ovom model vieweru ima već 8xAA za stavit, a neznam dali će biti u final verziji.

Zato što je DX10 Renderer

DX9 nema podrške za AA u kombinaij sa Defered Lighingom.

Sličnu stvar su radili dečki iz Epic Games-a za UT3, kad su morali raditi DX10 renderer kako bi AA ubacili.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali [One to all Units Let's toast us some russians ] Fake_Alert se neslaze s ovim postom.
15 godina
neaktivan
covijece, probao sam bridge commander, igra je zakon, dosao sam do 6 poglavlja, aal igra mi se stalno crasha, i ona i KOTOR 2...
zakon mije kad u sustavima naciljam warp jezgru pa mi treba dvadesetak sekunda da ga unistim...
također mi se nekad desi da upalim neku misiju, pocne od nekog video presonal log (znaci ja nis ne radim) i dok ona prica ona prva casnica me smijeni sa duznosti zbog mojih odluka...
proguglo sam za excalibur i neznaju jos relese date, oce li bar ove godine?
15 godina
neaktivan
evo malo cu osvjezit temu
igrate li sto nova, evo sam sam opet instaliro bidge commander, pa ga igrem malo, no stvarno nema nista drugo, dok mi komp ne dođe nemogu igrat mass effect,...
imate li neki prijedlog za sci-fi rpg osim kotora ???
50Niggas
16 godina
protjeran
1337Code_breaker kaže...
evo malo cu osvjezit temu
igrate li sto nova, evo sam sam opet instaliro bidge commander, pa ga igrem malo, no stvarno nema nista drugo, dok mi komp ne dođe nemogu igrat mass effect,...
imate li neki prijedlog za sci-fi rpg osim kotora ???

mechwarrior 4 vengeance

malo jest starija, al bogami, morat ćeš se dobrano pomučit da ju prođeš.

Stay a while and listen...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice