Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 29.065
|
čitano: 6.452.888
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
Re: Sony PlayStation 5
Smijesni su, i jako iritantni vise s tim ekskluzivama, pc race, ps race, ovakvi gameri, onakvi gameri.....

Mid range pc i konzola aktualne generacije su stvarnost za vecinu gamera, cak i povremenih igraca, i nisu vise rezervirani za mokre snove, niti vecina ljudi realno uopce bira "ili-ili".

Mozda to tako nekada i je bilo, ja se ne sjecam takvih vremena, no danas, sve je dostupno, iako smo svi u financijskoj banani, na bazi par godina izdatak od 1000-1200e i nije nedostizan, i svako koga interesira, moze imati i jedno i drugo, i igrati na obadvije platforme.

Samo se umjetno pumpa neka razlika, neka ekskluzivnost, a realnost je da cim naslov prestane donositi dovoljno novaca na ps, razmislja se o pc portu. Naravno, ne za svaku igru, jer je besmisleno, no, ukoliko igra ne dobije port unutar godine, max 2, postaje nepotrebno, jer do tada, igraci su je vec odigrali, na ovaj ili na onaj nacin.

Ali dok se prodaje, ici ce se na ta besmislena maltretiranja s ekskluzivama, igre nikad losije, nikad skuplje, ali bitno da su ekskluzive za odredjenu platformu.
Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
Damir22 kaže...
Smijesni su, i jako iritantni vise s tim ekskluzivama, pc race, ps race, ovakvi gameri, onakvi gameri.....

Mid range pc i konzola aktualne generacije su stvarnost za vecinu gamera, cak i povremenih igraca, i nisu vise rezervirani za mokre snove, niti vecina ljudi realno uopce bira "ili-ili".

Mozda to tako nekada i je bilo, ja se ne sjecam takvih vremena, no danas, sve je dostupno, iako smo svi u financijskoj banani, na bazi par godina izdatak od 1000-1200e i nije nedostizan, i svako koga interesira, moze imati i jedno i drugo, i igrati na obadvije platforme.

Samo se umjetno pumpa neka razlika, neka ekskluzivnost, a realnost je da cim naslov prestane donositi dovoljno novaca na ps, razmislja se o pc portu. Naravno, ne za svaku igru, jer je besmisleno, no, ukoliko igra ne dobije port unutar godine, max 2, postaje nepotrebno, jer do tada, igraci su je vec odigrali, na ovaj ili na onaj nacin.

Ali dok se prodaje, ici ce se na ta besmislena maltretiranja s ekskluzivama, igre nikad losije, nikad skuplje, ali bitno da su ekskluzive za odredjenu platformu.

Pa da nemaju te ekskluzive ne bi imali niti prodaju,isto kao i Nintendo....ili Microsoft koji nema ekskluzive pa Xbox tone kao platforma.

Nije lose ni 2-3 godine za cekat PC verziju,do prije par godina PC verzije Sony igara nisu niti postojale.

16 godina
Sony PlayStation 5

Nikakve šanse da kupim PS5 uz najavu da će i dalje portati praktički sve na PC. Čekanje od dvije tri godine mi nije baš nikakav problem, kad se stalno nešto ima za igrati... multiplatform i Microsoft igre, emulator Nitendo kao i kompatibilnost sa svim do sada izašlim igrama kroz gaming povijest.

Nemoguće je odigrati sve što vrijedi.

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Sony PlayStation 5

Meni je presmiješno da ljudi pljuju po konceptu ekskluziva. Mislim logika iza toga je jednostavna. Bi li bilo idealno da su sve igre na svim platformama? Apsolutno. Ali malo uključite mozak. Zašto bi jedan Nintendo dao da recimo Zelda dođe na sve platforme? Kad su oni kreirali Zeldu kao brend zadnjih 30 godina, oni su napravili igru i uložili ogromnu lovu u nju. Koja bi logika bila da drugi ubiru plodove toga? Zeldu sam naveo kao primjer jer je sad aktualna ali to je možda i najbolji primjer. Brend koji je Nintendo napravio iz temelja i gradio desetljećima, ulagao truda, novca i vremena u njega i sad bi ljudi htjeli da odjednom to bude dostupno svugdje? U kojem svemiru ti ljudi žive?

Nebitno dali pričamo o Nintendu, Sonyu ili Microsoftu. Ako su oni uložili masovnu lovu u neku igru, upali u rizik sa svojim vlastitim studijima, pa nisu ludi da ju daju te igre drugima.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.5.2023 13:53 (antimadridista).
Moj PC  
2 0 hvala 0
7 godina
Zašto ne bi u ime "ekologije" napravili zajedničku konzolu...s tim da njihove exclusive...svi novci od prodaje idu vlasniku exclusive....znači Nintendo sve pare od Zelde dobija... Microsoft recimo Halo...Sony HZD...šta se tiče konzole...bratski svakom trećina...takva konzola bi se prodala u minimalno 300 milijuna komada
mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
12 godina
HCMAA kaže...
Zašto ne bi u ime "ekologije" napravili zajedničku konzolu...s tim da njihove exclusive...svi novci od prodaje idu vlasniku exclusive....znači Nintendo sve pare od Zelde dobija... Microsoft recimo Halo...Sony HZD...šta se tiče konzole...bratski svakom trećina...takva konzola bi se prodala u minimalno 300 milijuna komada

Sony Xtendo.

16 godina
Zajednička konzola postoji, PC. Plus konkurentna tržnica igara, pa kupuješ tko prodaje jeftinije.
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Na PC-u se i dalje ne mogu igrati sve igre koje su ikad izašle tako da ti ne drži vodu. Ako ćemo pričati o emulatorima onda mogu i ja reći da i na Xboxu postoje playstation i nintendo emulatori.
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
16 godina
Sony PlayStation 5

Ne mogu sve ali može daleko najviše nego na bilo kojoj drugoj platformi.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
forumaš kaže...

Pc je toliko brutalan...da ga ne palim vise od 1 u 2 tjedna...dobijem ja volju ali se uvjek nanovo opecem drljavim performansama,bugovima,driverima.

Doduse moj pc je preslab za ikakav normalni danasnji gaming,uzet cu sve potpuno novo nekad pa onda igrat kako treba...valjda.

16 godina
MEGATAMA kaže...
forumaš kaže...

Pc je toliko brutalan...da ga ne palim vise od 1 u 2 tjedna...dobijem ja volju ali se uvjek nanovo opecem drljavim performansama,bugovima,driverima.

Doduse moj pc je preslab za ikakav normalni danasnji gaming,uzet cu sve potpuno novo nekad pa onda igrat kako treba...valjda.

Kužim, igraš Zeldu na 900p i 30 fpsa sa dropovima i to je vrhunski.

12 godina
forumaš kaže...
MEGATAMA kaže...
forumaš kaže...

Tih 30fps ima stabilniji framepacing nego 90% smeca koje nam trpaju u PC verzijama novih igara zadnje 3 godine...shader stutter,traversal stutter....

Hardver koji imam bi morao polomit sve konzole a lomi jedino moje zivce jer uvjek ali bas uvjek iskrsne nesto,nekakav problem.

16 godina
Sony PlayStation 5

Naravno, zato je tih 900p i 30 fpsa fenomenalno iskustvo. Zar nismo imali 900p 1998. godine? Ali da, na OLEDU to izgleda fenomenalno i još super fluidno, next gen.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
antimadridista kaže...

Meni je presmiješno da ljudi pljuju po konceptu ekskluziva. Mislim logika iza toga je jednostavna. Bi li bilo idealno da su sve igre na svim platformama? Apsolutno. Ali malo uključite mozak. Zašto bi jedan Nintendo dao da recimo Zelda dođe na sve platforme? Kad su oni kreirali Zeldu kao brend zadnjih 30 godina, oni su napravili igru i uložili ogromnu lovu u nju. Koja bi logika bila da drugi ubiru plodove toga? Zeldu sam naveo kao primjer jer je sad aktualna ali to je možda i najbolji primjer. Brend koji je Nintendo napravio iz temelja i gradio desetljećima, ulagao truda, novca i vremena u njega i sad bi ljudi htjeli da odjednom to bude dostupno svugdje? U kojem svemiru ti ljudi žive?

Nebitno dali pričamo o Nintendu, Sonyu ili Microsoftu. Ako su oni uložili masovnu lovu u neku igru, upali u rizik sa svojim vlastitim studijima, pa nisu ludi da ju daju te igre drugima.

Ti gledaš sa strane kompanije, naravno da njima u interesu ekstra profit čim više to bolje. To je potpuno razumljivo.

Mi koji smo protiv pričamo sa strane nas igrača.

Na svu sreću, Nintendo igre su tako nezahtjevne da se mogu vrtiti u emulatorima bez problema, često i bolje nego native (često i ne). Pogotovo one sa starijih generacija.

Neke njihove starije ekskluzive se vrte i u browserima, besplatno.

Klinac je kupio Zeldu, al meni se uopće ne igra na hardveru i rezoluciji koji su zastarjeli godinama.

Znam, znam, ali gameplay je super... ali eto, neću. Imam drugih igara na koje ću potrošiti vrijeme i novce.

A još brutalnije od svega je da Switch konzola još uvijek drži cijenu kao i prvog dana kad je izašla, a za te pare kupiš PS5 (znam, ali ovo je portabilno, kad odigraš sve ekskluzive možeš igrat Stardew Valley u vlaku, na 7'' ekranu uz povećalo).

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.5.2023 17:17 (Bitanga).
12 godina
Bitanga kaže...
antimadridista kaže...

Ti gledaš sa strane kompanije, naravno da njima u interesu ekstra profit čim više to bolje. To je potpuno razumljivo.

Na svu sreću, Nintendo igre su tako nezahtjevne da se mogu vrtiti u emulatorima bez problema, često i bolje nego native (često i ne). Pogotovo one sa starijih generacija.

Neke njihove starije ekskluzive se vrte i u browserima, besplatno.

Klinac je kupio Zeldu, al meni se uopće ne igra na hardveru i rezoluciji koji su zastarjeli godinama.

Znam, znam, ali gameplay je super... ali eto, neću. Imam drugih igara na koje ću potrošiti vrijeme i novce.

A još brutalnije od svega je da Switch konzola još uvijek drži cijenu kao i prvog dana kad je izašla, a za te pare kupiš PS5 (znam, ali ovo je portabilno, kad odigraš sve ekskluzive možeš igrat Stardew Valley u vlaku, na 7'' ekranu uz povećalo).

Ti koji si protiv nisi na strani nikakvih gamera,ti ne igras nego cvilis ovdje godinama kako nista ne valja i kako nista ne igras...vec sam ti to rekao.

Jedina svrha ti je konstantno cvilit i plakat cim netko napise da uziva u necemu,kao da si bolesno ljubomoran na tudje veselje.

Netko tko povremeno naleti na forum ce to mozda smatrat i simpaticnim ali nazalost tu je u pitanju puno dublji i ozbiljniji problem.

Probaj bit...ne sretan ali makar zadovoljan sobom i svojim zivotom samo jedan dan,pa od toga gradi korak po korak.....

Da se vratim u stvarnost....

Jos par dana i napokon cemo vidjet gameplay Spidermana 2,ekipa ocekuje i VR podrsku ali sumnjam da ce toga bit....

12 godina
forumaš kaže...
MEGATAMA kaže...
forumaš kaže...

Zelda se vrti na tabletu....a ima world interakciju i fiziku daleko iznad icega AAA sto mogu igrat na PCu.

Dali bi bilo idealno u 4k i 120fps....bi,ali nije realno.

17 godina
MEGATAMA kaže...

Da se vratim u stvarnost....

Jos par dana i napokon cemo vidjet gameplay Spidermana 2,ekipa ocekuje i VR podrsku ali sumnjam da ce toga bit....

"Da se vratim u stvarnost" i onda spomene kako dane provodi za konzolama i VR-om 

Radiš li ti išta u tom Berlinu?

Igram Dead Cells (koji srećom nije ekskluziva) i čekam Diablo IV (koji isto nije ekskluziva).

Također, veselim se Spidermanu 2.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.5.2023 19:10 (Bitanga).
16 godina
MEGATAMA kaže...
forumaš kaže...
MEGATAMA kaže...
forumaš kaže...

Zelda se vrti na tabletu....a ima world interakciju i fiziku daleko iznad icega AAA sto mogu igrat na PCu.

Dali bi bilo idealno u 4k i 120fps....bi,ali nije realno.

Zelda radi na PC  na 4 K i 60 fpsa

15 godina
Bitanga kaže...
antimadridista kaže...

Sve je meni to jasno. Ali mi nema nikakvog smisla očekivati bilo što drugo. Ljudi se još čudom čude kako ekskluzive postoje i kao da nema nikakve logike iza toga. To je ono što meni nije jasno.

17 godina
antimadridista kaže...

Sve je meni to jasno. Ali mi nema nikakvog smisla očekivati bilo što drugo. Ljudi se još čudom čude kako ekskluzive postoje i kao da nema nikakve logike iza toga. To je ono što meni nije jasno.

Naravno da ima smisla očekivati bilo što drugo. 99% igara nisu ekskluzive.

Razmjeti logiku i podržavati takvu logiku su dvije različite stvari.

Nisu ekskluzive niti tako ekstremno loše uvijek, može biti to i dobro za gamere ako se jedan hardver maksimalno dobro iskoristi u najkraćem mogućem vremenu razvoja.

No često to nije slučaj, i onda si zapeo na toj platformi kakva god da je i nema ti pomoći, te ti preostaje utjeha da to tako mora biti.

Dobre su svakako uglavnom uvijek za proizvođače konzola i nikog drugog, čak ni za developere jer oni zarađuju na razvoju. Za gamera koji želi igrati nešto na baš nekoj drugoj platformi iz razno raznih opravdanih razloga nisu dobre.

15 godina
Nisi razumio o čemu pričam. Kad kažem da je glupo očekivati bilo što drugo, onda pričam o studijima koji su u vlasništvu Sonya, Nintenda ili Microsofta. O 1st party stvarima. Za igre tih studija koji su u vlasništvu tih kompanija koje ulažu masne pare u te studije da bi oni napravili te igre, glupo je očekivati da te igre budu dostupne svugdje.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
antimadridista kaže...
Nisi razumio o čemu pričam. Kad kažem da je glupo očekivati bilo što drugo, onda pričam o studijima koji su u vlasništvu Sonya, Nintenda ili Microsofta. O 1st party stvarima. Za igre tih studija koji su u vlasništvu tih kompanija koje ulažu masne pare u te studije da bi oni napravili te igre, glupo je očekivati da te igre budu dostupne svugdje.

Pa naravno da sam razumio o čemu pričaš, to sam rekao i u prvom komentaru, na što si ti rekao "sve je to meni jasno".

I onda si spomenuo što se ljudi čude i da nema smisla očekivati bilo što drugo.

Te priče da nema logike da bude na drugim platformama ne drže vodu, jer bi od prodaje igara na više platformi više zaradili nego od prodaje konzola.

To što su oni uložili u te studije im se vrati već tjedan dana nakon puštanja igre u prodaju. Čak i ljudi koji imaju PS5 i igru bi ju možda još jednom kupili i za neku drugu platformu. Ima hrpa igara koje sam kupio za sve platforme koje imam.

Također, još više bi zaradili da ukinu fizičke medije, al za to nemaju muda.

Microsoft već godinama ulaže u multiplatformnost u softveru, kupiš npr. Office 365 i možeš ga instalirati na 3 različite platforme, a od toga je samo jedna Microsoftova. Sigurno zbog toga nemaju gubitke.

Neka Sony napravi PS Store za PC za svoje PC portove pa će ubirati max profit, samo su nesposobni i ovaj za konzole srediti.

I onda MS želi kupiti Activision i plejkaši plaču da neće više imati CoD na PS5. Očito znaju što bi Sony napravio.

Pa neka nemaju kad podržavaju ekskluzive.

Pokušavam smislit neku analogiju tome u bilo kojoj drugoj industriji pa se ne mogu sjetiti ničeg pametnog. Možda netko ima ideju.

Tipa, kao da Samsung kupi npr. Netflix i da Netflix original serije možeš dalje gledati samo na Samsung TV-ima i ničem drugom. Pa bili bi ludi da to naprave.

Ako im fali para nek dignu cijene konzola, igara, naprave da PS5 radi jedino na Sony TVu... al to bi im se sve obilo o glavu.

A ekskluzive se shvaćaju kao nešto potpuno ok. A ustvari je uglavnom blackmail. Čast par izuzetaka koji su stvarno savršene igre.

Ekskluzive služe samo da promoviraju prodaju hardvera, i za ništa drugo. A to se može i na druge načine.

Jedan od njih je bio na početku prodaje PS5 kad su dali 20 free igara. I to je već dobar incentive za povećati prodaju.

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.5.2023 15:16 (Bitanga).
10 godina
Sony PlayStation 5

Ekskluzive prodaju konzole, znaci vise korisnika na njihovom store-u gdje ubiru 30% od svake prodane igre. Sam profit od prodaje ekskluziva nije bitan. Bitno je da igre dovedu ljude na njihov store.

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Sony PlayStation 5

Pozdrav ekipa,

uzeo bi si ponovno PS5.

Imate li kakvu informaciju gdje je trenutno najbolja ponuda, mozda telekomi, ducani itd... 

Lp

hvala

[url=http://profile.xfire.com/migok2903][img]http://miniprofile.xfire.com/bg/wow/type/0/migok2903.png[/img][/url]
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
Bloodraven kaže...

Pozdrav ekipa,

uzeo bi si ponovno PS5.

Imate li kakvu informaciju gdje je trenutno najbolja ponuda, mozda telekomi, ducani itd... 

Lp

hvala

Ko i uvijek Njuškalo/Marketplace je najjeftinije. Iako i dalje ima onih koji misle da još traje nestašica. A što se dućana tiče mislim da je više manje svugdje dostupan za 550€. Neki dan je čak i Špar reklamirao da ga imaju u ponudi. 

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
15 godina
2 godine
neaktivan
MEGATAMA kaže...

Kada predsjednik Take 2 to izjavi onda je 101% sigurno da dolaze Ps5 Pro i Xbox series XX.

https://wccftech.com/playstation-5-pro-xbox-series-x-refresh-coming/

Sony i Microsoft će morati najaviti jaču verziju PS5 odnosno XSX jer će trenutačni PS5 i XSX imati velikih problema sa igrama sa UE5, tj. neće moći vrtjeti igre u 4K60

2 godine
neaktivan
Sony PlayStation 5

Metal Gear Solid 3: Snake Eater Remake će vjerojatno biti multi-platformski naslov, tj. izaći će za PC, PS5 i XSX

Insider Gaming sources have revealed that Metal Gear Solid 3: Snake Eater Remake will release for the PlayStation 5, Xbox Series X|S, and Steam. It’s currently unclear if the PlayStation version has some form of exclusive rights with its marketing or potential DLC.

https://insider-gaming.com/metal-gear-solid-3-remake-exclusive/

0 0 hvala 0
14 godina
Pa to je očekivano po meni. Zadnji je izašao za sve platforme.
Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
2 godine
neaktivan
Sony PlayStation 5

Persona 6 navodno izlazi krajem 2024. i da ce biti PS5 vremenska ekskluziva.

https://wccftech.com/persona-6-2024-playstation-5-exclusive/

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice