Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 29.016
|
čitano: 6.408.988
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Sony PlayStation 5
bloodborne kaže...

PS5 digital 

1. Nema preprodaje igara ( osim ako planiras dijelit acc pa eventualno tako preko game sharea )

sta mozemo ocekivat da ce sony ponovno to dopustit?

17 godina
Han kaže...
amd freak kaže...
Han kaže...
amd freak kaže...
Shivi kaže...
movie kaže...
Dacho223 kaže...
Vec je netko tu i spominjal da SD ima ugovor s teleoperaterima i oni moraju dobit konzole. Ako oni ne dobe 19.11. nece nitko ko je narucil iz SD.

SD je službeni distributer PS brenda za Hrvatsku. Ako nitko ne dobije tko je naručio kod SD onda neće nitko dobiti niti tko je naručio kod bilo koga u Hrvatskoj jer svi kupuju konzole od službenog distributera za Hrvatsku a to je  SD. No budi bez brige...

SD je službeni distributer, ali navodno (čuo sam od jednog prodavača) da je Sony sa konzolama išao mimo njih što se tiče većih distributera, tj. da neće ovisiti o SD-u.

Sd jeste službeni uvoznik ali niko ne ovisi o njima, bilo koji shop može plejke naručiti izvana.

Najčešće je uvoz čak i jeftiniji,a sd je ionako zadnje vrijeme sve samo ne prihvatljiv cijenama. Kad pogledaš imaju nqjviše cijene konzola i igara.

Možeš uvesti bilo gdje iz EU. Ali nemaš jamstvo u HR jer nije kupljen od ovlaštenog distributera. Tj, imaš jamstvo zemlje u kojoj si kupio, bez obzira što smo u EU. Sancta ne servisira konzole koje nisu kupljene preko Sony Hrvatska... A baš i nebi rekao da su cijene konzola i igara u Sancti više nego drugdje. Imaš direktnog distributera za Sony u HR Sanctu i uskoro dolazi CD Media u HR koja je isto službena i direktno će prodavat određene izdavače igara u HR. ( Cyberpunk ekskluziva ).  Više informacija: https://cdmediasl.si/

Jel si ti svjestan da je servis npr kada saljes u austriju brzi nego u Hrvatskoj? Mi prodajemo mobitele i konzole i servis sa postom traje max 7 radnih dana. Kod sance je to znalo biti po 30 dana. Tako da stvar oko servisa je glupost.

A što se cijena tice da velike su razlike vani i kod nas.

Da radis u takvoj branši bi znao kako to funkcionira.

Servis traje koliko traje i to je diskutabilno ovisno od slučaja do slučaja. Daj barem 3 primjera kolike su razlike u cijeni vani i kod nas a da su "velike" . Nemoj mi samo spominjat razlike od +/- 10-20 € jer je to da prostiš drek a ne neka značajna razlika u cijeni za konzolu. Igre su manje više svudgje iste cijene. To što se radi konverzija iz USD u EUR, pa iz EUR u kunu je glupost ali tako je kako je. Nama bi bilo idealno da je konverzija iz USD to KN ali jbga tak je kak je.

Ja govorim globalno,pošto smo u EU da je debilana samonuzimat od Hrvatskih uvoznika jer večinom i nisu konkurentni.

Da 10-20 eura razlike je puno...jer ako uzmeš par tisuća komada nečega to se jako osjeto,plus marža na količinu koje kod nas manje više i nema.

8 godina
neaktivan
Pinkyz kaže...
bloodborne kaže...

PS5 digital 

1. Nema preprodaje igara ( osim ako planiras dijelit acc pa eventualno tako preko game sharea )

Pa naravno da ce dopustit sharanje accounta jer znaju da su bez toga popusili i da ce rijetko tko kupovat preko playstorea novu igru za cca 600kn.Zato sam i uzeo digital verziju.Dijelim account s burazom koji zivi u drugom gradu i igra nova me ispadne cca 300kn i imam ju zauvijek dok na disku prodem i prodam i ako mi se zaigra opet nekad mogu se hebat.Ja se nadam da ce stavit da se moze account dijelit i na vise od 2 osobe kao sto to netflix radi.

6 godina
protjeran
Sony PlayStation 5

joj ovaj bug isto s citiranjem je glava me boli od ove domene.

ugl Bitanga meni osobno disk ne smeta i nisam dosada jos tamo od ps2 imao
problema da bi se ostetio i ne radio, ujedno nisam i sa drive-om imao problema
dok jedan frend unazad god dana ima, ali onda opet on ima ps4 fat day one

koji jos dan danas nikada nije bio ciscen, ali da bi mi smetale igre u nekom manjem
fizickom obliku poput switchevih kartica dapače. iskreno sam se nadao da ce sa ps5
mozda doci i manje kutije ali osim bijele boje nema nikakvih drugih naznaka "promjene".

Cansee ehh kolega vi Slavonci ste posteni, ovdje u zagrebu te svaki drugi, treci hoce zavaljat.
barem koliko citam po tim nekim PS grupama po fejsu u kojima sam clan.

iako ne znam ni sam zasto sam u njima jer jos nikad nisam kupio ili prodao igru
preko nijedne. :D

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.11.2020 11:24 (bloodborne).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Vandit kaže...
mar123 kaže...

ja sam si rezerviro disk verziju al sad si sve vise mislim da bi htio digital. pa eto ako ce na day one bit zainteresiranih da se mjenjamo, moze. 

Zašto? Ništa ne gubioš sa disk verzijom osim što si ju više platio. A zamjena ti baš nema smisla jer cijena nije ista. Jedino ako misliš da se zamijenite uz doplatu :)

pa bas sam razmisljao o tome kako bas i ne planiram kupovat disk verzije. ps4 sam prodao prije godinu i pol, a ni na njoj nisam imao diskove nego digitalno sve. 

koristim US psn i igre mi nisu skupe kao na našem.

Što se zamjene tiče, naravno nebi mjenjao 1 za 1(to nikakvog smisla nema) nego za digitalnu uz nadoplatu kolka je i razlika u cijeni. pošto konzola više uopće nema niti digitalnih ni običnih možda ima netko ko je uzeo digitalnu pa se predomislio i htio bi običnu. 

15 godina
neaktivan
Ares001 kaže...
Pinkyz kaže...
bloodborne kaže...

PS5 digital 

Pa naravno da ce dopustit sharanje accounta jer znaju da su bez toga popusili i da ce rijetko tko kupovat preko playstorea novu igru za cca 600kn.Zato sam i uzeo digital verziju.Dijelim account s burazom koji zivi u drugom gradu i igra nova me ispadne cca 300kn i imam ju zauvijek dok na disku prodem i prodam i ako mi se zaigra opet nekad mogu se hebat.Ja se nadam da ce stavit da se moze account dijelit i na vise od 2 osobe kao sto to netflix radi.

ja sam jedno godinu dana dijeli svoj acc sa jos dvojicom i onda odjednom je treci samo ispo iz kombinacije i nikako vise nismo mogli u troje. ovo me jako veseli sto se ocekuje daljnje sharanje acca definitivno razlog vise za digitalnu verziju.

nisam naletio na sluzbenu potvrdu, al kad bi sony to potvrdio bilo bi lijepo ...  

11 godina
Ja iskreno mrzim prodavati igre ali moram. Platim igru 500 kn i lik mi nudi 300 tjedan dana nakon izlaska, nema sanse. Spustim cijenu 100 kn i ako ti nije dovoljno traži dalje. Neki bi stvarno htjeli besplatno. Rabljena igra nakon tjedan dana je praktički nova. Ako sam ju pokrenuo jednom dnevno znaci da je 7 puta Disk samo ocitan na par sec, kakve oni kvarove ocekuju nakon tjedan dana? Pita mene lik jel ispravan disk? Pa nisam slaninu rezao na njemu. Uzeo sam Demon's Souls i ide na prodaju za 400 kn. Iako mi se cini da dok dobijem konzolu da ce vrijediti i manje.
8 godina
mar123 kaže...

pa bas sam razmisljao o tome kako bas i ne planiram kupovat disk verzije. ps4 sam prodao prije godinu i pol, a ni na njoj nisam imao diskove nego digitalno sve. 

koristim US psn i igre mi nisu skupe kao na našem.

Što se zamjene tiče, naravno nebi mjenjao 1 za 1(to nikakvog smisla nema) nego za digitalnu uz nadoplatu kolka je i razlika u cijeni. pošto konzola više uopće nema niti digitalnih ni običnih možda ima netko ko je uzeo digitalnu pa se predomislio i htio bi običnu. 

Pa dobro, ako ne koristiš fizičke kopije i još imaš USA acc onda ti disk verzija stvarno ne treba. 

Čuj, možeš probati zamijeniti tako kako si naveo, ne možeš ništa izgubiti. 

17 godina
bloodborne kaže...

joj ovaj bug isto s citiranjem je glava me boli od ove domene.

ugl Bitanga meni osobno disk ne smeta i nisam dosada jos tamo od ps2 imao
problema da bi se ostetio i ne radio, ujedno nisam i sa drive-om imao problema
dok jedan frend unazad god dana ima, ali onda opet on ima ps4 fat day one

koji jos dan danas nikada nije bio ciscen, ali da bi mi smetale igre u nekom manjem
fizickom obliku poput switchevih kartica dapače. iskreno sam se nadao da ce sa ps5
mozda doci i manje kutije ali osim bijele boje nema nikakvih drugih naznaka "promjene".

Cansee ehh kolega vi Slavonci ste posteni, ovdje u zagrebu te svaki drugi, treci hoce zavaljat.
barem koliko citam po tim nekim PS grupama po fejsu u kojima sam clan.

iako ne znam ni sam zasto sam u njima jer jos nikad nisam kupio ili prodao igru
preko nijedne. :D

A ono, već smo pričali. Igre su na releasu najskuplje, najzabagiranije i bez ikakvih proširenja.

U 99% slučajeva igre nakon par mjeseci dobiju i dodatne sadržaje i DLCove, što uz plaćanje što besplatno. A DLCove ionako ne možeš kupiti na disku.

Tako da se nikako ne isplati igrati igru na releaseu, ako se već priča o isplativosti nekoj. A pogotovo ne kupovati za 600kn i prodavati za 500kn, ako možeš za pol godine kupiti za 250kn i prodati za 250kn i odigrati puno kvalitetniju igru, ali onda ju je i teže prodati već jer ju svi imaju.

Tako da jedini taj case u kojem se igra kupuje na disku odmah da se čim prije odigra i proda pada u vodu.

A ja volim da mi igra ostane jer mi se već masu puta dogodilo da sam nešto odigrao na silu brzo, pa prodao, pa poslije opet kupovao (i to većinom digitalno).

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
15 godina
Bitanga kaže...
maxy0 kaže...

Mislim da isplati disk verzija puno vise pogotovo sad kad su igre poskupile, naravno onome kome se da zajebavati s preprodajom i onome ko nema bas viska para... Kupis igru za 600 kn, igras ju mjesec dana i prodas za 500, ne trebas ni cekati popuste niti ista.. a ja osobno ne igram ni jednu igru 2x osim ako je bas iznimno dobra

Sretno s prodajom igre na njuškalu za 500kn.

I za 300kn jedva prodaš tamo, još i poštarina bude na tvoj trošak.

A kako vrijeme prolazi tako svakim danom pada cijena tvoje igre.

A osjećaj da te netko dobro preveslao je zagarantiran.

Ne znam za tvoja iskustva ali moja nisu takva.. dogovoris s covjekom cijenu uz njegov trosak dostave, osobno preuzimanje ili prethodnu uplatu na racun i to je to, nema tu mudrolija nikakvih. Kazem, kome se da zajebavati s tim to je opcija, i odigras svaku igru za 150-200 kn ako ne i puno manje

http://trakt.tv/user/MjezZza
6 godina
protjeran
Ares001 kaže...
Pinkyz kaže...
bloodborne kaže...

PS5 digital 

jebem ti moj acc je ko kurva ne znam ni sam kome sve nisam dao. a ja dosad skinuo mozda 2 igre od nekog
 sa time da od toga jednu nisam ni upalio. iako sad trazim zrtvu da mi share-a nba novi obecao burazu a taj
 copy paste mi se ne placa 400-500kn, a imam za poskidat bogu hvala svega i svacega na svom acc.

ali podrzavam ideju da se odrzi game share, iako kazem ne koristim ga bas ali dobro za imat kao opciju.

EDIT: slazem se s tobom Bitanga kad sagledam svoj library hmm trenutno 70% je digitalan.
 dobro ruku na srce u zadnjih god dana mozda sam kupio 10tak igara. ccc jedna + -
 ali da u startu je to odmah pušiona dlc eventualno na disk dode kasnije u nekom gotye bundle-u i sl.
 kad smo kao sto kazes svi vec dobro i debelo odigrali igru. ja planiram nabavit ps5 tamo negdje u ožujku
 ako ce ih biti jel na lageru, ali zasad sam zagrijan za disk verziju no tko zna mozda lako se premislim
 do ožujka.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.11.2020 11:39 (bloodborne).
15 godina
neaktivan
bloodborne kaže...
Ares001 kaže...
Pinkyz kaže...
bloodborne kaže...

PS5 digital 

jebem ti moj acc je ko kurva ne znam ni sam kome sve nisam dao. a ja dosad skinuo mozda 2 igre od nekog
 sa time da od toga jednu nisam ni upalio. iako sad trazim zrtvu da mi share-a nba novi obecao burazu a taj
 copy paste mi se ne placa 400-500kn, a imam za poskidat bogu hvala svega i svacega na svom acc.

ali podrzavam ideju da se odrzi game share, iako kazem ne koristim ga bas ali dobro za imat kao opciju.

uh ja ga koristim od prvog dana kada sam kupio ps4 i to mi je definitivno najbolja opcija koju PS nudi, samo treba nac dobrog partnera sa slicnim ukusom za igre 

17 godina
maxy0 kaže...

Ne znam za tvoja iskustva ali moja nisu takva.. dogovoris s covjekom cijenu uz njegov trosak dostave, osobno preuzimanje ili prethodnu uplatu na racun i to je to, nema tu mudrolija nikakvih. Kazem, kome se da zajebavati s tim to je opcija, i odigras svaku igru za 150-200 kn ako ne i puno manje

I ovako odigram za te novce jer kupim na akciji digitalno.

A znam kak to funkcionira, prodao sam valjda 30ak igara preko njuškala za razne platforme.

Evo prodajem jednu popularnu Switch igru koja košta 500kn u dućanu za 300kn. Za sad mi se u mjesec dana javio jedan lik koji kaže da će mi uplatiti 185kn, maltene bih trebao biti sretan i zahvalan.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
16 godina
Sony PlayStation 5

cuj, roba vrijedi onoliko koliko je netko spreman za nju platit. ako nitko za tu igru nije spreman platit vise od 185 kn onda vise ni ne vrijedi. 

isto tako s tim igrama koje kupite day one za 500-600 i ne mozete prodat za 100 kn manje, jednostavna su pravila trzista, nije to nista za bit ljut jer ne mozes za tjedan dana staru igru dobit 80% kolko si ju platio. 

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
mar123 kaže...

cuj, roba vrijedi onoliko koliko je netko spreman za nju platit. ako nitko za tu igru nije spreman platit vise od 185 kn onda vise ni ne vrijedi. 

isto tako s tim igrama koje kupite day one za 500-600 i ne mozete prodat za 100 kn manje, jednostavna su pravila trzista, nije to nista za bit ljut jer ne mozes za tjedan dana staru igru dobit 80% kolko si ju platio. 

Naravno, potpuno se slažem. Nisam uopće ni ljut niti moram prodati tu igru, rađe ju ostavim da stoji jer mi novci ne trebaju.

Zato su mi glupe te izjave - kupim za 600 prodam za 500. To možda vrijedi za jednu dvije igre, za ostale ni blizu.

9 godina
protjeran

1 0 hvala 0
12 godina
Sony PlayStation 5

Al' će Sony zaradit para na vama kad jedna igra prođe kroz 5 ruku, ko' Nives s prvom postavom Dinama. 

PSN - DeniZg80
Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
Sony PlayStation 5

Vidim da se spominju razni acc tu (USA, EU...) pa može pojašnjenje u čem je razlika?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ništa neočekivano, glupo bi bilo da naprave poštenu gaming platformu.

15 godina
Bitanga kaže...
mar123 kaže...

Naravno, potpuno se slažem. Nisam uopće ni ljut niti moram prodati tu igru, rađe ju ostavim da stoji jer mi novci ne trebaju.

Zato su mi glupe te izjave - kupim za 600 prodam za 500. To možda vrijedi za jednu dvije igre, za ostale ni blizu.

Kupio sam The last of us 2 za 300 kn u 7. mjesecu, prodao ju neki dan za 250 kn, znači odigrao sam tu igru za 50 kn, a bila je 4 mjeseca kod mene. Po čemu je moja izjava onda glupa? Ghost of thusima i dalje drzi dobru cijenu i mogla bi se tako slično kupiti i prodati. A za ove igre koje nisu toliko poznate i popularne i kojima ce cijena u par mjeseci pasti, pa njih neću ni kupiti odmah nove i očekivati da cu ih prodate za slične novce, njih ću i sam čekati mozda na popustu. U oba slučaja sam dobro prosao, a da imam samo digitalnu konzolu nebi imao te opcije

http://trakt.tv/user/MjezZza
13 godina
bloodborne kaže...

PS5 digital 

2. "Nema" posudivanja igara ( to se odnosi za ekipu koja nije za game share )

3. Osuden si samo i iskljucivo na kupnju putem ps store-a sto je velika banana osim ako nemas us, india ac

4. Digital verzija bi se isplatila po meni osobno tamo 2-3 god prije kraja ziv. vijeka konzole kada bi vec

podosta ekskluziva i igara izaslo i jednostavno bilo po "pristupacnoj" cijeni ma storeu.

Tih 900tinjak kn vise za disk verziju mislim da se dugorocno vise isplati i na kraju manje popušiš.

1. Dok ju prodas na njuskalu, vec je debelo cijena pala. Da ne pricam kad ti u zamjenu nude tenisice, drva i prednju lampu od tomo vinkovica. 

2. big deal

3. Nisi, ima stranica koje prodaju EU keyeve.

4. Nista se ne isplati jer lovu ne dobivas nazad, samo trosis. 

Ljudi kupe kaj hoce i kaj im pase. Ja osobno na PSu igram konstantno 3-4 igre. Ostalo igram ako bude neki opaki popust ili kupim sa frendom. Na kraju popusim isto. Igram se isto i uzivam isto.

http://www.forum.hr/showthread.php?t=1017619&page=24
8 godina

Ne kuzim kaj im je to tak tesko podrzati...

Jedan razlog manje za kupiti PS5 a i prije ih nije bilo puno.

14 godina
neaktivan
Bitanga kaže...

Ništa neočekivano, glupo bi bilo da naprave poštenu gaming platformu.

Od početka ovo govorim a vi nikako da shvatite. Svijet konzola nije svijet računala. Ne vidim niti jedan razlog zašto bi PS igre radile u 1440p.

12 godina
Sony PlayStation 5

Nisam baš shvatio tu priču sa 1440p rezolucijom.

Do sada PS4 Pro isto nije podržavao 1440p, nego je u slučaju 1440p monitora isporučivao 1080p sliku, koju je onda monitor rastegnuo.

Pretpostavljam da će ovdje biti isti slučaj?

PSN - DeniZg80
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
maxy0 kaže...
Bitanga kaže...
mar123 kaže...

Kupio sam The last of us 2 za 300 kn u 7. mjesecu, prodao ju neki dan za 250 kn, znači odigrao sam tu igru za 50 kn, a bila je 4 mjeseca kod mene. Po čemu je moja izjava onda glupa? Ghost of thusima i dalje drzi dobru cijenu i mogla bi se tako slično kupiti i prodati. A za ove igre koje nisu toliko poznate i popularne i kojima ce cijena u par mjeseci pasti, pa njih neću ni kupiti odmah nove i očekivati da cu ih prodate za slične novce, njih ću i sam čekati mozda na popustu. U oba slučaja sam dobro prosao, a da imam samo digitalnu konzolu nebi imao te opcije

Glupa je izjava "kupim na releasu za 600 i prodam za 500" jer kažem da ćeš to jako teško napraviti. Izjava "kupim za 300kn i prodam za 250kn" nije glupa, nego je realna.

No, ako si u 7mj. kupio za 300kn Last of Us 2, znači da je netko na njemu spušio 250kn.

A to je samo jedna igra uz njih par koje su ekskluzive tog tipa da ih jednom odigraš i više nikad nećeš upaliti. Većini dobrih igara se čovjek vraća često, a onda disk u toj varijanti nema nikakvog smisla.

Ja ću kupiti Last of Us 2 digitalno, mooooožda, kad bude pala cijena debelo i opet neću puno spušit.

Pa svatko bi trebao znati što je najbolje za njega, disk verzija konzole ili digitalna.

Što se mene tiče, imam jednu fizičku igru doma, Spidermana što je klinac dobio za rođendan, igrali su obojica to mjesecima i mjesecima.

Sve dok cijena nije toliko pala da se ni ne isplati više prodavati. Sad se prodaje po 130kn. A zuji u fucking konzoli kod svakog paljenja.

17 godina
DeniZg kaže...

Nisam baš shvatio tu priču sa 1440p rezolucijom.

Do sada PS4 Pro isto nije podržavao 1440p, nego je u slučaju 1440p monitora isporučivao 1080p sliku, koju je onda monitor rastegnuo.

Pretpostavljam da će ovdje biti isti slučaj?

Pa da, to je problem, jer ne podržava native rezoluciju monitora. Pa će UI biti mutan.

17 godina
BlueMax kaže...

Od početka ovo govorim a vi nikako da shvatite. Svijet konzola nije svijet računala. Ne vidim niti jedan razlog zašto bi PS igre radile u 1440p.

Pa meni je to potpuno jasno :-) Ali konzola je računalo, sa jedinstvenim hardverom. 

I nema nikakvog razloga da osim dvije rezolucije ne podrže još i najpopularniju gaming rezoluciju na svijetu za svoj UI i driver, a dalje je na developerima. A developerima je potpuno svejedno jer rade igre za više desetaka različitih rezolucija i aspecta.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.11.2020 12:33 (Bitanga).
17 godina
Bitanga kaže...
maxy0 kaže...

Mislim da isplati disk verzija puno vise pogotovo sad kad su igre poskupile, naravno onome kome se da zajebavati s preprodajom i onome ko nema bas viska para... Kupis igru za 600 kn, igras ju mjesec dana i prodas za 500, ne trebas ni cekati popuste niti ista.. a ja osobno ne igram ni jednu igru 2x osim ako je bas iznimno dobra

Sretno s prodajom igre na njuškalu za 500kn.

I za 300kn jedva prodaš tamo, još i poštarina bude na tvoj trošak.

A kako vrijeme prolazi tako svakim danom pada cijena tvoje igre.

A osjećaj da te netko dobro preveslao je zagarantiran.

Da, i? dvoljno je 3 igre na ovaj način odraditi i pokrio si razliku BR vs Digital, a u 3-5 godina konzole siguran sam da ćeš to moć.

Da ne velim da meni recimo frend ima 20ak igara na BR koje mogu posuditi pa mu vratit i ne koštaju me niš.

Ja ne kužim, igre su po 600-700kn, maltene razliku u cijeni konzole sa 1 posuđenom ili 2-3 preprodane anuliraš, gdje je ta misteriozna "isplativost" digital only verzije koju toliko zagovarate? Taman da samo kupujem ove sa njuškala kako ti kažeš"sretno prodat novu igru za 500kn, sa 300 ćeš biti sretan" - da sam ja taj papak koji 3 igre kupi malo rabljene od nekoga tko hoćeš uštedit, naspram nove, opet sam sa 3 igre uštedio razliku!

8 godina
Azmo kaže...

Vidim da se spominju razni acc tu (USA, EU...) pa može pojašnjenje u čem je razlika?

Long story short - u cijenama. 

Primjer: 

Cyberpunk 2077 je na Hr store-u 499,00kn. Na američkom je 60$ što je u kunama 384,00kn. Znači na novoj igri štediš cca 100kn. Tu je još i PS+ koji je u startu povoljniji na USA store-u. Ja sam uzeo pretplatu prije mjesec dana na CDkeys i platio sam 189,00kn. Na HR store-u cijena je 438,00kn.

EDIT: 

blago vama koji nemate problema prilikom prodaje igara. Mislim, nemam ni ja, ali uvijek naletim na neke pacijente. Sjećam se lika koji je tražio da mu slikam RDR2 mapu sa svih strana da se uvjeri da nije oštećena. Tu sam zamračio sam mu rekao može, ali je cijena 50kn skuplja. :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.11.2020 12:39 (Vandit).
17 godina
Rhodin kaže...

Da, i? dvoljno je 3 igre na ovaj način odraditi i pokrio si razliku BR vs Digital, a u 3-5 godina konzole siguran sam da ćeš to moć.

Da ne velim da meni recimo frend ima 20ak igara na BR koje mogu posuditi pa mu vratit i ne koštaju me niš.

Ja ne kužim, igre su po 600-700kn, maltene razliku u cijeni konzole sa 1 posuđenom ili 2-3 preprodane anuliraš, gdje je ta misteriozna "isplativost" digital only verzije koju toliko zagovarate? Taman da samo kupujem ove sa njuškala kako ti kažeš"sretno prodat novu igru za 500kn, sa 300 ćeš biti sretan" - da sam ja taj papak koji 3 igre kupi malo rabljene od nekoga tko hoćeš uštedit, naspram nove, opet sam sa 3 igre uštedio razliku!

I super, tebi je odlična varijanta s disk konzolom.

Ja nemam nijednog frenda koji ima PS konzolu, tj. imam jednog, i taj neće ni kupit CoD koji igra svaki dan nego igra samo Warzone.

Jedva da imam frendove koji uopće bilo što igraju :-)

Ne vrti se svima svijet samo oko uštede na igrama. Zadnje sam kupio Desperados III na PCu, za 20€ i igram ga već par mjeseci tu i tamo.

Pa nisu igre samo ekskluzive da ih odigraš i prodaš.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice