PS3 JAILBREAK - Sve što trebate znati

poruka: 1.997
|
čitano: 745.083
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
protjeran

Kaj se sad mogu sve igrati igre online na cfwu?

0 2 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: PS3 JAILBREAK - Sve što trebate znati
Wontay kaže...

I ja kupim igru dok sam vani, no ako neideš van što onda?

Imaš pravo da bi se dalo raspravljat , jer je piratstvo jedna globalna tema.

Osobno mislim da piratstvo potiču visoke cijene jer su takvim cijenama igre automatski nedostupne večem dijelu mlađe populacij,

Ako dva frenda igraju PES 2014 no ti si zapeo na PES 2013 i nemožeš igrat s njima što onda? Čekat 6 mjeseci da cijena padne?

________________-

Malo politiziram.....

Cijena ODE i 3k3 key-a je oko 700 kn u HR ako sam ugrađuješ, što je puno no ne i previše, nažalost nisam još probao pa ne mogu dati neku recenziju no nadam se uskoro,

trn u oku mi je bannan PS3 kojeg ne mogu unbannat , rješenje bi bilo nova PS3 konzole ili ODE,

Svim hakerima koji su radili na PS3 cilj je bio probiti lv0, što su i napravili, a ako su za ključeve znali i Tuskateersi i BlueDiskCFW , onda je sigurno da oni nisu bili jedini ,

bilo je samo pitanje vremena kad če se javno objaviti, iako Tuskateersi tvrde da im je BlueDisk ukrao ključeve , vjerojatnije bi bilo da su dijelili informacije i radili na otkrivanju ključeva pa je  BlueDiskCFW izigrao Tuskateerse i htio zaradit i pokupit lovu i slavu...

Naravno, ja govorim osobno o kupnji iz vana preko interneta, znači neki site poput zavi-a i sličnih gdje kupiš jeftino igru.

Što se linkova tiće ne stavljam ništa jer ne znam dali smijem linkati pa rađe neću, postoji google za sve, što se piratstva tiće isto se da raspravljati o tome iako mislim da nema ništa loše u tome skinuti za sebe nešto i to ne prodavati, ne vidim ništa loše u tome, osobno mislim da netko tko napravi GTA 5 zaradi 3x što je uložio da neće imati ništa protiv tebe ako ti nemaš 500kn za igru pa si skineš ali će imati protiv toga ako ćeš ju prodavati.

12 godina
neaktivan

pozdrav ekipa, još jednom ja...

jučer sam legi sredio update cfw-a na ovaj 4.50 i sve radi

e sad bih trebao to sestrični napravit, sony joj skuplja godinama prašinu, jedan od prvih modela, debeli, nekih 60gb-a, još je na neznam, dost manjem od 3.55 ofw-u

znači, samo da mi potvrdite postupak ak nije problem,

skinem ofw 3.55, provjerim ga i instaliram (ovdje me samo zanima jel to mogu preko xmb-a, tj. ono system update)

onda instaliram ovo http://www.tortuga-cove.com/forums/viewtopic.php?t=525 cfw 3.55 jel, vjerujem da je taj

pa onda kao i što sam legi stavljo, ovaj 4.50 cfw

0 0 hvala 0
15 godina

Link na Rogero 4.50 - http://tortuga-cove.com/forums/viewtopic.php?f=127&t=5597

Na dnu stoji:

You need to be already on a 3.55OFW or 3.55/4.21/4.30/4.40/4.50 CFW to install this. Installing from any OFW > 3.55 won't work. (Hardware Flasher needed),

Što znači da sa 3.55 OFW ili CFW možeš staviti Rogero 4.50

0 0 hvala 0
16 godina

ja sam na 4.46, jel mogu ja stavit

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

ako si na oficijalnom 4.46 firmwareu onda ne, ako si na ovom hakiranom 4.46 onda da

evo ja sve rješio bez ikakvih problema, drito sa ofw 3.55 na cfw 4.50

0 0 hvala 0
16 godina

imam cfw 4.46

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
mar123 kaže...

imam cfw 4.46

Onda možeš bez problema

13 godina
neaktivan

Samo instaliraj 3.55 OFW na konzolu iz XMB-a i onda opet iz XMB-a instaliraš 4.50 Rogera.

13 godina
neaktivan
mar123 kaže...

imam cfw 4.46

Da, naravno, samo svaki put kada izađe tipa neki novi CFW, za svaki slučaj si samo preko multimana napravi backup prije nego napraviš update, jer nikad ne znaš možda danas sutra izađe neki CFW radi brika.

16 godina

ma zapravo necu ni update-at, nema nijedan razlog zasto bi update-o jer mi sve radi na 4.46, i online.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ako si online ni pod koju cijenu ne diraj, dok radi nek radi

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

da li netko zna da li još uvijek radi onaj usb stick za ps3 koji se u njega stavlja za jailbrack vidim da košta kojih 100kn. po oglasu nekad sam tako bez problema igrao bacup igrice

http://www.njuskalo.hr/ps3-konzole/usb-ps3-chip-oglas-8619377

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.11.2013 12:20 (robi64).
15 godina

Imao sam e3card od e3 teama čim je izašao, imao je dual firmware , downgrade mogučnost,

flešao se metodom copy paste a podrška su mu bili Hermes & kakaroto. Uz to je bio i čitač kartica,

prava igračka....{#}

Sada je samo skupi čitač kartica, ne radi sa verzijama fw-a iznad 3.50

Edit:  Prodao sam ga prije dvije godine za 100 kn jer je izgubio svrhu

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.11.2013 14:31 (Wontay).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Wontay kaže...

Imao sam e3card od e3 teama čim je izašao, imao je dual firmware , downgrade mogučnost,

flešao se metodom copy paste a podrška su mu bili Hermes & kakaroto. Uz to je bio i čitač kartica,

prava igračka....{#}

Sada je samo skupi čitač kartica, ne radi sa verzijama fw-a iznad 3.50

Edit:  Prodao sam ga prije dvije godine za 100 kn jer je izgubio svrhu

znači ništa od njega šteta to mi je bio najjednostavniji način za igranje backup igrica,sad jedino ako postoji neki ps3 sa manjim fw-om od 3.50

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.11.2013 16:02 (robi64).
15 godina

Zašto, za 300 kn napraviš downgrade konzole

1 0 hvala 0
15 godina

Stiže nam odlična vijest

lebofly je objavio ExoFreak’s metodu koja omogučava pokretanje igri iz preglednika bez potrebe

za pokretanjem Multimana, navodi se vrijeme od 3 sekunde u usporedbi sa Multimanom - 32 sekunde.

Potrebno je uređivati XML datoteke na PS3 da bi radilo, alati su objavljeni no čeka se tutorial

Više na http://www.ps3hax.net/2013/11/exofre...-from-xmb-nice

Ukoliko trebate prijevod idite na poveznicu i skrolajte po naslovnici

http://translate.google.hr/translate?hl=hr&sl=en&u=http://www.ps3hax.net/&prev=/search?q=PS3+HAX&biw=1280&bih=671

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.11.2013 10:24 (Wontay).

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Wontay kaže...

a gdje,ja sam iz zg-a osim toga kako mogu znati kada kupim u dućanu ps3 koji je fw u njemu i da li gubim garanciju ako dam da mi se stavi fw za backup igre

17 godina
neaktivan
robi64 kaže...
Wontay kaže...

a gdje,ja sam iz zg-a osim toga kako mogu znati kada kupim u dućanu ps3 koji je fw u njemu i da li gubim garanciju ako dam da mi se stavi fw za backup igre

Naravno da gubiš garanciju, ali ionako ćeš teško naći u dućanu  neku konzolu koja se može downgradeati. Sad se prodaju samo super slim modeli koji se ne mogu dg.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
16 godina
neaktivan

ako se odlučim recimo kupiti taj ps3 super slim verziju kakva je podrška za online igranje da mi netko objasni koliko to košta i kako se igra,koje igrice dakle što dobijem online spajanjem sa ps3-om da li se to igra isto kao i sa orginal igricima ima li kakvog ograničenja da li su sve igrice dostupne mislim ono koje su sve mogućnosti recimo takvog igranja igrica

0 0 hvala 0
15 godina

Downgrade konzole se mora raditi na 3.55 verziju softvera da bi se mogao staviti CFW na tu konzolu i igrat igre sa hdd-a, može se i online, jednostavno u igri odabereš online i to je to.

Pročitaj detaljno tutorial na prvoj stranici, i dvaput, piše sve što moraš znati, piše i na kojim konzolama je moguč downgrade, U dučanima je gotovo svuda super slim na kojem nije moguč downgrade, rješenje je njuškalo ili Super slim uz Cobra ode uređaj koji košta 700 kn ako ga sam ugrađuješ

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Wontay kaže...

Downgrade konzole se mora raditi na 3.55 verziju softvera da bi se mogao staviti CFW na tu konzolu i igrat igre sa hdd-a, može se i online, jednostavno u igri odabereš online i to je to.

Pročitaj detaljno tutorial na prvoj stranici, i dvaput, piše sve što moraš znati, piše i na kojim konzolama je moguč downgrade, U dučanima je gotovo svuda super slim na kojem nije moguč downgrade, rješenje je njuškalo ili Super slim uz Cobra ode uređaj koji košta 700 kn ako ga sam ugrađuješ

Zašto forsirate svi COBRA ODE? Kupiš matrix klon od "E3-ode" za 350kn ili E3 Ode za 400kn i ugradiš ga sam, kupiš također i Cobru za 450kn max!! mislim ovo forsiranje Cobre kada vidim muka mi bude, pogotovo ove oglase za 1100-1200kn što traže po njuškalu i pljačkaju ljude, nemam riječi, svi ti ODE-i su isti kao i svaki CFW koji ima za PS3, samo drugo ime, zašto davati 700kn? Ili zašto dati 1100kn ili čak 1200kn nekome da ti ugradi nešto što kupiš sam za 350kn? Gdje je tu logika? Pogotovo kada vidim onog lopova iz VM servisa http://www.njuskalo.hr/servis-uredjaja/playstation-3-ylod-konzole-trajno-popravljamo-rrod-reball-oglas-3205801 isti taj je i ovaj tu: http://www.njuskalo.hr/servis-uredjaja/ps3-modifikacija-downgrade-jailbreak-najnoviji-cfw-oglas-9374509  koji podvaljuje neispravne i reparirane ploče ljudima i vara ljude i ujedno ima i ovaj drugi oglas da radi downgrade, pa ljudima podvaljuje reparirane ploče i neispravne bluray playere, mislim kako takvog čovjeka nije sram uopće nije mi jasno a uz to kopira oglas od svih, takve treba izbjegavati.. Još da ne kažem da kupuje za XBOX 360 čipove iz kine po 2-3$ i naplačuje po 600kn modifikaciju ljudima i kaže da ugrađuje original čipove.. nemam komentara na to.. da ne govorim da lik nema pojma o pojmu. A tu je i oglas za XBOX-360: http://www.njuskalo.hr/servis-uredjaja/xbox-360-vracanje-funkcionalnosti-hdd-a-nakon-ban-a-xbox360-oglas-988618 Pa ako netko nevjeruje može nazvati i uvjeriti se da je lik lopov. 

PS3 slim se ne kvari samo tako, čak niti noviji fat modeli koji su izlazili se nisu kvarili tako da možeš slobodno kupiti i neki polovni, imaš na njuškalu, obrati samo pozornost ako kupuješ slim da gledaš data code, svaki koji je ispod data code-a 1a možeš kupiti, znači bilo koji 0x i 9x, izbjegavaj 1a jer su 50:50, više ti se isplati, iako bi ja na tvome mjestu možda pričekao da izađe PS4 to ti je mjesec dana manje više pa će ujedno i cijena PS3 pasti, pa ga onda kupiš, jer davati 2200-2500kn za super slim model je apsurdno kada će PS4 biti tu negdje oko 3000kn.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.11.2013 21:54 (donzega).
15 godina

Oprosti ali nitko ne forsira COBRU, jako je malo povratnih rezultata ljudi koji su ugradili COBRU,

kako bih onda mogao preporučit kineskog klona ako neznam ni kako radi original??? To bi bilo vrlo neozbiljno od mene.

Ako imaš iskustva onda ih podijeli sa nama, svima je u interesu proči što jeftinije.

Cijenim što si nas upozorio na neke sa Njuškala, treba se pazit a bilo bi dobro kada bi im se vratilo po zaslugama.

Ja takva iskustva imam sa web trgovinom REDFOX.hr  , uzeo sam proljetos P42GT50 za 8k kn, uz dodatno jamstvo od 400 kn koje nisam dobio,

podsječam ih na to i svaki put je odgovor da stiže poštom , zato pazite kad nešto kupujete, pogotovo na Njuškalu

Ovo što si naveo za PS4 ne stoji, službena cijena je 3.400 kn , u centrima i manjim shopovima vjerojatno veča, realno oko 3.800 kn,

dolazi sa samo jednim kontrolerom a igre oko 500 kn, znači igra po izboru , 2 kontrolera i konzola najmanje 4k kn.

Cijena PS3 za 12 gb model je od 1500 kn pa na više, realno za očekivat pad od 200 kn

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.11.2013 23:14 (Wontay).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

@donzega,

zaboravio si spomenuti one majstore na njuškalu koji rade "reballing" pomoću fena za spaljivanje stare boje i kunu se kako je to sigurno i trajno riješenje.

{#}

činjenjica je, ako će vas netko za*ebat oda će to biti na njuškalu. izgleda da je takav lopovski stav čisto normalan za naše krajeve. svaka čast onom malom broju ljudi koji stvarno pošteno posluju.

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Takve treba uništiti ovakvim prozivanjem na forumu i niskim cijenama, zato ja i nudim LT+ za XBox za 30 kuna.

Samo, neki će i dalje odnijeti konzolu u "servis" samo zato što je servis...
STB-7710/SG8000/VIP1003 Firmware Development: http://blagus.info
14 godina
neaktivan
donzega kaže...
Wontay kaže...

Zašto forsirate svi COBRA ODE? Kupiš matrix klon od "E3-ode" za 350kn ili E3 Ode za 400kn i ugradiš ga sam, kupiš također i Cobru za 450kn max!! mislim ovo forsiranje Cobre kada vidim muka mi bude, pogotovo ove oglase za 1100-1200kn što traže po njuškalu i pljačkaju ljude, nemam riječi, svi ti ODE-i su isti kao i svaki CFW koji ima za PS3, samo drugo ime, zašto davati 700kn? Ili zašto dati 1100kn ili čak 1200kn nekome da ti ugradi nešto što kupiš sam za 350kn? Gdje je tu logika? Pogotovo kada vidim onog lopova iz VM servisa http://www.njuskalo.hr/servis-uredjaja/playstation-3-ylod-konzole-trajno-popravljamo-rrod-reball-oglas-3205801 isti taj je i ovaj tu: http://www.njuskalo.hr/servis-uredjaja/ps3-modifikacija-downgrade-jailbreak-najnoviji-cfw-oglas-9374509  koji podvaljuje neispravne i reparirane ploče ljudima i vara ljude i ujedno ima i ovaj drugi oglas da radi downgrade, pa ljudima podvaljuje reparirane ploče i neispravne bluray playere, mislim kako takvog čovjeka nije sram uopće nije mi jasno a uz to kopira oglas od svih, takve treba izbjegavati.. Još da ne kažem da kupuje za XBOX 360 čipove iz kine po 2-3$ i naplačuje po 600kn modifikaciju ljudima i kaže da ugrađuje original čipove.. nemam komentara na to.. da ne govorim da lik nema pojma o pojmu. A tu je i oglas za XBOX-360: http://www.njuskalo.hr/servis-uredjaja/xbox-360-vracanje-funkcionalnosti-hdd-a-nakon-ban-a-xbox360-oglas-988618 Pa ako netko nevjeruje može nazvati i uvjeriti se da je lik lopov. 

PS3 slim se ne kvari samo tako, čak niti noviji fat modeli koji su izlazili se nisu kvarili tako da možeš slobodno kupiti i neki polovni, imaš na njuškalu, obrati samo pozornost ako kupuješ slim da gledaš data code, svaki koji je ispod data code-a 1a možeš kupiti, znači bilo koji 0x i 9x, izbjegavaj 1a jer su 50:50, više ti se isplati, iako bi ja na tvome mjestu možda pričekao da izađe PS4 to ti je mjesec dana manje više pa će ujedno i cijena PS3 pasti, pa ga onda kupiš, jer davati 2200-2500kn za super slim model je apsurdno kada će PS4 biti tu negdje oko 3000kn.

Dobro gdje ima za kupit cobru za 450 kn?

Ja gdje sam god našo svugdje košta oko 100€

I gdje ima ovih klonova?

16 godina
neaktivan
Wontay kaže...

nisam mislio kako kažeš da U IGRI odaberem ONLINE jer opet i u tom slučaju moram imati igricu,već sam mislio da li se mogu igrice igrati preko mreže recimo kupiš neku igricu nakon reganja na sonyijevim stranicama recimo Call of Duty Ghosts i igraš ju neko vrijeme kao da si je iznajmio,to sam mislio da li se to može

11 godina
neaktivan

Pozdrav, evo ovako samo da komentiram temu, sta se tice downgrade-a i modificiranja konzole da pohvalim super_marija koji ima ovaj oglas na njuskalu: http://www.njuskalo.hr/servis-uredjaja/ps3-downgrade-oglas-8352327

moje osobne preporuke, nemojte ni slucajno nositi konzolu negdje u nekakav servis tipa sat medija, VM servis i slicno, nemate nikakve brige s ovim oglasom, decko je stvarno profesionalan i vrijedi sve i jednu kunu u otih 250kn koliko kosta kod njega modificiranje...Danas osobno bio kod nejga, donio mu konzolu (CECHL04 FAT model 80GB koji je na sebi imao 4.46OFW) i bilo je gotovo u roku sat vremena, sve radi super i kazem stvarno decko ce vas savjetovati kako odrzavati konzolu te ju maksimalno ocuvati te također ukoliko bilo kada imate kakvih pitanja odgovara vam na mail ili porukom ili bilo kako u najkracem roku, stvarno brzo odgovori na svaki mail koji sam mu bio slao...Eto toliko od mene za decka jos jednom svaka cast skidam kapu

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Wontay kaže...

Oprosti ali nitko ne forsira COBRU, jako je malo povratnih rezultata ljudi koji su ugradili COBRU,

kako bih onda mogao preporučit kineskog klona ako neznam ni kako radi original??? To bi bilo vrlo neozbiljno od mene.

Ako imaš iskustva onda ih podijeli sa nama, svima je u interesu proči što jeftinije.

Cijenim što si nas upozorio na neke sa Njuškala, treba se pazit a bilo bi dobro kada bi im se vratilo po zaslugama.

Ja takva iskustva imam sa web trgovinom REDFOX.hr  , uzeo sam proljetos P42GT50 za 8k kn, uz dodatno jamstvo od 400 kn koje nisam dobio,

podsječam ih na to i svaki put je odgovor da stiže poštom , zato pazite kad nešto kupujete, pogotovo na Njuškalu

Ovo što si naveo za PS4 ne stoji, službena cijena je 3.400 kn , u centrima i manjim shopovima vjerojatno veča, realno oko 3.800 kn,

dolazi sa samo jednim kontrolerom a igre oko 500 kn, znači igra po izboru , 2 kontrolera i konzola najmanje 4k kn.

Cijena PS3 za 12 gb model je od 1500 kn pa na više, realno za očekivat pad od 200 kn

Načuo sam da će ići za 2800kn PS4 u algoritmu na nekoj ludoj akciji, sad što će to točno biti ne znam, ako izvor nije pouzdan ali i meni je sumnjivo.

Klonovi rade dobro, isprobao sam 3k3y koji je izašao kad i cobra, nema problema sa igrama, sve igre rade, nema online ban-a, crnog ekrana a što se tiće klonova "matrix ode" ima za kupiti za 50$.

Linkove ne stavljam tko hoće pošaljem u pm jer ne želim dobiti ban ili blokirani račun radi ljepljenja linkova.

Tako da ću ti poslati na PM.

Nije mi jasno da isto to što je gore netko spomenuo, ne mogu raditi multi kvotanje na mobitelu, zašto ljudi popravljaju "ylod" da se dotaknem te teme, pa sa pouzdanih izvora mogu reći da ljudi koji rade reflow na rework stationu 5000 dobe ylod nakon 1tj-1mj pa gdje netko sa fenom neće dobiti, što se tiće reball-a to nitko neće napraviti od "majstora" kod nas jer samo pravi reball je trajno rješenje.

Još samo da kažem kako je sumnjivo da ljudi koji rade kao cobre i ostale ODE-e daju 3-6mj garancije, pa ja se mogu pitati zašto jer je velika vjerojatnos da podvale neki polunispravan bluray pogon ili laser, čak i ploču pa toliko garantiraju, onda naravno da neki neznalac može pasti na foru da je to sve radi "čipa" ok naravno da se može radi elektriciteta nešto dogoditi ali zato svatko pametan stavi preko tog ode uređaja neku traku ili nešto da zaštiti.

A i svi oni koji su nosili svoje PS3 uređaje negdje na servis mogu lagano provjeriti ako je ploča mjenjana tako da vide ako ima fluxa po njoj ili ako je bluray otvaran jer ima onu traku sa strane ali otom potom, nikad nisam shvaćao zašto ljudi rade takve stvari, sjećam se kada mi je čovjek u FIDI-i htjeo 500kn naplatiti kao za "neispravan" laser koji mi je bio ispravan i rekao je da je drive otišao, nažalost meni je samo na mom PS3 slim-u bio pokvaren motor koji vrti CD&DVD. Tolko o poštenju i znanju, ne znam dali to još danas postoji ali sramota.

EDIT: Najveća ironija je da svi koji prodaju vani te ODE-uređaje nude 1 godinu jamstva :)

Daleko najveća prevara svih vremena je bila kada sam pročitao negdje na psx forumu da je jedan lik tražio kao "bkpps3.bin" za model 2504 i kao našao ga je na internetu i flashao ga je u PS3 i taj PS3 je proradio, to kada sam vidio nisam se mogao prestati smijati danima jer ipak to je mislim veći misterij nego piramide po meni kako mu je to "uspjelo" :D

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.11.2013 17:31 (donzega).
15 godina

Zna li tko gdje ima E3 flashera sa povoljnijom cijenom? Na console universe ih trenutno nema

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice