Predlažem da Bugovci implementiraju Forum-to-NNTP gateway.
Dakle, radilo bi se o NNTP (news grupe, iliti Usenet) serveru gdje bi se prenosili svi podforumi s ovoga foruma kao newsgrupe na tom novom serveru, sa svim porukama.
Usenet odnosno news grupe je puno jednostavnije, brže, i fleksibilnije pratiti od razvikanih i danas sveprisutnih web foruma. Mnogi vanjski forumu dozvoljavaju pristup forumu i porukama kroz NNTP gatewaye.
Tko ne zna što je to Usenet, radi se o servisu starijem od weba (Wikipedija za više informacija...), sam NNTP protokol je vrlo jednostavan.
Tko želi posjetiti Usenet, neka u svom mail clientu (gotovo svi mail clienti poput Windows Maila ili Mozilla Thunderbirda podržavaju Usenet) posjete news (NNTP je sam naziv prokola, poput POP3 ili SMTP) server svog providera (na primjer, za T-com to je news.t-com.hr). Također, Usenet diskusije na javim grupama možete pratiti na i na Google Groups, koji je suprotan primjer gatewaya, odnosno NNTP-to-web gateway, i u posljednje vrijeme prilično "unakažen" i težak za praćenje zbog raznih "Web 2.0" idiotarija koje je Google zadnjih mjeseci implementirao :-)
Mislim da bi takvo rješenje mnogima olakšalo i pojednostavilo praćenje ovog foruma, koji dobiva sve veći značaj u regiji. Iako svaki podforum na BOL Forumu posjeduje vlastiti RSS feed, to nije ni približno rješenje pravom NNTP serveru.
Pitanje za anketu: jeste li za otvaranje BOL Forum-NNTP gateway servera ili ne?
2 | Da, newsi su bolje rješenje |
---|---|
5 | Ne, web forumi su bolji |