Maturant sam i zanima me racunalstvo na TVZ-u, ali vidim da postoji samo preddiplomski studij nracunalstva? Sto nakon prve tri godine?
FER ili TVZ
- poruka: 47
- |
- čitano: 47.198
- |
- moderatori:
Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
Nakon toga postoji Specijalistički studij u trajanju od dvije godine:
http://www2.tvz.hr/studiji/specijalisticki-studij-informatike/

Koliko vidim na njihovoj stranici nema diplomski studij racunarstva, samo informatike, a na FER-u ima i racunarstvo. Sad ne znam, imaju li u planu uvesti i na TVZ to?

Bok!
Razmišljam o računarstvu ili elektrotehnici (preddiplomski). Konkretno me zanimaju embedded sustavi.
Koliko općenito ima programiranja na elektrotehnici, da li se dosta radi na programiranju embedded sustava? Ili rađe odabrati računarstvo za to (vidio sam da i na tom smjeru ima jedan-dva kolegija vezanih uz tu tematiku)?
Hvala!
Pozdrav
zanima me da li netko od vas studira mehatroniku na tvz-u?
ako ima nekog, da li bi htio malo opisati opcenito faks?
mislim profesore, predavanja, vjezbe...
biram između tvz-a, fer-a i etfos-a
nisam znao da je tvz stručni studij, šta veleučilišta sva u pravilu nemaju preddiplomski?
znači za specijalizaciju ili prebacivanje nakon 3 god. tvz-a na diplomski studij na fer-u trebat će mi razlikovne obveze?
mislim imao sam u prioritetima tvz, fer pa etfos, sad bih reko fer, etfos, tvz. a ne znam koliko kvaliteta i razlika u fakultetima može napravit razliku u nedostacima tvz-a.
lp!
nisam znao da je tvz stručni studij, šta veleučilišta sva u pravilu nemaju preddiplomski?
znači za specijalizaciju ili prebacivanje nakon 3 god. tvz-a na diplomski studij na fer-u trebat će mi razlikovne obveze?
mislim imao sam u prioritetima tvz, fer pa etfos, sad bih reko fer, etfos, tvz. a ne znam koliko kvaliteta i razlika u fakultetima može napravit razliku u nedostacima tvz-a.
lp!
mislim da FER ne dopušta da ideš kod njih na diplomski ako si obavio prediplomski na TVZ-u
lp!
mislim da FER ne dopušta da ideš kod njih na diplomski ako si obavio prediplomski na TVZ-u
Da, ne podnose TVZ. Ali to neces nigdje na webu nac.
aha, thx na info.
nisam znao da fer ne priznaje, valjda zato što je tvz stručni i ima dosta razlika sa njihovim preddiplomskim.
ništa, opcija br. 1 fer preddiplomski
drugo, tvz ili preddiplomski etfos, u slučaju da ne prođe matura po planiranom.
mali bump na ovu temu :)
Jedno pitanje za sve koji pohađaju smjer Računarstvo ili su ga završili na TVZ-u.
Trenutno sam u procesu biranja fakulteta (maturant sam jezične gimnazije) i svelo sa na dva izbora FER i TVZ. Iako bih teoretski mogao upasti na FER, koji je bio moja prvobitna želja, sve mi se viši čini da ću odabrati TVZ. Prvenstveno, praksa. Jednostavno ne želim po cijele dane bubati teoriju. Također htio bih usavršavati svoje zvanje i tokom faksa, a na FER-u bih imao minimalno vremena za sve to. Plus, recimo da mi fizika baš i nije drag predmet.
S druge strane, ono što me "odbija" od TVZ-a je taj status veleučilišta. Znam da je diploma s FER-a prije bio pojam, no nadam se da se situacija polako mijenja te da poslodavci ne gledaju samo papir, nego i stručnost osobe. Svejedno, htio bih nakon tri godine na TVZ-u nastaviti na diplomskom. Čuo sam da se mnogi prebacuju u Varaždin, da li je to dobar izbor? Također, da li apsolutno svi studenti plačaju specijalizaciju na TVZ-u ili postoji mogućnost besplatne specijalizacije?
Evo, ako bi mi netko mogao pomoći u mojoj odluci, bio bih mu stvarno zahvalan
Djevojka mi je na TVZ-u dok sam ja na FESB-u,što i ispadne prilično slično FER-u.
Uglavnom bitne razlike da je TVZ puno manje "inženjerski" orijentiran,imaš manje matematike,fizike,eletrotehnika,
samog programskog inženjerstva,dok imaš puno više prakse.
Što ti je bitno,FER te uči više razmišljati kao programer dok te TVZ uči raditi kao programer.
ove godine je 1. put uveden dio mjesta na specijalizaciji koji su redovno (bez plaćanja). 30 mjesta ukupno na specijalizaciji informatike i to se onda dijeli na 15 mjesta na modulu informatike i 15 mjesta na modulu računarstva (možeš to vidjeti na stranicama). Kako će biti za godinu dana, ne znam.
Hello
Moze li mi netko reci kakva je razlika izmedu Fera i Tvza te da li je stvarno teze dobiti posao ako zavrsim tvz?
Hello
Moze li mi netko reci kakva je razlika izmedu Fera i Tvza te da li je stvarno teze dobiti posao ako zavrsim tvz?
Posao nije teže dobiti, posao ovisi o tome što znaš raditi i što želiš, a ne koji si od ova 2 fakulteta završio. Sposobni IT stručnjaci traženi su čak i ako nemaš fakultet završen.
Ali da se FER više cijeni? cijeni se... To ti govori TVZovac
FER je u suštini teži fakultet, puno više matematike i fizike, profesora koji traže više, itd... Ako nisi spreman na to onda radije TVZ, ali ako si spreman sjesti i učiti danima, mjesecima i godinama onda definitivno FER. Ne kažem da je TVZ lagan, ali da je nešto lakši od FERa, to je sigurno. No to ništa ne znači ukoliko se potrudiš usavršiti ono što želiš raditi.
Po meni FER i FSB su 2 najjača tehnička fakulteta u RH.
Nakon njih tek TVZ može doći na red.
Nakon završenog redovitog preddiplomskog stručnog studija informatike u Osijeku nema stručnog diplomskog studija. Gdje je najbolje probati redovito upisati stručni diplomski studij informatike, odnosno gdje sve postoji nastavak preddiplomskog stručnog informatike? Postoji razlikovna godina u Osijeku , ali to nije opcija.