Vaši 3D modeli izdvojena tema

poruka: 7.704
|
čitano: 2.054.951
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Vaši 3D modeli
rossoneros kaže...
mislav_01 kaže...

Poceo sam zavrsavati onu zgradu od prije par stranica, sredjivat postavke rendera, teksutre, ljude, drvece i slicno. Zasad WIP.

E,otkud ti skineš ta drva?

Možeš ih jednostavno izmodelirat pomoću ONYX-a

Samo mrdaš opcije i eto drvo :D

www.denis.matemaksan.com
17 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Ništa počeo sam malo u Blenderu radit, a imam i Mayu2010 i 3DSMax  u pripravnosti. Blender je sasvim OK, ostale nisam isprobao još. E sad radio sam 3d model kugle za kuglanje i kad radim one rupe pomoću Extrude uvijek mi na drugom kraju onako izađu produžeci. Jel ima neka druga opcija osim extrude za te rupe?

Music is my life :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
makaweli kaže...

Ništa počeo sam malo u Blenderu radit, a imam i Mayu2010 i 3DSMax  u pripravnosti. Blender je sasvim OK, ostale nisam isprobao još. E sad radio sam 3d model kugle za kuglanje i kad radim one rupe pomoću Extrude uvijek mi na drugom kraju onako izađu produžeci. Jel ima neka druga opcija osim extrude za te rupe?

Kakvi produžeci?

Uglavnom ako si počeo s blenderom sigurno je sve u početku zbunjujuče, preporučajem ti da pogledašove tutoriale za početnike.

Ima ih 5 i svaki traje oko sat vremena, ja sam počeo s njima.

Do why me key too - pročitaj ovo brzo :)
17 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Ma zamisli sad kuglu  za kuglanje. i ugl ja pomoću onog Extrude (tipka E) udubim one rupe kao međutim s druge strane mi se pojave kao produžeci kužiš? :S

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
makaweli kaže...

Ma zamisli sad kuglu  za kuglanje. i ugl ja pomoću onog Extrude (tipka E) udubim one rupe kao međutim s druge strane mi se pojave kao produžeci kužiš? :S

Da nisi previše ekstrudeao pa ti izletilo vani?

EDIT: Možeš li stavit sliku pa da vidim?

Do why me key too - pročitaj ovo brzo :)
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.5.2010 22:07 (xxxxx).
17 godina
neaktivan
xxxxx kaže...
makaweli kaže...

Da nisi previše ekstrudeao pa ti izletilo vani?

EDIT: Možeš li stavit sliku pa da vidim?

Pa koliko god extrudiram uvijek mi za toliko izađe vani s druge strane.. Postam sliku uskoro!

16 godina
neaktivan
ima li itko već skinut neki trial render za su7? Nemojte pisati postove tipa: skidaj sam i sl.
17 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Evo prvi projekt u blenderu, molim vas dajte konstruktivne prijedloge. Btw imam problema sa dodavanjem sjaja ovom parketu i kako radim zidove? 

lol lol
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
makaweli kaže...

Evo prvi projekt u blenderu, molim vas dajte konstruktivne prijedloge. Btw imam problema sa dodavanjem sjaja ovom parketu i kako radim zidove? 

Nisam nikakav strucnjak ali popravi sjenu kugle,izgleda kao rupa... Samo je malo posvijetli itd... I malo je preoblikuj...

Forum: http://www.elite7hackers.byethost16.com/
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.5.2010 0:25 (xZero).
15 godina
neaktivan
makaweli kaže...

Odličan prvi rad.

Sjena je definitivno malo gruba, trebala bi biti svjetlija i mekša.

Njen oblik je definiran oblikom objekta te položajem izvora svjetlosti, dakle tu se nema šta puno, možeš probati micati izvor svjetla no ja mislim da to nije problem već je pretamna pa bode u oči.

3D Designer, www.mrcine.org, www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.5.2010 7:04 (Minoza).
15 godina
Ili povećaj kuglu, ili smanji parket..
Ovako izgleda kao neka mala loptica..
Dijelim časopis VIDI u PDF-u! (iz arhive, dakle svaki mjesec imam za prošli mjesec)
15 godina
neaktivan
makaweli kaže...

To za sjenu, vjerovatno imaš na izvoru svjetlosti nekakve pcije sjene, pa ju malo omekšaj, da nebude tako oštra...Kad ju pomekšaš mislim da će odmah bit malo i svjetlije, tak da mislim da ju nećeš morat posvjetljivat...i da, smanji malo texturu parketa!

www.denis.matemaksan.com
15 godina
neaktivan
@makaveli ako želiš realističan parket označi taj plane idi u material editor(ona crvena kugla ili F6) i odi u map input i stisni nor dva puta inače neće radit i sad imaš dolje nešto nor ili normal stavi to sa 0.50 na dva svjetlo malo pomakni dolje i stisni render i eto realističan pod,postaj sliku kad to napraviš,nadam se da sam pomogao.
http://kristijan3d.webs.com/
17 godina
neaktivan
Zekida kaže...
@makaveli ako želiš realističan parket označi taj plane idi u material editor(ona crvena kugla ili F6) i odi u map input i stisni nor dva puta inače neće radit i sad imaš dolje nešto nor ili normal stavi to sa 0.50 na dva svjetlo malo pomakni dolje i stisni render i eto realističan pod,postaj sliku kad to napraviš,nadam se da sam pomogao.

Hvala svima na prijedlozima, Zekida kad odaberem ono nor opciju izbrise mi se image pattern potpuno.. :S

15 godina
neaktivan
ček,znači odeš u ono di se stavljaju teksture,staviš tu teksturu parketa,odeš u material editor,uđeš u map input stisneš nor dva puta i ako ti nije uključeno ono col uključi ga,zatim dolje ispod ima ono nešto kao nor ili normal koje iznosi negdje 0.50 to stavi na 2,zatim svjetlo malo u stranu i dolje pomakni i stisni render i gotovo,ako ti ne bude radilo onda reci pa ću ti kad budem na kompjutoru detaljno objasnit,a ako bude radilo postaj sliku.
16 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Ok je rad ako je prvi.

@zekida pa ne postoje propisani koraci kojima se dolazi do realnog rendera jel on ovisi o hrpetini parametara. Bit je testiranje i igranje opcijama...

http://silverwaveproduction.webs.com/

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
pa to što sam mu ja rekao je igranje opcijama i on je tek početnik nemože sad odma naučit sve Blenderove opcije i slažem se s tobom, realističnost ne ovisi o programu nego o modeleru kako će on postaviti opcije i kako će detaljno napravit model.
17 godina
neaktivan

Eo zadnji render ove zgrade. Jos se malo poigrat teksturama trave / asfalta i to je to. Neda mi se više Smijeh

15 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Evo objavljujem svoj novi veliki projekt,oni koji prate moj site su još prije 30 min mogli vidjeti moju objavu,ali evo da i ovdje kažem.

Znači radi se o staklenom televizoru koji ima jaaaako puno detalja,zasad imam samo jednu sliku i ovo je tek rana faza(prvo sam krenuo radit glavnu ploču i na njoj glavne velike dijelove)uskoro bude više detalja,ali mislim da i ova slika daje naslutiti o koliko zahtjevnom projektu se radi,ako želite prije ostalih saznati nove informacije pratite moj site zato jer će tamo izlaziti informacije i slike prije nego ovdje i to bi bilo to ugl.što mislite o mom novom projektu 

Glass TV  WIP Glass TV WIP
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Zekida kaže...

Evo objavljujem svoj novi veliki projekt,oni koji prate moj site su još prije 30 min mogli vidjeti moju objavu,ali evo da i ovdje kažem.

Znači radi se o staklenom televizoru koji ima jaaaako puno detalja,zasad imam samo jednu sliku i ovo je tek rana faza(prvo sam krenuo radit glavnu ploču i na njoj glavne velike dijelove)uskoro bude više detalja,ali mislim da i ova slika daje naslutiti o koliko zahtjevnom projektu se radi,ako želite prije ostalih saznati nove informacije pratite moj site zato jer će tamo izlaziti informacije i slike prije nego ovdje i to bi bilo to ugl.što mislite o mom novom projektu 

Ako je to "super detailed" onda ne znam što je ova mislavova zgrada ili onaj space ship ili šta je već bio..

Btw. uopče ne kužim što je to, al ajde..čekam kraj..

Dijelim časopis VIDI u PDF-u! (iz arhive, dakle svaki mjesec imam za prošli mjesec)
15 godina
neaktivan
jel ti znaš čitat,to je WIP(Work in progress)rad u tijeku,kako bi stigo za dva dana tako zahtjevan projekt napravit,to je tek sitni dio posla.
15 godina

Ma kužim, ja sve ok. NHF..

Ali koji je to dio televizora??

15 godina
neaktivan
pa glavna ploča
15 godina
neaktivan
Vaši 3D modeli

Evo mali update,sad sam kolko tolko velike dijelove završio i sad ih treba još malo doradit,malo smoothat i mislim da je to to što se tiče velikih dijelova,još ima samo tona sitnih dijelova i onda stakleni televizor,ugl.komentirajte,dajte prijedloge i imajte na umu da je ovo tek WIP

Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina

Ček to je unutrašnjost televizora?

16 godina
odjavljen
Vaši 3D modeli

Ovaj render je najlakše opisati kao Angry @ floor. Proklete refleksija. Pod bliješti od sunca koliko god ja radio oko njega Viče

Inače, Sketchup + SU podium, SU podium Light Fixtures (lampa). Nezz kako bi popunio ovaj zid iza, možda nekim policama?

EDIT: novi rend. Dodan prozor i malo sređene refleksije.

Grrr pod! Grrr pod!
A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.5.2010 23:44 (Sum_of_all_fears).
Moj PC  
11 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Ovaj render je najlakše opisati kao Angry @ floor. Proklete refleksija. Pod bliješti od sunca koliko god ja radio oko njega Viče

Inače, Sketchup + SU podium, SU podium Light Fixtures (lampa). Nezz kako bi popunio ovaj zid iza, možda nekim policama?

EDIT: novi rend. Dodan prozor i malo sređene refleksije.

Odlično. Malo su mi refleksije prejake (djeluju kao ogledalo), tebi treba "falloff" na refleksijama, zaboravio sam u kojem progu radiš? U Max-u se samo pod mape materijala doda falloff mapa na refleksiju i to je to, možda je slična procedura i u Skeču. Također dodaš crno bijelu specular mapu da ti područja između pločica ne reflektiraju.

Na stolu (drvetu) ne bih koristio falloff nego fresnelove refleksije ali to sad isto ne znam kako funkcionira izvan Max-a odnosno V-Raya.

3D Designer, www.mrcine.org, www.crotrailers.co.cc - Traileri,gameplay snimke i ostali klipovi za video igre
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.5.2010 12:02 (Minoza).
15 godina
neaktivan
E Mislave sad malo razmišljam i sjetim se da ti radiš onaj svemirski brod,jel možeš vamo stavit neke nove slike,jer me baš zanima kako napreduje,a ja mislim da i ostale zanima(nisi valjda odustao od tog projekta),ako nisi daj nas razveseli s par novih rendera tog broda
i da još jednom dobiješ preko 30 thumb up-ova.
15 godina
neaktivan

Update skylinea

www.denis.matemaksan.com
17 godina
neaktivan
Zekida kaže...
E Mislave sad malo razmišljam i sjetim se da ti radiš onaj svemirski brod,jel možeš vamo stavit neke nove slike,jer me baš zanima kako napreduje,a ja mislim da i ostale zanima(nisi valjda odustao od tog projekta),ako nisi daj nas razveseli s par novih rendera tog broda
i da još jednom dobiješ preko 30 thumb up-ova.

Nisam sada imao vremena uletile su mi neke stvari na poslu, pa na faxu, pa prijatelju radio onu zgradu pa sastavljo novi komp. Sad cu iduci tjedan se malo vratit na Serenity Smijeh

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice