Poceo sam zavrsavati onu zgradu od prije par stranica, sredjivat postavke rendera, teksutre, ljude, drvece i slicno. Zasad WIP.
E,otkud ti skineš ta drva?
Možeš ih jednostavno izmodelirat pomoću ONYX-a
Samo mrdaš opcije i eto drvo :D
Poceo sam zavrsavati onu zgradu od prije par stranica, sredjivat postavke rendera, teksutre, ljude, drvece i slicno. Zasad WIP.
E,otkud ti skineš ta drva?
Možeš ih jednostavno izmodelirat pomoću ONYX-a
Samo mrdaš opcije i eto drvo :D
Ništa počeo sam malo u Blenderu radit, a imam i Mayu2010 i 3DSMax u pripravnosti. Blender je sasvim OK, ostale nisam isprobao još. E sad radio sam 3d model kugle za kuglanje i kad radim one rupe pomoću Extrude uvijek mi na drugom kraju onako izađu produžeci. Jel ima neka druga opcija osim extrude za te rupe?
Ništa počeo sam malo u Blenderu radit, a imam i Mayu2010 i 3DSMax u pripravnosti. Blender je sasvim OK, ostale nisam isprobao još. E sad radio sam 3d model kugle za kuglanje i kad radim one rupe pomoću Extrude uvijek mi na drugom kraju onako izađu produžeci. Jel ima neka druga opcija osim extrude za te rupe?
Kakvi produžeci?
Uglavnom ako si počeo s blenderom sigurno je sve u početku zbunjujuče, preporučajem ti da pogledašove tutoriale za početnike.
Ima ih 5 i svaki traje oko sat vremena, ja sam počeo s njima.
Ma zamisli sad kuglu za kuglanje. i ugl ja pomoću onog Extrude (tipka E) udubim one rupe kao međutim s druge strane mi se pojave kao produžeci kužiš? :S
Ma zamisli sad kuglu za kuglanje. i ugl ja pomoću onog Extrude (tipka E) udubim one rupe kao međutim s druge strane mi se pojave kao produžeci kužiš? :S
Da nisi previše ekstrudeao pa ti izletilo vani?
EDIT: Možeš li stavit sliku pa da vidim?
Da nisi previše ekstrudeao pa ti izletilo vani?
EDIT: Možeš li stavit sliku pa da vidim?
Pa koliko god extrudiram uvijek mi za toliko izađe vani s druge strane.. Postam sliku uskoro!
Evo prvi projekt u blenderu, molim vas dajte konstruktivne prijedloge. Btw imam problema sa dodavanjem sjaja ovom parketu i kako radim zidove?
Nisam nikakav strucnjak ali popravi sjenu kugle,izgleda kao rupa... Samo je malo posvijetli itd... I malo je preoblikuj...
Evo prvi projekt u blenderu, molim vas dajte konstruktivne prijedloge. Btw imam problema sa dodavanjem sjaja ovom parketu i kako radim zidove?
Odličan prvi rad.
Sjena je definitivno malo gruba, trebala bi biti svjetlija i mekša.
Njen oblik je definiran oblikom objekta te položajem izvora svjetlosti, dakle tu se nema šta puno, možeš probati micati izvor svjetla no ja mislim da to nije problem već je pretamna pa bode u oči.
To za sjenu, vjerovatno imaš na izvoru svjetlosti nekakve pcije sjene, pa ju malo omekšaj, da nebude tako oštra...Kad ju pomekšaš mislim da će odmah bit malo i svjetlije, tak da mislim da ju nećeš morat posvjetljivat...i da, smanji malo texturu parketa!
Hvala svima na prijedlozima, Zekida kad odaberem ono nor opciju izbrise mi se image pattern potpuno.. :S
Ok je rad ako je prvi.
@zekida pa ne postoje propisani koraci kojima se dolazi do realnog rendera jel on ovisi o hrpetini parametara. Bit je testiranje i igranje opcijama...
Evo objavljujem svoj novi veliki projekt,oni koji prate moj site su još prije 30 min mogli vidjeti moju objavu,ali evo da i ovdje kažem.
Znači radi se o staklenom televizoru koji ima jaaaako puno detalja,zasad imam samo jednu sliku i ovo je tek rana faza(prvo sam krenuo radit glavnu ploču i na njoj glavne velike dijelove)uskoro bude više detalja,ali mislim da i ova slika daje naslutiti o koliko zahtjevnom projektu se radi,ako želite prije ostalih saznati nove informacije pratite moj site zato jer će tamo izlaziti informacije i slike prije nego ovdje i to bi bilo to ugl.što mislite o mom novom projektu
Evo objavljujem svoj novi veliki projekt,oni koji prate moj site su još prije 30 min mogli vidjeti moju objavu,ali evo da i ovdje kažem.
Znači radi se o staklenom televizoru koji ima jaaaako puno detalja,zasad imam samo jednu sliku i ovo je tek rana faza(prvo sam krenuo radit glavnu ploču i na njoj glavne velike dijelove)uskoro bude više detalja,ali mislim da i ova slika daje naslutiti o koliko zahtjevnom projektu se radi,ako želite prije ostalih saznati nove informacije pratite moj site zato jer će tamo izlaziti informacije i slike prije nego ovdje i to bi bilo to ugl.što mislite o mom novom projektu
Ako je to "super detailed" onda ne znam što je ova mislavova zgrada ili onaj space ship ili šta je već bio..
Btw. uopče ne kužim što je to, al ajde..čekam kraj..
Ma kužim, ja sve ok. NHF..
Ali koji je to dio televizora??
Evo mali update,sad sam kolko tolko velike dijelove završio i sad ih treba još malo doradit,malo smoothat i mislim da je to to što se tiče velikih dijelova,još ima samo tona sitnih dijelova i onda stakleni televizor,ugl.komentirajte,dajte prijedloge i imajte na umu da je ovo tek WIP
Ček to je unutrašnjost televizora?
Ovaj render je najlakše opisati kao Angry @ floor. Proklete refleksija. Pod bliješti od sunca koliko god ja radio oko njega
Inače, Sketchup + SU podium, SU podium Light Fixtures (lampa). Nezz kako bi popunio ovaj zid iza, možda nekim policama?
EDIT: novi rend. Dodan prozor i malo sređene refleksije.
Ovaj render je najlakše opisati kao Angry @ floor. Proklete refleksija. Pod bliješti od sunca koliko god ja radio oko njega
Inače, Sketchup + SU podium, SU podium Light Fixtures (lampa). Nezz kako bi popunio ovaj zid iza, možda nekim policama?
EDIT: novi rend. Dodan prozor i malo sređene refleksije.
Odlično. Malo su mi refleksije prejake (djeluju kao ogledalo), tebi treba "falloff" na refleksijama, zaboravio sam u kojem progu radiš? U Max-u se samo pod mape materijala doda falloff mapa na refleksiju i to je to, možda je slična procedura i u Skeču. Također dodaš crno bijelu specular mapu da ti područja između pločica ne reflektiraju.
Na stolu (drvetu) ne bih koristio falloff nego fresnelove refleksije ali to sad isto ne znam kako funkcionira izvan Max-a odnosno V-Raya.
Nisam sada imao vremena uletile su mi neke stvari na poslu, pa na faxu, pa prijatelju radio onu zgradu pa sastavljo novi komp. Sad cu iduci tjedan se malo vratit na Serenity