Photoshop image (galerija slika)
- poruka: 2.995
- |
- čitano: 613.415
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Napravio sam 2 pozdine i sad neznam što bi s njima.
Pišite prijedloge!
izbrisao ih!
izbrisao ih!
oči bole
dali mogu napraviti 2 selekcije u isto vrijeme? ako mogu kako
selekcije čega? mozes, drzi CTRL i stiskaj po layerima ili oznacavaj ...
selekcije čega? mozes, drzi CTRL i stiskaj po layerima ili oznacavaj ...
imam jednu sliku di zenska nosi naocale.. i ja sad zelim oznacit jedno staklo i drugo staklo da su selekcije odvojene ali istovremeno oznacene
pa napravis 1. selekciju, zatim stisnes i drzis CTRL i zapocnes 2. slekciju (nakon toga spustis ctrl) i tako u nedogled
pa napravis 1. selekciju, zatim stisnes i drzis CTRL i zapocnes 2. slekciju (nakon toga spustis ctrl) i tako u nedogled
nemozes jer kad napravis jednu selekciju na recimo backgroundu i oces drugu drzis ctrl onda mozes pomicat onu selekciju kao da si je izrezo ne dobivas novu.. :(
a joj sta ti ja govorim :) sory.... ljevi shift a ne ctrl :)
a joj sta ti ja govorim :) sory.... ljevi shift a ne ctrl :)
to radi tnx..
imam jednu sliku di zenska nosi naocale.. i ja sad zelim oznacit jedno staklo i drugo staklo da su selekcije odvojene ali istovremeno oznacene
Radiš sa Marquee(M)-lijevo oko ili Laso(L)-desno oko, (upotrebi koji ti više odgovara), prekopiraš layer properties na drugi layer, Ctrl+Shift+E i save
EDIT (nisu se screenovi zalijepili??)
Napravio sam 2 pozdine i sad neznam što bi s njima.
Pišite prijedloge!
Probaj prvu malo izoštrit i napravit neke tranzicije sjena i boja, mogo bi ispast dobar fake-3d rad...
Drugi probaj nešto slično, izgleda kao dosta dobar sketch efekt, samo je boja daleko fulana...
Radiš sa Marquee(M)-lijevo oko ili Laso(L)-desno oko, (upotrebi koji ti više odgovara), prekopiraš layer properties na drugi layer, Ctrl+Shift+E i save
EDIT (nisu se screenovi zalijepili??)
Ti imas MAC?
Ti imas MAC?
Hybrid SnowLeo na PC
rijesio sam sa cvikarama to sad me muci ovo. u tutu mi pise "Load the “Dry Soil” texture into Photoshop and drag the selection of the text layer (To do this, select the Rectangular Marquee Tool, move your mouse over the selection, left-click and hold to drag)": e mene sad zanima kako da tu selekciju koju imam oznacenu prenesem na drugu sliku koja mi je otvorena kao tab gore u photoshopu
možda ovako? DVIJE odvojene slike pa drag&drop
ne.. ja imam sad prvu sliku i na njoj je selektirano slovo M recimo.. i ja sad telim samo selekciju praznu prenijet na drugu sliku.. ne da mi se kao uzreze slovo m vec samo selekcija kao oni mravi sto kruze..
Edit pokusavao sam sa ovim tutem ali sam se nazivciro pa mi je drugacije ispalo. TO sto mene zanima je STEP 3 kad ti pise ono load dry soil itd..
možda ovako? DVIJE odvojene slike pa drag&drop
ne.. ja imam sad prvu sliku i na njoj je selektirano slovo M recimo.. i ja sad telim samo selekciju praznu prenijet na drugu sliku.. ne da mi se kao uzreze slovo m vec samo selekcija kao oni mravi sto kruze..
Edit pokusavao sam sa ovim tutem ali sam se nazivciro pa mi je drugacije ispalo. TO sto mene zanima je STEP 3 kad ti pise ono load dry soil itd..
pa samo je povuci na drugu sliku, ista ti je stvar kada npr. u GOM player vučeš titlove. Stisni klik na selekciju onda je povuces gori u photoshop toolbar kako bi je pribacija na drugu sliku,namistiš di ti paše, kopiras vratiš se na projek koji radiš i pejstaš. možeš i selekciju sejvati i na drugoj slici je samo loadati. Imaš uvik više načina, malo prčkaj spetljati češ već nešto
vidi ja sam sad drzo CTRL i oznacio to slovo .. i onda sam preni na drugu sliku ali mi se prenijela i selekcija i slovo a ja zelim samo selekciju bez slova..
vidi ja sam sad drzo CTRL i oznacio to slovo .. i onda sam preni na drugu sliku ali mi se prenijela i selekcija i slovo a ja zelim samo selekciju bez slova..
ma nešto ne kužim..selekciju(na šta misliš?) si prenio skupa s fontom(koji si rasterizirao tako da više nije font?) i stvorio drugi layer na background?
ma nešto ne kužim..selekciju(na šta misliš?) si prenio skupa s fontom(koji si rasterizirao tako da više nije font?) i stvorio drugi layer na background?
ma imam background i onda sam napiso slovo M i dobio sam onaj novi text layer, i nisam ga rasterizirao vec samo samo drzo CTRL i oznacio to slovo i kako da tu selekciju samo selekciju oblik tog slova prenesem na drugu sliku
jel to to, ako nije ide ver.2 ali je too big i off topic
jel to to, ako nije ide ver.2 ali je too big i off topic
je uspio :D
Bok!
Evo moj tim i ja krećemo na izradu jedne 3d platformske igre:skupili smo programere,3d modelere,scenarista,itd.
još nam trebaju dva 2d artista koji znaju u Photoshopu,posao bi bio crtanje tekstura,loga,itd.,
pa za sve zainteresirane 2d ariste objavljujem natjecanje i autori najbolja dva rada upadaju u tim
Tema natjecanja je: ZeKiDa Games logo i kratki logo od jednoga slova znači samo slovo Z nekako napraviti
a svi ostali možete nas pratiti ovdje
,ali tek od 4 str. smo se krenuli okupljat.
jbi natjecanje, ja ću ti to mukte iz gušta, samo reci format. daj natuknicu koje boje preferiraš i kolko težak može biti file..
Dal mi moze neko dat za tutorijale na hrvatskom link? molim vas