XFX 260X 2GB ( CNF4) problem!

poruka: 13
|
čitano: 1.440
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
XFX 260X 2GB problem!

Dakle, imam problem sa navedenom grafičkm karticom ''XFX 260X 2GB'' (cnf4)

Konfiguracija je sljedeća:

Processor :Intel Q8400 + katana3 cooler 

Matična ploča : GIGABYTE G41- COMBO ( socket 775)

Memorija :DDR3, G-SKILL 4GB 1333 MHZ 

Napajanje : LC POWER 600 W ( 80 plus bronze) 

HDD: WD 750 GB 2,5'' 

Prije dva mjeseca sam kupio novu grafičku karticu i od tada muku mučim s njom. Računalo se zamrzava totalno '' random'' u samom korištenju windows sučelja, ne reagira na ništa, znači moram ga isključiti na tipku reset. Problem sam privremeno rijesio koristeci ASUS GPU TWEAK držeći GPU Clock na full frekvenciji ( 1075 ) i memoriju na 1600,tad nemam nikakvih problema i računalo radi sasvim normalno. Probao sam sve vrste drivera koji nude prodršku za 260x  koji se nalaze na AMD- ovoj stranici. Kontaktriao sam AMD i rečeno mi je da pričekam do izdanja novih drivera 14.4, što sam i učinio, no problem je i dalje tu. Najčešća zamrzavanja sam opazio kada grafička kartica radi u '' idle moodu'' znači gpu clock na 300 mhz i memorija također. Zanimljivo je kako mi se problem nije pojavio u igranju igra ( bez pokretanja gpu tweaka ) batllefield 4 mi vrti bez ikakvih problema na full rezoluciji sa high postavkama. Problem se događa pri samom korištenju windowsa kada nije opterećena, nekada na samom welcome screenu, nekada nakon 2 sata pretraživanja interneta, uvijek je različito. Probao sam ju opteretiti različitim alatima poput '' OCCT'' '' FURMARK'' i slično. Odradi sve bez ikakvih problema. Jos jedna stvar koju sam opazio je ta da u GPU-Z  prikazuje '' PCIE 3.0 X 16 @ X16 1.1 cak i kada je fully opterećena ( furmark windowed/ fullscreen i slicno). Čitao sam bi se trebala prebaciti prebaciti na 2.O pri samom operećenju,no ostaje ''zakucana'' na 1.1.. btw ništa nije overclockano, sve radi na default frekvencijama ( osim grafe koju dignem kao sto sam spomenuo da bih mogao koristiti računalo). BIOS na ploči je ažuran! 

0 0 hvala 0
13 godina

Identican problem imam sa 1GB karticom, odlicno radi u svim igrama, promjenio sam plocu, ram, procesor a problem ostao tu niko nije znao u cemu je problem ali sam ugasio tzv ECO mode i otad nemam problema, kod mene komp zaledi na nekih 15-30 sekundi ali se vrati, probaj da ne resetujes

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: XFX 260X 2GB ( CNF4) problem!

Pustio sam ga da vrti po par sati, ali bez povratka. {#} Gdje si točno ugasio tu funkciju ? Jedino dostupno u BIOSU sto imam je ErP kod napajanja. :/ 

13 godina

Ma ona ce vrititi zivu silu citav dan je meni radila pod opterecenjem i nista nije izbacivala! 
Ne mogu se tacno sjetiti gdje sam to dirao ali nisam u biosu, vidi MSI afterburner ili ovaj AMD Catalyst Control Center da je clocknes preko overdrive malo. Uzeo sam R9 270, nisam apdejto masinu na statusu.

Najgori je problem sto je kartica ispravna 100% sto se tice gejmanja ali kad je na pasivnom i kad zaledi u glupom windowsu e jbg T_T nisam to ocekivao od ATI-a realno...ali sta je tu je.

Mrznu i najjace R9 290, jednostavno nesto "nije kako treba", a garanciju ti niko nece uvaziti jer je grafa "ispravna" 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ma probao sam preko catalysta ali on dopusta overclock samo u 3D aplikacijama, u 2D ( windowsu jel) radi na 300 / 300 kako god stavim, zato mi je pomogao gpu tweak. MSI ima podrsku za Eco Mode, na ovoj gigabajtici to nemam. Nosio sam ju u prodavaonicu i objasnio sve medutim rekli su mi da graficka radi sasvim normalno i da jedino mogu ispunit neki obrazac da ju posalju direktno XFX jer ne uvazavaju reklamaciju i slicno. Samo mi je jednom izbacila Blue screen i znam da sam u logu vidio da je problem sa diverom, tako da se nadam da ce mozda u buducnosti izbacit neki fix za to, do tad ce mi vuc struju jbg  {#}

13 godina

to je tako glup bug da jednostavno ne mogu vjerovati da jos nisu popravili, a realno ne interesuje ih mid range kartica previse.

beta drajveri za 7790/260/260x su uzas, to nikad nemoj instalirati...ne znam koji im je stvarno...

Jednostavno te tjeraju da kupis nesto jace, ispod 270 za neke ozbiljnije stvari se ne isplati uzimati izgleda... nazalost :/

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Razisljao sam o tome da je mozda kartica tvornicki neispravna ( zato sam ju i nosio nazad) medutim ipak se mnogo ljudi buni za istu stvar i to od razlicitih proizvodaca tako da ne vjerujem da je neka serijska greska ili slicno. Ma uzeo sam ju iskljucivo zbog cijene/preformanse jer se bavim autodesk paketima  i trebala mi je jaca kartica od prethodne. Pogreska jbg 

13 godina

Nista, pokreni neku igru u pozadini i miran si ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Imao sam identični problem sa 270x Windforce, flashao ju s drugim bios-om, i sve funkcioniralo odtad.

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

hm.. razmisljao sam o tome, ali nikad se nisam bavio time.. gdje bi mogao pronaći odgovarajući bios za ovu karticu ? 

13 godina
nixonnixon kaže...

hm.. razmisljao sam o tome, ali nikad se nisam bavio time.. gdje bi mogao pronaći odgovarajući bios za ovu karticu ? 

TechPowerUp

Tu imaš i tutoriale i sve. Uživaj. {#}

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige
11 godina
neaktivan

Flashao identicnim poput ovog koji je bio na grafickoj koji sam preuzeo sa TechPowerUp i od sinoć radi sve normalno, ni jedno zamrzavanje za sada. Nisam uspio istestirati sve do kraja,ali za sada sve radi. :) 

13 godina
nixonnixon kaže...

Flashao identicnim poput ovog koji je bio na grafickoj koji sam preuzeo sa TechPowerUp i od sinoć radi sve normalno, ni jedno zamrzavanje za sada. Nisam uspio istestirati sve do kraja,ali za sada sve radi. :) 

Najgore sto za powercolor nema biosa nigdje se naci, mada realno kad sam je koristio nisam imao uvijek problema, recimo u 10% situacija rada u windwosu ali nekad je znalo non stop da zeza.... 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice