Dakle, imam problem sa navedenom grafičkm karticom ''XFX 260X 2GB'' (cnf4)
Konfiguracija je sljedeća:
Processor :Intel Q8400 + katana3 cooler
Matična ploča : GIGABYTE G41- COMBO ( socket 775)
Memorija :DDR3, G-SKILL 4GB 1333 MHZ
Napajanje : LC POWER 600 W ( 80 plus bronze)
HDD: WD 750 GB 2,5''
Prije dva mjeseca sam kupio novu grafičku karticu i od tada muku mučim s njom. Računalo se zamrzava totalno '' random'' u samom korištenju windows sučelja, ne reagira na ništa, znači moram ga isključiti na tipku reset. Problem sam privremeno rijesio koristeci ASUS GPU TWEAK držeći GPU Clock na full frekvenciji ( 1075 ) i memoriju na 1600,tad nemam nikakvih problema i računalo radi sasvim normalno. Probao sam sve vrste drivera koji nude prodršku za 260x koji se nalaze na AMD- ovoj stranici. Kontaktriao sam AMD i rečeno mi je da pričekam do izdanja novih drivera 14.4, što sam i učinio, no problem je i dalje tu. Najčešća zamrzavanja sam opazio kada grafička kartica radi u '' idle moodu'' znači gpu clock na 300 mhz i memorija također. Zanimljivo je kako mi se problem nije pojavio u igranju igra ( bez pokretanja gpu tweaka ) batllefield 4 mi vrti bez ikakvih problema na full rezoluciji sa high postavkama. Problem se događa pri samom korištenju windowsa kada nije opterećena, nekada na samom welcome screenu, nekada nakon 2 sata pretraživanja interneta, uvijek je različito. Probao sam ju opteretiti različitim alatima poput '' OCCT'' '' FURMARK'' i slično. Odradi sve bez ikakvih problema. Jos jedna stvar koju sam opazio je ta da u GPU-Z prikazuje '' PCIE 3.0 X 16 @ X16 1.1 cak i kada je fully opterećena ( furmark windowed/ fullscreen i slicno). Čitao sam bi se trebala prebaciti prebaciti na 2.O pri samom operećenju,no ostaje ''zakucana'' na 1.1.. btw ništa nije overclockano, sve radi na default frekvencijama ( osim grafe koju dignem kao sto sam spomenuo da bih mogao koristiti računalo). BIOS na ploči je ažuran!