Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.631
|
čitano: 6.863.770
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
RE: Vodič za odabir grafičke kartice
Striko2009 kaže...

mogao bi do 2000, iako sam na vagi da li toliko ulozit u sadasnji ili ga prodat i skupit jos malo pa uzeti novoga... ali zao mi ove kante ima jos potencijala... Osmijeh

Pa gledaj, za sitne novce se da uzet AMD konfiguracija. Ali opet kad malo bolje razmislim, šteta je odustajat od ovoga što imaš radi nekih sitnih promjena (da tako nazovem). Uzmi neki cooler (artic freezer7 pro ili coolermaster hyper TX3 ili katanu 3) i naklokaj malo taj procesor. Uzmeš HD4890 ili u drugoj soluciji (ako ne nađeš navedenu ili se ne odlučiš potražit neku dobru ponudu na crnom tržištuSmijeh) uzmeš HD5770 vapor-x (od obične skuplja nekih 30ak kn ako se ne varam). Napajanje uzmi Corsair CX400 i deri. A u ovoj prvoj varijanti (amd) bi valjalo znat o kojoj cifri se otprilike radi (tek tolko da vidimo dali se isplati prijelaz)??

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.4.2010 0:09 (zabranjeniples).
15 godina
neaktivan

mislis da s box hladnjakom ga ne bi mogao natjerati na 3ghz?

mislim da sam negdje vidio da jos imaju 4890... oko 1500kn...

gledao sam i tu 5770 iako recenzije kazu da ju 4890 gazi, iako nema dx11 (sto i nije najbitnija stvar na svijetu trenutno) ali stvar je da guta puno snage tako da sam mislio mozda i malo jace od 400w...

sto se tice nove, osobno nisam bas pobornik AMD (jos od starih dana) iako je sad drukcija situacija i vidim da se moze sastavit makina za jeftine pare... i to dobra... ali znas kad sklop u glavi ne prihvaca AMD... Iznenađen lol

tako da ostajem na intelu, vjerojatno i5 650 ili 660, jer za novog mi treba cpu, mb, ram, psu i graf, ostalo recimo imam, tako da bi tu probao sa 4-5k kn...

ako imas kakav savjet, slusam :)

Ni jedno superracunalo nemoze pobijediti Chuck Norrisov mozak...
16 godina
neaktivan
moj prijedlog je
Cm hyper tx3 (oc na 3.2 ghz)
HD4890 nereferentna
Corsair vx450
To je 2000 kn,a bez problema bi držalo pc s i5 6xx ili 750,ddr3...
15 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Što se tiče HD4890+CX400 tu ne bi trebalo bit straha. Mnogi imaju takvu kombinaciju i gura itekako bez beda. Dakle, nemaš se čega strašit. CX400 drži HD4890 bez nekih problema. Što se tiče cifre od 4000-5000kn, tu defintivno upada AMD i bila bi prava šteta ne odabrat njega.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Imam amd athlon 5200+ 2.7 dual core, 3GB rama, napajanje od 400W. Igram na 1440*900 rezoluciji 19' LCD. Zanima me grafička ATI HD5770, kako bih igrao novije igre npr Battlefield bad company 2, Dirt 2. Kako bih to funkcioniralo sve zajedno? Dali bih mi trebalo novo napajanje?

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.4.2010 9:18 (wtf1234).

0 0 hvala 0
15 godina

Ako je tih 400W brand name  onda ok.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Sve bi to išlo dobro, možda grafa ne bi bila iskorištena do kraja radi cpu, ali malo ga onda OC-aj. Također uz uvjet da je to napajanje chieftec, corsair, fortron, scythe... a ne neko nepoznato (kao što je ms industrial, a također ima i jadnih chiefteca)

Život je najgluplja igra, ali ima dobru grafiku
16 godina
neaktivan
cpu neće dovoljno brzo računati (u usporedbi s grafičkom koja računa grafiku) fiziku, te ćeš imati framedropove.
Vidi ko je proizvođač napajanja i razmisli o HD5750.
15 godina

Mogao si jednostavno stavi Thumb up meni Belji se

Život je najgluplja igra, ali ima dobru grafiku
15 godina
neaktivan

http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=05&id_artikl=052.740.021
sa ovim napajanjem i HD5770 i ako overclockiram Procesor kako bih ona radilo ???

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
wtf1234 kaže...

http://www.links.hr/index.php?option=artikl&id_kategorija=05&id_artikl=052.740.021
sa ovim napajanjem i HD5770 i ako overclockiram Procesor kako bih ona radilo ???

čim napajanje od 600W košta 300kn odmah se vidi kvaliteta.....

uzmi si npr. ovo http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_150&products_id=6358

a moguće da će i ovo sadašnje napajanje držati 5770,kartica malo troši

na rezoluciji koju si naveo,dualcu od 2,7,3gb rama i 5770 bez problema ćeš igrati sve današnje igre

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.4.2010 20:21 (patch123).
15 godina
neaktivan
patch123 kaže...
wtf1234 kaže...

čim napajanje od 600W košta 300kn odmah se vidi kvaliteta.....

uzmi si npr. ovo http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_150&products_id=6358

a moguće da će i ovo sadašnje napajanje držati 5770,kartica malo troši

na rezoluciji koju si naveo,dualcu od 2,7,3gb rama i 5770 bez problema ćeš igrati sve današnje igre

Ovako zanima me malo bolje napajanje jel moja matična podržava Amd phenom pa onda kasnije da ne moram opet kupovati napajanje..:xD

16 godina
neaktivan
koja matična? Nema na m.bug Moj pc
Brand napajanje od 450w drži većinu današnjih grafički sa quadovima,dosta rama i neknliko diskova
15 godina
neaktivan
wtf1234 kaže...

Ovako zanima me malo bolje napajanje jel moja matična podržava Amd phenom pa onda kasnije da ne moram opet kupovati napajanje..:xD

a da možda napišeš koju matičnu imaš ???

možda nešto znamo o kompovima ali sigurno nismo vidoviti

15 godina
neaktivan
patch123 kaže...
wtf1234 kaže...

a da možda napišeš koju matičnu imaš ???

možda nešto znamo o kompovima ali sigurno nismo vidoviti

Moje napajanje je od 400W i dosta je lošije (ms industrial)

16 godina
neaktivan
nebi izdržalo jači pc,uzmi bolje
16 godina
neaktivan

urađen update s manjim izmjenama s GTX4x0

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jel mi može netko reć jeli grfička Ati radeon HD 4650-1024 MB dobra za igrice.kupio bih je ali nisam siguran dali će podržavati dobro igrice.NFS-shift,German truck simulator,Cobra 11,Gta 4 itd...

0 0 hvala 0
15 godina

Ja ti kažem da bi bilo puno bolje da uzmeš HD4670, BAREM to. Sve te igre neće ići glatko niti na mojoj grafi jer su to Nvidia game. Zato mislim da bi trebao uzeti HD4670, barem to.

Ako vam treba pozivnica za Lockerz javite mi se na pm, ili na e-mail
15 godina
neaktivan

Di se može naći matična na koju bi mogla ova grafa? http://protis.hr/ProductDetails.aspx?q=29580-Grafi%C4%8Dka-kartica-Sapphire-PCIE-ATI-Radeon-HD-5770-GDDR5-SDR--1024MB128bit-HDTVHDCP-2xDVI-HDMI Piše da je PCI-E 2.1 a sve matične su 2.0. Jel to opće ima kakve veze? Neodlučan

Hvala unaprijed.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
6BoosteR9 kaže...

Di se može naći matična na koju bi mogla ova grafa? Piše da je PCI-E 2.1 a sve matične su 2.0. Jel to opće ima kakve veze? Neodlučan

Možeš je nać isto di i tu grafu, kao i u mnogim drugim computer shopovima Cool. Nema veze što je grafa 2.1. Sve će radit uredno, nemaj brigeNamigiva.

16 godina
neaktivan

urađen update mali s Lucid hydrom 200 (ati+nvidia) Neodlučan

0 0 hvala 0
16 godina

Imam jedno pitanje.U četvratk ću si uzet VTX3D HD 4670 1GB, za par godina mislim kupit neki veći monitor 22-24" pa me zanima da li uopće mogu razmišljat o tim monitorima na CrossFire-u navedene grafe ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
radije ne,cf hd4670 je jako ko hd4850 (ovisi kako i di),a za 24" je to slabo (za bolji gaming). Trebaš bar hd4870 1gb (ili bolja),al ćeš trebati polovnu,a za cf hd4830
15 godina
neaktivan

dvi 4670 koštaju ko jedna jača 5770 

jedna 4670 na 22-24'' nemože vrtit ništa zahtijevnije od mw2 na max

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.4.2010 22:20 (dr. zlo).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...
6BoosteR9 kaže...

Di se može naći matična na koju bi mogla ova grafa? Piše da je PCI-E 2.1 a sve matične su 2.0. Jel to opće ima kakve veze? Neodlučan

Možeš je nać isto di i tu grafu, kao i u mnogim drugim computer shopovima Cool. Nema veze što je grafa 2.1. Sve će radit uredno, nemaj brigeNamigiva.

Znači nema razlika u utorima i to?

15 godina

Da, ako i ima razlika će biti par posto, zato se ne uzrujavaj đaba Namigiva

Ako vam treba pozivnica za Lockerz javite mi se na pm, ili na e-mail
16 godina
neaktivan
6BoosteR9 kaže...
zabranjeniples kaže...
6BoosteR9 kaže...

Znači nema razlika u utorima i to?

Ima,PCI-E 2.1 je prijelazni između PCI-E 2.0 i 3.0,a grafičke za PCI-E 2.1 mogu se ugraditi u 2.0 utor,samo nećeš imati neke opcije koje ni tako ne bi primjetio

15 godina
neaktivan

Ne znam koju da uzmem.......5850 ili 5870? Molim savjet,ne gledajte cijenu (nije toliko bitna) , nego koje su razlike i da li mogu na 22 inčnom monitoru s 5850 tjerati crysis warhead na maksimumu iznad 22 fps-a?

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1140073
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice