Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.915
|
čitano: 7.000.025
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Stjepanj kaže...
mariolla79 kaže...

Kaj se desava s garfom...kod mene je covjek s asus strix 1070..daje na superpositionu na mediumu 9600...a moja gtx 1060 je davala 8400..grafa je majnala 3 mj...jel joj to memorija u banani

na medium presetu je vjerojatno gpu u bottlenecku, ja sam imao bn s i7 4770 i gtx 1080! za taj test treba dosta veci takt ili odvrtiti neki drugi preset u benchu s visljim detaljima.lp

Nikakav bitan bottleneck ne moze biti cpu u ovom testu, imao sam zanemarive razlike u rezultatu sa haswellom na 4.3ghz u odnosu na kaby lake na 5.1ghz....

12 godina
It'sMe932 kaže...

Jel se isplati uzeti rx580 4gb za 1200kn (bez garancije naravno). Trenutno se igram na 1680x1050 ali nakon kupovine grafičke bi bio na redu neki fullhd monitor.

P.S. CPU je Ryzen 5 1600.

EDIT: "isplativost" je možda glupo pitanje... Više me zanima da li će ta kombinacija hardvera moći držati 1080p60fps?

Ne, pa za te pare idu sa garancijom RX570/580 4GB i GTX1060 3GB

9 godina
ibme74 kaže...
It'sMe932 kaže...

Jel se isplati uzeti rx580 4gb za 1200kn (bez garancije naravno). Trenutno se igram na 1680x1050 ali nakon kupovine grafičke bi bio na redu neki fullhd monitor.

EDIT: "isplativost" je možda glupo pitanje... Više me zanima da li će ta kombinacija hardvera moći držati 1080p60fps?

U pravu si, vidim da ima GTX1060 3gb s garancijom za te novce ali zar nije rx580 4gb brža od svih tih koje si naveo?

17 godina
ansha kaže...
Stjepanj kaže...
mariolla79 kaže...

Kaj se desava s garfom...kod mene je covjek s asus strix 1070..daje na superpositionu na mediumu 9600...a moja gtx 1060 je davala 8400..grafa je majnala 3 mj...jel joj to memorija u banani

na medium presetu je vjerojatno gpu u bottlenecku, ja sam imao bn s i7 4770 i gtx 1080! za taj test treba dosta veci takt ili odvrtiti neki drugi preset u benchu s visljim detaljima.lp

Nikakav bitan bottleneck ne moze biti cpu u ovom testu, imao sam zanemarive razlike u rezultatu sa haswellom na 4.3ghz u odnosu na kaby lake na 5.1ghz....

ma 100% je bn..

neka upali msi afterburner i neka prati gpu usage grafe garant mu je non stop ispod 90% ovo nije test gdje bi trebalo provjeravati iskljucivo graficku karticu... ja sam imao bn s r5 1600 klokanim tako da...

12 godina
It'sMe932 kaže...
ibme74 kaže...
It'sMe932 kaže...

U pravu si, vidim da ima GTX1060 3gb s garancijom za te novce ali zar nije rx580 4gb brža od svih tih koje si naveo?

Sve ti je to vise manje tu

13 godina
protjeran
Pa velim haswel i7 na 3.9ghz je bneckao gtx1080...da ponovim jos 16 puta?
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
ibme74 kaže...

Sve ti je to vise manje tu

Ja nikad ne bih uzimao ovakve lijeve testove s youtubea kao referencu, nema apsolutno nikakvog dokaza da nisu fejk. Treba gledati youtube kanale s reputacijom poput hardware unboxed i slični za koje se  zna da su zbilja napravili testove s tim karticama i usporedili ih u istim uvjetima.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.8.2018 18:34 (Jakovp).
12 godina
Jakovp kaže...

Ja nikad ne bih uzimao ovakve lijeve testove s youtubea kao referencu, nema apsolutno nikakvog dokaza da nisu fejk. Treba gledati youtube kanale s reputacijom poput hardware unboxed i slični za koje se  zna da su zbilja napravili testove s tim karticama i usporedili ih u istim uvjetima.

Nakon više od dvije godine po izlasku GTX1060 i RX480 odnosno rebranda RX580 ne trebaju nikakvi posebni videi ni benchevi da zans da su to sve kartice istog ranga koje će u igrama davati više manji iste avg FPS.

Video sam stavio čisto da on pogleda a ako ga zanima lako se googla, milja testova i po razlicitim stranicama tipa Tomshardwers i slicno a o YT da ne pricam.

EDIT: evo par slika sa Guru3d RX470 4GB VS GTX1060 3GB VS RX480 8GB

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.8.2018 18:47 (ibme74).
15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
Pa velim haswel i7 na 3.9ghz je bneckao gtx1080...da ponovim jos 16 puta?

E pa moja 1080-ka je primjetno brza od te koju si ti testirao i haswell na 4.3ghz ju uopce nije bottleneckao. Pogledaj mi score sa hasom i sa kaby x-om na 5.1ghz, razlika je 50-60 bodova...

13 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Čak i da uzmemo u obzir mogući bn cpu-a, score ne bi bio tako loš. Pa bilo je ljudi koji su stavljali rezultate sa FXom i score nije bio tako jadan, ovdje nešto ne valja sa grafom ili postavkama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
_mark0_69 kaže...

Čak i da uzmemo u obzir mogući bn cpu-a, score ne bi bio tako loš. Pa bilo je ljudi koji su stavljali rezultate sa FXom i score nije bio tako jadan, ovdje nešto ne valja sa grafom ili postavkama.

To je za mene post namjenjen....?

razorblade
13 godina
neaktivan

Općenito komentiram raspravu koja je nastala nakon tvog posta gdje si napisao da 1070 daje 9600 score. Moja daje preko 14k (doduše klokana) sa ryzenom.

12 godina

Koji ryzen imas? Jel mozes odvrtit sa stok klokom..dala je 10036 nakon reinstalacije drivera.i veci max fps od 125 umjesto prvotnih 106...kao da ju opet nekaj koci da nemoze prodisat..neznam.kaj ju muci...u nv postavkama je vsyinc na let app decidea power je na optimal power....

razorblade
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.8.2018 7:21 (mariolla79).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
mariolla79 kaže...

Koji ryzen imas? Jel mozes odvrtit sa stok klokom..dala je 10036 nakon reinstalacije drivera.i veci max fps od 125 umjesto prvotnih 106...kao da ju opet nekaj koci da nemoze prodisat..neznam.kaj ju muci...u nv postavkama je vsyinc na let app decidea power je na optimal power....

De odi testirat tu karticu u igrama da vidis kako se tamo ponasa i koliki ti je (ili nije) BN CPU, pusti te testove od kojih nemas nista.

13 godina
neaktivan

Evo link na moj score https://www.bug.hr/forum/post/benchmark/unigine-superposition-10/5429301.aspx

Dakle čak i sa 3.6ghz procom, nisam vidio BN za 1070 (u ovom testu). I ne mogu odvrtit nikakve testove jer mi je komp u HR, a ja nisam.

15 godina
protjeran
_mark0_69 kaže...

Evo link na moj score https://www.bug.hr/forum/post/benchmark/unigine-superposition-10/5429301.aspx

Dakle čak i sa 3.6ghz procom, nisam vidio BN za 1070 (u ovom testu). I ne mogu odvrtit nikakve testove jer mi je komp u HR, a ja nisam.

Eto, to je cisti dokaz da tamo nesto ne stima... 

Sad samo cekam bisere da krenu s tim da jedan ima 6 a drugi 8 jezgri 

12 godina

Zvao.sam ove u hg spot rekli.su da donesem grafu pa cu uz doplatu uzet 1070 drugu ili 1070 ti...jer mi pare nece vratit..sad od 1070 bi uzeo msi gaming ili giga g1 s backplateom..ova moja je wf2 bez backplatea,a od ti ichill x3 ili asus cereberus..sad koju da odaberem...zelim backplate..

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
mariolla79 kaže...

Zvao.sam ove u hg spot rekli.su da donesem grafu pa cu uz doplatu uzet 1070 drugu ili 1070 ti...jer mi pare nece vratit..sad od 1070 bi uzeo msi gaming ili giga g1 s backplateom..ova moja je wf2 bez backplatea,a od ti ichill x3 ili asus cereberus..sad koju da odaberem...zelim backplate..

izbjegavaj gigabyte

kvalitetom nisu na razini kao sa 9xx serijom (koriste plastiku umjesto metala, jednostavnije hladjenje i backplate)

msi gaming je bolji izbor

sto se tice 1070ti - vidi koja ima manje temperature i to je to.

ako nije puno za nadoplatiti, 1070ti je bolji izbor bez obzira na model - performansama je skoro uz bok gtx1080

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.8.2018 13:17 (Fanu).
12 godina

Ichill je 3999 a cereberus 4250 to je 1070ti..a ova moja je 3850 a msi 1070 gaming 4150

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina

Gledam ubosti 1060 pa me zanima dali je moj proc možda kakvo ograničenje za nju "intel xeon e3-1231 v3" (u biti I7-4790  bez grafike) i dali se isplati pričekati da izleti nova serija od nvidie, plus da se stalno govori kako se ovu jesen očekuje pad cijene zbog večeg lagera (rudari štrajakaju  )

Zanimao me i RX580 ali onda moram mjenjat i PSU a to je več sve skupa previše.

LP

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Uzmi slobodno i ne vodi brigu, za taj gpu taman cpu.lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Da je na meni izbor, ja bi uzeo tu asusicu (ima i backplate koji toliko želiš). Za 400kn dobiješ više-manje 1080 sa novom garom.

12 godina

Uzeo gigu 1070 ti gaming..na firmu...ispas ce me 3300...ali to nije sve...wtf odvrtio opet superposition i opet dobio 10000 ....wtf wtf...dobit cu mlade

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Reinstall Windowsa, netko ti je to već predložio, možeš petljati do sutra, mislim da ti je ovo najbolje i najbrže riješenje. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

Mislis da je do toga? To mi je zadnja opcija....to cu onda za vikend....da tak moze nova grafa zeznut..nejde mi u glavu....1060 radi ko.urica unutra..dont get it...probat cu da rami rade na 3000 prek xmp...mozda je to

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Grafu si promjenio jel? I opet ista stvar, do procesora nije i sam si rekao da si našao na netu normalne scorove s istim procom...Ovako fino čist početak. 

12 godina
mariolla79 kaže...

Mislis da je do toga? To mi je zadnja opcija....to cu onda za vikend....da tak moze nova grafa zeznut..nejde mi u glavu....1060 radi ko.urica unutra..dont get it...probat cu da rami rade na 3000 prek xmp...mozda je to

Jel obrises stare drivere sa DDU prije nego instaliras nove?

12 godina

Da...s ddu u safe modu....rijesio aam...dsa sam znate koja glupost...pucao.bi si u glavu kaj se nisam ranije sjetio..win se prebacili na power saver vratio na balanved on capable hardvare...sad dobivam olo 13800 do 14200 sve stock...i utilization je non stop.od 97 do 99 tu i tamo koji drop na 87..mislim da je to.otprilike tako.negdje..vidim stjepanjeva clockana zajedno s provom ide preko 16....

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

zanima me kupovina graficke kartice sa kojom se rudarilo.

naisao sam na jednu povoljno,garanciju ima jos dvije godine u HR.

e sad,mnogi izbjegavaju kupnju grafika sa kojima je rudareno?

zašto?

pa ima garanciju,ak sta ode mozda još bolje jer pod garancijom mozda ponude sta bolje u zamjenu.

molim savijet

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Ako možeš isprobaj; ja sam prije x godina uzeo R9 280X na kojoj se cca pola godine rudarilo, al je bila brutalno jeftina i s garom. Sve je bilo ok, kad sam je prodao dalje bila je stara oko 2 godine i sad taj tip ju ima već isto cca 2 godine bez ikakvih problema.

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.
Moj PC  
2 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice