Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.839
|
čitano: 6.921.276
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
picajzla0707 kaže...

zar nije klok na pascalu vezan uz temperaturu, kako onda foundersica može držati tako visoki klok?

i btw., ova slikica dolje pokazuje drukčije... drži 45 stupnjeva na zraku

To pokazuje maksimalni takt odnosno kvalitetu samog cipa jer je poanta usporedit kako se kloka koja kartica a ne koja ima bolji cooler.

Ne kuzim sta hoces rec s tom slikom? Pokazuje sta drukcije od cega? I sta ti znaci temperatura 45°C ako je recimo testirano na 15°C ambijentalne sa vemtovima na preko 3000rpm?

13 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
chaselol kaže...

Ne bas da je ta msi bolja jer je bucnija tipa 39 vs 33/35 sto je kod asus-a a evga kingpin je bezobrazno skuplja ako je i mozes naci , a ako bas gledas sta se tu najvise isplati uzeti to je msi seahawk, temp ne idu preko 50-55 a radi na 2ghz sretno 

ne znam gdje si ti to gledao, ali lightning je među najtišim grafama

a baci malo i oko na sustav hlađenja, heat pipes za backplate, zasebni heat pipes za vrm... čista perverzija

My mistake amigo, znam da kad je asus/giga i msi gaming x, s njom sam pobrkao malo kad sam napisao 38-39.
Dap veoma mocna, mislim lightning je uvijek bila jedna od najboljih opcija na trzistu, ali se i dobro placala sto prosjecnom korisniku nista ne znaci - taj heatpipe nazad je bas overkill 

p.s. ovu strixicu 1080ti frend uzeo, za mizernih 840eur, u vecini gaminga na 1080p mu se i ne pale jer je stavljen curve tek na 60*C da  se pale a ima poprilicno mocan airflow sa prednje i donje strane da mu bas odradjuje dobro posao (naravno to su neke trash igre tipa wow 1440p/guild wars/conan exiles/eso)

Moj izbor bi bila poseidon, jer kad vec dajes toliku lovu za takvu grafu uzmi tu mrcinu i hladi 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.6.2018 10:16 (chaselol).
16 godina

Pozdravi frenda, 1080ti za 1080p  

13 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Najbolja 1080ti je najjeftinija preko njuškala sa nekim solidnim hlađenjem i debelom garancijom.

1 0 hvala 0
12 godina
chaselol kaže...

My mistake amigo, znam da kad je asus/giga i msi gaming x, s njom sam pobrkao malo kad sam napisao 38-39.
Dap veoma mocna, mislim lightning je uvijek bila jedna od najboljih opcija na trzistu, ali se i dobro placala sto prosjecnom korisniku nista ne znaci - taj heatpipe nazad je bas overkill 

p.s. ovu strixicu 1080ti frend uzeo, za mizernih 840eur, u vecini gaminga na 1080p mu se i ne pale jer je stavljen curve tek na 60*C da  se pale a ima poprilicno mocan airflow sa prednje i donje strane da mu bas odradjuje dobro posao (naravno to su neke trash igre tipa wow 1440p/guild wars/conan exiles/eso)

Moj izbor bi bila poseidon, jer kad vec dajes toliku lovu za takvu grafu uzmi tu mrcinu i hladi 

a jbga, ako govoriš o najboljima, onda ne pričamo o cijeni

a kad smo već kod "povoljnih", iako mi je malo bedasto govoriti o povoljnim karticama tog ranga, pa nije niti msi trio ništa skuplja od strixice u prosjeku, a tiša je i hladnija

i kad već biraš vodenu 1080ti, onda uzmeš foundersicu, što kaže ansha, full cover block i staviš je u vodeni sustav, što bi morao i sa poseidon grafom - s tim da poseidon je uvijek kompromis i vodom hladi samo čip, ne cijelu grafu

12 godina
ansha kaže...

To pokazuje maksimalni takt odnosno kvalitetu samog cipa jer je poanta usporedit kako se kloka koja kartica a ne koja ima bolji cooler.

Ne kuzim sta hoces rec s tom slikom? Pokazuje sta drukcije od cega? I sta ti znaci temperatura 45°C ako je recimo testirano na 15°C ambijentalne sa vemtovima na preko 3000rpm?

pa jebemti poantu ako grafa nemere držati taj takt, kako su ga uopće postigli na foundersici ako je ne mogu ohladiti da ga drži

i slika pokazuje malo drukčiji takt - veći od onog što si ti linkao

a evo i druge lightningice od istog vlasnika s još većim taktom

a jbga, možeš testirati i u zamrzivaču ako kojim slučajem radiš u pik vrbovcu

ali na normalnoj temperaturi 45 stupnjeva za 1080ti na zračnom hlađenju jest wow, a pretpostavljam da je normalna temperatura

uglavnom evo link na forum vlasnika tih grafa gdje sam skinuo slikice

15 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...

i slika pokazuje malo drukčiji takt - veći od onog što si ti linkao

a evo i druge lightningice od istog vlasnika s još većim taktom

a jbga, možeš testirati i u zamrzivaču ako kojim slučajem radiš u pik vrbovcu

ali na normalnoj temperaturi 45 stupnjeva za 1080ti na zračnom hlađenju jest wow, a pretpostavljam da je normalna temperatura

uglavnom evo link na forum vlasnika tih grafa gdje sam skinuo slikice

Jedino sta je tu wow je 3 fana na 3200rpm. A i na slicici se vidi da je to temperatura postignuta nakon jaaako kratko vremena, dosta kraceg i od nekog benchmarka, dakle islo bi jos gore.

Naravno open bench ili otvoreno kuciste i sub 20°C ambijent i to su sasvim realni rezultati.

Sa kvalitetnim loopom imas nize temperature od toga sa ventovima na 600 rpm. Pa ti usporedjuj 600 i 3200rpm i zakljuci kako je zrak blizu vodi...

12 godina
ansha kaže...

Jedino sta je tu wow je 3 fana na 3200rpm. A i na slicici se vidi da je to temperatura postignuta nakon jaaako kratko vremena, dosta kraceg i od nekog benchmarka, dakle islo bi jos gore.

Naravno open bench ili otvoreno kuciste i sub 20°C ambijent i to su sasvim realni rezultati.

Sa kvalitetnim loopom imas nize temperature od toga sa ventovima na 600 rpm. Pa ti usporedjuj 600 i 3200rpm i zakljuci kako je zrak blizu vodi...

pa dobro, slažem se da je 3200rpm wow sam za sebe i praktično neupotrebljivo stanje u svakodnevnom gejmanju, meni pogotovo

a usporedba s vodom nema smisla, pogotovo s custom vodenim, ako govorimo o zračno hlađenim grafama iz kutije, niti sam ja uspoređivao zrak i vodu

jedino sam dodao chaselolu, ako već ide na vodu, da je onda foundersica s full blokom bolje rješenje od poseidona

15 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...

jedino sam dodao chaselolu, ako već ide na vodu, da je onda foundersica s full blokom bolje rješenje od poseidona

Poseidon je smece, puno losije temperature ima nego sa "pravim" blokom, a i voda hladi samo jezgru koliko znam...

12 godina
ansha kaže...
chaselol kaže...

Najbolja 1080ti na trzistu trenutno je od ASUS-a, svi testovi dokazali. Sljedeca je bila Gigabyte ako se ne varam.

Kvaliteta onboard komponenti i sastavljanje ASUS hardvera se izvodi 100% bez ljudske greske.

Skynet is real 

Zato im i ploce od 500€ sve odreda coil whineaju kad ukljucis c stateove 

A tek one rx470/480 koje su imale temperature kao da je na njima pasivni hladnjak 

8 godina
protjeran

izgleda ništa od gt 1040...mozda bude 1140 za sto eura, pa ubodem neku pasivnu...

Jel se vi isto uzbudite dok brojite ovce da bi zaspali?
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ibme74 kaže...

A tek one rx470/480 koje su imale temperature kao da je na njima pasivni hladnjak 

To je prica za malu djecu, imao strix 470 i temperature su bile vrhunske cak i OC-ane.

Jedina stvar koja je bila sjebana na pocetku bila je custom fan curve i poprilicno agresivan napon na kartici - sto se pokazalo kod svih kartica, da si ih mogao undervoltati bez problema 

bik kaže...

Pozdravi frenda, 1080ti za 1080p  

Uradio je nadogradnju na 1440p ali vecinom igra 1080p zbog 144hz 
Ali da, fail.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.6.2018 13:10 (chaselol).
12 godina
chaselol kaže...
ibme74 kaže...

To je prica za malu djecu, imao strix 470 i temperature su bile vrhunske cak i OC-ane.

Jedina stvar koja je bila sjebana na pocetku bila je custom fan curve i poprilicno agresivan napon na kartici - sto se pokazalo kod svih kartica, da si ih mogao undervoltati bez problema 

Je, sva sreca pa svako tko kupuje graficke/racunala je strucnjak pa zna kako to uraditi, mater i ćaća sinu kupe računalo za igrice jer je prošao sa odličnim 6. razred pa klinjonprvu undervolta grafu i namjesti fan curve u msi afterburneru prije nego krene gejmat 

Ali to je ASUS pa im je oprosteno 

13 godina
protjeran
Te asus rx 470/480 da si undervoltao ne znam kolko su i dalje imale katastrofa temp jer im je hladnjak bio ocajan...
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.6.2018 13:20 (war3_tft).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
war3_tft kaže...
Te asus rx 470/480 da si undervoltao ne znam kolko su i dalje imale katastrofa temp jer im je hladnjak bio ocajan...

Sama činjenica da je proizvodi AMD dovoljno govori.

8 godina
protjeran

ako naprave dovoljan broj gflopsa, meni su sve ok...

Jel se vi isto uzbudite dok brojite ovce da bi zaspali?
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
protjeran
Ima dobrih izvedaba rx470 kao sto su msi gaming x i nitro, a rx480 opet gaming x i xfx gtr, al asus je u toj seriji podbacio. Ne znam dal su izbacili rx580 strix sa tri fana, ta bi trebala biti ok.
13 godina
neaktivan
ibme74 kaže...
chaselol kaže...
ibme74 kaže...

Je, sva sreca pa svako tko kupuje graficke/racunala je strucnjak pa zna kako to uraditi, mater i ćaća sinu kupe računalo za igrice jer je prošao sa odličnim 6. razred pa klinjonprvu undervolta grafu i namjesti fan curve u msi afterburneru prije nego krene gejmat 

Brkas malo pojmove.

Asus je napravio karticu koja radi na 60*C i to je to, tiha, hladna a i ogranicena sa 6 pin napajanjem isto tako, pa si morao se igrati jesi li htio da sustignes ostale koje su imale 8 pin, jer je power starved bila ako bi isao iznad 1.3ghz - zavisno od cipa isto tako.

Out of the box najhladnija i najtisa 470 na trzistu, evo ti i provjeren video.

Slika ispod.

13 godina
protjeran
Opet hw guru siri dezinformacije, ta asus rx 470 je bila jedna od najgorih modela. Prvo imala je najslabije klokove jer 6pin joj nije davao dosta "soka", a drugo hladnjak je bio ocaj. Nije ni cudo sto je bila jedna od najjeftinijih rx470 modela, asus stedio di je god mogao i prodavao brend u tom slucaju...
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
chaselol kaže...

Brkas malo pojmove.

Asus je napravio karticu koja radi na 60*C i to je to, tiha, hladna a i ogranicena sa 6 pin napajanjem isto tako, pa si morao se igrati jesi li htio da sustignes ostale koje su imale 8 pin, jer je power starved bila ako bi isao iznad 1.3ghz - zavisno od cipa isto tako.

Out of the box najhladnija i najtisa 470 na trzistu, evo ti i provjeren video.

Slika ispod.

Je da, najhladnija 

https://www.tomshardware.com/reviews/amd-radeon-rx-470,4703-7.html

"During our stress test, the GPU’s four voltage converters hit almost 94°C. The memory module ends up at a toasty 95°C."

8 godina
protjeran

nemojte vi sada tu neke fore prodavati, guru ima strixicu i sad je bog i batina na forumu 

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
war3_tft kaže...

Meni je na rx 470 temp .na punom opterećenju 73 stupnja, jel to očajno ili?

Festina lente
15 godina
protjeran

Ipak je najbolja asusova kartica 390-ka Strix, u nju su svo znanje utkali 

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
ansha kaže...

Ipak je najbolja asusova kartica 390-ka Strix, u nju su svo znanje utkali 

Samo sam čekao da ovo netko spomene. 

12 godina
mrki_tua kaže...
war3_tft kaže...

pa nije baš bajno, pogotovo što vjerojatno i ventilatori rade prekovremeno

sapphire je isto ujebao 4xx seriju i tek na 5xx podebljao hladnjake kako treba

13 godina
protjeran
mrki_tua kaže...
war3_tft kaže...

Evo ista kartica nakon heaven benchmarka 62 stupnja na 1400 rpm. Da sam je pustio duze temp bi se popela jos par stupnjeva sigurno, posto mi je u doomu 3 sa otkljucanim fps-om isla do 70.

Zato sam pricao da je undervolt kod polarisa spas. Ja sam imao dobar primjerak pa sam joj mogao dici core i memoriju, a uz to undervoltati, 1400mhz je islo uz neko minimalno povecanje napona, al rade sam je ovako drzao.

15 godina
odjavljen
war3_tft kaže...

Evo ista kartica nakon heaven benchmarka 62 stupnja na 1400 rpm. Da sam je pustio duze temp bi se popela jos par stupnjeva sigurno, posto mi je u doomu 3 sa otkljucanim fps-om isla do 70.

Zato sam pricao da je undervolt kod polarisa spas. Ja sam imao dobar primjerak pa sam joj mogao dici core i memoriju, a uz to undervoltati, 1400mhz je islo uz neko minimalno povecanje napona, al rade sam je ovako drzao.

U doomu 3 ne bi došla ni do 40 :)

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
13 godina
protjeran

O cem ti pricas? To mozda na 60 fps locku, kad je otkljucano doom mi je grijao vise od icega...

15 godina
odjavljen
war3_tft kaže...

O cem ti pricas? To mozda na 60 fps locku, kad je otkljucano doom mi je grijao vise od icega...

Koje godine je izašao Doom 3?

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
13 godina
protjeran
Ne znam u kojem si ti filmu, al nemam vremena za ovakve proljeve.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice