Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.839
|
čitano: 6.920.999
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
picajzla0707 kaže...
3n3m1 kaže...

Ljudi trebam savjet pošto imam u kompu GTX275, vrijeme je da promjenim grafu na nešto novije i osjetno bolje, naime raspolažem sa iznosom od 1200kn i razmišljam kupiti nešta polovno na njuškalu jer za navedeni iznos od novogu mogu kupti samo neke bazične RX560 i GTX1050/Ti modele koji nude pristojne perfomanse ali ako tražim po oglasniku tu se već nađu razne R9 290 grafe koje nude nešto bolje perfomanse. Što mislite o MSI R9 290 Gaming 4G modelu grafe dali je bolja kupnja od GTX1050 Ti modela?

Dopada mi se MSI GTX 1050 Ti Gaming X model,ali naspram snažnijeg R9 290 hmmm

kao što ti je rekao kolega ibme74, traži gtx 1060

jača je od r9 290 i lako ćeš naći grafu s garancijom dok je kod 290 vjerojatno odavno istekla

nadalje, manje se griju ove 1060, procesor se lakše nosi s njima nego sa 290, jer te starije radeonke su poznate po gadnom cpu overheadingu

i najbitnije - te r9 290 mogu povući 300w, što je za tvoje napajanje poprilično opako, dok ćeš 1060 tjerati bez problema

sta se tice grijanja... imam 390x, nemam klime i nakon sat vremena pubga digne temperaturu sobe osjetno. pod osjetno mislim gejmam se u gacama, znojan ko svinja. a temp grafe oko 85. kuciste je thermaltake lvl10 tako da nije skuceno ili slab protok zraka. jednostavno, odlicna grafa(u svoje vrijeme i ako je uletila za skoro djabe) ali grije u 3pm. 

11 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Onda zimi ne trebaš grijanje, nije to toliko ni loše, ionako ljeti pc manje radi...

Festina lente
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mrki_tua kaže...

Onda zimi ne trebaš grijanje, nije to toliko ni loše, ionako ljeti pc manje radi...

Hahaha, ja imam osjećaj da mi PC ljeti zagrijaje sobu a zimi je hladi...

http://www.speedtest.net/result/3853013387.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
8 godina
protjeran

ljudovi, može malo pomoć savjetom oko odabira 1080ti...

nova EVGA, nerasprakirana https://www.evga.com/products/product.aspx?pn=11G-P4-6393-KR

ili strixica obična non OC

https://www.scan.co.uk/products/asus-geforce-gtx-1080-ti-rog-strix-gaming-11gb-gddr5x-vr-ready-graphics-card-3584-core-1493mhz-gpu-1

cijenom mi je isto, strixica ima već skoro godinu dana staža...

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Uzmi tu šta ima godinu dana staža, ako je odradila godinu velika je vjerojatnost da će još 5 :-) koja EVGA, Asus je Asus.

Festina lente
Moj PC  
0 4 hvala 0
13 godina

Koja graficka za oko 3000kn, nekako mi GTX1070 najvise zapinje za oko. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
ivanzu kaže...

https://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/nvidia-gigabyte-1070ti-gaming-g1-8gb-oglas-25092381

Zovi, ponudi 3000 kn, rekao bi da je 1070 ti best buy svakako.

Festina lente
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.6.2018 17:08 (mrki_tua).
14 godina
mrki_tua kaže...

koja EVGA, Asus je Asus.

Ajme strašno. 

13 godina
ivanzu kaže...

S obzirom da imaš Ryzena sve peko gtx 1060 je overkill.

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.6.2018 17:10 (mislioc).
14 godina
mislioc kaže...
 S obzirom da imaš Ryzena sve peko gtx 1060 je overkill.

Ajde vrati se u svoju temu pa trollaj tamo.

13 godina

Gledam samo kartice sa 8GB VRAM-a to sam zaboravio napisati, igrice me ne zanimaju previse. Ovaj PC je light workstation za 3D modeliranje u CAD-u i drugim programima za 3D modeliranje tipa 3DSMax i Blender, uz to ponekad render u Maxwell-u i generiranje mapa u Xnormalu i Knaldu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
protjeran
lav1000 kaže...

ljudovi, može malo pomoć savjetom oko odabira 1080ti...

nova EVGA, nerasprakirana https://www.evga.com/products/product.aspx?pn=11G-P4-6393-KR

ili strixica obična non OC

https://www.scan.co.uk/products/asus-geforce-gtx-1080-ti-rog-strix-gaming-11gb-gddr5x-vr-ready-graphics-card-3584-core-1493mhz-gpu-1

cijenom mi je isto, strixica ima već skoro godinu dana staža...

ekipa jel ima tko kakvu pametnu da nabaci?

11 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
mrki_tua kaže...

koja EVGA, Asus je Asus.

Ajme strašno. 

Jak argument, pusti američku propagandu i guranje EVGA kao najboljeg proizvođača svega, tako je i sa autima, appleovim proizvodima, sve živo, a u biti najbolje prodaju maglu. Asus je gigant svjetskih razmjera, firma osnovana 1989., znači punih 10 godina prije EVGA i to u godinama kada se PC razvijao eksponencijalnim koracima, zapošljava više od 17 000 ljudi, dok EVGA zapošljava 4 autobusa ljudi, dalje ne bi. 

https://www.gamersnexus.net/guides/3141-the-best-gtx-1080-ti-graphics-cards-designs-asus-vs-evga-msi

Festina lente
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.6.2018 17:39 (mrki_tua).
11 godina

Nakon pogledanih xy videa, ipak sam uzeo 1060 3GB, cini mi se 6gb overkill za pubg

Ovu sam uzeo

https://www.ekupi.hr/Inno3D-Video-Card-GeForce-GTX-1060-Twin-X2-GDDR5-3GB192bit-N106F-2SDN-L5GS-graficka-kartica-1214736.aspx

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
mrki_tua kaže...

Jak argument, pusti američku propagandu i guranje EVGA kao najboljeg proizvođača svega, tako je i sa autima, appleovim proizvodima, sve živo, a u biti najbolje prodaju maglu. Asus je gigant svjetskih razmjera, firma osnovana 1989., znači punih 10 godina prije EVGA i to u godinama kada se PC razvijao eksponencijalnim koracima, zapošljava više od 17 000 ljudi, dok EVGA zapošljava 4 autobusa ljudi, dalje ne bi. 

https://www.gamersnexus.net/guides/3141-the-best-gtx-1080-ti-graphics-cards-designs-asus-vs-evga-msi

Pusti ti EVGA, po čemu je to ASUS toliko ispred Gigabyta i MSi-a ( osim po cijeni  ) ?

8 godina
protjeran

po ovom što vidim na ovom gamernexusu, asus je debelo jači po hlađenju...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
mrki_tua kaže...

Uzmi tu šta ima godinu dana staža, ako je odradila godinu velika je vjerojatnost da će još 5 :-) koja EVGA, Asus je Asus.

Asus je asus, a neznalica je neznalica 

8 godina
protjeran
ansha kaže...
mrki_tua kaže...

Deda daj neku pametnu ovdje nabaci, na superpositionu ti baš ne ide 

15 godina
protjeran
lav1000 kaže...
ansha kaže...

Deda daj neku pametnu ovdje nabaci, na superpositionu ti baš ne ide 

Daj smiri se, jos ces se naljutit na mene :) 

13 godina
neaktivan
ibme74 kaže...
mrki_tua kaže...

Pusti ti EVGA, po čemu je to ASUS toliko ispred Gigabyta i MSi-a ( osim po cijeni  ) ?

Najbolja 1080ti na trzistu trenutno je od ASUS-a, svi testovi dokazali. Sljedeca je bila Gigabyte ako se ne varam.

Kvaliteta onboard komponenti i sastavljanje ASUS hardvera se izvodi 100% bez ljudske greske.

Skynet is real 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.6.2018 7:54 (chaselol).
15 godina
protjeran
chaselol kaže...

Najbolja 1080ti na trzistu trenutno je od ASUS-a, svi testovi dokazali. Sljedeca je bila Gigabyte ako se ne varam.

Kvaliteta onboard komponenti i sastavljanje ASUS hardvera se izvodi 100% bez ljudske greske.

Skynet is real 

Zato im i ploce od 500€ sve odreda coil whineaju kad ukljucis c stateove 

14 godina
ansha kaže...
Zato im i ploce od 500€ sve odreda coil whineaju kad ukljucis c stateove 

Ma to nije predviđeno da se pali.  

12 godina
chaselol kaže...

teško, najbolja je evga kingpin, slijedi msi lightning... tek onda asus

15 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...
chaselol kaže...

Najvisi taktovi kod svih pascal modela su ostvareni na foundersicama, tako da, nakbolje su foundersice :)

13 godina
protjeran
Zadnji put kad sam gledao neki video o obaranju rekorda bas je bila kingpin u pitanju.

No dobro sad jedno drugo pitanje, osim kingpina i lightning da li founfers ima bolji pcb od ostatka?
13 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
chaselol kaže...

Ne bas da je ta msi bolja jer je bucnija tipa 39 vs 33/35 sto je kod asus-a a evga kingpin je bezobrazno skuplja ako je i mozes naci , a ako bas gledas sta se tu najvise isplati uzeti to je msi seahawk, temp ne idu preko 50-55 a radi na 2ghz sretno 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
chaselol kaže...

Ne bas da je ta msi bolja jer je bucnija tipa 39 vs 33/35 sto je kod asus-a a evga kingpin je bezobrazno skuplja ako je i mozes naci , a ako bas gledas sta se tu najvise isplati uzeti to je msi seahawk, temp ne idu preko 50-55 a radi na 2ghz sretno 

ne znam gdje si ti to gledao, ali lightning je među najtišim grafama

a baci malo i oko na sustav hlađenja, heat pipes za backplate, zasebni heat pipes za vrm... čista perverzija

15 godina
protjeran
war3_tft kaže...
Zadnji put kad sam gledao neki video o obaranju rekorda bas je bila kingpin u pitanju.

No dobro sad jedno drugo pitanje, osim kingpina i lightning da li founfers ima bolji pcb od ostatka?

Ti custom pcb-ovi su mamac za neupucene, mozes dobit lightning z koji se ne moze clockat ni blizu ko neka foundersica, sve je u tome kakav cip te pogodi.

Ko ima para uzima foundersicu i stavlja blok na nju. 

Ovaj Chase nek se vrati virtualkama jer je taj Seahawk foundersica sa nakeljenim smecastim aio-m...

15 godina
protjeran

Evo upravo iz iste te recenzije, teski poraz za skupe custom modele, foundersica se najbolje clocka 

Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
ansha kaže...

Evo upravo iz iste te recenzije, teski poraz za skupe custom modele, foundersica se najbolje clocka 

zar nije klok na pascalu vezan uz temperaturu, kako onda foundersica može držati tako visoki klok?

i btw., ova slikica dolje pokazuje drukčije... drži 45 stupnjeva na zraku

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice