Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.922.727
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
chaselol kaže...

Aj nemoj te video recenzije sa 20 pregleda molim te, ja znam da ti branis svoju 1060 3gb karticu, ali pretjerujes.

Evo ti ta 3gb kako se nose sa 6gb kad sve zakucas na 1080p

I da ide ispod 30fpsa, please stop 

Pa to su moji videi lol 

Ja stavljam video dokaze testova koje sam osobno uradio i dajem rezultate kartice koju posjedujem dok ti blebećeš napamet i linkaš tuđe stvari 

Aj ne sramoti se vise i ne deziformiraj ljude, ja gtx1060 3gb ne branim nego govorim sto znam, ti prvo tu karticu nabavi, uradi testove, snimi rezultate pa cu te tek onda shvatit ozbiljno, do tada bolje suti 

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.5.2018 22:23 (ibme74).
12 godina
picajzla0707 kaže...

ima jedan problemčić kod gledanja koliko ti vrama treba za pojedinu igru

a to je da igra koristi više vrama ukoliko grafa ima viška jednostavno zato jer može, što pak ne pokazuje nužno da toliko zapravo i treba

I to je ono sto ljudima ne mozes objasniti... Ista stvar je i sa sistemskim ramom.

Primjer, sa R9 380 4GB na najjacim postavkama VRAM usage mi je u FC Primal znao ici i do 3.6GB a sa ovom karticom na istim postavkama ne prelazi 2.5GB

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.5.2018 22:49 (ibme74).
13 godina
neaktivan
ibme74 kaže...
chaselol kaže...

Aj nemoj te video recenzije sa 20 pregleda molim te, ja znam da ti branis svoju 1060 3gb karticu, ali pretjerujes.

Evo ti ta 3gb kako se nose sa 6gb kad sve zakucas na 1080p

I da ide ispod 30fpsa, please stop 

Pa to su moji videi lol 

Ja stavljam video dokaze testova koje sam osobno uradio i dajem rezultate kartice koju posjedujem dok ti blebećeš napamet i linkaš tuđe stvari 

Aj ne sramoti se vise i ne deziformiraj ljude, ja gtx1060 3gb ne branim nego govorim sto znam, ti prvo tu karticu nabavi, uradi testove, snimi rezultate pa cu te tek onda shvatit ozbiljno, do tada bolje suti 

Video od 250k pregleda ili tvoj od 20 pregleda. 

Ajde nemoj molim te, dobar si decko ali ga kenjas skoro k'o jedno hajvance koje je pricalo da je single fan zujalica Zotać 1050ti  kvalitet

EOD

Svaki cigo hvali svoga konja, welcome to bug forum 

Imas video, pogledaj i manje njake njake. LP sto bi stjepko rekal

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina

Ma da u pravu si, vjerujem videu od 250k a ne svojim ocima, vjerojatno me lazu 

Ja imam videe u kojima se sve fino vidi, postavke, usage, fps... Ti sve sto znas "naucio" si sa neta i svaki video koji vidis pokazuje drugacije rezultate, ti si se naravno nakacio na ove gdje je "velika" razlika izmedju tih modela jer eto iz nekog tebi znanog razloga volis kenjat po toj kartici, ali svako sebi neka trazi veselje, ako ti se kenja - kenjaj, imas prazne rijeci i YT, ja imam karticu i rezultate pa sad nek drugi vide kome ce vjerovat na rijec (i dokaz) 

EDIT: cisto kao primjer evo video sa 600k+ (kad se vec tim vodis) koji pokazuje da je razlika izmedju te dvije kartice skoro nikakva, ali taj isto laze i onaj lik (kao i ti) je u pravu, jel tak? 

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.5.2018 22:45 (ibme74).
13 godina
protjeran
Ja ne znam kako ga vec nisu perma banali za konstantno sirenje dezinformacija...
11 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
mrki_tua kaže...

Evo ga napokon, ja sam falija izbrat, dakle ispada da u Gpu-Z gleda korištenje RAM memorije, a ne VRAM, to je razlika, dakle nakon 5 minuta igranja brojke su ovakve (WoT, 1440p, skoro sve na ultra, samo AA smanjen niže):

ima jedan problemčić kod gledanja koliko ti vrama treba za pojedinu igru

a to je da igra koristi više vrama ukoliko grafa ima viška jednostavno zato jer može, što pak ne pokazuje nužno da toliko zapravo i treba

Točno to! Mogla je ona koristiti/zauzeti i 4 gb, al je zauzela 3,6gb, a što kod 3gb kartice ne može pa će to biti ravno 3 gb.  Hoću reći da 6 gb verzija ne bi zauzela više od 3,6gb na ove moje postavke, dao bi se okladit u to.

Ovog čovjeka cijenim, je da ima iritantne umjetne zube ka većina amerikanaca, ali mislim da ima najbolja objašnjenja i staložene recenzije (bez američkih preseransa). Evo kaže čovik da 1060 3gb vrti na 1440p WoT na ultra 60+ fps, znači meni bi odgovarala, a sad ću napraviti jedan testić pa objavit rezultat, čisto informativno.

Festina lente
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.5.2018 22:55 (mrki_tua).
7 godina
neaktivan
Nedavno san igra evil within 1. Na najjačim postavkama troši 3.5gb vrama šta me je iznenadilo. Metro 2033 redux i dirt rally 2015 troše oko 2.5gb.

1 0 hvala 0
12 godina

A na kojoj grafi? Procitaj sve gore sto se pisalo pa ce ti bit jasnije.

7 godina
neaktivan
To mi je već poznato, no igra je ipak sposobna dostić 3.5gb šta znači da sa 3gb ne dostiže svoj maksimum. Razlika je vjerojatno zanemariva, no bilo bi zanimljivo u jednakim uvjetima to malo detaljnije analizirat. Kartica o kojoj se radi je rx580/8gb.

1 0 hvala 0
12 godina

Ne, potpuno krivo. Odinpoglefaj testove gtx1060 3gb vs 6gb, na istim postavkama razlika zna biti i po 1.5-2gb u vram usage a razlika je svega u nekoliko fps-a i to zbog nesto vise cuda jezgri a ne memorije.

Ista ti je stvar i sa sistemskim ramom, ako imas 8gb igra ce ti korisiti (primjer) 6.5gb, da ubacis jos 8gb bez ikakvih firanjanpo postavkama skocilo bi na 8+

11 godina
neaktivan
ibme74 kaže...

Ne, potpuno krivo. Odinpoglefaj testove gtx1060 3gb vs 6gb, na istim postavkama razlika zna biti i po 1.5-2gb u vram usage a razlika je svega u nekoliko fps-a i to zbog nesto vise cuda jezgri a ne memorije.

Ista ti je stvar i sa sistemskim ramom, ako imas 8gb igra ce ti korisiti (primjer) 6.5gb, da ubacis jos 8gb bez ikakvih firanjanpo postavkama skocilo bi na 8+

Nije točno, WoT mi je korisio 4,6 gb rama i sa 8gb ddr3 i sad sa 16gb ddr4, kada nešto zuzme tu memoriju, zauzelo je zbog nekih procesa, a kada je vram u pitanju, mislim da su tu u pitnju teksture. Za razliku u fps-u je najzasluzniji procesor graficke, tu se slažem, ali je činjenica da je 3gb vram pomalo passe te da se isplati protegnuti na 4-6 gb. S druge strane ne vidim svrhe (za gejmanje) u 8-11 gb vram karticama jer neiskorišteni ram je kao da ga ni nemaš, a to će se koristiti valjda za 7-10 godina.

Festina lente
Poruka je uređivana zadnji put čet 31.5.2018 8:10 (mrki_tua).
12 godina
mrki_tua kaže...
ibme74 kaže...

Nije točno, WoT mi je korisio 4,6 gb rama i sa 8gb ddr3 i sad sa 16gb ddr4, kada nešto zuzme tu memoriju, zauzelo je zbog nekih procesa, a kada je vram u pitanju, mislim da su tu u pitnju teksture. Za razliku u fps-u je najzasluzniji procesor graficke, tu se slažem, ali je činjenica da je 3gb vram pomalo passe te da se isplati protegnuti na 4-6 gb. S druge strane ne vidim svrhe (za gejmanje) u 8-11 gb vram karticama jer neiskorišteni ram je kao da ga ni nemaš, a to će se koristiti valjda za 7-10 godina.

i opet ne kužite...

igra će zauzeti više vrama ukoliko ga ima više, ali to zauzeće ne raste proporcionalno s rastom vrama na karticama

neka igra koja koristi 3,6gb na 1060 sa 6gb će koristiti tih istih 3,6gb i na titanu sa 12gb

ali, ako staviš 1060 od 3gb, onda će koristiti maksimalno 2,6gb (bubam) s istim učinkom, jedino što će biti aktivniji ram management - što je aktivnost koju ti ne vidiš, niti osjetiš i odvija se u pozadini

tek kad bi igre koristile nužno više od 3gb vrama odjednom, tek onda bi dolazilo do stutteringa i sličnih pizdarija

a to se na full hd, za koji su namijenjene te grafe, neće dogoditi

14 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Ljudi trebam savjet pošto imam u kompu GTX275, vrijeme je da promjenim grafu na nešto novije i osjetno bolje, naime raspolažem sa iznosom od 1200kn i razmišljam kupiti nešta polovno na njuškalu jer za navedeni iznos od novogu mogu kupti samo neke bazične RX560 i GTX1050/Ti modele koji nude pristojne perfomanse ali ako tražim po oglasniku tu se već nađu razne R9 290 grafe koje nude nešto bolje perfomanse. Što mislite o MSI R9 290 Gaming 4G modelu grafe dali je bolja kupnja od GTX1050 Ti modela?

Dopada mi se MSI GTX 1050 Ti Gaming X model,ali naspram snažnijeg R9 290 hmmm

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.5.2018 10:32 (3n3m1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen

Jel to stavljaš na CPU iz potpisa ?

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.5.2018 10:32 (Glavas_ZG).

0 0 hvala 0
14 godina
Glavas_ZG kaže...

CPU ću ubrzo sigurno mjenjati poslije na neki od pripadajućih i5 modela, trenutno mi je cilj promjeniti grafu

10 godina
odjavljen
3n3m1 kaže...
Glavas_ZG kaže...

CPU ću ubrzo sigurno mjenjati poslije na neki od pripadajućih i5 modela, trenutno mi je cilj promjeniti grafu

GTX 1050ti sa garom (njuškalo) ili dosta jača GTX 970 ako uspiješ naći.

Ja bi tražio 970 ku.

12 godina
3n3m1 kaže...
Glavas_ZG kaže...

GTX1060 3gb sa garom, krecu se od 1.300kn.

GTX970 ces tesko naci sa garom a gtx1060 je u tom rangu - nesto sitno jaca i manji je potrosac.

12 godina
3n3m1 kaže...

Ljudi trebam savjet pošto imam u kompu GTX275, vrijeme je da promjenim grafu na nešto novije i osjetno bolje, naime raspolažem sa iznosom od 1200kn i razmišljam kupiti nešta polovno na njuškalu jer za navedeni iznos od novogu mogu kupti samo neke bazične RX560 i GTX1050/Ti modele koji nude pristojne perfomanse ali ako tražim po oglasniku tu se već nađu razne R9 290 grafe koje nude nešto bolje perfomanse. Što mislite o MSI R9 290 Gaming 4G modelu grafe dali je bolja kupnja od GTX1050 Ti modela?

kao što ti je rekao kolega ibme74, traži gtx 1060

jača je od r9 290 i lako ćeš naći grafu s garancijom dok je kod 290 vjerojatno odavno istekla

nadalje, manje se griju ove 1060, procesor se lakše nosi s njima nego sa 290, jer te starije radeonke su poznate po gadnom cpu overheadingu

i najbitnije - te r9 290 mogu povući 300w, što je za tvoje napajanje poprilično opako, dok ćeš 1060 tjerati bez problema

8 godina

Ako nekog zanima lega prodaje 1060 6GB za 2000kn.
Sigurno nije rudarila, samo igrice.

0 0 hvala 0
12 godina

ma kakvih 2.000kn, vrh vrhova 1.800kn i to ako je jedan od modela sa 2 venta i ako ima garanciju, ako je verzija sa jednim ventom jos barem 100kn dolje.

13 godina
neaktivan
3n3m1 kaže...

Bolje sacekaj kad uzmes CPU jer ce ti krajem ljeta i novideo izbaciti next gen.
Ne zuri, ako ti do sad nije zagustilo, strpi se.

Ako ti se bas zaigralo nesto preko ljeta (esports i casual) nadjes neku 750ti za 300, prodas kasnije za 250 i miran si.

p.s. nova 750ti sa aliexpressa je sad tipa 50 eur (asus dual fan)

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina

Ni jednu, precjenjene su do bola.

Ili uzmi novu GTX1060 3Gb sa 3 godine garancije za 1.900kn

ili potrazi GTX1060 6GB rabljenu sa garancijom

ili dodaj još nekoliko stotina kuna za GTX1070 jer GTX1060 6Gb realno ne vriejdi više od 2.200kn i obično je bacanje novaca, pogotovo sada kada su blizu GTX11xx modeli

11 godina
ibme74 kaže...

Ni jednu, precjenjene su do bola.

Ili uzmi novu GTX1060 3Gb sa 3 godine garancije za 1.900kn

ili potrazi GTX1060 6GB rabljenu sa garancijom

ili dodaj još nekoliko stotina kuna za GTX1070 jer GTX1060 6Gb realno ne vriejdi više od 2.200kn i obično je bacanje novaca, pogotovo sada kada su blizu GTX11xx modeli

Razumjem, al uvjet je kupovina na rate na amex, tako da polovno ne dolazi u obzir. Možeš li mi onda na ekupi naci neku graficku koju bi preporucio?

12 godina

koliko si maximalno voljan izdvojiti na rate? I koji ti je ostatak konfe?

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.5.2018 21:09 (ibme74).
17 godina

Wow cijene 1060 6gb u trgovinama su da glava zaboli, uzmi si rabljenu za 2000kn, s preostalih 2.5godine garancije.

BF3 [G] Pamark
Poruka je uređivana zadnji put čet 31.5.2018 21:09 (pamark).

0 0 hvala 0
11 godina
ibme74 kaže...

Imam stari pc koji cu promjenit krajem godine, a moja hd7790 je čri kraju. Tako da mi treba sad grafa koju bi stavio u novi pc eventualno.

A cuj išao bi sa 150kn rata. Tako ako primaju 24rate onda 3600kn. (Ekupi prima), ako primaju 12 rata onda cca 2000kn. 

Ostatak i7 870, 16GB DDR3. Manje više igram samo pubg. Sad ga vrtim na 1080p, sve very low, screen scale 90, cca 50-60fps, ali imam masu dropa kad je akcija. Bio bi zadovoljan sa stabilnih 60fps na screen scale 100.

11 godina
neaktivan
ibme74 kaže...

ma kakvih 2.000kn, vrh vrhova 1.800kn i to ako je jedan od modela sa 2 venta i ako ima garanciju, ako je verzija sa jednim ventom jos barem 100kn dolje.

2 ili 1 vent, tu je takoreć svejedno, tdp je nizak, nije to amd. Ja bi 1060 6gb tražio za 1600-1700 kn, ali to sam ja...

Festina lente
Poruka je uređivana zadnji put čet 31.5.2018 21:34 (mrki_tua).
12 godina
thebatman kaže...
ibme74 kaže...

Imam stari pc koji cu promjenit krajem godine, a moja hd7790 je čri kraju. Tako da mi treba sad grafa koju bi stavio u novi pc eventualno.

A cuj išao bi sa 150kn rata. Tako ako primaju 24rate onda 3600kn. (Ekupi prima), ako primaju 12 rata onda cca 2000kn. 

Ostatak i7 870, 16GB DDR3. Manje više igram samo pubg. Sad ga vrtim na 1080p, sve very low, screen scale 90, cca 50-60fps, ali imam masu dropa kad je akcija. Bio bi zadovoljan sa stabilnih 60fps na screen scale 100.

Imaš ovo u Linksu klik cijena kod njih je ista i za keš i za rate, jedino provjeri na koliko rata možeš

mrki_tua kaže...
ibme74 kaže...

2 ili 1 vent, tu je takoreć svejedno, tdp je nizak, nije to amd. Ja bi 1060 6gb tražio za 1600-1700 kn, ali to sam ja...

I slažem se i ne, jedan vent je dovoljan da ohladi GTX1060 ALI će biti dosta bučnija kartica i temperature u ovim ljetnim danima će ići i do 70c (možda i više) i time smanjiti i performanse. 

15 godina
protjeran
ibme74 kaže...

I slažem se i ne, jedan vent je dovoljan da ohladi GTX1060 ALI će biti dosta bučnija kartica i temperature u ovim ljetnim danima će ići i do 70c (možda i više) i time smanjiti i performanse. 

Ja se bas i ne slazem nakon sta sam imao gainward dual 1060-ku, zimi je to bilo na 75-80C u igrama...

Za smanjivanje performansi sam ti vec objasnio, vise ces izgubit do 60C nego izmedju 60 i 80C...

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.6.2018 8:59 (ansha).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice