Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.941.536
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Gorstak79 kaže...
Mozda in je otislo pod spam? Prvi puta cujem ovako nesto za bilo koji brend.

Da da, zato sam dobio automatski odgovor. Hvala Vam na upitu uskoro ćemo Vam se javiti :)

Kako da ne stari moj.

Nisu jedini i Zalman mi nije odgovorio npr a imam njihov PSU pitao sam ih zašto je razlika u garanciju kod njih i u našim trgovinama i kako ostvarujem dodatno jamstvo.

Odgovor nisam dobio niti nakon 1 godine.

Evo pošalji im ti isto upit i LAV neka pošalje pa ćemo vidjeti.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.12.2017 10:35 (toxic).
8 godina
protjeran

pa upiti im se šalju preko njihove kontakt forme, nemaju valjda gmail za svoje mailove pa im tako random mailove ubaci u spam...

slao sam im i ja upit nakon registracije kartice pa nisu odgovorili ima to već 3 mjeseca...

da ne spamam temu sa postovima koji nemaju veze o GPU 

https://www.alphacool.com/

ovi su mi brzo odgovorili na općeniti upit 

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.12.2017 11:47 (lav1000).
8 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Ja sam poslao mail zalmanu u ožujku ove godine i još do današnjeg dana nisam dobio odgovor. 

0 0 hvala 0
17 godina
Tesko da ćete dobiti odgovor od bilo koje firme, najbrže cete dobiti odgovor na društvenim mrežama.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
7 godina
neaktivan

Čisto za one koji hvale Asus, support im je živa katastrofa, forum 0 bodova, pitati njih - 0 bodova. Nikad više neću kupiti Asus. Za razliku od AMDa koji mi odgovori na svaku poruku u roku 5-10 minuta.

0 0 hvala 0
17 godina
Patrick_cro kaže...
Tesko da ćete dobiti odgovor od bilo koje firme, najbrže cete dobiti odgovor na društvenim mrežama.

Nije istina.

Ja sam naveo stranicu prije sve one koji su mi odgovarali jako brzo.

17 godina
Probaj na društvenim mrežama postaviti pitanje i u isto vrijeme preko emaila pa ces vidjeti gdje ces brze dobiti odgovor.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
15 godina
protjeran
VelvetGlove kaže...

Čisto za one koji hvale Asus, support im je živa katastrofa, forum 0 bodova, pitati njih - 0 bodova. Nikad više neću kupiti Asus. Za razliku od AMDa koji mi odgovori na svaku poruku u roku 5-10 minuta.

To je opce poznato, samo sta na ovom forumu imamo razne redikule koji nisu u dodiru sa stvarnoscu pa stvari vide dijametralno suprotno od onoga kako je. 

Asus je imao citave linije proizvoda koje su bile doslovno neispravne (npr. 280X TOP koju sam i sam imao), njihov odgovor na takve stvari je uvijek bio potpuni ignore problema.

17 godina
Patrick_cro kaže...
Probaj na društvenim mrežama postaviti pitanje i u isto vrijeme preko emaila pa ces vidjeti gdje ces brze dobiti odgovor.

Ajde postavi Zotacu pitanje na ovaj mode. Nemam pristup društvenim mrežama.

ZOTAC GeForce GTX 1080 8GB GDDR5 ZT-P10800E-10S

Pitaj ih o kakvom modelu se radi, u HR dučanu ga ima za kupiti no na njihovim stranicama niti Z od tog proizvoda.

12 godina
chaselol kaže...
daniel2809 kaže...

Šta točno znači ovo svjetska garancija? Ima kod nas zastupnika? :)

Onda ako bi uzeo Asus, TURBO (blower) ili DUAL (dva venta) verziju?

Evo ti primjer,

kupio sam Zenfone ASUS telefon prije 4 godine u Americi, kad je vrisnuo kod nas, prilozio sam racun i servisirali mi telefon. 

p.s. blower je sekundicu bolja referentnjaca, dual vent je daleeeeeko bolji izbor. 

Ma nije valjda da i sveti Asus vrisne a najbolje komponente ;)

15 godina
neaktivan
toxic kaže...
Patrick_cro kaže...

Pitaj ih o kakvom modelu se radi, u HR dučanu ga ima za kupiti no na njihovim stranicama niti Z od tog proizvoda.

Pazite da ne bude priča kao sa onom mojom 1060, gdje se radilo o OEM/bulk varijantama koje se ne mogu registrirati za extended warranty, već imaju 2g. naše garancije.

Svakako službeni upit na Zotac EU, jako brzo odgovaraju.

In the name of tragedy...
7 godina
neaktivan
ansha kaže...
VelvetGlove kaže...

To je opce poznato, samo sta na ovom forumu imamo razne redikule koji nisu u dodiru sa stvarnoscu pa stvari vide dijametralno suprotno od onoga kako je. 

Asus je imao citave linije proizvoda koje su bile doslovno neispravne (npr. 280X TOP koju sam i sam imao), njihov odgovor na takve stvari je uvijek bio potpuni ignore problema.

Well, čuo sam da su im navodno high end ploče tip top po kvaliteti. Ali ja sam tražio neki banalni odgovor u vezi svoje matične, njihov forum 0 bodova, njihov mail isto 0 bodova ... pa sam realteku morao slat isti mail. xD Ili kad sam pitao Asus hr na fejsu, zašt su maknuli garanciju od 5 godina na nekim monitorima, isto 0 bodova od odgovora. Tako da ja i Asus raskidamo iduči puta. :D

17 godina
thedream kaže...
toxic kaže...
Patrick_cro kaže...

Pazite da ne bude priča kao sa onom mojom 1060, gdje se radilo o OEM/bulk varijantama koje se ne mogu registrirati za extended warranty, već imaju 2g. naše garancije.

Svakako službeni upit na Zotac EU, jako brzo odgovaraju.

Eto 20 dana nisu odgovorili, veoma brzi :)

15 godina
neaktivan
toxic kaže...

Eto 20 dana nisu odgovorili, veoma brzi :)

Možda je razlika što sam ja kupio karticu i digao case sa skeniranim računom, pa su požurili. Ovi upiti unaprijed su im možda malo manje simpatični jer mogu odbiti potencijalne kupce ako nemaš 5g. gare..

Prvo kupi, zezni se, pa onda pitaj LOL . Ko ja.

7 godina
neaktivan

Ja sam čuo da navodno EVGA ima tip top suport. Samo imam osjećaj da su EVGA kartice u RH prava rijetkost.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
VelvetGlove kaže...

Ja sam čuo da navodno EVGA ima tip top suport. Samo imam osjećaj da su EVGA kartice u RH prava rijetkost.

Ima daleko najbolji support i kupujes direkt od njih, 15€ je dostava cini mi se..

11 godina

Poz, hoće pravit u Casekingu probleme ako im pošaljem grafu bez kutije na reklamaciju (samo unutarnja kutija)? Znam da neki traže neki ne a bilo bi šteta dat puno para i nemat garanciju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina

Konfa je
I5 4460

8GB rama

kvalitetno napajanje

Dell 24" ali 10:9

Ploca asrock H97 Fatality

Crkla mi je R9 290x nakon dvije i pol godine.

Mislio sam uzeti 1060 s 6GB, djeluje mi nekako optimalno za igranje.
Mozda ovo https://www.nabava.net/graficke-kartice__150/gigabyte-graficka-kartica-nvidia-geforce-gtx-1060-6gb-ddr5-hdmi__39174751

Bitno je da ima R1 racun jer to dosta pojeftinjuje stvar :)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pa to je mining kartica bez izlaza.. 

Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ova 1060 iznad? Nije mining kartica i ima izlaze. Ova prva na listi je bez izlaza no to nije 1060, drugacije se zove no bazirana je na 1060. Ostale su normalne...

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.12.2017 0:49 (D3lBoy).
7 godina
neaktivan

Isplati li se kupiti skuplju verziju 1060 zbog očito jedine razlike u taktu? Možda je i u rezoluciji no nije navedeno na drugom.

GTX1060-O6G-9GBPS, NVIDIA GeForce, GTX1060, PCIe 3.0 x16, 6144 MB, GDDR5, 192-bit, Radni takt GPU 1594 MHz, Takt memorije 9026 MHz, DVI-D, 2x Display port, 2x HDMI 2.0, 7680x4320 -> 3.298,00
TURBO-GTX1060-6G,  NVIDIA GeForce, GTX1060, PCIe 3.0 x16, 6144 MB, GDDR5, 192-bit, Radni takt GPU 1506 MHz, Takt memorije 8008 MHz, DVI-D, 2x Display port, HDMI -> 2.679,00 

Razlika u cijeni je skoro 600 kuna, no da li je u i performansama?

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Ta 6gb je nesto mocnija po tvornickim speckama, no ljudi je ne uzimaju radi dobitka na frejmrejtu, nego da mogu ucitat vecu kolicinu tekstura sa tih 3gb viska. Neke igre ce raditi bolje sa teksturama na medium ako nema mjesta na grafi. Znaci ukratko: za fullhd je 1060 3gb na knap, dobit ces oko 60fps u dx 11 naslovima, i jedini sto bi dobio sa 6gb verzijom jest fluidnost ako u postavkama igre odaberes teksture na high. Mozes u oba slucaja drzat na high, ali za pucacine, u kojima ne igras na istoj mapi, negi se stvaraju nove lokacije, ram bi pomogao, dotu2 npr mozes igrati i sa 512mb vrama, jer je mapa uvijek ista.
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
gVeki kaže...
Gorstak79 kaže...
Ta 6gb je nesto mocnija po tvornickim speckama, no ljudi je ne uzimaju radi dobitka na frejmrejtu, nego da mogu ucitat vecu kolicinu tekstura sa tih 3gb viska. Neke igre ce raditi bolje sa teksturama na medium ako nema mjesta na grafi. Znaci ukratko: za fullhd je 1060 3gb na knap, dobit ces oko 60fps u dx 11 naslovima, i jedini sto bi dobio sa 6gb verzijom jest fluidnost ako u postavkama igre odaberes teksture na high. Mozes u oba slucaja drzat na high, ali za pucacine, u kojima ne igras na istoj mapi, negi se stvaraju nove lokacije, ram bi pomogao, dotu2 npr mozes igrati i sa 512mb vrama, jer je mapa uvijek ista.

Ali pazi, ovo su dvije iste od 6gb ali razlika u cijeni je 600 kuna...Na to se odnosilo moje pitanje. Ovo sa RAM-ima mi je jasno

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.12.2017 11:05 (gVeki).
12 godina
Gorstak79 kaže...

Ja igram bf1 i cod ww2 na ultra settings texture sa gtx 1060 3gb bez problema

7 godina
neaktivan

Jel' ovaj gorštak piše kad šta pametno ili? XD

2 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
ibme74 kaže...
Gorstak79 kaže...

Ja igram bf1 i cod ww2 na ultra settings texture sa gtx 1060 3gb bez problema

Uglavnom nema razlike, ali ima igara i indikacija da će razlika biti sve veća sa vremenom, razlika je zamjetna u Hitmanu, ROTR, DOOM.

Kupujem GTX 1060 6GB
7 godina
neaktivan

Ali koja je razlika u ove dvije:

GTX1060-O6G-9GBPS, NVIDIA GeForce, GTX1060, PCIe 3.0 x16, 6144 MB, GDDR5, 192-bit, Radni takt GPU 1594 MHz, Takt memorije 9026 MHz, DVI-D, 2x Display port, 2x HDMI 2.0, 7680x4320 -> 3.298,00
TURBO-GTX1060-6G,  NVIDIA GeForce, GTX1060, PCIe 3.0 x16, 6144 MB, GDDR5, 192-bit, Radni takt GPU 1506 MHz, Takt memorije 8008 MHz, DVI-D, 2x Display port, HDMI -> 2.679,00 

obje imaju 6gb a razlika je 600 kuna, i mislim da su obje ASUSove

10 godina
odjavljen
gVeki kaže...

Ali koja je razlika u ove dvije:

obje imaju 6gb a razlika je 600 kuna, i mislim da su obje ASUSove

Razlika je u hlađenju. Ova jeftinija ima katastrofalno hlađenje.

Bježi od tog svega, kupi MSI TwinFrozr ili Gigabyte G1.

Kupujem GTX 1060 6GB
7 godina
neaktivan
Grafička kartica Gigabyte GeForce GTX 1060 6GB GV-N1060G1 GAMING-6GD?

Košta 2699 kuna, to je isto.

Kako prepoznati to sa hlađenjem?
10 godina
odjavljen

Ako ima 2 ventilatora i ako je skupa, onda je vjerovatno i dobra.

Također možeš pogledati recenzije na YT.

Kupujem GTX 1060 6GB

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice