Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.819
|
čitano: 6.899.760
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
mariolla79 kaže...

Ja sam stavio svoju na njusku i od jucer mi se javilo jedno 35 ljudi....stavio da mjenjam za nvidiu...jedan mi je cak ponudio 2000kn...a ja ju platio 1860 i sef mi vratio pdv....joooj nekak se nemrem otarasit nvidie...a nisam fanboy nego navika....tesko mi se priviknut na amd

Kakvo privikavanje lol, jel ti radi ili ne?

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
12 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

radi sve super..nema zamjeke

razorblade
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
chaselol kaže...
BOOMboy kaže..

Šta ce kupovat 750ti i 760 kad ni one ne guraju na low, po tvome. Ispada da je 1070 za high 

Medium! :D

Fanboj pusti ga.

RX 460 je manje vise r9 270 po performansama i jaca je od 750ti a mislim i od 760.

Prvo dobro se informiraj kad hoces nekome reci da je fanboy 750ti je bolja od rx 460 zelio ti to ili ne 

13 godina
neaktivan

Kao sto rekoh, previse gluposti ljudi pisu na ovom forumu

Ovaj sleng razumijes sigurno

rx 460 opere pod sa 750ti, rame uz rame sa gtx 950 karticom koja je rang r9 270.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
dreadmoore kaže...
chaselol kaže...
BOOMboy kaže..

Šta ce kupovat 750ti i 760 kad ni one ne guraju na low, po tvome. Ispada da je 1070 za high 

Fanboj pusti ga.

RX 460 je manje vise r9 270 po performansama i jaca je od 750ti a mislim i od 760.

Prvo dobro se informiraj kad hoces nekome reci da je fanboy 750ti je bolja od rx 460 zelio ti to ili ne 

Znaci po tvojoj logici GTX750Ti je u rangu GTX1050 ili cak i jaca?

8 godina

Molim pomoć jer nisam u tim vodama.Jednom malom dječaku želim da poklonim računar:

Dell OptiPlex 790 - Core i5 2400 3.1 GHz - 4 GB - 500 GB - napajanje 240w 80+gold.

Htio bih za ovaj računar da kupim i grafičku karticu da može igrati i neke igrice.Obzirom da na računaru nisam nikad ništa igrao osim ponekad tetris,solitaire i tome slično neznam što kupiti.

Čitajući vas ovdje shvatio sam da su mi limitirajuće stvari napajanje,kućište i memorija.Memorije mogu kupiti koliko treba pa vas molim da mi kažete je li dovoljno 8 Gb ukupno.

Za grafičku sam shvatio da mora biti niski profil jer se radi o SFF kućištu i da zbog napajanja nebi trebala ići preko 75w.

Molio bih savjet koju karticu da kupim da je trenutno najbolje za igrice a da ispunjava ove uvjete.

Hvala puno za svaku pomoć.

0 0 hvala 0
8 godina
dreadmoore kaže...
chaselol kaže...
BOOMboy kaže..

Fanboj pusti ga.

Pa super, bolje je cijepat drva sa motikom nego sa sjekirom. Živ bio još 100 godina da nas uveseljavaš :) 

12 godina

8GB sve skupa će biti sasvim dosta, a za grafu potraži GTX1050/GTX1050Ti low profile (ovisi s koliko novaca raspolažeš).

8 godina
ibme74 kaže...

8GB sve skupa će biti sasvim dosta, a za grafu potraži GTX1050/GTX1050Ti low profile (ovisi s koliko novaca raspolažeš).

Nije novac problem,poklon je u pitanju pa bi htio da to u postavljenim uvjetima bude najbolje.Takođe mi pomozite je li bitan proizvođač ako je to ova kartca.

12 godina

Koja kartica, nisi ostavio nikakav link. Evo npr. ovo klik

12 godina
oto kaže...

Molim pomoć jer nisam u tim vodama.Jednom malom dječaku želim da poklonim računar:

Dell OptiPlex 790 - Core i5 2400 3.1 GHz - 4 GB - 500 GB - napajanje 240w 80+gold.

Htio bih za ovaj računar da kupim i grafičku karticu da može igrati i neke igrice.Obzirom da na računaru nisam nikad ništa igrao osim ponekad tetris,solitaire i tome slično neznam što kupiti.

Čitajući vas ovdje shvatio sam da su mi limitirajuće stvari napajanje,kućište i memorija.Memorije mogu kupiti koliko treba pa vas molim da mi kažete je li dovoljno 8 Gb ukupno.

Za grafičku sam shvatio da mora biti niski profil jer se radi o SFF kućištu i da zbog napajanja nebi trebala ići preko 75w.

Molio bih savjet koju karticu da kupim da je trenutno najbolje za igrice a da ispunjava ove uvjete.

Hvala puno za svaku pomoć.

https://www.nabava.net/search.php?q=msi+1050ti+lp

ovo ti je kartica i bez problema ide uz taj proc i napajanje, dolje ti je slika da znaš koja je 

btw., kad je uzmeš treba odšarafiti i promijeniti taj limić za onaj kraći koji dobiješ u kutiji, kako bi stala grafa u sff kućište

još uzmi i 4gb rama da ima 8gb i to je dovoljno

9 godina

jel se isplati dat toliku razliku novaca nasram gigabytove verzije i   ove  grafe  posto ispada kao da i gigabajtova ima 200mhz veci  boost clock.. dal asusova ima kvalitetnije komponente bolje hladenje itd il isti k samo je zbog RGBa skuplja

Bolje dvaput tri odjednom nego ni jednom jednu dvaput
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Ma isto sranje samo drugo pakovanje😎
Inace cemu davati 4300kn kad u linksu imas 1070 za 2800kn(12mj gare)
Lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
12 godina
Stjepanj kaže...
Lp

Možda zato što ima samo 12mj gare 
Mada se slažem da je 4.300kn previše za GTX1070

9 godina

stvar je u tome ako mi u ADMu odluče u zamjenu za moju grafu koja je krepala (R9 390) i sad cekam odluku što će i kako biti ,ostavio sam ju prosli pon kod njih i sad et tko zna do kad cu cekat a sa druge strane  najbolji uvijet je ako mi vrate novce za nju. A ako ce mi reci da u njihovom ducanu moram uzeti nesto u vrijednosti od 3000kn ili eventualno nesto skuplje uz moju nadoplatu djabe mi i da je 500kn u linksu  kad nece tak moc..pa dokle god mi ne jave kako i šta nemam pojma ...pa ako mi kazu tako da uzmem kod njih nesto  drugo onda bi isao na nadoplatu na 1070tku

12 godina
sseennoonn kaže...

stvar je u tome ako mi u ADMu odluče u zamjenu za moju grafu koja je krepala (R9 390) i sad cekam odluku što će i kako biti ,ostavio sam ju prosli pon kod njih i sad et tko zna do kad cu cekat a sa druge strane  najbolji uvijet je ako mi vrate novce za nju. A ako ce mi reci da u njihovom ducanu moram uzeti nesto u vrijednosti od 3000kn ili eventualno nesto skuplje uz moju nadoplatu djabe mi i da je 500kn u linksu  kad nece tak moc..pa dokle god mi ne jave kako i šta nemam pojma ...pa ako mi kazu tako da uzmem kod njih nesto  drugo onda bi isao na nadoplatu na 1070tku

Na Vašem mjestu ja bih tražio povrat novaca i upiknuo ovu grafičku (sa 3% popusta ispadne cca 4070 kn)

https://www.uzishop.hr/nvidia-gpu/13564-palit-geforce-gtx-1080-dual-oc.html?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

13 godina
protjeran
Ako nemaju identicnu mozes traziti novac nazad, nema to sta oni tebi nude!lp
9 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
Lp

To je koristena graficka 

13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Ako nemaju identicnu mozes traziti novac nazad, nema to sta oni tebi nude!lp

ja sam prestao kupovati kod njih nakon natezanja oko grafe i pregrijavanja i garancije.. ja osobno nikad vise kod njih nesto skuplje uzimati.

xfact
15 godina
odjavljen
sseennoonn kaže...

jel se isplati dat toliku razliku novaca nasram gigabytove verzije i   ove  grafe  posto ispada kao da i gigabajtova ima 200mhz veci  boost clock.. dal asusova ima kvalitetnije komponente bolje hladenje itd il isti k samo je zbog RGBa skuplja

Moraš biti lud dati tolike pare za 1070, za te pare se uzima gtx1080. Za 1070 max 3 i nešto sitno.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
9 godina

vaša grafička kartica je poslana proizvođaču na popravak,

u ovom trenutku nemamo odgovor od njih, ali iz iskustva vam mogu reći da zbog nedostatka novijih generacija kartica u ovom trenutku, da će se ova reklamacija čekati malo duže,

javimo vam se kada dobimo noviju informaciju.....pa sad sta bi im to tocno trebalo znacit ne znam...u svakom slucaju mislim da sam fcked up jos  sigurnih 2 tjedna

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Ponudi se da im nadoplatis za gtx 1070 da ne cekas...

Moj PC  
0 2 hvala 0
12 godina

Moj poucak nastao iz slicnih frustracija s HW reklamacija glasi: Cim nesto reklamiras i ne dobijes instantno novac ili zamjenu objekta, odma uzmes novo sto zelis, a kad i ako dobijes pozitivan ishod reklamcije, samo prodas i nadoknadis gubitak novca.

P.s. Ovako se stedi zivce i puuuuuno vremena. Sretno!

coffe,coffe,coffe.....
13 godina
neaktivan

Molio bih za mišljenje, uzet ću 24'' 1080p, 144Hz monitor s G-syncom, i mislim da će mi 1070 biti taman. Da li se slažete s tim ili mislite da bi 1060 bila dovoljna, ili možda ići na 1080? Zahvaljujem

Engage...
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Jean-Luc Picard kaže...

Molio bih za mišljenje, uzet ću 24'' 1080p, 144Hz monitor s G-syncom, i mislim da će mi 1070 biti taman. Da li se slažete s tim ili mislite da bi 1060 bila dovoljna, ili možda ići na 1080? Zahvaljujem

Ovisi šta igraš. Po meni, 1070ka bi trebala biti više nego dosta. Ja sam se uredno igrao na 144/165hz sa 980ti na 1440p rezi. Samo, procesor naklokaj do ibera jer će ti se u nekim igrama gušit. BF1 npr.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
9 godina
protjeran
metallic kaže...

Moj poucak nastao iz slicnih frustracija s HW reklamacija glasi: Cim nesto reklamiras i ne dobijes instantno novac ili zamjenu objekta, odma uzmes novo sto zelis, a kad i ako dobijes pozitivan ishod reklamcije, samo prodas i nadoknadis gubitak novca.

P.s. Ovako se stedi zivce i puuuuuno vremena. Sretno!

Samo sta je problem u tome da vecina ljudi nema toliko love kod sebe, vec imaju eventualno za nadoplatu.

Jean-Luc Picard kaže...

Ako planiras bas konstantno drzati tih 144Hz onda idi na gtx 1080 i posteno ju klokaj, naravno opet ces morat gasit nekolicinu detalja.

13 godina
neaktivan
eywa33 kaže...

Ovisi šta igraš. Po meni, 1070ka bi trebala biti više nego dosta. Ja sam se uredno igrao na 144/165hz sa 980ti na 1440p rezi. Samo, procesor naklokaj do ibera jer će ti se u nekim igrama gušit. BF1 npr.

Proc će ići novi, ubrzo nadam se

Lucidius kaže...

Ako planiras bas konstantno drzati tih 144Hz onda idi na gtx 1080 i posteno ju klokaj, naravno opet ces morat gasit nekolicinu detalja.

znači misliš da gtx1070 neće biti dovoljna za držati 144+ fpsa na 1080p rezi, zbog toga sam mislio da neidem na 1440p, al reko na FHD će biti dovoljno...

Engage...
13 godina
protjeran
Jean-Luc Picard kaže...

ako imas taj i5 na Fullhd-u ce ti se cpu udaviti bez obzira na takt s gtx 1070, 144hz/fps-a nemas sanse navuci s tim procesorom!lp

9 godina
protjeran
Jean-Luc Picard kaže...

znači misliš da gtx1070 neće biti dovoljna za držati 144+ fpsa na 1080p rezi, zbog toga sam mislio da neidem na 1440p, al reko na FHD će biti dovoljno...

Nece sigurno, nemoze ni gtx 1080 govorim ti iz svog iskustva a uz to jos imam i najbolji proc za nabijanje velikog FPS-a a kamoli ti sa tim i5. Uglavnom sve ti se svodi na to kolko ces detalja morat smanjit, u slucaju gtx 1080 manje nego sa 1070, al je poanta da ces spustat na jednoj i na drugoj.

16 godina
ibme74 kaže...

Najjeftinija koju nađeš sa 3 godine garancije. RX460 je kartica koja troši svega 75W pod max opterećenjem i jedan vent je dovoljan da ju adekvatno hladi. Također 2GB je sasvim dovoljno jer ta kartica nije dovoljno jaka da iskoristi 4Gb i samim time nadoplaćivanje za 4GB modele nema smisla. Uzmeš u Linksu tu XFX i to je to.

Najjeftinija RX 560 2 GB 825 kn, RX 560 4 GB 931 kn, GTX 1050 940 kn i RX 1050 Ti 1175 kn, sve po 3 godine garancije. Rx 560 je koliko vidim mrvicu jača od RX 460.

Ako grafu ne bi prodavao već bi je zadržao i stavio u drugi komp koji planiram kupiti za par mjeseci (umjesto ovoga iz potpisa) da li je i dalje mišljenje da je najisplativije uzeti najjeftiniju sa 2 GB memorije (RX 460/RX560) ili se ipak isplati protegnuti i uzeti

možda čak i 1050 tI? Da li razlika u perfomansama opravdava višu cijenu?

Hvala i nadam se da je ovo moje posljednje pitanje vezano na ovu nedoumicu.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice