Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.823
|
čitano: 6.903.314
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
chaselol kaže...
hahhaajaads kaže...

a cuj, platio sam ovu svoju R9 380 prije ~god i nesto 1800kn, sad za tolko dobijem ~30%  (?) jacu ? 

Uzmi lovu i cekaj vegu sutra/prekosutra bi trebala biti najavljena, bice po svemu sudeci tri komada ono nikad ti nije kasno uzeti nesto drugo ali bice zanimljivo trziste

sumnjam da cu imat uopce tolko love za tu vegu, a i procesor mi moze najjace izdrazat GTX 1070 hehe

Battleog - 191silvinjo
9 godina
protjeran
Vodič za odabir grafičke kartice

Pa nebude Vega nista posebno jaca od gtx 1070, nekih 10ak posto mozda 

Šta se tice proca, nije ti taj i5 4440 na 3.1GHz za nista iznad gtx 1060 i tu bi se pokazao slab ponegdje.

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

Gledaj onda neku 480 4gb sta drugo, samo nemoj da bude gigabyte ili powercolor. Ako budu davali 470 ili 570 uzmi lovu i sam kupis tipa MSI rx 480 4gb

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
neaktivan

Evo ekipa samo da javim, mrvicu je offtopic, uzeo sam GTX 1060 6gb ASUS Turbo, prezadovoljan sam sa grafickom, OSIM što sam siguran i uvjeren da mi procesor radi bottleneck, da grafa ima dosta više potencijala iako i ovako gura sve igre.. Pitanje, da li da uzmem samo neki jači Haswell(i koji) + još 8gb rama ili da komplet prelazim na DDR4 sustav, znaci nova maticna, rami, procesor i sve... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Kalmageddon kaže...

Imaš Z ploču, nađi si negdje polovan i7 4790k, tehnički je dovoljan i i5 4460 ili 4690k.

Ovo za novi DDR3 RAM ide pod obavezno.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
8 godina
neaktivan

Treba mi privremena grafička do 400kn max na njušci. Kaj preporučavate?

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.5.2017 20:04 (JonDoe).

0 0 hvala 0
12 godina

Potrazi neku GTX750Ti 2GB, R7 360 2GB, R9 270/270X

12 godina
Kalmageddon kaže...

uzeo sam GTX 1060 6gb ASUS Turbo, prezadovoljan sam sa grafickom, OSIM što sam siguran i uvjeren da mi procesor radi bottleneck, da grafa ima dosta više potencijala iako i ovako gura sve igre.. 

BN ima 100%, ako te zanima koliko skini MSI Afterburner i gledaj na koliko % ti radi CPU a na koliko GPU dok igras igrice.

12 godina

nego, di su nestale RX 470/480/570/580 ? jel to svi pokupovali za mining ili sta 

Battleog - 191silvinjo
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
hahhaajaads kaže...

nego, di su nestale RX 470/480/570/580 ? jel to svi pokupovali za mining ili sta 

prešaltaj na 3:57

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.6.2017 15:00 (ibme74).
12 godina
ibme74 kaže...
hahhaajaads kaže...

prešaltaj na 3:57

LOL, sad mi je jasno 

Battleog - 191silvinjo
14 godina

Pozdrav ekipa.

Imam jedno pitanje

Naime radi se oko graficke kartice tj modela gtx 1060

Gledam po raznim shopovima,taj model i nailazim na razne cijene zapravo istih kartica(odnosno istih po pznaci gtx 1060.

Ali tu također vidim da dolaze od raznih proizvođaca i s razlicitom memorijom(4 i 6 gb).

Zanima me kakve je zapravo razlika kod voig odd 6 gb.

Jer naprimjer kada na yt gledam recenziju i gameplay kartice, najcesce nije navedena tocna kartica nego samo gtx1060.

Također, zanima me opcenito misljenje o kartici gigabyte gtx 1060 g1?

Hvala

Može

0 0 hvala 0
12 godina
ante5656 kaže...

Pozdrav ekipa.

Imam jedno pitanje

Gledam po raznim shopovima,taj model i nailazim na razne cijene zapravo istih kartica(odnosno istih po pznaci gtx 1060.

Ali tu također vidim da dolaze od raznih proizvođaca i s razlicitom memorijom(4 i 6 gb).

Jer naprimjer kada na yt gledam recenziju i gameplay kartice, najcesce nije navedena tocna kartica nego samo gtx1060.

Hvala

Od GTX 1060 imas verziju sa 3 i 6GB vrama (znaci nema sa 4gb vrama), normalno da ces kupit sa 6gb posto je to vise future proof. A za modele, vecinom se radi o samom hladjenju sto znaci da neke imaju bolje hladjenje a neke losije. Mislim da je Gygabite GTX 1060 6GB G1 dobra kupovina.

Battleog - 191silvinjo
8 godina
protjeran

ja bih preporucio da kupis najslabiju koja ce ti vrtiti sve zivo na nekim pristojnim fpsovima...i prije isteka gare, kroz recimo dvi god, prodaj, i nadoplati za aktualnu po istom principu ko i s ovom...meni je recimo trenutno u stroju 1050ti 4gb...ali da sad kupujem, vjerojatno bih uzeo 1030...

p.s. ne znam jel dozvoljeno reklamirati, ali vidim na nabavi da doticnih ima u ipona za 600kn...

p.p.s odes recimo tu: http://www.anandtech.com/bench/GPU16/1489 i pogledas jel ti to dosta fpsa za ono sto mislis igrati...sve iznad 25 je kao televizijski signal nekad, dakle fluidno...

https://valid.x86.fr/rh8j1p
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.6.2017 16:36 (Gorstak79).
Moj PC  
0 1 hvala 1
12 godina
ante5656 kaže...

Pozdrav ekipa.

Imam jedno pitanje

Hvala

Imas GTX1060 3GB i 6GB. Postoji raznih modela hladnjaka koji su bucniji/tolliji i tisi/hladniji, takoder neki proizvodjaci daju 2 godine garancije a neki 3 godine. 

Dto se YT tice uvijek u svakom videu ti se svi detalji i podaci o grafi i cijeloj konfi na kojoj je radjen test nalaze u opisu videa (ona mala strelica prema dolje sto stisnes ispod videa).

Sto se izbora tice definitivno gledaj najjeftiniju sa 6GB, 3 godine i dva venta (tim redosljedom).

12 godina
Gorstak79 kaže...

p.s. ne znam jel dozvoljeno reklamirati, ali vidim na nabavi da doticnih ima u ipona za 600kn...

Ja u iPonu bi eventualno kupio neki Case, sve kvarljive komponente nebih kod njih uzimao ni upola cijene, grafe pogotovo jer ako crkne nece zamjenu dobit pola godine

8 godina
protjeran
ibme74 kaže...
Gorstak79 kaže...

Ja u iPonu bi eventualno kupio neki Case, sve kvarljive komponente nebih kod njih uzimao ni upola cijene, grafe pogotovo jer ako crkne nece zamjenu dobit pola godine

moguce da si u pravu, mozda onda bolje uzet u futuri it ili uzi shopu...

usput, u kvalitetno napravljene jubito recenzije se ne bih uzdao....doduse, ne bih ni u ovaj anandtech koji sam linkao...ne znam koliko su pristrani ni jesu li ili nisu placeni za dobar review, no tvornicke specs se daju naci na gpuzoo.com, a one nikad ne lazu...

12 godina
Gorstak79 kaže...

...sve iznad 25 je kao televizijski signal nekad, dakle fluidno...

ja stvarno nisam fps frik, no 25 fps-a je sve samo ne fluidno

neki minimum, barem meni koji ne igram pucačine, je 40 pa na više i ako koju sekundu padne na 37-38 neću se ubit, ali čim se počne približavati 30fps spuštam postavke, a kamo li da padne ispod 30

kad sam počeo igrati gta5 sa starom gtx 570, nisam ni skužio u početku da mi je fps zaključan na 30, igra fino izgleda, ne trza, ali neki kujac ne valja i nikako mi ne paše - čim sam skinuo limiter, igra je išla od 40-60 fps i potpuno drukčiji osjećaj igre, onako baš dobiješ osjećaj glatkoće u odnosu na lock 30

witchera uopće nisam htio igrati jer mi se starija gtx 550ti na minimumu postavki vrtila na 25-31-32fps i to je strašno koliko nije fluidno i koliko smeta

sa 1050ti sam stavio postavke da se vrti oko 60fps i divota za igranje, a igra izgleda fantastično

8 godina
protjeran

pa normalno da je pozeljno sto vise fpsa, ali ako mozes gledati tv sa svojih 25 fps, onda mozes igrati i igru na 25fps...ja sam witchera 3 vrtio na bas toliko na a8 7600 cpu i njegovoj r7 integrusi....detalje je igra postavila sama, nis nisam dirao...i igra se!!! Nije na ultra, nije bogznakako fluidno, ali da se igrati...bar meni nis nije smetalo, tebi mozda bi...ne vjerujem ja tim jubito recenzijama bas, ali vidim da lik vrti LOL na 70 fpsa sa gt 1030...meni to cist fajn, a uduplo niza cijena od 1050 ti...da zivim u americi onda bi mi mozda i 1080ti bila smece, ali u hrvatskoj sam i ktome umirovljenik...skoro pa mogu zivjeti mjesec dana sa tih 600kn razlike...

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.6.2017 17:43 (Gorstak79).
Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
Gorstak79 kaže...

pa normalno da je pozeljno sto vise fpsa, ali ako mozes gledati tv sa svojih 25 fps, onda mozes igrati i igru na 25fps...ja sam witchera 3 vrtio na bas toliko na a8 7600 cpu i njegovoj r7 integrusi....detalje je igra postavila sama, nis nisam dirao...i igra se!!! Nije na ultra, nije bogznakako fluidno, ali da se igrati...bar meni nis nije smetalo, tebi mozda bi...ne vjerujem ja tim jubito recenzijama bas, ali vidim da lik vrti LOL na 70 fpsa sa gt 1030...meni to cist fajn, a uduplo niza cijena od 1050 ti...da zivim u americi onda bi mi mozda i 1080ti bila smece, ali u hrvatskoj sam i ktome umirovljenik...skoro pa mogu zivjeti mjesec dana sa tih 600kn razlike...

jako je pozeljno igrat fps mp igru sa 25 fpsa... mos si mislit

Battleog - 191silvinjo
12 godina

Nešto gledati i nešto igrati u 25FPS-a nije isto, pogotov FPS igre. Kao što ej kolega gore rekao, 40 je neki minimum da sve ostane fluidno, dropovi do nekih 35 nisu problem ali kad ti padne na 30 ili ispod to se već jako osjeti (kad se samo sjetim Mafie 3 kad je tek izašla i bila neoptimizirano gofno, malo reći da osjetiš kad FPS padne sa 40 na 30 ili 25, imam osjećaj kao da najednom gledam slideshow) 

0 0 hvala 0
12 godina
Gorstak79 kaže...

pa normalno da je pozeljno sto vise fpsa, ali ako mozes gledati tv sa svojih 25 fps, onda mozes igrati i igru na 25fps...

ja sam witchera 3 vrtio na bas toliko na a8 7600 cpu i njegovoj r7 integrusi....detalje je igra postavila sama, nis nisam dirao...i igra se!!! Nije na ultra, nije bogznakako fluidno, ali da se igrati...bar meni nis nije smetalo, tebi mozda bi...

...skoro pa mogu zivjeti mjesec dana sa tih 600kn razlike...

gledanje filma i igranje igrice nikako nije isto po pitanju fps-a

igrao je i moj frend na 15 i manje fps, igra trza užasno, on uživljen i ne kuži uopće, a meni se riga

svatko je drukčiji, no velikoj većini igranje ispod 30fps je mučenje

ništa nisam rekao za cijenu, naravno da si ljudi ne mogu priuštiti sve što žele i da onda rade kompromise

osobno i sam imam 1050ti, toliko sam si onda mogao priuštiti i to je to, sad trenutno mogu i 2x1080ti bez problema, pa opet nemam potrebe (bio sam u iskušenju uzeti rx580, ali samo zato jer mi se činilo da bi mogla sama sebe isplatiti na ethereumu, no ionako ih nema za uzeti pa me prošao kockarski trenutak)

12 godina

Kolega s posla mi nudi gtx 1060 oc 6 gb od msi stara 2 mjeseca nije armor i nije gaming za moju gaming rx 480...dal da mjenjam ili?

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Manje vise ista grafa ali tvoja je gaming bolji model, ja ne bih.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
neaktivan

Ako nije ni armor ni gaming onda ostaje samo ona kratka sa jednim ventom ili turbo izvedba koja se više ne proizvodi ako se ne varam(?) - u svakom slučaju prilično loš hladnjak. MSI gaming je jedna od najboljih modela 480 tako da bi zamjena, po meni, bila loš potez.

12 godina

Ovo je oc s 2 venta isto crno bijeli pokrov kao armor ali nije armor https://www.msi.com/Graphics-card/GeForce-GTX-1060-6GT-OC.html#hero-overview

A drugi mi nudi novu zapakiranu od gainwarda....

razorblade
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.6.2017 18:44 (mariolla79).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Zamjenti MSI Gaming RX480 za tu verziju GTX1060 bi bio epic fail 

8 godina
protjeran
mariolla79 kaže...

Kolega s posla mi nudi gtx 1060 oc 6 gb od msi stara 2 mjeseca nije armor i nije gaming za moju gaming rx 480...dal da mjenjam ili?

Prvo pitanje koje si trebaš postavit. Zašto bi se on dosjetio mijenjat nešto a da ne zna da može dobiti bolje nego što daje ?  heh

12 godina

Vidis dobro pitanje...😊

razorblade
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
mariolla79 kaže...

Vidis dobro pitanje...😊

Uz to što imaš najbolji model RX480 prelazak na GTX1060 ti neće donjeti nikakav boost u DX11 igrama a sa RX-icom imaš bolje performanse u DX12 naslovima te mogućnost da si kupiš freesync monitor. Jedini + te GTX1060 je 2GB VRAM-a više, ali kada se uzme u obzir hladnjak na toj GTX-ici ja bi se i dljee držao te tvoje 480-tke. Da je isto neki dobar model GTX1060 u pitanju i da preferiraš nvidiu onda bi donekel imalo smisla, ovako jedno veliko NE 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice