neznam u kojoj temi da pitam pa evo ovde ću : trenutno sam na rezi 1360x768 i zanima me koliko bi frejmova izgubija prijelazom na full hd rezu grafa je 560ti 1gb , igre koje igram su u većini dota2 , csgo, h1z1. dota je sve na ultra avg 100fps, h1z1 med. oko 70-80. sljedeći mi je upgrade ili grafa ili neki bolji monitor, pa me zanima... hvala.
Vodič za odabir grafičke kartice
- poruka: 41.846
- |
- čitano: 6.936.634
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Najbolje bi bilo probati, ili pogledati neki video online, ali mislim da bi do 50% manji framerate bio na fhd
neznam u kojoj temi da pitam pa evo ovde ću : trenutno sam na rezi 1360x768 i zanima me koliko bi frejmova izgubija prijelazom na full hd rezu grafa je 560ti 1gb , igre koje igram su u većini dota2 , csgo, h1z1. dota je sve na ultra avg 100fps, h1z1 med. oko 70-80. sljedeći mi je upgrade ili grafa ili neki bolji monitor, pa me zanima... hvala.
Ako upgradeaš monitor osjetiti ćeš veliki pad u frejmovima, velika je razlika...
Moja ti je preporuka kupnja polovne R9 290 4GB i monitora, RX 470 polovne/nove ako imaš za nju i monitor.
Gledaj najbolje polovnu R29 290 ili RX 470 plus polovni monitor, to je preporod naspram toga.
Koji PSU imaš?
Ako upgradeaš monitor osjetiti ćeš veliki pad u frejmovima, velika je razlika...
Moja ti je preporuka kupnja polovne R9 290 4GB i monitora, RX 470 polovne/nove ako imaš za nju i monitor.
Gledaj najbolje polovnu R29 290 ili RX 470 plus polovni monitor, to je preporod naspram toga.
Koji PSU imaš?
cx 750w
PSU je dobar, koliko imaš na raspolaganju?
1500 grafa... gleda san da ima za te pare polovna 970, nadam se da ona dobro služi fhd rezu :) a monitor neki jeftinela od 27 incha za 1600-1700 san vidija da ima u emmezete
1500 grafa... gleda san da ima za te pare polovna 970, nadam se da ona dobro služi fhd rezu :) a monitor neki jeftinela od 27 incha za 1600-1700 san vidija da ima u emmezete
bolje od toga dvoje za te pare nema..
evo ti i najbolji 27"Fullhd monitor:
lp
Moja ti je preporuka polovna R9 290 ako nađeš za 1000 ili RX 470 4GB sa garancijom za 1400HRK, međutim kupi si što prije FHD monitor, imaš ih sa HDMI ulazom, IPS 23" polovnih za 500HRK.
ili ovako kao što sam napisao ili se stripit do kraja ljeta pa uzet nešto high end pošto će tad bit para ... titan x?... znam bit če BN. riješim se i cpu-a lako :)
ili ovako kao što sam napisao ili se stripit do kraja ljeta pa uzet nešto high end pošto će tad bit para ... titan x?... znam bit če BN. riješim se i cpu-a lako :)
Ne vidim zašto bi toliko novaca trošio a igraš na FHDu...
CPU ti je ok za sve kartice koje sam nabrojao pa sad ti kako želiš...
ako si odredio 1500 za grafu, kako si napisao ranije, nemaš se što misliti - za tu lovu idi na ganc novu rx 470
trenutno best buy kartica, za full hd sasvim dovoljna
Ova
http://www.iqcentar.hr/product&product_id=56158
Ostatk para radije uloži u periferiju ili SSD i sl.
Imam radeonku 4730 https://www.techpowerup.com/gpudb/291/radeon-hd-4730
Trazim zamjenu, bitno mi je da je tiha, i da ima malo bolje performanse (bar da nema gore).
Igrice igram rijetko, ono sto igram dovoljna mi je bila 4730.
Napajanje je XFX 550W.
Navedi koje komponente imas, jer ovako napamet nema smisla preporucivati grafu ako je proc preslab, nisi naveo niti iznos do kojeg bi isao?
Navedi koje komponente imas, jer ovako napamet nema smisla preporucivati grafu ako je proc preslab, nisi naveo niti iznos do kojeg bi isao?
Komp nije bas za igrice, proc je intel G 3260. Primarna svrha mu je kucno racunalo za ljude koje surfaju i gledaju filmove.
Koja god graficka je u rangu postojece ili malo bolja, ne zelim losiju. Bitno da je tiha. Iznos ne znam, postojeca 4730 je iz 2009. i kostala je tada nekih 1500kn, mislim da danas slicno ili mrvicu bolje moze to fino ici ispod 1000kn. Trazim zamjenu koja je tiha i nije losija u pogledu performansi.
Komp nije bas za igrice, proc je intel G 3260. Primarna svrha mu je kucno racunalo za ljude koje surfaju i gledaju filmove.
Koja god graficka je u rangu postojece ili malo bolja, ne zelim losiju. Bitno da je tiha. Iznos ne znam, postojeca 4730 je iz 2009. i kostala je tada nekih 1500kn, mislim da danas slicno ili mrvicu bolje moze to fino ici ispod 1000kn.
Po performansama vidim da je daleko iznad stare, ako je jos tiha u svakodnevnom radu (igranje ne racunam, ali je to vrlo vrlo rijetko) onda mi je to sasvim OK
Ne znam da li se moze negdje vidit koliko su bucne graf?
Po performansama vidim da je daleko iznad stare, ako je jos tiha u svakodnevnom radu (igranje ne racunam, ali je to vrlo vrlo rijetko) onda mi je to sasvim OK
Ja sam imao Asus rx460 dual i odgovorno tvdim da je nećujna u svim režimima rada pa pretpostavljam da ni ta giga nije glasnija.

Na toj kartici se ventilatori uopće ne pale dok ne dosegne 60c, tako da da, tiha je sigurno.
Koliko uopće ima smisla ići na rx 460 sa r7 260x 2gb po vašem mišljenju? Po meni nema nekog smisla, prije na 1050 jelda?
Koliko uopće ima smisla ići na rx 460 sa r7 260x 2gb po vašem mišljenju? Po meni nema nekog smisla, prije na 1050 jelda?
Po testovima koje sam ja pratio RX460 je jaca u prodjeku 10+ FPS-a, tako da to vec znaci razliku izmedu igrivosti i neigrivosti, a GTX1050 je nesto bolja ali i skuplja. GTX1050Ti nema smisla ni gledati pokraj nesto skuplje i puno bolje RX470.
BTW kolega maks0806 koliko ima smisla drzati novu RX470 od 1.700-1.800kn na napajanju od 200kn?
Ni 1050 nema smisla tu, hype train jeftinih rx 470 se ne propusta
Po testovima koje sam ja pratio RX460 je jaca u prodjeku 10+ FPS-a, tako da to vec znaci razliku izmedu igrivosti i neigrivosti, a GTX1050 je nesto bolja ali i skuplja. GTX1050Ti nema smisla ni gledati pokraj nesto skuplje i puno bolje RX470.
BTW kolega maks0806 koliko ima smisla drzati novu RX470 od 1.700-1.800kn na napajanju od 200kn?
Ej!!! 300kn! :P
A držim ju već pola godine i nemam primjedbi :P
@chase, vjeruj mi za njegov athlon 640 je to overkill
nek proda sve, ganja pentiuma i neku rx 470 onda
Ma ne, neg si misli ili r7 260x 2gb rabljenu za 500kn uzeti ili rx 460 2gb za 900 pa je to bila dilema. Ima hd 5670 pa je mislio samo to upgradeati, neće sada mjenjati kompletno proc i mbo
260x
Pozz svima..
Dakle uzeo bih novu GPU (800-900 kn),pa ako mogu nekakve preporuke..
Ne igram igrice,prvenstveno obrada fotografije i videa (PS,Lightroom)..
Imam AMD A8-7600 (s integriranom grafikom) CPU
matična je ASRock > FM2A88M Extreme4+
napajanje je od Corsair-a 450W.
Pozdrav,molim preporuku za grafičku karticu za nekih 450€.
Moja konfiguracija:
Napajanje:Seasonic SS-520GB, 520W
Grafička kartica: ASUS Grafička kartica GTX6602Gb 192-bit,Takt memorije 6008 MHz
Procesor: Intel BOX Core i7 4770 Core i7
Matična ploča: ASRock H87 PRO4, 1150, Intel® H87, DDR3,1600 MHz
RAM: KINGSTON 2x4GB 1600MHz DDR3 CL9 DIMM HyperX
black Series
SSD:128Gb
HDD:1T