Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.923.709
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
nicky.sl kaže...

Malo više od 2-3 prije bi se reklo 8-9 a to i nije zanemarivo (na FHD) http://www.hwbench.com/vgas/radeon-rx-470-vs-radeon-rx-480

treba govoriti u postotcima, jer nije isto 8-9 fps-a u igri koja se vrti na prosječnih 120fps i onoj koja ide na 50fps

makar, ponavljam, bez frapsa tu razliku nitko neće vidjeti jer vrtila se igra na 55 ili 60 fps-a sasvim je svejedno u praksi

ako je tu faktor i buka, radije ići na ovu slabiju s dobrim hlađenjem, nego na jaču s lošijim hlađenjem jer ćeš msi 470 gaming nasirati na stock brzine 480 i ostat će hladna i tiha, a neku 480 s lošijim hlađenjem ćeš morati undervoltati i spuštati brzinu da se ne pretvori u helikopter i kakva ti onda korist od njezine 10% veće snage

ako buka nije faktor ili se može podnijeti malo buke, onda je najbolja opcija sapphire nitro 480 8gb

13 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...

Malo više od 2-3 prije bi se reklo 8-9 a to i nije zanemarivo (na FHD) http://www.hwbench.com/vgas/radeon-rx-470-vs-radeon-rx-480

To kad bi imao 470ku na ravno 1.2ghz  njih ces osjetno lakse staviti na tipa 1.4ghz i lakse hladiti dok ce 480ke na 1.4hz uzvristati 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
15 godina
chaselol kaže...
dreadmoore kaže...

Neznam sto se zamars s tim, kako stvari stoje da ides upgrade na rx 470 totalno bez potrebe svega sto ces dobiti je boost od nekih 10-15 fps.Rx 480 to ti nije losa opcija tu ces puno vise dobiti.

Tebi jasno da je u igrama 470 slabija za 2-3 frejma od 480 najvise? 

Al ljudi pisu neosnovane gluposti....

A jel tebi jasno da on nema nikakv upgrade vidis da ima hd 7950 za mene je to bezveze raditi bolje uzet top rx 480 nego tu rx 470 sto je ti hvalis ako tebi valja ne valja svima.Pa bar nam ti  chaselol pokazi da je dobra ta rx 470 snimi koji benchnark igre, pa nam pokazi kako to kod tebe izgleda cak imas temu http://www.bug.hr/forum/topic/benchmark/pc-igre-benchmark/246402.aspx volja te koju kod hoces igru.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.1.2017 11:02 (dreadmoore).
14 godina
picajzla0707 kaže...

1. 480 je jača 10-ak posto, konkretno to znači da ćeš se igrati s jednom na 40-60 fps, a s drugom na 44-66 fps - razlika koju bez frapsa nećeš vidjeti, nije to 50% jače, pa da je toliko značajna razlika

2. nema velike razlike zato igre još ne koriste toliko vrama, pitanje je kako će bit za godinu-dvije, pa je zato pametnije uzeti bar ovu s 4gb ako je ona s 8 preskupa

nvidia tu po običaju serenda s memorijom, tako su na gtx570 stavili 1280mb memorije i kod izlaska je to bilo dovoljno, kasnije se ispostavilo da su trebali staviti 2gb jer je 1 bio premalo

3. 1060 je energetski efikasnija grafa i lakše ju je ohladiti, za 470/480 se treba potruditi i tu je msi s gaming modelom najbolje odradio posao

4. gledaš xfx koja je jeftinija, pa zbog toga vjerojatno ima lošije hlađenje od gtr modela koji je vrhunski, ali i košta

na koncu, moja preporuka ti je msi rx470 4gb gaming model, jer će biti nečujna i hladna u radu i kad je ocneš do maksimuma

ako uzmeš lošiju 480 da bi uštedio, možeš i nju ocnuti, no onda drastično rastu temperature i buka, pa češ je undervoltati, smanjivati takt i zajebavati se i uvijek će ti biti glasnija od ove msi 470, a vjerojatno ništa ili vrlo malo jača

ako pak hoćeš maksimum, uzmi xfx 480 8gb ali gtr verziju ili istu takvu msi gaming, no mislim da tih 10% nije vrijedno tolike razlike u lovi

Odlican post, ovo mi je najvise dosad pomoglo. 

Uglavnom trebam odlucit sto mi je bitnije tisina i hladnoca (470 gaming) ili ciste performanse(480 XFX/Sapphire) ili pak kompromis pa uzet 1060 3gb.

Sumnjam da cu ic na te najjace 8gb verzije 480, jednostavno se ne isplate. Max maksimuma sto bi dao je oko 2200 za neku obicnu 8gb.

picajzla0707 kaže...

treba govoriti u postotcima, jer nije isto 8-9 fps-a u igri koja se vrti na prosječnih 120fps i onoj koja ide na 50fps

makar, ponavljam, bez frapsa tu razliku nitko neće vidjeti jer vrtila se igra na 55 ili 60 fps-a sasvim je svejedno u praksi

ako je tu faktor i buka, radije ići na ovu slabiju s dobrim hlađenjem, nego na jaču s lošijim hlađenjem jer ćeš msi 470 gaming nasirati na stock brzine 480 i ostat će hladna i tiha, a neku 480 s lošijim hlađenjem ćeš morati undervoltati i spuštati brzinu da se ne pretvori u helikopter i kakva ti onda korist od njezine 10% veće snage

ako buka nije faktor ili se može podnijeti malo buke, onda je najbolja opcija sapphire nitro 480 8gb

Buka meni nije toliki faktor, niti jedna grafa dosad mi nije bila bas tiha, al opet htio bi malo vidjet kako je to s tihom grafom. 

dreadmoore kaže...

A jel tebi jasno da on nema nikakv upgrade vidis da ima hd 7950 za mene je to bezveze raditi bolje uzet top rx 480 nego tu rx 470 sto je ti hvalis ako tebi valja ne valja svima.

Nije da uzimam novu grafu radi upgradea, vec jer je sadasnja crknula, al stoji da 470 nije jako velik upgrade u performansama kao ni 480 4gb slabije verzije.

17 godina
Rx 480 sa 4gb rama je blesava kupnja jer dodje vise od 1800kn koliko dodje najbolji model rx470 koji je necujan i bez beda se oc na razinu od 480 bez imalo zagrijavanje i povecavanja buke. Dok za 1800kn nema niti jedan model rx480, vec pocinje od 1900kn s dosta losijim hladenjem. Ako se ide na rx480 onda svakako na 8gb model pogotovo jer uzima za 2-3god grafu. Razlika izmedu te msi 470 gaming i obicne rx480 je od 2-9% na fhd dok je oc razlike gotovo da i nema. Mozemo mi do sutra tako objasnjavati ali nema smisla, jer treba pogledati odredene modele rx470 i rx480 i razlike u hladenju i buci dok se oc. Uhvatili ste se referentnih modela a nitko ih skoro ni ne kupuje.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
13 godina
neaktivan
dreadmoore kaže...

A jel tebi jasno da on nema nikakv upgrade vidis da ima hd 7950 za mene je to bezveze raditi bolje uzet top rx 480 nego tu rx 470 sto je ti hvalis ako tebi valja ne valja svima.Pa bar nam ti  chaselol pokazi da je dobra ta rx 470 snimi koji benchnark igre, pa nam pokazi kako to kod tebe izgleda cak imas temu http://www.bug.hr/forum/topic/benchmark/pc-igre-benchmark/246402.aspx volja te koju kod hoces igru.

20-25% ima razlike i to kad nafrljas 7950 na 1.2ghz  

12 godina

Kolega ta rx 470 već sad traži kresanje postavki na FHD-u a kako znamo igre kako dolaze sve su zahtjevnije i pitanje je kako će se nosit s igrama koje dolaze.

Ja kad kupujem grafu uzmem najjaču koju si mogu priuštit tako da sam miran barem koju godinicu. Imao sam r9 290-ku od lansiranja od prije tri godine i dan danas je sposobna vrtit BF1 na ultra i realno gledano nisam ju ni triba mijenjati.

Svačiji afiniteti su drugačiji ali ja se držim moje teorije o kupovini pa kupujem najjaču koju mogu platit što i tebi toplo preporučam a to što će 480-ka bit koji stupanj toplija i nije toliko bitno ni primjetno.

neda mi se
13 godina
protjeran
Ako zelis testirat cu ja svoju nitro 470 u Overwatchu sa otkljucanim fps, nisam za kompom pa neznam sad napamet frekvencije, al uglavnom testirao bi na stock, na max clocku bez dizanja napona i na max sa dizanjem napona (mislim da je 1440 core 1890 memorija) pa ti stavim temp i rpm.
15 godina
war3_tft kaže...
Ako zelis testirat cu ja svoju nitro 470 u Overwatchu sa otkljucanim fps, nisam za kompom pa neznam sad napamet frekvencije, al uglavnom testirao bi na stock, na max clocku bez dizanja napona i na max sa dizanjem napona (mislim da je 1440 core 1890 memorija) pa ti stavim temp i rpm.

Da ali mene zanima od chaselol-a posto lik ima milijun nekih razloga a kad treba nesto konkretno pokazati napraviti bench nema ga nigdje  jer ipak on ima full amd konfu.I sam zna da igra na medium ili high postavkama bilo koji naslov.Eto imate tamo link pa objavljujte ja sam vec uradio sa prijasnjim cfx ovih dana cu s ovom grafuljom.Youtube mi nije nikako mjerodavan posto to najbolje da to nasi forumasi naprave.

14 godina
nicky.sl kaže...

Kolega ta rx 470 već sad traži kresanje postavki na FHD-u a kako znamo igre kako dolaze sve su zahtjevnije i pitanje je kako će se nosit s igrama koje dolaze.

Ja kad kupujem grafu uzmem najjaču koju si mogu priuštit tako da sam miran barem koju godinicu. Imao sam r9 290-ku od lansiranja od prije tri godine i dan danas je sposobna vrtit BF1 na ultra i realno gledano nisam ju ni triba mijenjati.

Svačiji afiniteti su drugačiji ali ja se držim moje teorije o kupovini pa kupujem najjaču koju mogu platit što i tebi toplo preporučam a to što će 480-ka bit koji stupanj toplija i nije toliko bitno ni primjetno.

Ne traži, vozi sigurno 90% igara na max 1080P.

Metro naravno ne, tess ubija, C3 i još par, oni namuče i jače kartice.

To su perfomanse 290OC, na tim taktovima, naravno da se ne isplati prijeći sa 290/290X/390/390X na 470/480, nikako.

Za te novce imaš praktički na power slideru 25% i naponu od 1.100mv takt ovako odokativno 1.35GHZ i perfomanse 480 1.2GHZ :)

Ja bih sebi osobno radije kupio 390X ili polovnu R9 Fury, možda i Fury X nego 8GB model 480, preskupa je kartica kao i 1060.

12 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Jel bi vrijedilo onda s R9 380 prijeci na RX 470/480 ? BF1 jos uvijek igram na ultra postavkama sa zakljucanim fpsom na 60.

Battleog - 191silvinjo
Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina

Nebi, jedino ako možeš tu svoju utržiti za neku dobru lovu i odna uz minimalnu doplatu uzeti neku rabljenu RX470, to bi bilo ok, ali prodati sad tu svoju za 1.000-1.100kn i onda dati 1.750kn ili 1.900kn za RX470/480 je neisplativo i glupo.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.1.2017 15:24 (ibme74).
14 godina
hahhaajaads kaže...

Jel bi vrijedilo onda s R9 380 prijeci na RX 470/480 ? BF1 jos uvijek igram na ultra postavkama sa zakljucanim fpsom na 60.

S polovne na polovnu da, na novu ne.

Sa 470 masnije clockanom bi imao u prosjeku 80-100 frejmova, 80 lock sigurno.

Mislim na 1080P max sve.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.1.2017 14:05 (zoharbizo).
12 godina
hahhaajaads kaže...

Minimalnih 60 fps na ultra sigurno nemaš s tom 380-kom, sigurno pada osjetno niže od 60.

Moja bivša ljubav r9 290 je puuuno jača pa na ultra najniže pada na oko 65 fps.

Sigurno si skresao postavke il igraš na 720p

neda mi se
15 godina
hahhaajaads kaže...

Al ga znas i slagat to je za nepovjerovati

15 godina
protjeran

Sigurno mu ni Deus Ex ne pada ispod 60fps na ultra.. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Najjaci su mi ovi amd fanovi nahvale za nepovjerovati a kad ih pitas da urade benchmark nigdje ih.

Moj PC  
1 4 hvala 0
12 godina
dreadmoore kaže...

Najjaci su mi ovi amd fanovi nahvale za nepovjerovati a kad ih pitas da urade benchmark nigdje ih.

Čujem kupio si novi auto 

12 godina
nicky.sl kaže...
hahhaajaads kaže...

Minimalnih 60 fps na ultra sigurno nemaš s tom 380-kom, sigurno pada osjetno niže od 60.

Moja bivša ljubav r9 290 je puuuno jača pa na ultra najniže pada na oko 65 fps.

Sigurno si skresao postavke il igraš na 720p

Oprosti, ali dobivam 60fps lock na ultra 1080p, kad maknem onaj refresh rate, penje se oko 65. Kad je bas bitna da se nesto urusava onda osjetim lag i padne na 55. Da ne govorim o pustinji, tamo dobivan preko 65.

Jos jednom, 1920x1080, ukljucen refresh rate i stavljen na 60, automatske ultra postavke, i sto mi je najbitnije, nasao sam fix za onaj usrani cpu usage, user.cfg i RenderDevice.RenderAheadLimit 2, sad cpu usage nejde vise od 85%. I da jos nesto, za bf1 grafa klokana na 1165/1500.

Meni jos jedna stvar nejde u glavu, gledam likovi sa R9 380 ganjaju gta 5 na max postavkama(bez onog msaa) sa nekakvih solidnih 55fps-a, meni ne pada ispod 65(stock, tj bez klokanja). To sam skuzil jos od prvog dana kad sam kupil graficku.

Battleog - 191silvinjo
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.1.2017 15:23 (hahhaajaads).
12 godina

Ti mora da imaš neku nadprosječnu 380-ku il su se u tvornici zeznuli pa joj stavili čip 390x.

Pogledaj ovau usporedbu i prestani pričat gluposti

http://www.hwbench.com/vgas/radeon-r9-380-vs-radeon-r9-290

neda mi se
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.1.2017 15:35 (nicky.sl).
12 godina
nicky.sl kaže...

Ti mora da imaš neku nadprosječnu 380-ku il su se u tvornici zeznuli pa joj stavili čip 390x.

Bez zajebancije ali i ja to mislim isto. Frend ima XFX R9 380X i dobiva manji fps nego ja u GTA, nije mi vjerovao pa je dosao do mene i uvjerio se.

Battleog - 191silvinjo
12 godina
nicky.sl kaže...

Pogledaj ovau usporedbu i prestani pričat gluposti

http://www.hwbench.com/vgas/radeon-r9-380-vs-radeon-r9-290

Hajde dobro, ja pricam gluposti i ti si u pravu.

Battleog - 191silvinjo
13 godina
protjeran

to sto ti imas veci fps-od frenda ne znaci nista, odvrti firestrike pa javi rezultat! pa cemo mi reci jel imas magicnu r9 380lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
dreadmoore kaže...
hahhaajaads kaže...

Al ga znas i slagat to je za nepovjerovati

Ja sam na 380X vrtio BF1 ultra teksture, ostalo high 60fps lock stavio MP, a SP je sigurno manje zahtjevan.

A trazis bench od mene, ja sam benchao i postao u Polaris temi, a meni komp sluzi za gaming i posao, ne pada mi na pamet da patim od gledanja frejmova niti da frapsam gameplay, imas guru3d i ostale sajtove za to, a i youtube. Prvenstveno mrzi me, ako ima ingame bench to cu da odvrtim, ja da snimam i uploadam na YT ne pada mi na pamet.

17 godina
odjavljen

Rusi napravili krvavi posao, sve na jednom mjestu...presjek hrpe grafa i procesora u najvažnijim naslovima iz 2016. godine. Omjer uloženo/dobiveno...ma sve. 

http://gamegpu.com/test-video-cards/opredelenie-naibolee-bystrykh-i-optimalnykh-reshenij-2016-goda

Moj PC  
1 0 hvala 2
15 godina
chaselol kaže...

Ja sam na 380X vrtio BF1 ultra teksture, ostalo high 60fps lock stavio MP, a SP je sigurno manje zahtjevan.

A trazis bench od mene, ja sam benchao i postao u Polaris temi, a meni komp sluzi za gaming i posao, ne pada mi na pamet da patim od gledanja frejmova niti da frapsam gameplay, imas guru3d i ostale sajtove za to, a i youtube. Prvenstveno mrzi me, ako ima ingame bench to cu da odvrtim, ja da snimam i uploadam na YT ne pada mi na pamet.

Pa naravno kad lazes nas ali sto je najgore i sebe zato i nesmijes hehehehehe.

13 godina
neaktivan
dreadmoore kaže...

Genijalac, imas link iznad 

hue hue hue

15 godina
chaselol kaže...
dreadmoore kaže...

Genijalac, imas link iznad 

hue hue hue

cirilicu  neznam a pogotovo ne ruski

13 godina
neaktivan
dreadmoore kaže...

cirilicu  neznam a pogotovo ne ruski

Imas google translate 

A za one koji ne znaju da koriste internet, imas slike i to sve u boji 

Ne znam se pise odvojeno.

15 godina

Ali evo ovo mi je dovoljno da linkam da znam da nam bacate bombe

vezano za bf1

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice