Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.947.972
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice

Fkt se ne mogu više protegnuti već sam prešao budžet za 400 kn (konfa mi pojela sve) .. Tak da moram birati XFX R7-265A ili Gigabyte GTX750Ti OC 2048 GDDR5 128bit.  A R9 270 me dođe oko 150-200 kn više..

Znači R7 265 bolja od bilo koje GTX750ti.. Hvala na pomoći..

Još pitanje ovaj procesor bude dovoljan za tu grafulju?.. :)

13 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Tvoja cifra je ~3400kn za komp jel tako?

To bi se dalo dosta bolje sastaviti za tu lovu...

Skokni u ovu temu nek ti sastave nesto kako treba 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.12.2015 21:17 (chaselol).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
13 godina

Uzimaj još dok je tu. predobra ponuda.

15 godina
neaktivan

Koliko je u biti bolja od r9 280 ili r9 270x s obzirom da ima manje bita i manje memorije?

13 godina
protjeran
klitmaister kaže...

Koliko je u biti bolja od r9 280 ili r9 270x s obzirom da ima manje bita i manje memorije?

pa nije bolja od 280 ( vise manje su podjednake), bolja je jedino od 270x!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
12 godina
neaktivan

Ma grafa je r9 270x samo nisan napisa x,500kn je bila donja cijena isla bi i veca nadoplata,iako cu je prodat najvjerovatnije pa uzet drugu necu mijenjat

15 godina
neaktivan

Ma bojim se tog hladnajka na asus gtx 960, imao sam takav na 5850 i bio ja bučan za nepovjerovati...

13 godina
klitmaister kaže...

Ma bojim se tog hladnajka na asus gtx 960, imao sam takav na 5850 i bio ja bučan za nepovjerovati...

Grafa ima garanciju, dok se ti tu premišljaš bude već prodana. Ako ti ne paše, uzmi novu u trgovini i plati punu cijenu. Imao sam dosta grafa i nijedno hlađenje nije loše.

15 godina
neaktivan

Možda si u pravu što se hlađenja tiče... Poslao sam poruku čovjeku odmah kad sam vidio oglas ali se još nije javio. Koja je po vama bolja...R9 280 ili gtx 960? Ili još pričekati neku R9 280x da naleti?

http://www.bug.hr/malioglasi/sapphire-r9-380-4gb--kupljena-8-mjesecu-2015/23402.aspx

A ova...jel vrijedi 300kn više od ne gtx 960?

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2015 8:32 (klitmaister).
12 godina
Remzi kaže...
nijedno hlađenje nije loše.

hehe, to ovisi o kriterijima

ako ti ne smetaju visoke temperature i mlažnjak u kućištu onda je svako dobro...

klitmaister

ne vrijedi 300 kuna više, jer su to podjednake grafe

za tvoj proc nvidia je bolji izbor, jer amd grafe pate od cpu overheadinga i nvidia će ti puno bolje raditi

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2015 8:58 (picajzla0707).
13 godina
neaktivan
klitmaister kaže...

Možda si u pravu što se hlađenja tiče... Poslao sam poruku čovjeku odmah kad sam vidio oglas ali se još nije javio. Koja je po vama bolja...R9 280 ili gtx 960? Ili još pričekati neku R9 280x da naleti?

http://www.bug.hr/malioglasi/sapphire-r9-380-4gb--kupljena-8-mjesecu-2015/23402.aspx

A ova...jel vrijedi 300kn više od ne gtx 960?

Sta god uzmes bice bottlenecka u nekim naslovima, 380 radi ko 960, ja bih ganjao neku 280X radije.

15 godina
neaktivan

Kad trenutno nema nekih normalnih 280x za uzeti...

Nekako me vuče da uzmem 960, ima još 2.5 godina garancije...jedino me malo brine što je 2gb, hoće to biti veliki problem u budućnosti?

Što se tiće proca, vjerojatno prelazim na fx 8320 ili fx 8350.

13 godina
neaktivan
klitmaister kaže...

Kad trenutno nema nekih normalnih 280x za uzeti...

Nekako me vuče da uzmem 960, ima još 2.5 godina garancije...jedino me malo brine što je 2gb, hoće to biti veliki problem u budućnosti?

Što se tiće proca, vjerojatno prelazim na fx 8320 ili fx 8350.

Pa sad 4gb ce biti bolje za neke naslove sigurno, imas 380X sa 4gb vec su na 2000kn trebalo bi to ici jos dole ubrzo, ne zuri s nadogradnjom moj savjet, cijene mogu samo padati kako praznici idu.

15 godina
neaktivan

Shvaćam tvoj stav ali sumnjam da će rabljene u ovom rangu puno padati...a neznam više, lud sam.

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/graficka-kartica-asus-geforce-gtx-960-2gb-turbo-oc-oglas-17411842

Čovjek kaže da ide za 1200...2.5 godine garancije...da uzmem?

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2015 10:13 (klitmaister).
13 godina
neaktivan
klitmaister kaže...

Shvaćam tvoj stav ali sumnjam da će rabljene u ovom rangu puno padati...a neznam više, lud sam.

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/graficka-kartica-asus-geforce-gtx-960-2gb-turbo-oc-oglas-17411842

Čovjek kaže da ide za 1200...2.5 godine garancije...da uzmem?

To se isplati uzeti, to je najtoplija i najbucnija 960 koja postoji ali za tu cifru odlicno, jednostavno ne postoji bolje kupuj dok nije otislo. 

15 godina
neaktivan
Dogovorio sam već sa čovjekom da uzimam. Budem vidio kasnije neki cooler da uzmem pa nakalemim, tako sam uzeo s 6850 i stavio na svoju 5850 i bilo je puno bolje
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
klitmaister kaže...
Dogovorio sam već sa čovjekom da uzimam. Budem vidio kasnije neki cooler da uzmem pa nakalemim, tako sam uzeo s 6850 i stavio na svoju 5850 i bilo je puno bolje

Nemoj, gubis garanciju cim to uradis. 
Prvo vidi jel vrijedi toga pa odluci

15 godina
neaktivan
Ma kad prođe garancija, tako sam napravio s 5850, 2god sam durao mlazni avion a onda sam ugradio drugi hladnjak...znači vrijedi te pare?
14 godina

Da te umirim, ova se sigurno ne bi trebala čuti ko mlazni avion. U biti, unutar standardnog normalnog kućišta se ne bi trebala čuti uopće ili zanemarivo glasno tokom igranja a nikako se neće čuti kad ne igraš. Ne trebaš brkati ovu s nekim starijim grafama. Ova ima takav tip hladnjaka kakav si ti imao ali je chip potpuno drugačiji i nije zahtjevan za hladiti pa se može izvesti tiše hlađenje.

16 godina

Koja bi mi bila najjača grafa za i3 4160 a da ne bude usko grlo proc? Planiram igrati najviše Battelfield 4, COH 2 i sl.

Sad imam neko Linkworld 420W napajanje pa kontam da ga trebam isto mijenjati ili bi izdržalo neku GTX 750Ti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
sokios kaže...

Koja bi mi bila najjača grafa za i3 4160 a da ne bude usko grlo proc? Planiram igrati najviše Battelfield 4, COH 2 i sl.

Sad imam neko Linkworld 420W napajanje pa kontam da ga trebam isto mijenjati ili bi izdržalo neku GTX 750Ti?

izdrzat ce gtx750ti, taj i3 bez problema sazvace do tamo gtx 770/r9 280 grafe, preko toga ces u skoro svim igram imati BN!lp

16 godina

Jel ima koja GTX750Ti da ne treba dodatni 6pin napajanje? Na ovom šrotu ni nema 6pin nego bi morao preko molexa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
sokios kaže...

Jel ima koja GTX750Ti da ne treba dodatni 6pin napajanje? Na ovom šrotu ni nema 6pin nego bi morao preko molexa.

daj onda rade uzmi neko polovno za 200kn ima stvarno odlicnih ponuda...

16 godina
Stjepanj kaže...
sokios kaže...

daj onda rade uzmi neko polovno za 200kn ima stvarno odlicnih ponuda...

Pa to i ja kontam.

13 godina
protjeran
sokios kaže...

Pa to i ja kontam.

evo pa tu ljude pitaj nek ti nadu neko na njusci

http://www.bug.hr/forum/topic/kucista-napajanja/napajanja-vasu-konfiguraciju-po/51397.aspx

lp

12 godina

kolika je realna cijena za polovnu Asus r9 270 Oc sa nesto malo preko 2 god garancije?

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
ibme74 kaže...

kolika je realna cijena za polovnu Asus r9 270 Oc sa nesto malo preko 2 god garancije?

900kn!lp

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2015 21:38 (Stjepanj).
9 godina
neaktivan

Pozdrav,

Već se neko vrijeme razmišljam nadograditi svoju hd 7770 i najbolja mi se čini(zasad) HD 7950 Twin Frozr 3GD5/V2OC 3GB 384-Bit GDDR5.

Sad me zanima može li ona uopće stat na moju matičnu koja je am3: evo kako izgleda http://imgur.com/89RI4t9. A za detaljniji opis to je ASROCK N68C-S UCC GS3 UCC , i može li se grafička spojiti samo sa jednim pci-e 6 pinom kao što je to slučaj sa hd 7770?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Boneduster kaže...

Pozdrav,

Već se neko vrijeme razmišljam nadograditi svoju hd 7770 i najbolja mi se čini(zasad) HD 7950 Twin Frozr 3GD5/V2OC 3GB 384-Bit GDDR5.

Sad me zanima može li ona uopće stat na moju matičnu koja je am3: evo kako izgleda http://imgur.com/89RI4t9. A za detaljniji opis to je ASROCK N68C-S UCC GS3 UCC , i može li se grafička spojiti samo sa jednim pci-e 6 pinom kao što je to slučaj sa hd 7770?

Ploca nikad nije problem za grafu ali 7950 trazi dosta jace napajanje (imam osjecaj da imas nekog kineza) i trazi 2x6 napajanje 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice