Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.936.384
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Wrbanec kaže...

Pozz ekipa. Molim pomoc.
Trenutno imam
╠►||CPU ||: AMD FX 6300 @ 3.50GHz
╠►||MoBo ||: Asus M5A78L
╠►||Graphics ||: MSI radeon R9 270x HAWK 1Gb DDR5
╠►||RAM ||: 8GB DDR3 @1600MHz
╠►||Storage ||: 500GB SAMSUNG
╠►||Operating System ||: Windows 7 Profesional - 64Bit

E sad, frend mi nudi r9 280x 3gb ddr5 safirku za moju i 200kn doplate.

Kolko mi se to isplati s obzirom da je moja nova, imam 30mj jamstvo jos, a ova je stara nekih god dana, nema jamstvo. Jel neka drasticna razlika da mi se isplati uzet staru il da ostanem na ovom kaj imam? :)

Unaprijed hvala.

Ukratko ne.

A sad ako hoces u detalje evo:
Ima losu maticnu plocu, koja ima 3+1 faznu regulaciju a ti da bi spojio FX 6300 i 280X treba ti overclock na procesoru od sigurno 4.4ghz ili cak vise ~4.5ghz da bi izvukao kako treba sve iz te grafe.

Treba ti kvalitetno hladjenje procesora da bi to izdrzalo ali bez ploce znaci nula bambija.

280X je znatno bolja grafika pogotovo za nove naslove i pogotovo sto tvoja ima samo 1GB memorije, ja bih gledao da zamjenim tu svoju grafu za neku sa 2GB memorije pa makar bila i obicna 270 (samo od Asus-a u ovom slucaju) jer ce ti to biti problem ako vec i nije, 1GB je premalo za tu karticu danas, ona bez problema pumpa do 2GB.
Znaci ako bi mijenjao sta ganjaj neku 270X sa vise memorije ako bas hoces (da i ta ima garu ofkors i 2gb memorije) ili recimo neku "obicnu" 280/285/7950 sa garancijom.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
odjavljen
Vodič za odabir grafičke kartice

Od kuda sad R9 270X sa gigom rama? Kaj to postoji, LOL.

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran
XXX kaže...

Od kuda sad R9 270X sa gigom rama? Kaj to postoji, LOL.

naravno da ne! krivo je napisao! 270x dolazi iskljucivo s 2gb!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.11.2015 17:55 (Stjepanj).
9 godina
neaktivan

Hvala na brzim odgovorima i korisnim informacijama. 

Da, krivo sam napisao, 2gb je moja grafa. 

Odluceno je da cu prodat kuciste i uzet nove komponente. 

:)

Lp i hvala jos jednom. 

0 0 hvala 0
14 godina
A zašto bi kupovao novo kad ti je ova sadašnja na mjestu? Jedino da promjeniš matičnu, bolji cooler za overclock procesora. 270x je još uvijek fina kartica za igranje na medium, a Hawk model je vrh kaj se tiče kvalitete
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
zuper kaže...
A zašto bi kupovao novo kad ti je ova sadašnja na mjestu? Jedino da promjeniš matičnu, bolji cooler za overclock procesora. 270x je još uvijek fina kartica za igranje na medium, a Hawk model je vrh kaj se tiče kvalitete

ja bi tu jedino cooler promjenio, jer ako dira bilo sta to mu je preveliko ulaganje, pogotovo za jaci gpu (od odlicne 270x hawk) jer mu za njega treba puno jaci cpu!lp

10 godina

lijepo stavio novu graaficku...stavio novi CPU cooler  upaalim sve raadi grafa tiha zadovoljajuca buka  (G1 Gaming GTX 970) sve divno kraasno...doooo pokretanja igree...prva dying light postavke coil whine....battlefield 3 cim fps predje preko 60 zuji u vrazju mater...sa Vsync On stanje se poboljsava dosta medjutim i dalje se cuje...u dying lightu sa ili bez Vsynca isti k... -.-' :@ :@ 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
sseennoonn kaže...

lijepo stavio novu graaficku...stavio novi CPU cooler  upaalim sve raadi grafa tiha zadovoljajuca buka  (G1 Gaming GTX 970) sve divno kraasno...doooo pokretanja igree...prva dying light postavke coil whine....battlefield 3 cim fps predje preko 60 zuji u vrazju mater...sa Vsync On stanje se poboljsava dosta medjutim i dalje se cuje...u dying lightu sa ili bez Vsynca isti k... -.-' :@ :@ 

nosi kod frenda pa tamo probaj, cisto zbog promjene napajanja, pa onda javi dali cvili, ako da nosi na reklamaciju!lp

11 godina
neaktivan

Pozz ekipa !

Zanima me koju bi mi od ove 2 grafičke preporučili. Sastavljam PC  za Gaming, pa sam neodlučan oko grafičkih)

Inno3d GTX 950 

ili

XFX r9 270a

Hvala!

P.S

Ne pitajte me za budžet PC-a, samo usporedba ove 2 kartice

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.11.2015 9:27 (Likkkk).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

gtx 950 je značajno bolja i jača, a i manje ovisna o procesoru, pa je tako bolji izbor

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Likkkk kaže...

Pozz ekipa !

Zanima me koju bi mi od ove 2 grafičke preporučili. Sastavljam PC  za Gaming, pa sam neodlučan oko grafičkih)

Inno3d GTX 950 

ili

XFX r9 270a

Hvala!

P.S

Ne pitajte me za budžet PC-a, samo usporedba ove 2 kartice

Razlika u FPS u igrama @1080p je 2-3fps nekad u prednost 950 nekad za 270, ali posto je to inno3d ja bih uzeo bilo sta drugo nego njihovu karticu, ubjedljivo najgori proizvodjac kartica ikad 
Sta je ostatak masine procesor/napajanje 

12 godina
chaselol kaže...

Razlika u FPS u igrama @1080p je 2-3fps nekad u prednost 950 nekad za 270, ali posto je to inno3d ja bih uzeo bilo sta drugo nego njihovu karticu, ubjedljivo najgori proizvodjac kartica ikad 
Sta je ostatak masine procesor/napajanje 

daj prestani više s tim fanboyizmom, molim te

kako možeš bubnuti takvu uopćenu glupost o razlici 2-3 fps-a 

950 je jača u 99 posto igara od 270x i to dosta, a od 270 drastično 

da ne kažemo da se bolje kloka i da su razlike tad još veće, a da pritom je manje zahtjevna po pitanju hlađenja ili potrošnje

nema apsolutno niti jednog razloga ići na 270 u tom izboru

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.11.2015 10:57 (picajzla0707).
17 godina
neaktivan

GTX 950 bez dvojbe samo da nije od Inno3d.

13 godina
neaktivan

950 trosi ~120W, 270 ~ 140W velike razlike u pm, puno si se ti nacitao recenzija vidim ja.

A kad tako vec zustreno branis i jedne i druge, sto ne navede da te grafa vrte naslove 1080 30-40 fps najvise 1080p kad stavis high?
Imao sam jednu znam o cemu pricam, razlike su minorne ali inno 3d je najgora opcija, ne citas sta sam napisao.
Sto hejtas toliko, sto si toxic 

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.11.2015 11:18 (chaselol).
11 godina
neaktivan

Hvala na svim odgovorima, vidim da Inno3d nije po vama neki proizvođač, ali GTX 950 od drugih proizvođača je +/-200-300 kn skuplje, tako da sad neznam...

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.11.2015 11:25 (Likkkk).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
chaselol kaže...

950 trosi ~120W, 270 ~ 140W velike razlike u pm, puno si se ti nacitao recenzija vidim ja.

A kad tako vec zustreno branis i jedne i druge, sto ne navede da te grafa vrte naslove 1080 30-40 fps najvise 1080p kad stavis high?
Imao sam jednu znam o cemu pricam, razlike su minorne ali inno 3d je najgora opcija, ne citas sta sam napisao.
Sto hejtas toliko, sto si toxic 

potrošnja je tu nebitna, ali opet - troši manje, pa kako god

opet ti uopćeno, kako možeš kompletni gejming svrstati u "high" na 40-50 fps-a, nije isto jel to high na witcheru3, bf4, bioshocku ili pak na gta5

u 90 posto igara kad stavi postavke koje daju 60fps na 950, s istim postavkama će na 270 imati možda 40fps i to nije mala razlika

inno3d nema testova osim onih s dva venta koja je dosta dobra, ova s jednim (ako je to ta) pretpostavljam da nije za preporuku, ali opet - jel je tko imao da govori ne valja

Likkkk

potraži još malo, evo ti cijene na nabavi, ima i drugih 950 s manjom razlikom u cijeni

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=gtx+950

vidi jel ti igra polovna pa odi na na neku 280x s garancijom, koja je opet daleko jača od ove obadvije  

11 godina
neaktivan

Hvala na savjetu, pogledat cu po nabavi

11 godina

Jel ima tko kakva iskustva s ovom grafičkom http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=16915.

Jeli glasna, jel ima kakvih grešaka u proizvodnji itd. Znam za 3.5gb rama i da postoji verzija s 3 ventilatora ali meni su dovoljna i 2 :D

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.11.2015 14:06 (Alen_NA).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

u igrama grafa zavija ...i kad se radi windows expirience index test...tamo pišti .....skinem GPU stress test i ništa ..WHY Y DO THIS ! :( i to sam danas drugu dobio na reklamaciju i opet isti drek fuuuuuuuu

Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina

Jel isto iz adm-a?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

pa da...tam su  mi uzeli ovu prvu pod garanciju i dali drugu...

Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina

Koju onda da uzmem 960 s 4GB.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

aha za ovu tvoju verziju ne znam ....krivo smo se sporazmeli..ja iam G1 Gigabyte GTX 970 pa imam problem hh nznm nis za 960

Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina

Aha ok onda xD cudo da g1 buci prije bi za ovu reko da ce bit glasna.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

nije bucna zbog ventilatora...to je dobro.. zavojnica se cuje il kaj vec

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

To vec da

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Alen_NA kaže...

Jel ima tko kakva iskustva s ovom grafičkom http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=16915.

Jeli glasna, jel ima kakvih grešaka u proizvodnji itd. Znam za 3.5gb rama i da postoji verzija s 3 ventilatora ali meni su dovoljna i 2 :D

Puno je to para za 960ku, ta 4gb su bezveze stavljena da privuku ljude.
Radije uzmi 2GB verziju ili znatno jacu 280X sa pristojnih 3gb memorije a razlika u cijeni minorna.

11 godina

Treba mi 3.5gb za GTA V i tu AMD nemogu sa 600W napajanjem a da dajem jos u novo napajanje pogodi koja me ispadne manje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
chaselol kaže...
Alen_NA kaže...

Puno je to para za 960ku, ta 4gb su bezveze stavljena da privuku ljude.
Radije uzmi 2GB verziju ili znatno jacu 280X sa pristojnih 3gb memorije a razlika u cijeni minorna.

chaselol kaže...

Razlika u FPS u igrama @1080p je 2-3fps nekad u prednost 950 960 nekad za 270 280x....

13 godina
neaktivan
Alen_NA kaže...

Treba mi 3.5gb za GTA V i tu AMD nemogu sa 600W napajanjem a da dajem jos u novo napajanje pogodi koja me ispadne manje.

Druze, za taj nivo detalja gdje ces napuniti preko 3GB memorije graficka ce ti davati neigriv FPS, razmisli malo. GTX 970 "ima" 4GB memorije ali je podjeljena na 3.5+0.5, jel stvarno mislis da je slabiji u nizu sposobniji?

@picajzla nebitan si, fejk i smaras 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice