Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.946.683
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Penryn kaže...

Ne kažem ja da GTX 960 "može izgurat" 4GB, ali razlika u cijeni je nekih 100kn pa zašto ne. Zasad na 1080p mislim da nema nekih problema s 2GB, jedino Dying light.

Tih 100kn je razlika u odnosu na 280X koja je brza u sve i jednoj igri a ima sasvim pristojnih 3GB 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Tih 100kn je razlika u odnosu na 280X koja je brza u sve i jednoj igri a ima sasvim pristojnih 3GB 

Pobrkao si malo..

po performansama - max clockana GTX960 4GB = max clockana R9 380 4GB

najjeftinija GTX960 4GB 1787 kn

najjeftinija R9 380 4GB 1899 kn

najjeftinija R9 280X 1999 kn

Sveukupno razlika između 380 i 280X je oko 6%, s tim da 280X nije u svakoj igri brža(linkovi u gornjem postu), pa sad nek sam procijeni jel mu 6% vrijedi 100kn više, odnosno 200kn više u odnosu na GTX960 (koja je jednaka R9 380).

9 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...
obscured6 kaže...

Kupujem grafičku do 4500 kn, obavezno nVidia, treba mi najviše za dizajn u adobe programima, malo obrade videa i malo game-anja.

Istražujem već neko vrijeme i za oko mi je zapela Quadro k2200 pa me zanima ima li tko kakva iskustva sa quadro grafičkama?

Kolko su zapravo one bolje od gtx naspram pro programima i koliko dozvoljavaju igranje? Isto tako kolko zaostaju gtx grafe naspram pro programima?

Zanimaju me najviše osobna iskustva i šta bi vi uzeli za te novce?

Na nekoliko foruma sam pronašao da GTX dobija Quadro u svim Adobe programima, čisto zbog većeg broja CUDA jezgri.

Ali, to su sve forumi, nisam našao nikakva testiranja.

Da si pitao za 3D modeliranje i renderiranje, onda bi odgovor bio Quadro.

Koju mi onda GTXicu 980 preporučujete, a da se cijena vrti oko 4500 kn?

Tu sam pronašel najprihvatljivije cijene... http://hr.ipon.eu/

Koji zapravo podatak da najviše gledam?

9 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Dobra večer! Ako ima nekog sa voljom i znanjem dami pomogne oko slučaja.Dali je pametno uzimat novu grafičku od oko 1500kn za igranje igrica za konfiguraciju

MATIČNA:Gigabyte GA-EX58-UD4P

PROCESORIntel core i7-920 2,6Ghz

RAM:3X1GB 1066

Napajanje:500w

Bilo kakvi savjeti i preporuke su dobrodošli

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
obscured6 kaže...

taj ipon zaboravi. to je nešto vanserijski u nabavi. čini mi se da ne računaju naš pdv ili nešto. jer su im sve cijene preniske s obzirom na druge dućane.

17 godina
neaktivan
ranko091 kaže...

taj ipon zaboravi. to je nešto vanserijski u nabavi. čini mi se da ne računaju naš pdv ili nešto. jer su im sve cijene preniske s obzirom na druge dućane.

Mađari kao i Extreme Digital.

9 godina
neaktivan
ranko091 kaže...
obscured6 kaže...

Kaj onda, Protis i to je to? I koju onda GTX 980? Jer se baš ne kužim previše u performanse

13 godina

ako nisi iz zg, onda bolje Futura jer ti je tamo besplatna dostava

Gigabyte GTX980 WINDFORCE 3X 4GB GDDR5 GV-N980WF3OC-4GD- 4305,53

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Pozdrav,

dali uzeti neku od ovih grafa (slika u prilogu) ili pričekati dolazak GTX 950?

Bolje loš dan na pecanju nego dobar na poslu.
10 godina
neaktivan
kovaos kaže...

Pozdrav,

zašto bi čekao kad je već ima za kupit kod nas i bolja ti je od svih ovih koje si naveo, evo GTX 950

17 godina
neaktivan
Pinhead kaže...
kovaos kaže...

Pozdrav,

zašto bi čekao kad je već ima za kupit kod nas i bolja ti je od svih ovih koje si naveo, evo GTX 950

Mora biti Links, a oni ju još nemaj. Uglavnom hvala, bude došla za koji dan.

Bolje loš dan na pecanju nego dobar na poslu.
13 godina
protjeran

istina, pored gtx950 za cca 1400kn niti jedna r9 270/270x/370 se neisplati uzeti jer je doticana 950-tka u svemu bolja!LP

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi

planiram da uzmem neki komp ali imam dilemu oko graficke :)

konfiguracija bi bila

Fx6300
LC-CC-95
Asus M5A78LX3
HDD 1TB Seagate Baracuda
8GB Ram 1866Mhz Kingston Fury
Kuciste MS sa napajanjem 500W

Dvoumim se izmedju ASUS Radeon R7 260X OC 2GB GDDR5 i ASUS R7 360 OC 2GB DDR5 iskljucivo iz razloga sto ova 360 ima DX 12,mada znam da je 260x brza..pa ako moze savjet sta mi je bolje na duze staze

Koliko je Asus R9 270 2GB DDR5 bolja od ove dvije navedene i isplati li se dati nekih 50 eura vise za nju,iako mi probija budzet jako-jedva sam i za ovo skuckao :D

hvala pozzz

0 0 hvala 0
11 godina
Witcher3 kaže...

Pozdrav ljudi

planiram da uzmem neki komp ali imam dilemu oko graficke :)

konfiguracija bi bila

Fx6300
LC-CC-95
Asus M5A78LX3
HDD 1TB Seagate Baracuda
8GB Ram 1866Mhz Kingston Fury
Kuciste MS sa napajanjem 500W

Dvoumim se izmedju ASUS Radeon R7 260X OC 2GB GDDR5 i ASUS R7 360 OC 2GB DDR5 iskljucivo iz razloga sto ova 360 ima DX 12,mada znam da je 260x brza..pa ako moze savjet sta mi je bolje na duze staze

Koliko je Asus R9 270 2GB DDR5 bolja od ove dvije navedene i isplati li se dati nekih 50 eura vise za nju,iako mi probija budzet jako-jedva sam i za ovo skuckao :D

hvala pozzz

Ja osobno nijednu nebih graficku stavljao na to MS napajanje od 500 w jer je srot,imo sam ga i ja pa je jedva pogonilo hd 7770 i phenoma.

Uzmi si neko kvalitetno napajanje kao Fortron Hyper 500W, 80+ i onda razmisljaj o grafickoj

10 godina
neaktivan
Witcher3 kaže...

Acex kaže...

Ja osobno nijednu nebih graficku stavljao na to MS napajanje od 500 w jer je srot,imo sam ga i ja pa je jedva pogonilo hd 7770 i phenoma.

Uzmi si neko kvalitetno napajanje kao Fortron Hyper 500W, 80+ i onda razmisljaj o grafickoj

onda neka uzme GTX 750Ti ili ako se može rastegnut do GTX 950, njih dvije malo troše pa nebi toliko opterečivale napajanje, al u svakom slučaju nek čim prije promijeni napajanje jer ovo MS je očajno

11 godina
neaktivan
ranko091 kaže...
bivsi branitelj kaže...

bla bla bla

pa koliko monitora sad imaš priključenih? jer po gigabyte-ovoj stranici piše ovako "Features Dual-link DVI-I / HDMI / mini DisplayPort * 2 "...

znači 4 izlaza jedan dvi-i to je analogno-digitalni izlaz te hdmi i display port strogo digitalni izlazi. po meni samo ti treba jedan monitor koji podržava dvi-d, hdmi ili display port.

još jednom fala za pomoć i "otvaranje" očiju...

ja vidio nema više bijelih portova i kontam nema ni drugog monitora..

uzeo nekakav za 150 KN i spojio dvi a primarni hdmi...sad slijedi uštimavanje..

10 godina
neaktivan

Napajanje ce biti neko bolje to je sigurno,samo sam tako kopirao :))

jel mogu da dobijem odg na pitanje  za graficku molim vas,jako mi znaci :))

13 godina
protjeran
Witcher3 kaže...

Napajanje ce biti neko bolje to je sigurno,samo sam tako kopirao :))

jel mogu da dobijem odg na pitanje  za graficku molim vas,jako mi znaci :))

pa sam si sebi ponudio r7 360(hd 7770), pa onda 260x(7790), i sad na kraju r9 270(hd7870), tri potpuno razlicite kartice razlicite cijene,(ja sam ih poredao od najslabije prema najjacoj)LP

15 godina
neaktivan

Pozdrav, možete li mi preporučiti grafičku karticu za do 800-900 kuna, u svrhu bolje performanse kod igrica. Ostatak konfiguracije imate pod "moj PC". :) 
I čisto informativno, za koliko bih mogao prodati (na njuškalu ili čemu već) trenutnu grafu? Znači Nvidia Geforce gt 610, 2 gb. Hvala unaprijed! :)

.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
GreaT kaže...

Pozdrav, možete li mi preporučiti grafičku karticu za do 800-900 kuna, u svrhu bolje performanse kod igrica. Ostatak konfiguracije imate pod "moj PC". :) 
I čisto informativno, za koliko bih mogao prodati (na njuškalu ili čemu već) trenutnu grafu? Znači Nvidia Geforce gt 610, 2 gb. Hvala unaprijed! :)

pa s obzirom na konfu jedna 750ti je mozda i najbolje sto bi islo na taj cpu

http://www.bug.hr/malioglasi/gainward-geforce-gtx-750-ti-golden-sample-2gb-p/22600.aspx

http://www.bug.hr/malioglasi/p-gainward-gtx-750tikartica-kupljena-links/22581.aspx

ti 610 prodaj za koju stoticu, vise-manje!

lp

16 godina

koja je bolja kartica, gtx 970 ili r9 390?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
mar123 kaže...

Ako je u pitanju tvoj komp iz "Moj PC" onda ni jedna jer će ti ih procesor debelo bottlat.

Ako pitaš za općenito, grafe su tu negdje, možda čak i R9 malčice vodi, al' zato i čupa duplo napajanja...

16 godina

Može preporuka grafe do 1200 kn iz ADM-a ? Malo sam gledao ponudu i zasad mi je za oko zapela ova MSI GTX 750 Ti 2GB... Ima li šta bolje u tom rangu ? Bitno mi je uz performanse da je grafa tiha...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
uckyluke kaže...

Može preporuka grafe do 1200 kn iz ADM-a ? Malo sam gledao ponudu i zasad mi je za oko zapela ova MSI GTX 750 Ti 2GB... Ima li šta bolje u tom rangu ? Bitno mi je uz performanse da je grafa tiha...

Ova je dosta jača i nešto malo skuplja http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=16760

Sami sebi smo najveci neprijatelji
16 godina
Ma znam da bi to bio bottleneck nego sad kombiniram neku nadogradnju i malo gledam te nove graficke i vidim cijena im je tu negdi, pa me zanima koja je bolja kupnja.
I kakva je 390x u usporedbi s gtx 980?
15 godina
Vkm996 kaže...
mar123 kaže...

Ako je u pitanju tvoj komp iz "Moj PC" onda ni jedna jer će ti ih procesor debelo bottlat.

Ako pitaš za općenito, grafe su tu negdje, možda čak i R9 malčice vodi, al' zato i čupa duplo napajanja...

isto proc i r9 280x - ono kada ti bf4 ili gta5 radi potpuno isto na ultra i low :)
Očekivao jesam bottleneck ali ne toliki

Probao oc proca, ne ide preko 3.7 ali i dalje nema nikakve razlike.... 
Tako da budi spreman da u kratkom roku kupuješ i novi cpu/mbo kombo :)

/edit

Ipak je problem bio s temperaturama odnosno pregrijavanju procesora. Sada solidno vrti gta5 i bf4 na high+ oko 55+ fpsa

Ipak je i dalje preporuka bolji cpu jer je ovo limit što može ova kombinacija dati i osjeti se da cpu koči gpu da ostvari osjetno veći potencijal, pogotovo u gta5

live and let live
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.9.2015 15:40 (smiglcro).
13 godina
neaktivan
mar123 kaže...
Ma znam da bi to bio bottleneck nego sad kombiniram neku nadogradnju i malo gledam te nove graficke i vidim cijena im je tu negdi, pa me zanima koja je bolja kupnja.

Za te grafe bottleneck ce ti biti i monitor, uzeti gtx 980 ili 390X i ograniciti se na 1080p je ludost, pa cak i sa 970 je diskutabilno jer su to grafe realno namjenjene za 1440p gaming i iznad (sli/cf)

980 je snaznija grafa od  390X u svakom slucaju, ali je i skuplja. 

390 i 970 su identicne u cijeni (manje vise +/- 50kn da se naci giga) 390 je u sve i jednom naslovu brza, vise memorije itd ali to ima i svoju cijenu (trazi jace napajanje)

Tebi bi se najvise isplatilo uzeti neki 1440p monitor sad a sacekati 2016 za pravu next gen i procesora i grafickih kartica, jer tvoja konfiguracija je i vise nego pristojna za 1080p gaming danas.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
15 godina
Fanu kaže...

lagani offtopic

http://www.theverge.com/2015/9/9/9274915/graphics-card-boxes-weird-art

po kojim kriterijima su njubovi prije birali kartice ^^

Kakve sam noćne more imao kada sam odlučio ovu kutiju držati na ormaru tako da ju vidim iz kreveta :)

live and let live
16 godina
chaselol kaže...
mar123 kaže...

Za te grafe bottleneck ce ti biti i monitor, uzeti gtx 980 ili 390X i ograniciti se na 1080p je ludost, pa cak i sa 970 je diskutabilno jer su to grafe realno namjenjene za 1440p gaming i iznad (sli/cf)

980 je snaznija grafa od  390X u svakom slucaju, ali je i skuplja. 

390 i 970 su identicne u cijeni (manje vise +/- 50kn da se naci giga) 390 je u sve i jednom naslovu brza, vise memorije itd ali to ima i svoju cijenu (trazi jace napajanje)

Tebi bi se najvise isplatilo uzeti neki 1440p monitor sad a sacekati 2016 za pravu next gen i procesora i grafickih kartica, jer tvoja konfiguracija je i vise nego pristojna za 1080p gaming danas.

ma planiram i novi monitor uzet skupa s procesorom. ne mislim sigurno takvu graficku za 1080p uzimat kad i s ovom se igram bez problema. gtx980 ni ne gledam zbog cijene, al mislio sam da joj je 390x priblizna jer kosta oko 3500 kn.

znaci 2016. izlazi nesto novo? onda cu sigurno pricekat to, jer ne zuri mi se nigdi. kako se uopce krecu cijene tih 1440p monitora?

17 godina
neaktivan
mar123 kaže...

ma planiram i novi monitor uzet skupa s procesorom. ne mislim sigurno takvu graficku za 1080p uzimat kad i s ovom se igram bez problema. gtx980 ni ne gledam zbog cijene, al mislio sam da joj je 390x priblizna jer kosta oko 3500 kn.

znaci 2016. izlazi nesto novo? onda cu sigurno pricekat to, jer ne zuri mi se nigdi. kako se uopce krecu cijene tih 1440p monitora?

Je R9 390X je blizu GTX980 ali prije svega, pa i monitora, trebaš razmišljat o promjeni procesora. Eto smigl ti je rekao iz iskustva da ima ogroman bottleneck i to sa puno slabijom karticom. Svejedno prelazio na 1440p ili ne, za stabilnih 60fps će trebati jači proc.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice