Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.924.977
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Joca Amsterdam kaže...

Nema garanciju,kolika je realna cijena polovnih bez garancije hd7850 ?

Je li te grafičke koje ste spomenuli izazivaju bottleneck s mojim procesorom AMD Athlon II x4 640 2 HGz ?

realno 500kn

Za tebe bi bilo idealno nešto tipa 7790/260x 2gb iako i R7 265 moze proci...ovisi od igrice do igrice

Tony1999 kaže...

Bok. Dođe frend da bi uzeo ovu karticu Gainward gtx 760 2gb. Meni je to nekako preniska cijena za tu karticu?

Što vi kažete?

pa kaj ti jos nisi grafu kupio? :O

nsunjicr123 kaže...

hvala i mislio sam si to i da kakav je brend gainward??? jel to nesto valja?

za 1700kn nemas sta gledati gainward pogotovo referentne turbine... jedino ako se radi o phantom verziji onda ok

inače bolje je uzeti gigabyte, msi...

15 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Kakve su graficke:Gigabyte GeForce GTX 960 WindForce 2X OC ili gtx 960 ix oc? isplati li se uzimat njih ili pak xfx r9 280a 3gb ddr5 za igrice poput gta 5/witcher 3..

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
buterino kaže...

Kakve su graficke:Gigabyte GeForce GTX 960 WindForce 2X OC ili gtx 960 ix oc? isplati li se uzimat njih ili pak xfx r9 280a 3gb ddr5 za igrice poput gta 5/witcher 3..

najbolji ti je izbor od ove 3 šta si naveo Gigabyte GeForce GTX 960 WindForce 2X OC, tak da ti prporučam da si nju uzmeš

13 godina
neaktivan
buterino kaže...

Sta je ostatak masine? Cpu/napajanje? Pisati preporuku bez te dvije informacije nije bas pametno :)

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.6.2015 12:30 (chaselol).
15 godina

Konačno stigla i plaća pa da sad donesem finalnu odluku.

Za grafu se najviše mogu rasteć 2200kn... Konfa je u Moj-PC.

Što se napajanja tiče, za nekih 2 tjedna mogu uzeti novo ako je potrebno.

Sad' ako se može dobit neka drastična razlika za +200-300kn recite pa budem vidio.

Pa eto, neke vaše preporuke?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Vkm996 kaže...

Sad' ako se može dobit neka drastična razlika za +200-300kn recite pa budem vidio.

Pa kad vec ides preko 2.2k, da se naci r9 290 za 2400 (sapphire triX) i to bi bio najbolji izbor realno. Jer kad si vec u tom cjenovnom rangu, mozes uzeti high end.

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.6.2015 12:40 (chaselol).
10 godina
neaktivan
Vkm996 kaže...

uzmi si jednu od ove 3 i uštedi si pare, napajanje će ti bit dobro za sve 3 grafe , jer ako bi se rastezo onda bi moro ić na r9 290, a za nju bi ti trebalo novo napajanje i to bi te izašlo preko 3000 kn

r9 280

gtx 960 (gigabyte wf2,g1 gaming; msi gaming; gainward phantom; palit jetstream; inno3d ichill)

r9 285

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.6.2015 12:38 (Pinhead).
16 godina
neaktivan
Vkm996 kaže...

ako želiš novo onda 960 ili 280 serija. ali ako bi uzeo nešto rabljeno, ja ti preporučam 970 seriju. ima ih od 2400 do 3000 po njuškalu. i to realtivno nove i skoro sve s garancijom. a troše puno manje struje nego amd-ova slične snage. te imaju 4gb vrama što je trenutno must have za nove igre.

13 godina
neaktivan
ranko091 kaže...

ako želiš novo onda 960 ili 280 serija. ali ako bi uzeo nešto rabljeno, ja ti preporučam 970 seriju. ima ih od 2400 do 3000 po njuškalu. i to realtivno nove i skoro sve s garancijom. a troše puno manje struje nego amd-ova slične snage. te imaju 3.5gb vramašto je trenutno must have za nove igre.

Lapsus lingue 

14 godina
Tony1999 kaže...

Bok. Dođe frend da bi uzeo ovu karticu Gainward gtx 760 2gb. Meni je to nekako preniska cijena za tu karticu?

Što vi kažete?

pa kaj ti jos nisi grafu kupio? :O

Ma ovo je drugi, imali su krizmu, pa sad pol njih kompove uzima. vec su mi sve živce popili, sad ovo sad ono...

http://valid.canardpc.com/cache/banner/fmwm3z-4.png
16 godina
neaktivan
chaselol kaže...
ranko091 kaže...

ako želiš novo onda 960 ili 280 serija. ali ako bi uzeo nešto rabljeno, ja ti preporučam 970 seriju. ima ih od 2400 do 3000 po njuškalu. i to realtivno nove i skoro sve s garancijom. a troše puno manje struje nego amd-ova slične snage. te imaju 3.5gb vramašto je trenutno must have za nove igre.

Lapsus lingue 

sve je to meni jasno... i zbog toga serija 970 i ima tako nisku cijenu. ali zbog razloga koji se odnosi na 1-3% gubljenja performansi u odnosu na 980 koji ima cijeli pool memorije u komadu.

evo link http://www.pcgamer.com/why-nvidias-gtx-970-slows-down-using-more-than-35gb-vram/

čisto su testirali koliko se gubi. i za tih 1-3 % mislim da se nitko ne mora hvatat za glavu. a kartica nudi super odnos cijene/performasi/potrošnje struje. teško da će se nać trenutno tako dobar best buy.

12 godina
ranko091 kaže...

sve je to meni jasno... i zbog toga serija 970 i ima tako nisku cijenu. ali zbog razloga koji se odnosi na 1-3% gubljenja performansi u odnosu na 980 koji ima cijeli pool memorije u komadu.

evo link http://www.pcgamer.com/why-nvidias-gtx-970-slows-down-using-more-than-35gb-vram/

čisto su testirali koliko se gubi. i za tih 1-3 % mislim da se nitko ne mora hvatat za glavu. a kartica nudi super odnos cijene/performasi/potrošnje struje. teško da će se nać trenutno tako dobar best buy.

gubiš vrijeme...

već je bilo rasprave na n stranica ovdje na forumu, ekipa je testirala vlastitim grafama, kopirano je bezbroj testova i sve badave

riječ je o trolu, liku koji umišlja da slijepim obožavanjem jednog brenda i pljuvanjem po drugima nešto postiže u životu

pusti, proći će ga kad odraste i shvati da tu nema fer i nefer brendova, da svi rade za lovu i da svi pokušavaju podvaliti muda pod bubrege

isti taj je pljuvao po nvidiji što rebrandira 6xx seriju u 7xx, a sad kad amd radi još goru stvar, onda je to ok

10 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi! 

Moze mala pomoc oko izbora grafe? Imam Intel Core2Duo E8400 3.0Ghz i vidim da proc dosta novijih igrica pokrece ali me najvise zanima dal bude neka malo novija grafa normalno radila uz njega jer kak sam skuzil dosta ljudi vele kao da proc ne izvlaci svu snagu iz grafe jer je starija generacija.

I naravno kaj sam videl pod puno komentara je "bottleneck" il kak vec...neznam kaj je to tocno tak da me brine da nebude to bar radilo kak sam si ja zamislil. 

Hvala unaprijed. LP

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
BigbyWolf kaže...

Pozdrav ljudi! 

Moze mala pomoc oko izbora grafe? Imam Intel Core2Duo E8400 3.0Ghz i vidim da proc dosta novijih igrica pokrece ali me najvise zanima dal bude neka malo novija grafa normalno radila uz njega jer kak sam skuzil dosta ljudi vele kao da proc ne izvlaci svu snagu iz grafe jer je starija generacija.

I naravno kaj sam videl pod puno komentara je "bottleneck" il kak vec...neznam kaj je to tocno tak da me brine da nebude to bar radilo kak sam si ja zamislil. 

Hvala unaprijed. LP

eventualno neku gtx750, vise od toga je bacanje novaca jer ti jace grafe nece davati ni 30% perfomansi! ako ces ulagati rade ulozi u novu plocu,cpu pa onda gpu!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
13 godina
neaktivan

Ne picajzlo, ti ne mozes da shvatis da ja ne pljujem nego jednostavno kad bih kupovao tako skup proizvod, ocekivao bih da je sve kao sto pise. Grafa ima problema kad napuni preko 3.5 gige i to je cinjenica, pa nije nvudia tuzena bez razloga?!

A za rebrand, kad sam ja to pljuvao? Daj ne gubi se, hejtas iz sebi nekog poznatog razloga k'o i obicno.

Moj PC  
2 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
BigbyWolf kaže...

Pozdrav ljudi! 

Hvala unaprijed. LP

eventualno neku gtx750, vise od toga je bacanje novaca jer ti jace grafe nece davati ni 30% perfomansi! ako ces ulagati rade ulozi u novu plocu,cpu pa onda gpu!lp

ovisi i o tome hoće li poslije nadograđivat komp i koje mu je trenutno napajanje. pa ako misli nadograđivat kasnije nema smisla sad uzimat nešto loše. npr 960 malo troši. a dobra je i za poslije.

a ako neće nagorađivat u dogledno vrijeme nek odvrti njuškalo za kakvu dobru grafu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2015 8:26 (ranko091).
13 godina
protjeran

ma bez obzira na napajanje, kad stavi plocu s novim socketom(300kn)+neki pentium na 3ghz(cca 300kn) radit ce i na najgorem! poslje lako nadogradi cpu i gpu na sta god zeli a ima gajnc novi komp i miran je sigurno 5g(ak uzme i7)!

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2015 8:38 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
BigbyWolf kaže...

Pozdrav ljudi! 

Hvala unaprijed. LP

neku 250x, više od toga nema puno smisla u novijim igrama

svakako ti treba nova konfa

12 godina
BigbyWolf kaže...

Pozdrav ljudi! 

Hvala unaprijed. LP

Ja bi tu bocnija R7 250x, i ona je previse za taj cpu al slabiju od nje jednostavno se ne isplati uzet.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
14 godina

BOk. Frendu crkla hd6850, počela je baca artefakte, pa ga zanima koja je najjača grafa što može na njegov proc AMD Athlon II x4 640. Napajanje misli uzet novo ako ovo ne bude dovoljno. Sada ima Cooler master gx 450 w-

http://valid.canardpc.com/cache/banner/fmwm3z-4.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Tony1999 kaže...

BOk. Frendu crkla hd6850, počela je baca artefakte, pa ga zanima koja je najjača grafa što može na njegov proc AMD Athlon II x4 640. Napajanje misli uzet novo ako ovo ne bude dovoljno. Sada ima Cooler master gx 450 w-

Može ga OC-ati ako ima kakav aftermarket hladnjak, makar onaj LC Power, ali ja svejedno ne bi išao na ništa preko rabljene HD7850.

In the name of tragedy...
11 godina
neaktivan

zanima me koju bi vi prije karticu uzeli 

r9 380x 8gb

r9 290x 8gb

proc i5 4690

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

290x naravno...

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
ansha kaže...

290x naravno...

gledao sam po nabavi ove od 8gb nema jos u HR

12 godina
neaktivan

Moj  buđet je 2500kn, e sad je pitanje ATI ili Nvidia? Gledao sam GTX 960 modele i R9 280x modele do sada sam imao uvijek ATI i več mi ga je iskreno pun kufer, hito bih probati GTX ali nebih htio baciti novce, neznam šta uzeti, proc mi je stariji i to i znam da če biti određenog BN kažu da Nvidia manje gubi preformanse zbog slabijeg CPU? 

Pa eto što bi mi vi predložili, molim za pomoć trenutno imam ATI HD 7770 1 GB DDR5

ஜ۩۞۩ஜIn wildness is the preservation of the World!ஜ۩۞۩ஜ ஜ۩۞۩ஜSo seek the Wolf in Thyself!!ஜ۩۞۩ஜ
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
robert1995 kaže...
ansha kaže...

290x naravno...

Ako ne ideš na više od 1080p neće ti ni 4GB trebati a kamo tek 8GB

GrayWolf81 kaže...

Moj  buđet je 2500kn, e sad je pitanje ATI ili Nvidia? Gledao sam GTX 960 modele i R9 280x modele do sada sam imao uvijek ATI i več mi ga je iskreno pun kufer, hito bih probati GTX ali nebih htio baciti novce, neznam šta uzeti, proc mi je stariji i to i znam da če biti određenog BN kažu da Nvidia manje gubi preformanse zbog slabijeg CPU? 

Pa eto što bi mi vi predložili, molim za pomoć trenutno imam ATI HD 7770 1 GB DDR5

Ne isplati se kupovati novu 280X koja dođe preko 2000Kn na njuškalu ih imaš dosta. Ja sam prije par dana kupio Asus 280X DCII 3GB sa malo više od godinu i pol garancije za 1350Kn. Za tih 2500Kn bolje uzmi GTX 970 2600Kn. Eh sad samo koji ti to stariji procesor imaš. 

http://valid.x86.fr/4fgk63
11 godina
neaktivan
Ivanjino96 kaže...
robert1995 kaže...
ansha kaže...

290x naravno...

Ako ne ideš na više od 1080p neće ti ni 4GB trebati a kamo tek 8GB

Zelim biti miran neko duze vrijeme.

GrayWolf81 kaže...

Ne isplati se kupovati novu 280X koja dođe preko 2000Kn na njuškalu ih imaš dosta. Ja sam prije par dana kupio Asus 280X DCII 3GB sa malo više od godinu i pol garancije za 1350Kn. Za tih 2500Kn bolje uzmi GTX 970 2600Kn. Eh sad samo koji ti to stariji procesor imaš. 

15 godina
neaktivan

Ekipica,

Imam trenutno otključanog x3 Athlona II,u X4,clock na 3,2Ghz,trebam mijenjati grafu uz CX430 napajanje,

zanima me,neće biti prevelik bottleneck na FHDu za jednu 7870 GHz edition?

EUNE: 321Zdravko
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
pandza94 kaže...

Ekipica,

Imam trenutno otključanog x3 Athlona II,u X4,clock na 3,2Ghz,trebam mijenjati grafu uz CX430 napajanje,

zanima me,neće biti prevelik bottleneck na FHDu za jednu 7870 GHz edition?

ma samo sibaj! taman ce taj cx to da tjera! nesto vise od toga nebi bilo preporucljivo!

16 godina
neaktivan
Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice