Vodič za odabir grafičke kartice
- poruka: 41.846
- |
- čitano: 6.923.533
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Slikao si kako izgleda sve vani, stvarno misliš da nama ovdje to nešto znači???
Ako želiš pokazati i dokazati da NE STANE u kućište, onda staviš matičnu u kućište i grafu staviš unutra otprilike (koliko ide), tako da mi to ovdje vidimo,
a onda ti damo savjet što da napraviš da kartica ipak stane u kućište. Vjerujem da ti pila i škare za lim nisu strani pojmovi.

Slikao si kako izgleda sve vani, stvarno misliš da nama ovdje to nešto znači???
Ako želiš pokazati i dokazati da NE STANE u kućište, onda staviš matičnu u kućište i grafu staviš unutra otprilike (koliko ide), tako da mi to ovdje vidimo,
a onda ti damo savjet što da napraviš da kartica ipak stane u kućište. Vjerujem da ti pila i škare za lim nisu strani pojmovi.
Brate sada ce covjek ispasti budala a ja sam napisao taj post,citaj malo starije poruke
Brate sada ce covjek ispasti budala a ja sam napisao taj post,citaj malo starije poruke
Isprika svima, nisam vidio to što radi, piše, govori, slaže, pokušava složiti, ali mu ne ide/ne zna/ne može/ne usudi se - ponestalo ideja.
ps. zamisli (vjerujem da možeš) da se onaj post onda odnosi na tebe.
pozdrav
zanima me razlika izmedu gtx 960 4gb i gtx 970 i r9 290x
zasto je dosta jeftinija 960*ka i isplati li se to uzimat
Zato sto je slabija, isplati se uzet, ako ti odgovaraju rezultati iste, koje lako mozes nac guglajuci istu.
pozdrav
Gtx960 je slabiji cip od Gtx970 daleko jeftinija no i dakle sporija, R9 290x je AMD-ov proslogodisnji High-End gpu i trenutno kosta ispod 3000kn, jaci je od gtx970 no kako za mjesec dana izlaze nove kartice od Amd valja pricekati s kupnjim barem sto se tice AMD tabora, Gtx960 je za svojih 1600+kn zapravo trenutno postala novcano prihvatljiva kupnja za ono sto nudi naspram dosadasnje preporuke R9 280!LP
pozdrav
Gtx960 je slabiji cip od Gtx970 daleko jeftinija no i dakle sporija, R9 290x je AMD-ov proslogodisnji High-End gpu i trenutno kosta ispod 3000kn, jaci je od gtx970 no kako za mjesec dana izlaze nove kartice od Amd valja pricekati s kupnjim barem sto se tice AMD tabora, Gtx960 je za svojih 1600+kn zapravo trenutno postala novcano prihvatljiva kupnja za ono sto nudi naspram dosadasnje preporuke R9 280!LP
Da se za 1800kn naci neka r9 290 polovna s garancijom jos uvijek i ako ima dobro napajanje i cpu, mislim da je to dosta bolja kupovina nego nova 960 ili 280/X!
Trenutno imam MSI 670 2GB OC graficku pa me zanimaju vase preporuke za upgrade. Dal se uopce isplati mijenjati karticu, i kad izlaze nove serije Nvidie i ATI-a? Hvala
kratko pitanje - koji model gtx 970 iz ducana se preporuca ? possto vidim da ih ima 4-5. Thx
Trenutno imam MSI 670 2GB OC graficku pa me zanimaju vase preporuke za upgrade. Dal se uopce isplati mijenjati karticu, i kad izlaze nove serije Nvidie i ATI-a? Hvala
ja na tvojem mjestu nebi još mijenjo grafičku jer je gtx 670 još uvijek dobra kartica za gaming u 1080p rezoluciji, nešto malo slabija od gtx 960...amd-ove nove grafičke ti izlaze sljedeći mjesec, nvidija nece tako skoro izbacit nove grafičke jer su nedavno izbacili 9** seriju
kratko pitanje - koji model gtx 970 iz ducana se preporuca ? possto vidim da ih ima 4-5. Thx
gigabyte g1 gaming ili windforce 3x nek ti budu prvi izbor pri odabiru
koliko se uopce isplati dat nekih 1000 kn vise za gtx 970 umjesto r9 290 recimo? uzimao bi na duze vrijeme - ova moja je gurala 5 godina tako da bi i sljedecu probao tako zgurat. Samo gledam izmedu ove dvije pa nisam siguran koja bi bila najbolja, ipak je razlika u cijeni. Makar ja vise naginjem na gtx.
* mogu dobit novu Sapphire r9 290 4gb TRI-X - za 2200 kn
pa se nemrem odlucit nikako ,sta bi mi bila najbolja investicija.
thx
koliko se uopce isplati dat nekih 1000 kn vise za gtx 970 umjesto r9 290 recimo? uzimao bi na duze vrijeme - ova moja je gurala 5 godina tako da bi i sljedecu probao tako zgurat. Samo gledam izmedu ove dvije pa nisam siguran koja bi bila najbolja, ipak je razlika u cijeni. Makar ja vise naginjem na gtx.
* mogu dobit novu Sapphire r9 290 4gb TRI-X - za 2200 kn
pa se nemrem odlucit nikako ,sta bi mi bila najbolja investicija.
thx
gtx 970 je bolja kartica nego r9 290, žao bi ti bilo da sad kupuješ jednu od ove dvije jer nečeš osjetit drastičan pomak u igranju igrica a dat ceš puno para, pričekaj još bar godinu dana pa onda kupi nešto u rangu gtx 980 po snazi, onda ce ti se više isplatit kupovina
-zanemari ovaj post, mislio sam da imaš gtx 670 :D
pa sve su drasticno bolje od ove moje koju trenutno imam.
ipak hvala na savjetu
ova moja je gurala 5 godina tako da bi i sljedecu probao tako zgurat.
joj sori zamjenio sam te sa sovom iznad u postu i mislio sam da imaš gtx 670, tek sad vidim kad sam došo na komp da imaš hd 57**, moje isprike još jednom,jutro je i ne funkcioniram baš najbolje plus šta sam bio na mobu kad sam ti odgovarao
-uglavnom, uzimaj r9 290 ako ju možeš dobit za 2200 kn novu
ma nema frke sve 5,
samo da potvrdim, moje napajanje je ok za to, trebalo bi biti dosta?
ma nema frke sve 5,
samo da potvrdim, moje napajanje je ok za to, trebalo bi biti dosta?
dobro ti je napajanje, tak da bez beda ide r9 290 na njega ;)
Prijedlozi za neku dobru i kvalitetnu graficku karticu dovoljna za napajanje 620W? Imam seasonic 100-240VAC 620W Napajanje? Hvala
Prijedlozi za neku dobru i kvalitetnu graficku karticu dovoljna za napajanje 620W? Imam seasonic 100-240VAC 620W Napajanje? Hvala
kolki ti je budžet i koji procesor imaš??
kolki ti je budžet i koji procesor imaš??
AMD Phenom II X4 960T cijena do 2300-2500kn
maksimalno bi ti preporučo r9 280x, nebi išo na r9 290 zbog procesora, i otključaj si procesor na 6 jezgri i klokni ga (ako imaš malo bolji hladnjak) ako već nisi zbog boljih performansi
R9280X - najbolji model ti je od gigabyte-a sa tri venta, još su ti dobri modeli od sapphire-a sa 3 venta i od msi gaming i xfx-a dd sa dva venta
- možeš i dosta jeftinije proć ako nađeš r9 280x rabljenu sa garancijom
A prije toga provjeri dimenzije mogu li ti stati u kuciste. Kartice sa tri venta su ogromne
maksimalno bi ti preporučo r9 280x, nebi išo na r9 290 zbog procesora, i otključaj si procesor na 6 jezgri i klokni ga (ako imaš malo bolji hladnjak) ako već nisi zbog boljih performansi
R9280X - najbolji model ti je od gigabyte-a sa tri venta, još su ti dobri modeli od sapphire-a sa 3 venta i od msi gaming i xfx-a dd sa dva venta
- možeš i dosta jeftinije proć ako nađeš r9 280x rabljenu sa garancijom
A sta preporucujete koji procesor bi dobro isao uz 280x? I hladnjak? I kolko para sveukupno?
A sta preporucujete koji procesor bi dobro isao uz 280x? I hladnjak? I kolko para sveukupno?
dovoljan ti je tvoj procesor za r9 280x, samo mu trebaš otključat 6 jezgri i overclokat ga, koju matičnu imaš, i jel imaš hladnjak i koji ako ga imaš??
dovoljan ti je tvoj procesor za r9 280x, samo mu trebaš otključat 6 jezgri i overclokat ga, koju matičnu imaš, i jel imaš hladnjak i koji ako ga imaš??
Kako da otkljucam 6 jezgri ako ima 4 jezgre?
Hladnjak nemam, imam samo ventilatore obicne, straznji, od procesora, od graficke. Maticna je ASUS ASROCK EXTREME 3
Hladnjak nemam, imam samo ventilatore obicne, straznji, od procesora, od graficke. Maticna je ASUS ASROCK EXTREME 3
taj procesor ima opciju u biosu da mu se otključaju 6 jezgara, evo čitaj si malo na ovoj temi od dečki koji imaju iskustva sa tim, a i malo proguglaj... http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/overclocking-amd-procesora-dualtriplequadfx/37917.aspx?jumpto=2463360&sort=asc&view=flat&page=70
a što se tiće overclokanja na toj matičnoj, nečeš moć puno overklokat procesor, al bit će dovoljno
uzmi si i ovaj hladnjak LC-CC-120
- i matična ti se nemože zvat ASUS ASROCK, jer su to dva različita proizvođača, al shvatio sam koju matičnu imaš ASRock extreme 3, al daj provjeri još jednom točan naziv matične, piše ti na njoj
jel ovu matičnu imaš ASRock 890GX Extreme3 ili možda ovu ASRock 870 Extreme3
taj procesor ima opciju u biosu da mu se otključaju 6 jezgara, evo čitaj si malo na ovoj temi od dečki koji imaju iskustva sa tim, a i malo proguglaj... http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/overclocking-amd-procesora-dualtriplequadfx/37917.aspx?jumpto=2463360&sort=asc&view=flat&page=70
a što se tiće overclokanja na toj matičnoj, nečeš moć puno overklokat procesor, al bit će dovoljno
uzmi si i ovaj hladnjak LC-CC-120
- i matična ti se nemože zvat ASUS ASROCK, jer su to dva različita proizvođača, al shvatio sam koju matičnu imaš ASRock extreme 3, al daj provjeri još jednom točan naziv matične, piše ti na njoj
jel ovu matičnu imaš ASRock 890GX Extreme3
http://prntscr.com/785m1f eto na screenshotu sav info o pcu.
aha imaš noviju ploču ASROCK 970 EXTREME3, bit će ti dovoljna za to šta trebaš, samo si kupi uz r9 280x hladnjak lc cc 120 i možeš unlockat i malo kloknut procesor
aha imaš noviju ploču ASROCK 970 EXTREME3, bit će ti dovoljna za to šta trebaš, samo si kupi uz r9 280x hladnjak lc cc 120 i možeš unlockat i malo kloknut procesor
Koliko je gb i koja vrsta je r9 280x? I kako da provjerim dimenzije graficke sa kucistem. Imam MSGW Thermaltake V3 Black Edition.
Koliko je gb i koja vrsta je r9 280x? I kako da provjerim dimenzije graficke sa kucistem. Imam MSGW Thermaltake V3 Black Edition.
Odeš na stranice proizvodjača kučišta i grafičke i provjeriš pod specifikacijama dužinu grafičke, odnosno dubinu mjesta za grafičku za navedeno kučište.