Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.825
|
čitano: 6.909.943
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
drakula789 kaže...

780 ti vs 970?

780 Ti

13 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Pitam jer su podjednake cijene na computeruniversu..

Asus Matrix gtx 780 ti je 400 eura,a gtx 970 je takodjer u negdje..

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
To je previse, do nedavno si mogao u ED uzeti fenomenalnu gtx780ti wf3 ghz ed za 3400kn, naravno to se pograbilo u kratkom roku, iako ih je bilo poprilicno na stanju!
Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
15 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
To je previse, do nedavno si mogao u ED uzeti fenomenalnu gtx780ti wf3 ghz ed za 3400kn, naravno to se pograbilo u kratkom roku, iako ih je bilo poprilicno na stanju!

Mislim da ih opet ima, po kakvih 3560kn, ako se dobro sjećam. Jedino ostaje zavrzlama sa garancijom, koju sam samo čuo, ne mogu potvrditi, da je bilo problema pri ostvarivanju.

EDIT : Ipak ćorak.

In the name of tragedy...
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.4.2015 11:52 (thedream).
12 godina
neaktivan

Rabljena R9 280x, Sapphire Vapor TRI-X. Kupljena 11./2014., s garancijom i svim papirima za 1800 kuna.

ILI 

Nova R9 280, Sapphire Dual-X (1763 kn), MSI Gaming TF4 (1828), Gigabyte WF3 OC (1946), XFX Double Dissipation (1714) ili ASUS DC2T (1900). 

Cuo sam da se laganim OC-anjem 280-tke mogu postici performanse 280x, pa me zanima jel to istina?

Samozadovoljstvo uništava perfekciju. | LoL EUNE: iScream | http://eune.op.gg/summoner/userName=iScream
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.4.2015 12:11 (GamerX9).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

Jao si ga onome tko je išta kupovao u ED-u jer priznaju garanciju svake prijestupne, a i jako su brzi kad treba rješiti problem

...My life, My game, My rules...
14 godina

Pa mogu ako ih clockaš na jedno 1150 Mhz.

13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

Ne znam o cemu pricas,ali 400 eura je 3000 kuna 

15 godina
protjeran

1800kn za rabljenu 280x je 600-700kn previse. Svoju sam uzeo za 990kn sa jos 2 god. garancije.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Previse je, no takvu 280x za 1000kn ces naci jednom u 5godina! Sadasnja realna cijena im je od 1400-1600kn!lp
Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
12 godina
neaktivan

Ova je u pitanju. Znaci bolje uzeti rabljenu 280x nego novu 280?

Na njuski su cijene od 1500 na dalje, ali su sve s godinu dana ili manje garancije. Ova je najjeftinija koja je jos relativno nova.

Samozadovoljstvo uništava perfekciju. | LoL EUNE: iScream | http://eune.op.gg/summoner/userName=iScream
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.4.2015 13:12 (GamerX9).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
GamerX9 kaže...

Ova je u pitanju. Znaci bolje uzeti rabljenu 280x nego novu 280?

Na njuski su cijene od 1500 na dalje, ali su sve s godinu dana ili manje garancije. Ova je najjeftinija koja je jos relativno nova.

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/xfx-radeon-290-oglas-11741329 ?

16 godina

Ima li netko navedenu vapor r9 280x i kakvu su iskustva? Moze li se nesto bolje uzeti do nekih 1700 kn?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

poštovanje, ljudi.

riknula mi je danas gtx260 (ona iz 2010te) pa trebam kupiti neku novu...

prestao sam pratiti tržište komponenti prije dosta godina pa ne znam kako šta pa bih zamolio vas da mi predložite neku do 400kn. Kupovao bih u zagrebu i na keš.

stara grafa je imala core clock 576MHz, memory clock 2000Mhz gddr3 i 896 MB

hvala vam unaprijed

0 0 hvala 0
14 godina
Safet kaže...

poštovanje, ljudi.

riknula mi je danas gtx260 (ona iz 2010te) pa trebam kupiti neku novu...

prestao sam pratiti tržište komponenti prije dosta godina pa ne znam kako šta pa bih zamolio vas da mi predložite neku do 400kn. Kupovao bih u zagrebu i na keš.

stara grafa je imala core clock 576MHz, memory clock 2000Mhz gddr3 i 896 MB

hvala vam unaprijed

gtx 560ti, radeon HD6850/HD6870/HD7770  ---- polovno naranvo

http://valid.canardpc.com/cache/banner/fmwm3z-4.png
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.4.2015 21:34 (Tony1999).
16 godina

Pozdrav,

može li mi netko prepuručiti grafičku do 1000 kn a može i jeftinije naravno.

Morao bi zamjeniti staru Sapphire HD5830 Xtreme  sa nekom novijom inačicom.

Matična je MB Asock 880G a napajanje Corsair 600W.

Hvala.

Ja sam prevruć za tvoj procesor!!! :)
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.4.2015 11:32 (Hot).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

r7 260x 2gb dual fan pa sta nadjes, nista jace na taj proc ne ide mada i to je na granici ako ne i previse...

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
1 0 hvala 2
11 godina

Ovako imam procesor amd athlon 4850e clockan na 3ghz i sad me zanima koja graficka polovna do 500 kuna bi bila dobra da nije veliki bootlenck,napajanje je novo thermaltake tr2 450w 80 bronze

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

6670/6770/7750 gddr5 ofkors

Prva najmanji bn, druga veci, treca najveci ali se isplati.

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
chaselol kaže...

6670/6770/7750 gddr5 ofkors

Prva najmanji bn, druga veci, treca najveci ali se isplati.

Zar nije bolja hd 5770 od 6670

13 godina
neaktivan

6770 ti je rebrand 5770, znaci identicna grafa

I kao takva je jaca za cca 10% od 6670 ali trazi dodatno napajanje ako se ne varam.

Isto tako 5770 je starija godinu dana (polovna) od 6770/6670, zbog toga ne bih uzimao, nista vise.

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
chaselol kaže...

I kao takva je jaca za cca 10% od 6670 ali trazi dodatno napajanje ako se ne varam.

Isto tako 5770 je starija godinu dana (polovna) od 6770/6670, zbog toga ne bih uzimao, nista vise.

Napajanje ima 6+2 pin konektor za graficku,a napajanje je thermaltake tr2 450w bronze

11 godina
neaktivan
Acex kaže...
chaselol kaže...

Napajanje ima 6+2 pin konektor za graficku,a napajanje je thermaltake tr2 450w bronze

Napajnanje je uredno, mozes drzati bilo koju od te 3

13 godina
neaktivan

Izaberi jednu od te tri, mislio sam ja i na napajanje zato nisam isao u starije serije koje su dosta veci potrosaci!

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Ekipa, pošto razmišljam o kupnji kompa kad budem u financijskom mogućnosti, počeo sam si malo slagat konfu.

Zapeo sam kod grafičke kartice jer me totalno zbunjuju sve te serije i modeli. Zanima me konkretno Sapphire R9 280 3G GDDR5 Dual-X with boost

Što mogu očekivati od te kartice na full HD rezoluciji na igrama tipa Diablo III, Skyrim, Watch Dogs i slično, znači novije igre, ali opet ne nužno ove najnovije koje tek izlaze (tipa GTA V i sl.).

Čitam na nekim mjestima da je dobra kartica i da gura igre bez problema, a na drugim da je low end kartica i da ima i boljih. Isplati li se kupiti to?

Molim nove članove da mi ne šalju PM u vezi ETS 2 multiplayera jer više ne odgovaram na takve poruke. Sve je objašnjeno u temi! Dajte si malo truda i u par minuta ćete pronaći sve odgovore.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Igzy20 kaže...

Ekipa, pošto razmišljam o kupnji kompa kad budem u financijskom mogućnosti, počeo sam si malo slagat konfu.

Zapeo sam kod grafičke kartice jer me totalno zbunjuju sve te serije i modeli. Zanima me konkretno Sapphire R9 280 3G GDDR5 Dual-X with boost

Što mogu očekivati od te kartice na full HD rezoluciji na igrama tipa Diablo III, Skyrim, Watch Dogs i slično, znači novije igre, ali opet ne nužno ove najnovije koje tek izlaze (tipa GTA V i sl.).

Čitam na nekim mjestima da je dobra kartica i da gura igre bez problema, a na drugim da je low end kartica i da ima i boljih. Isplati li se kupiti to?

to svakako nije, vrti sve igre na maksimalnim postavkama (1080p), sa ugodnim frameratom, slobodno uzmi

11 godina

Ma i ja sam se krivo izrazio. Mislio sam low end u smislu te serije.

Uglavnom, nisam neki preveliki gamer, ali volim zaigrati u slobodno vrijeme. Nije mi baš toliko bitno da su sve postavke na Ultra, ali bilo bi lijepo kad bi igre radile glatko i bez trzanja, a koliko vidim sa ovom karticom ne bi trebalo biti problema onda. :)

Molim nove članove da mi ne šalju PM u vezi ETS 2 multiplayera jer više ne odgovaram na takve poruke. Sve je objašnjeno u temi! Dajte si malo truda i u par minuta ćete pronaći sve odgovore.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Za ful HD i vise nego dovoljna grafa al ne bas za ultra u najnovijim naslovima al zato high bez problema.

Po mom najbolja kupnja trenutno

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
neaktivan

Planiram sloziti svoj prvi gaming kompjuter ali mislim se izmeđ nvidia 970 gigabyte g1 gaming i amd r9 290 shappire tri-x 

ostatak mog pc

CPU amd fx 8350

RAM 8gb 1866

0 0 hvala 0
12 godina
pastasuta kaže...

Planiram sloziti svoj prvi gaming kompjuter ali mislim se izmeđ nvidia 970 gigabyte g1 gaming i amd r9 290 shappire tri-x 

ostatak mog pc

CPU amd fx 8350

RAM 8gb 1866

Najvažniji podatak si zatajio, koje napajanje imas ?

Sami sebi smo najveci neprijatelji
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice