i da napajanje je codegen 500 w
Vodič za odabir grafičke kartice
- poruka: 41.839
- |
- čitano: 6.920.650
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Taj Phenom ako se kloka gurat ce 280x(u nekim naslovima uz bottleneck)/270x, ne vidim zasto bi mjenjao procesor kad ces u kombinaciji sa nekom od ove dvije grafe u fullhdu igrat sve na ultra detaljima (doduse bez aa). Ako mogu ja sa istim procom i 7850 igrat sve, onda ces moc i ti sa 270x koja je mocnija kartica. A razlika fx6300- 965 je presmijesna za dodatno ulaganje u procesor (onda nakupi jos malo i uzmi fx8XXX pa ces vec vidjeti skok u performansama)
Ja sam kod kolege @Ripjaw testirao R9 290 sa Phenom II 965, nije bottleckao ništa, ugrubo govoreći, s tim da je bio Stock, neke naslove će naravno trokirati, ali za prvu ruku neka slobodno baci koju kunu više na neku jaču karticu, kasnije nek nabavi polovnjaka kad uleti 83xx i toe to...
Napajanje neko 600-650w će mu bit dovoljno, možda i previše, od viška glava ne boli...
Evo, tražim novu grafičku za gaming dao bi za nju do 1800kn. Imate kakve preporuke?
Evo, tražim novu grafičku za gaming dao bi za nju do 1800kn. Imate kakve preporuke?
Pretpostavljam da se radi o FullHD rezoluciji i jačim postavkama...GTX 770 ili AMD R9 290... ili čak jeftinija R9 280X
Iskreno ja bi rađe uzo GTX 770 ali AMD je masi privlačniji, pa tako je bio i meni
Pretpostavljam da se radi o FullHD rezoluciji i jačim postavkama...GTX 770 ili AMD R9 290... ili čak jeftinija R9 280X
Iskreno ja bi rađe uzo GTX 770 ali AMD je masi privlačniji, pa tako je bio i meni
Gdje nadje gtx za te novce da mi je znat
R9 280X uzmes od asus-a i to nadjes TOP verziju i miran si.
@checola da, dok 95% korisnika i ne zna za to i nece da prcka po game fajlovima

@checola da, dok 95% korisnika i ne zna za to i nece da prcka po game fajlovima
tako nebitno ali širiš dezinformacije, i FC4 i DAI rade na G3258 (po toj logici onda ni FX nije za 95% ljudi jer ga treba clockat da bi imao solidne performanse, a mislim da se ljudi više groze biosa)
Ja sam na svom fx gejmao dugo na 3500mhz i apsolutno nisam imao nikakvih problema, mada ako imas upaljen turbo ti nemas potrebe da clockas.
Citam po forumima, vidim od ljudi ovdje i od prijatelja koji su se isfurali. Ne prcka im se jer se taj FIX ne dobije bas u dva tri klika koliko sam upucen, malo su razocarani ali eto.
To je kvalitetan cpu ali je dualac i zamisli ti tako prckas po game fajlovima na steamu kad witcher dodje koji isto trazi quad i popusis ban jer si mijenjao neke fajlove? Sta onda?

Razmišljam o kupnji još 4 gb rama i nove grafičke. Igram samo fifu 15. Ako može savjet. Ovo je moj pc... matična, procesor i napajanje su novi. Zanima me bolja grafička od ove moje, a što povoljnija.
Operating System
Windows 8.1 64-bit
CPU
AMD Athlon X4 760K 42 °C
Richland 32nm Technology
RAM
4,00GB Single-Channel DDR3 @ 665MHz (9-9-9-24)
Motherboard
ASRock FM2A78M-HD+ (CPUSocket) 25 °C
Graphics
LG TV (1600x900@59Hz)
1024MB ATI AMD Radeon HD 5700 Series (Sapphire/PCPartner) 41 °C
Storage
465GB SAMSUNG HD503HI (SATA) 23 °C
298GB Western Digital WD 3200BEV External USB Device (USB (SATA)) 29 °C
Optical Drives
TSSTcorp CDDVDW SH-S223C
Audio
Realtek High Definition Audio
-napajanje piše fsp HEXA+500
Sta ta konfa nebi trebala vrtjet fifu 15 maxed out na fhd rezoluciji?!
OT: Pricekaj ljude kojibse bolje razumiju od mene, al ja bi stavio jos 4 gb rama i posto neznam kolko ti je budget za gpu ciljao bi s nekom polovnom tipa r9 270x...
Vrti sve na full, ali zna malo zastekati kad se vide tribine. Volio bi da je fluidnije ako sam se dobro izrazio. Kad iskljucim onaj msaa kako vec bude bolje. Uzeo bi prvo rame pa graficku. Ova graficka mi ima nekih 4 god ja mislim. Pc si mi radi dobro. Eto jedino bi malo fluidniju fifu:)
edit: budet sto manji to bolje. Preko tisucu kn tesko. Jedino da skupljam pa kupim za pola godine:)
Traži polovnu HD 7850 2GB i polovni RAM. To možeš nać za 1000 kn a to je duplo jača grafa od te HD 5700.
Potdrav, trebao bi neku graficku do 600-700kn maks(polovnu)... Uglavnom mi treba za igranie dote. Malo sam gledao na oglasu od buga ,ali sam totalni levat sto se tice specifikacija i znanja oko grafi koja je bolja...pa ako vam nije problem da netko pogleda na oglas i preporuci mi par i ako netko ima kakvu dobru grafu u tom rangu nek mi se javi. Hvala
Potdrav, trebao bi neku graficku do 600-700kn maks(polovnu)... Uglavnom mi treba za igranie dote. Malo sam gledao na oglasu od buga ,ali sam totalni levat sto se tice specifikacija i znanja oko grafi koja je bolja...pa ako vam nije problem da netko pogleda na oglas i preporuci mi par i ako netko ima kakvu dobru grafu u tom rangu nek mi se javi. Hvala
imas u oglasu od gtx460,hd 6580/6870, i hd7750! sve su ti po snazi tu negdje(6870 nesto jaca od svih nabrojanih), no po meni je gtx460/hd7750 najisplativija! ostale su "preskupe" jer za nesto vise novaca se do nedavno mogla uzeti odlicna i mnogo puta ovdje preporucena r7 260x( no trenutno je sva hw oprema za cca 15% skuplja zbog poprilicnog rasta dolara)..lp
ima li tko kakvih iskustava sa inno3d GTX 970? nigdje naci posten review.

ima li tko kakvih iskustava sa inno3d GTX 970? nigdje naci posten review.
kako nema, no i ne treba kad imas nas;), grafa koja se przi na 80°c(provjereno bez brige)! jedna od najlosijih izvedbi 970 kartica! rade dodaj 100kn i uzmi provjereno fantasticnu!!LP
edit. evo jedan custom review cisto da vidis o cemu se radi!
Neznam gdje drugdje napisati pa ću ovjde..
Kako Microline radi sa reklamacijama? Reklamirao sam prije 2tj. MSI gtx 760, i na microline strnici stoji od 2.2.2015. riješeno zamjenom. U pon. 9.2.2015. rećeno mi je da za cca 7 dana dolazi "grafika"..
Mene zanima kaj njima to znači?
na upit koju grafu budem dobil nisu ništa odgovorili..
Pitam iz razloga jer 760-tki već dobrih 2 mjeseca nigdje nema.
Nvidiu svakak moram dobiti, ne?? (to mi je najbitnije)
Nazovi ih, izgalami se na njih ono ....pull out balkanac, jer ti hajvani ne razumiju nista drugacije. Zakonski rok je od 45-60 dana, zavisno od toga sta ti pise na racunu. Sve iznad, duzni su ti nov uredjaj dati.

Nazovi ih, izgalami se na njih ono ....pull out balkanac, jer ti hajvani ne razumiju nista drugacije. Zakonski rok je od 45-60 dana, zavisno od toga sta ti pise na racunu. Sve iznad, duzni su ti nov uredjaj dati.
Nema potrebe za galamom.. pitam samo dali je netko imao slično iskustvo, i što da očekujem.. 960, 760?
Pitam jer trenutno na lageru imaju 960, a vele da čekam do 19.2.2015. i onda nazovem.. zato mi ništa nije jasno..a 760 ako nemaju, onda se pretpostaljam ne može ni nabaviti..
SeaSonic S12 380W http://www.amazon.com/Seasonic-S12II-380Bronze-380W-Power-Supply/dp/B002A1CRS0 može pogurati R7 260x ili je to overkill za ovo napajanje i q6600 OC 3 GHz ?
Pošto sam našao novu AMD Radeon R7 260X Powercolor OC 1GB DDR5 za 205KM oko 800kn ili ići na nešto polovno?
Moja greska umjesto "2 tj" ja procitao "2 mj". Sta drugo osim 960 ako nema 760, mada ona je podobro jaca od 760 hmmm

Neznam gdje drugdje napisati pa ću ovjde..
Kako Microline radi sa reklamacijama? Reklamirao sam prije 2tj. MSI gtx 760, i na microline strnici stoji od 2.2.2015. riješeno zamjenom. U pon. 9.2.2015. rećeno mi je da za cca 7 dana dolazi "grafika"..
Mene zanima kaj njima to znači?
na upit koju grafu budem dobil nisu ništa odgovorili..
Pitam iz razloga jer 760-tki već dobrih 2 mjeseca nigdje nema.
Nvidiu svakak moram dobiti, ne?? (to mi je najbitnije)
Dobit ćeš istu od proizvođača. Evo, kod mene rješena reklamacija za moju GTX-icu prije koji dan, sveukupno 3 tjedna se trajalo. Isto Microline u pitanju, čekaju da im proizvođač pošalje grafu pa onda oni tebi.
Znači pre rano sam reklamirao, još imaju 760-tki.. šteta.. baš sam se ponadao riješiti 6-pinskog kabla...
Znači pre rano sam reklamirao, još imaju 760-tki.. šteta.. baš sam se ponadao riješiti 6-pinskog kabla...
Pa normalno da ih imaju, proizvođači imaju posebno spremljene grafe ako dođe u slučaju reklamacije pa šalju. Pa nije to grafa stara 5+ godina, ima ih još hrpetina u ponudi za kupiti, samo pogledaj na Nabavu.
MSi samo imaju u Uzishop i extreme digital.. pa sam se po tome ravnao..ako ih microline nema, da ih više nema..
Malo me jedino sad napajanje brine da nebi na knap bilo, jer sam računao na 960 pa uzeo ovo gold...
Pa to napajanje bez problema pogoni kod mene clockani i7 3770K i rastrošnu R9 280X tako da je tvoj strah sa i5 i GTX 760 potpuno iracionalan .
SeaSonic S12 380W http://www.amazon.com/Seasonic-S12II-380Bronze-380W-Power-Supply/dp/B002A1CRS0 napajanje dovoljno za ?
http://www.pik.ba/artikal/15791121/geforce-gtx-650-asus-e-2gb-edition/
ili
http://www.pik.ba/artikal/15197580/gigabyte-hd-6850-1gb-gv-r685oc-1gd/
0 | geforce-gtx-650-asus-e-2gb |
---|---|
0 | gigabyte-hd-6850-1gb-gv-r685oc |
7 | obje |
0 | nijednu |
Može preporuka grafičke kartice za trenutnu specifikaciju:
CPU Intel Core 2 Duo E8400 @ 3.00GHz
RAM 5,00GB
DFI Inc. LP DK P45-T2RS PLUS
NVIDIA GeForce 9800 GTX/9800 GTX+
XFX Pro 450W
Naime trenutna grafička kartica je riknula, kupio bih novu graficku koja bi najbolje odgovarala trenutnoj specifikaciji računala. Računalo se koristi za surfanje i eventualno za neko igranje. Cijenovni rang od 600kn - 1000kn.
Gledao sam trenutnu ponudu i najviše što mi je zapelo za oko je model R7 250 - koji bi po mojem mišljenu bila dobra zamjenu za gf9800gtx+.
Molio bih vas za neke neka mišljenja kao i preporuke.
Hvala unaprijed!

zašto ne rabljenu sa garancijom 270/270x, napajanje ju gura bez beda a jednom kad upgradeaš ostatak kompa nećeš morati odmah grafičku mjenjati, poslije ubaciš nekog quada i xeon mod napraviš i imaš solidan gaming komp