Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.939.259
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Checola kaže...

koja je fora sa problemima sa amd driverima, svi pričaju o tome, ja ih nisam primjetio, a nije da se u zadnje vrijeme nisam družio sa amd karticama (7790,7850,r9 270)

Ma nije stvar u tome da postoje problemi sa amd driverima - ja dok sam imao amd grafu gotovo da nisam imao problema - tj imao sam nesto sitno uobicajno, nego je vise to da su igre mnogo bolje optimizirane za nvidiu, recimo novi benchmarci za cod aw pokazuju da je nvidia pokidala ili recimo preporuka grafi za Far Cry 4 sluzbeno je gtx 680 i r9 290x a ova druga je znatno jaca (hardwareski)

13 godina
lGRACINA kaže...
Checola kaže...

koja je fora sa problemima sa amd driverima, svi pričaju o tome, ja ih nisam primjetio, a nije da se u zadnje vrijeme nisam družio sa amd karticama (7790,7850,r9 270)

Ma nije stvar u tome da postoje problemi sa amd driverima - ja dok sam imao amd grafu gotovo da nisam imao problema - tj imao sam nesto sitno uobicajno, nego je vise to da su igre mnogo bolje optimizirane za nvidiu, recimo novi benchmarci za cod aw pokazuju da je nvidia pokidala ili recimo preporuka grafi za Far Cry 4 sluzbeno je gtx 680 i r9 290x a ova druga je znatno jaca (hardwareski)

pa dobro nije to do drivera, već zbog love između developera igre i proizvođača GPU-a

12 godina
neaktivan
Checola kaže...
lGRACINA kaže...
Checola kaže...

pa dobro nije to do drivera, već zbog love između developera igre i proizvođača GPU-a

Tako je.

Ciljo sam da ti dogovori na kraju idu kroz optimitaciju igara od strane developera i kroz drivere od strane proizvođaca kartica.

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.11.2014 9:58 (lGRACINA).
13 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Prije par dana molio sam za mišljenje, te vas sad molim za još jedno... Da li vrijedi dat 1120 kn za gtx 750 ti, asus, 2gb ili rade dat jos 100 kn gore i uzet r9 270 ? Hvala još jednom!

Bene docet, qui bene distinguit.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
molnyi kaže...

Prije par dana molio sam za mišljenje, te vas sad molim za još jedno... Da li vrijedi dat 1120 kn za gtx 750 ti, asus, 2gb ili rade dat jos 100 kn gore i uzet r9 270 ? Hvala još jednom!

R9 270 je dosta jaca, nju uzmi.

12 godina
neaktivan

Jel dovoljno ovo moje napajanje za r7 260x, uz moju konfiguraciju samo mjesto ove moje grafe da stavim 260x ili je bolje da stavim r7 250?

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.11.2014 13:58 (ZubaMaher87).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Novi COD mi na 1080p i max setinzima trosi 3600-3800mb vrama....jos jedan naslov koji odlazi daleko iznad 2gb vrama i to na samo 1080p.

Moj PC  
3 1 hvala 2
12 godina
neaktivan
ZubaMaher87 kaže...

Jel dovoljno ovo moje napajanje za r7 260x, uz moju konfiguraciju samo mjesto ove moje grafe da stavim 260x ili je bolje da stavim r7 250?

Nije dovoljno nikako !

Stavi r7 250 iako sa tim napajanje sve je rizik - nije bas dobro to napajanje.

Trebas jos barem 2 gb rama uz sve to.

12 godina
neaktivan
MEGATAMA kaže...

Novi COD mi na 1080p i max setinzima trosi 3600-3800mb vrama....jos jedan naslov koji odlazi daleko iznad 2gb vrama i to na samo 1080p.

Dakle, tko se misli igrati na max settinzima ne gine mu kupnja r9 290 ili gtx 970 ... Sve mi se cini da cu kupit jednu od te 2 grafe...

12 godina
neaktivan
lGRACINA kaže...
ZubaMaher87 kaže...

Nije dovoljno nikako !

Stavi r7 250 iako sa tim napajanje sve je rizik - nije bas dobro to napajanje.

Trebas jos barem 2 gb rama uz sve to.

Znam da treba jos 2gb rama, nisam sad trenutno dobar sa finansijama da uzmem jos 2gb. Hvala

pozz

17 godina

tolko puno wtf , znaci mogu se pozdravit sa 4k60p u ovoj igri {#}

13 godina
neaktivan

Pozz, znam da je offtopic... dobio sam grafu r7 265 i ukljucim i izbaci mi 6 drivera za zvuk nekakvih koji piše da ne rade ( http://prntscr.com/55dhhd ) ( http://prntscr.com/55di0e )... ja inače imam slušalice roccat kave koje nisu opće vezane sa grafičkom no ni one mi ne rade, koji je problem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Pa izaberi Speaker sa matične ako nemaš na monitoru zvučnike znači ovo ti javlja da monitor nema support za audio tako da taj uređaj nemožeš koristiti, AMD HDMI deaktiviraj a ove obični Zvučnik Speaker izaberi.

http://valid.canardpc.com/hwx19k
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
molnyi kaže...

Pozz, znam da je offtopic... dobio sam grafu r7 265 i ukljucim i izbaci mi 6 drivera za zvuk nekakvih koji piše da ne rade ( http://prntscr.com/55dhhd ) ( http://prntscr.com/55di0e )... ja inače imam slušalice roccat kave koje nisu opće vezane sa grafičkom no ni one mi ne rade, koji je problem?

Ljevi klik na ovo

nakon toga odaberi

i onad odaberes sto zelis

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.11.2014 20:33 (lGRACINA).
13 godina
neaktivan

Monitor ima zvučnike - spojen je na matičnu isto (imam spliter preko slušalica), slušalice su na matičnoj... izabrano je sve kao i prije nego što sam ugradio grafičku karticu - prije nego što sam nju stavio sve je radilo najnormalnije...  http://prntscr.com/55e6jw       -        http://prntscr.com/55eah9 ...  on tu pokazuje da daje zvuk, ali se ne čuje...  http://prntscr.com/55eb94

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.11.2014 20:50 (molnyi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Odlucio sam kupiti AMD Radeon R7 260X ASUS DCU2 OC 1GB DDR5 i zanima me na kojim cu postavkama moci igrati neke novije igre (bf cod gta 5) i koju cu morati napojnu da kupim da bude dovoljna za moju konfu i dodacu jos 4 gb rama..

Mrachni
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

I da i vidi sad ovo - http://prntscr.com/55emkn

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Mrachni kaže...

Odlucio sam kupiti AMD Radeon R7 260X ASUS DCU2 OC 1GB DDR5 i zanima me na kojim cu postavkama moci igrati neke novije igre (bf cod gta 5) i koju cu morati napojnu da kupim da bude dovoljna za moju konfu i dodacu jos 4 gb rama..

Kao prvo, gledaj R7 260X model sa 2gb Vrama, možeš i Gigabyte, Sapphire, itd, sve su to dobre grafe, a dosta je bolja sa 2 gb, nove igre gutaju dosta Vrama.. Kupi neko brandirano napajanje tipa Seasonic, Corsair, Coolermaster, Enermax itd od cca 550W pa na gore :) 

Za GTA V ne znam kako ce biti optimiziran, BF4 mozes igrati u 1080p, sa ukljucenim mantleom i medium postavkama sa solidnim frameratom, dobra je to graficka, ali kako sam vec rekao, model sa 2gb :) Sto se novog COD-a tice, vidim da ljudi imaju problema na gtx 980 i na r9 290, padovi frameratea i tako, izgleda nije bas najsretnije optimizirana igra, vidjet cemo kakve ce patcheve povodom toga izbaciti.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.11.2014 21:45 (Kalmageddon).
12 godina
neaktivan

Aha...a mozes li mi ti preporuciti neku graficku koja moze high-ultra igre koje sam naveo ? Do 130e

Mrachni
17 godina

za tu cijenu i sa tim procom nemoze nikako na high / ultra u ful hd-u za igre koje si naveo jer ce dolazit do BN-a {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.11.2014 22:24 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Mrachni kaže...

Aha...a mozes li mi ti preporuciti neku graficku koja moze high-ultra igre koje sam naveo ? Do 130e

Za ultra/high trebas minumum i5 novije generacije (ivy bridge ili haswell)ili AMD FX 8xxx  i Nvidia gtx 760/770 / AMD R9 280/x. I uz sve to 8gb ili vise rama.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.11.2014 23:48 (Kalmageddon).
10 godina
neaktivan

Trebao bih graficku do 3000 kn za gaming , koju bi mi preporucili i zasto? 

trtrtr

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Može preporuka grafičke kartice do 500kn. Uzeo bih polovnu s njuškala pa koja se može najbolja za te novce naći na njuškalu?

0 0 hvala 0
13 godina
iAvenger kaže...

Može preporuka grafičke kartice do 500kn. Uzeo bih polovnu s njuškala pa koja se može najbolja za te novce naći na njuškalu?

potraži kakav 7770

12 godina
neaktivan
balooog92 kaže...

Trebao bih graficku do 3000 kn za gaming , koju bi mi preporucili i zasto? 

gtx 970 - koji je ostatk konfe ?

iAvenger kaže...

Hd 7770 - imas starijih hd 5870 koje su osjetno jace - ali i vise

15 godina
neaktivan
iAvenger kaže...

Na ovaj drugi komp pretpostavljam? Sve preko 5670 je bacanje novaca obzirom na ostatak konfe..5770 neka za 300kn u najboljem slučaju.

In the name of tragedy...
10 godina
neaktivan

Ostatak konf bih slagao prema grafickoj... neki su mi preporucili r9 280 3gb. I r9 290 ... da li je gtx 970 bolja ? 

I znam da nije tema al ako te zanima i ako se kuzis budet mi je 7 k  otprilike.. pa ako imas kakvih ideja :) 

trtrtr

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
thedream kaže...
iAvenger kaže...

Na ovaj drugi komp pretpostavljam? Sve preko 5670 je bacanje novaca obzirom na ostatak konfe..5770 neka za 300kn u najboljem slučaju.

Ma kupujem novu konfiguraciju FX 6300 proc. Tak da ne gledaj ovo pod trenutno my pc ;))

12 godina
neaktivan
balooog92 kaže...

Ostatak konf bih slagao prema grafickoj... neki su mi preporucili r9 280 3gb. I r9 290 ... da li je gtx 970 bolja ? 

I znam da nije tema al ako te zanima i ako se kuzis budet mi je 7 k  otprilike.. pa ako imas kakvih ideja :) 

uzmi gtx 970 - manje trosi, hladnija je i jaca od r9 290, nesto je skuplja ali također ima i phsyx cuda itd

ostatk konfe ovako nesto

1. Zalman R1 mid tower case

2. Kingston Hyper X Fury 1866 MHz

3. WD Blue 1TB WD10EZEX

4. Matična MSI B85-G43 GAMING

5. Intel Core i5 4670

6. GIGABYTE nVidia GeForce GTX970 WF3 OC

7. DVD pisač LG GH24NSBO

8. XFX 550W 80+

= 7241kn

11 godina
protjeran

Lik prodaje graficku R7 250 stara 2 mjeseca za 350kn?

Malo je to sumnjivo

This time next year we'll be millionaires
Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice