Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.943.638
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
chaselol kaže...
Mchammer kaže...

zz ljudi, dvoumim se između gtx 970 i r9 290 x pa molim mišlljenja

Sta je ostatak konfiguracije?

Gigabyte 990 fxa ud3 rev 4.o

Fx 8350

8 gb 1600 corsair vengenance

Corsair rm 750w

Gledao sam da je za gtx 970 preporučeno 12 gb memorije pa me zanima dal ću ja šta primjetit razliku u radu s obzirom da imam 8gb, te me još znima dal ću imat kakv bottleneck

17 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

takodjer uzmi 970 {#}

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Mchammer kaže...

Gigabyte 990 fxa ud3 rev 4.o

Fx 8350

8 gb 1600 corsair vengenance

Corsair rm 750w

Gledao sam da je za gtx 970 preporučeno 12 gb memorije pa me zanima dal ću ja šta primjetit razliku u radu s obzirom da imam 8gb, te me još znima dal ću imat kakv bottleneck

Trenutni pad cijene r9 290/x kartica ti daje ~50 evra jeftiniju grafu istih/jacih perfomansi u vecim rezolucijama, plus "obicnu" 290 mozes oc u 290X bez problema.
Moj glas je da sacekas ako ti bas nije frka za grafu, jer trziste strasno varira, cijene skacu gore/dole non stop!

p.s. r9 290x su bile po 320$ na amazonu prije par dana, tu 970 nema sta da trazi. Jednostavno je tako.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa...

Frend je skupio para pa bi htio kupiti neku dobru grafičku tipa gigabyte 970 g1...

A trenutno ima:

Phenom II x4  955

Asrock 870 extreme3

Corsair 450W

RAM 12 GB

Kupio bi prvo grafičku 970 da može igrati igrice koje je i do sad igrao na tom kompu, a uskoro bi uzeo kad skupi još para matičnu, proc i napajanje...

Jel to tak izvedivo ili imate koju bolju soluciju za ovaj slučaj :)

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
crocked kaže...

Pozdrav ekipa...

Frend je skupio para pa bi htio kupiti neku dobru grafičku tipa gigabyte 970 g1...

A trenutno ima:

Phenom II x4  955

Asrock 870 extreme3

Corsair 450W

RAM 12 GB

Kupio bi prvo grafičku 970 da može igrati igrice koje je i do sad igrao na tom kompu, a uskoro bi uzeo kad skupi još para matičnu, proc i napajanje...

Jel to tak izvedivo ili imate koju bolju soluciju za ovaj slučaj :)

Hvala!

Ako ima u planu uskoro kupnju jaceg procesora (i5 / i7) onda nek uzme 970 jer ce sa ovim procosorom ipak imati bootlneck.

13 godina
protjeran

zasto da sad uzima pre skupu gtx?, rade nek uzme odma cpu i plocu jer njima cijena ne pada toliko strasno kao gpu-ima, poslje nek uzme grafu i to istu za manje novaca a mozda i jacu za iste, ovisi pak o vremenu i trenutnoj trzisnoj cijeni koja ce tada sigurno biti manja!{#}lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
3 0 hvala 2
12 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

zasto da sad uzima pre skupu gtx?, rade nek uzme odma cpu i plocu jer njima cijena ne pada toliko strasno kao gpu-ima, poslje nek uzme grafu i to istu za manje novaca a mozda i jacu za iste, ovisi pak o vremenu i trenutnoj trzisnoj cijeni koja ce tada sigurno biti manja!{#}lp

Dobro receno.

Osim ako se zeli odmah igrati.

13 godina
protjeran
lGRACINA kaže...

Dobro receno.

Osim ako se zeli odmah igrati.

nitko to ne zeli, GTA5 izlazi tek za 2mj. tada pocinje novi zivot{#} do tada skupljati novce za nesto nevideno na PC

!:), cisto za one tko nije vidio!

dakle svaka kuna donosi 1fps{#}ostali ce plakati...

LP

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.11.2014 14:22 (Stjepanj).
11 godina
neaktivan

Pozdrav,

Namjeravam si kupit http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=14245 pa me zanima da li ce raditi maksimalno sa procesorom AMD Phenom II X4 955, napajanje Corsair 600W CX Series te maticnom Asrock 880GXH, hvala unaprijed

0 0 hvala 0
13 godina

Maksimalno ne, bilo bi dobro dici procesor bar na 4000Mhz, naravno ako imaš bolji hladnjak od stock-a

https://www.facebook.com/profile.php?id=100005212124705
Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
FakeDeath kaže...

Maksimalno ne, bilo bi dobro dici procesor bar na 4000Mhz, naravno ako imaš bolji hladnjak od stock-a

Ajde mi plz preporuci neke grafe koje bi procesor mogao gurati

11 godina
neaktivan
Fognini kaže...
FakeDeath kaže...

Zaboravio sam nadodat da imam cooler master hyper 212 na procu, al nisam nikad oc pa me trta da nebi nekaj zeznuo {#}

15 godina
neaktivan

Da li je 1 000 - 1 050kn previsoka cijena za moju R9 280X, bez garancije? Mislim, oglašena, sve pet, na par mjesta, nitko se ne javlja.

Dobio sam jedino idiotski komentar - citiram - kako ljudi ne vole baš crveni PCB, kraj citata, šta god to značilo, i dalje - citiram, i općenito Powercolor brand. WTF?

Kao da se zaboravlja da su imali ponajbolju 3870x2 karticu, uz Gecube, zatim 4870, 4890 model sa Zerothermom, onda 5 seriju, 6 seriju sa custom hlađenjima, 7 je također bilo super modela, ne razumijem.

Ako nekoga brine coil-whine, snimati ću mu filmić LOL, jer ga ja ne čujem. Zavrtim Unigine valley i snimam otvoren case kod kartice, na ExtremeHD. 

Pardon za OT, ali nije mi baš jasan taj komentar, cijena mi se čini u redu, ja da mi kartica treba odmah bi dao 1 000kn za nju. I bez gare. Al mi ne treba uz 470SOC koju sam dobio na poklon za jedan odrađen posao. {#}

In the name of tragedy...
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Fognini kaže...
FakeDeath kaže...

R7 260x 2Gb//R7 265 2Gb

thedream kaže...

Da li je 1 000 - 1 050kn previsoka cijena za moju R9 280X, bez garancije? Mislim, oglašena, sve pet, na par mjesta, nitko se ne javlja.

Dobio sam jedino idiotski komentar - citiram - kako ljudi ne vole baš crveni PCB, kraj citata, šta god to značilo, i dalje - citiram, i općenito Powercolor brand. WTF?

Kao da se zaboravlja da su imali ponajbolju 3870x2 karticu, uz Gecube, zatim 4870, 4890 model sa Zerothermom, onda 5 seriju, 6 seriju sa custom hlađenjima, 7 je također bilo super modela, ne razumijem.

Ako nekoga brine coil-whine, snimati ću mu filmić LOL, jer ga ja ne čujem. Zavrtim Unigine valley i snimam otvoren case kod kartice, na ExtremeHD. 

Pardon za OT, ali nije mi baš jasan taj komentar, cijena mi se čini u redu, ja da mi kartica treba odmah bi dao 1 000kn za nju. I bez gare. Al mi ne treba uz 470SOC koju sam dobio na poklon za jedan odrađen posao. {#}

bilo je 280x grafi s garancijom po 1000kn... drzi na 1000kn i bude otišla, ne uskoro ali bude

12 godina
neaktivan
Fognini kaže...

Pozdrav,

Namjeravam si kupit http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=14245 pa me zanima da li ce raditi maksimalno sa procesorom AMD Phenom II X4 955, napajanje Corsair 600W CX Series te maticnom Asrock 880GXH, hvala unaprijed

Radit ce ti sve super 100% !

FakeDeath kaže...

Nemoj covjeka dezinformirati, kako mu mozes reci da nece radit, Phenom 955 je i dalje jako dobar procesor, kakovo overklokanje na 4ghz - to ce povecati potrosnju i zagrijavanje do ibera - treba dobra maticna i hlađenje za cpu, i onda mu preporucis r7 265 koja je jako blizu r9 270 - r9 270 je zapravo 7870 i phenom 955 ce ju gurati super, to je ujedno i najjaca kartica koja ide kako treba na tog Phenoma, dakle uzmi tu karticu - napajanje je kako treba i igraj!

13 godina

a ti to znas kako tocno?

jer ako treba mogu dokazati da amd x4 na tim mhz nemre gurati u dosta igrica ni 260x kako treba ;=)

p.s nisam nigdje rekao da nece raditi, vec da nece moci 100% svuda ;)

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.11.2014 17:30 (FakeDeath).
Moj PC  
0 2 hvala 2
12 godina
neaktivan
FakeDeath kaže...

a ti to znas kako tocno?

jer ako treba mogu dokazati da amd x4 na tim mhz nemre gurati u dosta igrica ni 260x kako treba ;=)

Zasto kompliciras, covjeku koji pita dal je phenom 955 dovoljno jak za r9 270 / 7870

ti preporucis da ga overkloka na 4ghz !

Neznam sto mozes dokazati ali da phenom 955 nemoze gurati 7870 to nije tocno, samo mi nemoj poceti sa battlefield online stvarima naravno da ima i5 imao bi vise fps ali i sa phenomom ce radit super - end :-)

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.11.2014 17:37 (lGRACINA).
12 godina
neaktivan
thedream kaže...

Grafa je super, powercolor je odlicna firma ! kao i asus i gigabyte grafe takk su i powercolorove dobre, problem je u tome sto svi zele fackin nvidiu - a i nemas garanciju - to je ljudima danas jako bitno - jer se svi boje da se nespali - a to je rijeđe od udara groma ...

10 godina
neaktivan

Pozdrav! Jedan prijatelj mi hoce prodati jednu graficku: NVIDIA 9800 GT+,stara 3-4g dobro ocuvana i ispravna,mozete mi reci koliko max mogu platit za to da nebudem opran?

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.11.2014 18:08 (Amater258).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
100 kn. Ipak ste prijatelji.
Optimizam je nedostatak iskustva.
10 godina
neaktivan

Dali bi za 150 trebao pozalit ako mu platim?

0 0 hvala 0
13 godina
Amater258 kaže...

ovisi koliko ste dobri prijatelji {#}

10 godina
neaktivan

Srednje.. Nismo si bas najbolji,ali bolje mi je od njega sto ga znam nego od nekog stotog.. 

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Amater258 kaže...

Gledaj, ta grafa vrijedi oko 100kn, ponesto jos moze i zavrtit, za 150 / 200kn ide 4850 koja je ipak solidno jaca i sa njom se vec moze igrati. Ako ti je frend daj mu 150kn i nek ti cugu plati.

10 godina
neaktivan

;) Hvala..

0 0 hvala 0
13 godina

to si u pravu, a to je neka realna cijena grafičke, a obzirom da se jelte znate, bar možda znaš povjest, da li je pečena ili nije i sl., samo nadam se da ti je jasno da kupuješ prastaru grafičku, tako da ne očekuješ da ćeš nešto novije igrat....

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Preporucite mi graficku i napojnu koja bi mogla podrzati moju konfu bez problema..graficku do 130e a napojnu do 70e..igrao bih nove igre na nekim vecim postavkama kao npr gta5 cod aw cod ghosts bf4 titanfall itd..

Mrachni
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Trebas 4gb rama jos obavezno ako hoces igrati navedene igre
Grafa r9 270
Napajanje Xfx 550w
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
lGRACINA kaže...

Zasto kompliciras, covjeku koji pita dal je phenom 955 dovoljno jak za r9 270 / 7870

ti preporucis da ga overkloka na 4ghz !

što sam ja točno krivo rekao i što sam krivo preporučio?

zašto bi oc na 4ghz bilo nešto loše?

ti kompliciraš bez veze... pobogu pričamo o pun kufer starom procesoru i što je najgore na malom taktu jezgre, a pričamo o najnovijoj generaciji grafičke i o igrama u 2014 godini

FX 6300/i5 je neki minimum danas, pa koliko god phenomček bio zvijer od proca, s razlogom preporučujem ocanje jer znam da se lako oca sa ok hladnjakom kojeg već ima...

A opet niti sam rekao da ne neće r9 270 raditi na njemu niti sam rekao da to uopće niti ne pomišlja kupovati

tako da nemoj molim te meni tu pokušavati soliti pamet, koliko god se kužio očito ne znaš baš čitati ono što ja pišem s razumijevanjem

In the end, phenom 955 bude uredno radio sa r9 270... ali da se mene pita ja bi rađe to sve prodao i uzeo fx6300/i5+r7 260x 2gb nego imao phenom 955 kojeg neću ocati i r9 270 al eto to sam ja i drugacije razmisljam od vas iskusnih igračina ;=)

Mrachni kaže...

Preporucite mi graficku i napojnu koja bi mogla podrzati moju konfu bez problema..graficku do 130e a napojnu do 70e..igrao bih nove igre na nekim vecim postavkama kao npr gta5 cod aw cod ghosts bf4 titanfall itd..

R7 260x 2Gb + chieftec/corsair/seasonic ili slični dobavljivi kod vas od 450/500w 80+ certifikat

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.11.2014 19:22 (FakeDeath).
12 godina
neaktivan

I mislio sam jos 4 gb uzeti i najvjerovatnije cu uzeti ovu grafu a napajanje cu vidjeti

Mrachni
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice