Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.938.047
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
XXX-Man kaže...

Bilo je dosta nepotrebne rasprave, vratite se na temu!

E sad mozda dobijem koje misljenje na onaj svoj post zatpan u raspravi :P

(Bio bih jako zahvalan ^^ )

14 godina
Ashelor kaže...

- Ona tvoja nije dostupna više, ovako nešto si uzmi, MSI GeForce GTX770 OC TF IV GAMING 2GB.

- Ili možeš gledati i konkurenta, ASUS R9 280X DirectCU II TOP 3GB + 3 igre, ali vidim da Radeona ne bi htio.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.5.2014 17:41 (Valentin17).
12 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

bok!

zanima me hoće li izdržati moje napajanje ako stavim ovu grafičku Gainward GTX 560 Ti phantom2 1GB GDDR5, druge komponente pod moj pc?

Hvala!

1 0 hvala 0
14 godina

Pa trebalo bi ako je napajanje ok a takvim se smatra {#}.

14 godina
GTX 770 vs R9 280X:

"This is one of few games to set a requirement on being able to run with "Ultra" texture quality. This game requires video cards with 3GB of video RAM to run at "Ultra" texture quality settings. If you don't have 3GB of VRAM on your video card, you can run at "High" texture settings.
AMD made a move years ago with a bold statement to release video cards (AMD Radeon 7950 and 7970) with 3GB of VRAM at a time when most video cards were carrying 2GB. It seems that sort of forward thinking has paid off finally in 2014 with Watch Dogs."
13 godina
neaktivan

Istina, a meni su govorili "šta će ti 3GB" kad sam kupovao 7950 {#}

Toni
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kao da jedna 7950 moze to vrtiti na ultri xd. 

Moj PC  
1 3 hvala 0
14 godina
neaktivan
Sentry kaže...

Ako može R9 280X, kako je HD7950 brutalan kloker, može i ona. 

14 godina
Smanjiš AA i može vjerojatno.
13 godina
protjeran
Caesar et Brutus kaže...
Sentry kaže...

Ah ta 7950 i njenih cijelih 40% oc potencijala:) tko to nije iskoristio nezna sto je propustio for free!:)
Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
14 godina
Stjepanj kaže...
Caesar et Brutus kaže...
Sentry kaže...

Ah ta 7950 i njenih cijelih 40% oc potencijala:) tko to nije iskoristio nezna sto je propustio for free!:)

Pa nije ti baš bilo free :)

17 godina
odjavljen
itomic009 kaže...
GTX 770 vs R9 280X:

"This is one of few games to set a requirement on being able to run with "Ultra" texture quality. This game requires video cards with 3GB of video RAM to run at "Ultra" texture quality settings. If you don't have 3GB of VRAM on your video card, you can run at "High" texture settings.
AMD made a move years ago with a bold statement to release video cards (AMD Radeon 7950 and 7970) with 3GB of VRAM at a time when most video cards were carrying 2GB. It seems that sort of forward thinking has paid off finally in 2014 with Watch Dogs."

Video kolege sa foruma u igri koja za ultra "zahtjeva" 3 GB videorama.

13 godina
neaktivan
Moj PC  
1 3 hvala 0
17 godina
neaktivan
16 godina

Mene samo zanima usporedba u performansama sa ATI dvoglavom karticom pa da vidimo sto to tocno nvidia u ovom slucaju nudi za vise nego duplo novaca. Hrabar potez, nema sta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

A ne nudi ništa bolje što se tiče gaminga. Jedino za neku profesionalnu primjenu dobro dođe brdo cuda jezgara.

17 godina
neaktivan

Ta kartica je za obradu videa, izradu animacija, 3D modela i sl. Za ostale stvari nikome ne treba sigurno, osim da može reći da ju ima.

Najjača mi je ekipa koja kupuje skupe komponente, a ne rade s njima ništa, ali doslovno ništa, samo da mogu reći da ih imaju. Imaju instaliran google chrome i jednu igricu i onda gledaju kako im komp leti. Vau, zamisli, a to šta ti ne treba za ništa to je druga stvar.

16 godina

Totalno ce samo profesionalci to kupovat...

Mislim super mi je sa stajalista placa i troskova zivota na balkanu procjenjivat na koje trziste puca ova grafa, dam se kladit da bu barem 80% kupaca u zapadnoj Europi , SAD-u i slicnim trzistima, upravo gameri koji jedva cekaju takvu karticu za hranit svoje 4K monitore.

Te price o "profi kartici" i ne znam cemu... okacite macku o rep.

I u tom pogledu me zapravo zanima sto nudi ta kartica naspram dvoglave ATIjevke.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.5.2014 14:28 (Rhodin).
Moj PC  
1 2 hvala 0
14 godina

Pa gaming performanse se već znaju i tu su negdje li-la sa R9 295X2 tako da je sve jasno. Ako već hoćeš glumit sa 16 monitora nekog frajera onda si uzmeš dvije R9 295X2 za cijenu jedne Titan Z i ubiješ u pojam tu Nvidiu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.5.2014 16:12 (itomic009).
17 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Pa gaming performanse se već znaju i tu ssu negdje li-la sa R9 295X2 tako da je sve jasno. Ako već hoćeš glumit sa 16 monitora nekog frajera onda si uzmeš dvije R9 295X2 za cijenu jedne Titan Z i ubiješ u pojam tu Nvidiu.

Opet se vraćem na svoj post, koji k će mu to osim što može reći da ima? I sa 5 puta jeftinijom karticom će vrtit sve igre na ultra, a ne bavi se nekim profesionalnim poslom.

12 godina

Ja da imam mislis da ne bih uzeo karticu od 10+ soma kn? Naravno da bi...zaboli me uvo za one koji su ljubomorni i koji pricaju da mi ne treba...aKO ja hocu i ako sam u mogucnosti iskesirat taj novac , ma da je kupio samo zbog 1 igre... kupio bi....sta te briga jel to nekom treba ili ne?!

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.5.2014 15:17 (Sandro HR Zagorje).
Moj PC  
4 8 hvala 0
14 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
Ashelor kaže...

- Ona tvoja nije dostupna više, ovako nešto si uzmi, MSI GeForce GTX770 OC TF IV GAMING 2GB.

- Ili možeš gledati i konkurenta, ASUS R9 280X DirectCU II TOP 3GB + 3 igre, ali vidim da Radeona ne bi htio.

Pogleda sam neke review-e po netu i 770 mi izgleda kao bas ono sta trazim, a cujem i neke glasine da ce serija 800 bit odgodena za pocetak 2015 (neda mi se cekat toliko)

Uzet cu tu MSI GTX 770 TF u HG Spota na Diners (12 rata) ispada me isto kao i kod Centra, a preferiram u ducanu uzet cisto radi garancije i servisa.

13 godina
odjavljen

Samo ne u HG Spotu, ako ništa drugo onda u Linksu.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sandro HR Zagorje kaže...

Ja da imam mislis da ne bih uzeo karticu od 10+ soma kn? Naravno da bi...zaboli me uvo za one koji su ljubomorni i koji pricaju da mi ne treba...aKO ja hocu i ako sam u mogucnosti iskesirat taj novac , ma da je kupio samo zbog 1 igre... kupio bi....sta te briga jel to nekom treba ili ne?!

Ali koji će ti k kartica od 10+ soma kad sa karticom od 3+ soma možeš radit sve isto??? Opet samo da možeš reći da imaš a ne zato što ti treba. Molim te objasni mi za šta pametno bi ti trebala ta kartica? Samo nemoj opet reći zbog igrice, jer da zbog glupe igre kupuješ 10+ soma karticu, bolje da daš te pare sirotinji ili odeš na neki tečaj.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.5.2014 16:20 (crash11).
14 godina
neaktivan
Deawood kaže...

Najjeftinija GTX 770 u linksa je 200kn skuplja od ove MSI u HG spotu

http://www.links.hr/?naziv=graficka-kartica-pci-e-gainward-geforce-gtx-770-2gb-ddr5-hdmi-dualdvi-dp&option=artikl&id_artikl=051.803.946

Znam HG Spotovu reputaciju , ali cijena im je ok.

11 godina
neaktivan

Pozdrav svima zanima me koju dobru grafičku karticu bi mogao uglavit na ovu konfiguraciju,imam HD radeonku 6570 al nisam baš zadovoljan njome

Igre nekak usporene čim namjestim veću rezoluciju na zahtjevnijim igrama kao AC :4 Black flag.Watch Dogz igram na najnižim postavkama i rezoluciji <.<

moja konfiguracija 

Proc : AMD a8-6600K APU quad core 3.9 ghz

Ram : 8 GB Corsair

Mobo: Asrock FM2 FM2A55M-VG3

Grafička : AMD Radeon HD 6570 1GB DDR3

Napajanje:MS 550w

Nisam baš stručnjak pa me zanima koja Nvidia ili Radeonka bi najbolje pasala.Komp koristim za igre stoga bi trebao jaču grafičku.

Unaprijed Hvala :D 

0 0 hvala 0
14 godina

Pa s obzirom na sve što imaš neka R9 270 (s jednim 6 pin konektorom koja ne troši puno) bi ti bio nekakav plafon što bih ja preporučio na takav komp. Ne spominješ pare ali gledaj ako možeš R7 265 ili R9 270 te od Nvidie GTX 750 Ti (gledaj primarno R7 ili R9 jer su brže od GTX 750 Ti).

12 godina
crash11 kaže...

Ali koji će ti k kartica od 10+ soma kad sa karticom od 3+ soma možeš radit sve isto??? Opet samo da možeš reći da imaš a ne zato što ti treba. Molim te objasni mi za šta pametno bi ti trebala ta kartica? Samo nemoj opet reći zbog igrice, jer da zbog glupe igre kupuješ 10+ soma karticu, bolje da daš te pare sirotinji ili odeš na neki tečaj.

Neznam jer nisam o tome razmisljao.. mogu samo sanjat i gledat na youtubeu takve i slicne kartice. Ne vjerujem da se takve grafe rade zbog igara...to sam tako u grubo rekao! 

13 godina
neaktivan

Takve kartice se uzimaju za profesionalne namjene, 3D render videa animacija itd. gdje nikad nema viška performansi. Onaj ko kupi takvu karticu za gaming je mamlaz.

Toni
Moj PC  
7 1 hvala 0
12 godina
Ashelor kaže...
Deawood kaže...

Najjeftinija GTX 770 u linksa je 200kn skuplja od ove MSI u HG spotu

http://www.links.hr/?naziv=graficka-kartica-pci-e-gainward-geforce-gtx-770-2gb-ddr5-hdmi-dualdvi-dp&option=artikl&id_artikl=051.803.946

Znam HG Spotovu reputaciju , ali cijena im je ok.

pa i ako uzme u hg spotu..ak i bude sto s grafom direkt u microline na garanciju i nema problema..brze ce se rijesit situacija

razorblade
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice