Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.952.788
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Obje su dobre, obje se mogu OC-at, ovisi o razlici u cijeni.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Saint96 kaže...

koja?!

Sapphire TOXIC je najjaca r9 280X kartica poslije XFX black edition koja je bucnija dosta i dosta se vise grije, a razlika je minorna 1-2fpsa ako ne i manje.

Toxic ja preporucujem, ali sta god da uzmes to je vrhunska grafa, apsolutni vrh ponude 280X serije! 

EDIT: ispravio r9 280x, ali jos nesto TOXIC je recimo priblizno glasna kao XFX, dok je MSI najtisi i najvise se dobije.
(Licno sam imao u kompu MSI, a zbog dodatnih 12 mjeseci garancije ne bih razmisljao puno) 

Radim trenutno sa r9 270x karticama, pa su mi previse na pameti  {#}

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.5.2014 14:47 (chaselol).
12 godina
chaselol kaže...
Saint96 kaže...

koja?!

Sapphire TOXIC je najjaca r9 270X kartica poslije XFX black edition koja je bucnija dosta i dosta se vise grije, a razlika je minorna 1-2fpsa ako ne i manje.

Toxic ja preporucujem, ali sta god da uzmes to je vrhunska grafa, apsolutni vrh ponude 270X serije! 

koliko vidim čovjek pita za 280x ne 270x, jesi li u pravu i vrijedi li tvoja tvrdnja i za 280x seriju neka kažu stručnije kolege

13 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Pa sve recenzije kažu da je monitor super ali bolje je da slušaš "stručnjaka"  Stjepanja {#}.

koji dio ti nije jasan? stavi dva lcd-a slicnih karakteristika i usporedi pa onda komentiraj! rezoluciju, velicinu dijagonale i piksela trpas u isti koš, a kombinacije istih daju drugaciju ostrinu prikaza! nitko nije spomenuo ovo sto si ti napisao!{#} malo ozbiljnosti! ak je tebi to sve isto rade šuti...

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.5.2014 17:01 (Stjepanj).
14 godina
neaktivan

TU pa TD ne znam više šta da mislim. Ako neko ima 27" FullHD (1920x1080) da napiše koju iz prve ruke?

Ja sam novi vozač s malo radnog staža, široka mi kola a uska garaža...
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Zekat kaže...

TU pa TD ne znam više šta da mislim. Ako neko ima 27" FullHD (1920x1080) da napiše koju iz prve ruke?

vidis da i oni sami neznaju...{#} ak ti nitko od frendova nema takav monitor odi u trgovinu i pogledaj si sam dali ti se svida prikaz...prosijecna velicina "tocke" im je preko 0,300 mm, sto je poprilicno veliko!

no ovdje u ovoj temi:

koji-monitor-kupiti

ima stvarno experata oni ce ti odgovoriti na sva tvoja pitanja puno detaljnije od mene, jer vidim nitko drugi nije nista pametno napisao a i pitanje nije za ovu temu{#}!LP

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.5.2014 22:07 (Stjepanj).
13 godina
neaktivan
iskreno brate ja bi spojio i TV 32 incha full HD
al et nema se para,a izgleda ba sasvim lijepo.ljudi vole samo kenjat
ja npr na 22 incha 1680x1050 prezadovoljan nema tog pixela da ga mogu vidjeti okom i ostra slika
jaran ima 24 incha full HD pa Hebi me ako ima razlike u oštrini,meni to isto a i njemu,moze proc i 27 incha full HD,nek stjepan mesić laprda kome hoce :D
BiH__Snowflake BF4
Moj PC  
2 6 hvala 0
12 godina

najbolje je otić u trgovinu pa se sam uvjeriti, jer što nekome smeta a drugome ne - je subjektivno

neka picajzla (hehe) neće moć provarit pikseliće koje vidi na 10 cm udaljenosti iako će monitor koristiti s metra ili više gdje ih ne vidi

dakle u trgovinu pa vidi sam, ali uzmi u obzir udaljenost na kojoj ćeš ga gledati

Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
Zekat kaže...

...Ako neko ima 27" FullHD (1920x1080) da napiše koju iz prve ruke?

Imam ja 27" (1920x1080). Pixele vidiš tek kad si na bliže od 40-50 cm (a ni tad mi ne smetaju). Ja sam obično na 50-tak cm udaljen tako da ih ni ne primjećujem. Nakon prelaska sa 22" (1680x1050) ovo mi je bio svojevrsni ugodni šok za oči. Monitor mi ima solidno osvjetljenje i kontrast, dosta dodataka i bio je prihvatljive cijene. Tako da sam i više nego zadovoljan. Užitak je igrati novije igre ili pogledati film na 27". Ne smeta mi ni kad nešto radim u Corelu ili PS-u (nedostaje mi jedino pivot display). Da ponovno kupujem monitor, osobno bih radije uzeo 27" nego manji 1080p (23" full hd ima frendov sin) ali to je moje mišljenje.

Istina, znam par ljudi koje ne bi zadovoljila ni dvostruko veća rezolucija na tom promjeru monitora.

Ne bih se bunio ni da imam full hd projektor i ispred sebe platno 2x1,5m. Ali im je cijena za sada previsoka za moje mogućnosti.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
11 godina
neaktivan

Zna netko je li dobra XFX AMD RADEON R9 270 DD i ima li u Linksu bolja za slične novce?

0 0 hvala 0
17 godina

Mislim da ako ti je izbor samo Links onda nema. Zašto baš u jednom od najskupljiv dučana?

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
6 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

Nažalost tako je. Uzet ću onda tu grafičku. Hvala na odgovoru!

2 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Patrick_cro kaže...

Mislim da ako ti je izbor samo Links onda nema. Zašto baš u jednom od najskupljiv dučana?

Performance Category : Warrior{#}

13 godina
neaktivan

.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.5.2014 12:52 (ineedmoney).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Je li neko zna di se u hrvatskoj može kupit nvidia geforce gtx 780 da je od nvidie ne msi,asus... Ako moze neko postavit link za taj ducan to bi bilo super Hvala

0 0 hvala 0
13 godina

ne znam ni vani di ima...u HR nema nitko

Plačanje: Keš/Kartica (koja,koliko rata) Namjena? Monitor imaš,koji?
Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
JungleBoy kaže...

Je li neko zna di se u hrvatskoj može kupit nvidia geforce gtx 780 da je od nvidie ne msi,asus... Ako moze neko postavit link za taj ducan to bi bilo super Hvala

Mislis Evga?

Hejjjjj
11 godina
neaktivan
JungleBoy kaže...

Mislis na reference?

12 godina
neaktivan

Da evga

11 godina
JungleBoy kaže...

Da evga

Imas u BiH kupiti u susjedstvu, ali u Hr tesko da ces naci

http://www.pik.ba/?trazilica=evga+gtx+780

Evga ti je TOP, dalje nema!!!

Hejjjjj
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.5.2014 14:34 (Chico12).
17 godina

Pa nece iz hrv kupovati u Bosni i jos da placa pdv kada može kupiti u Eu bez pdv. 

Link

Ne kužim šta če ti referentna? Jedino ako več imaš cooler za nju pa da montiraš ali pošto ih nema kod nas uzmi najjeftiniju i stavi svoj cooler na nju.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.5.2014 14:50 (Patrick_cro).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...

Pa nece iz hrv kupovati u Bosni i jos da placa pdv kada može kupiti u Eu bez pdv. 

Link

Ne kužim šta če ti referentna? Jedino ako več imaš cooler za nju pa da montiraš ali pošto ih nema kod nas uzmi najjeftiniju i stavi svoj cooler na nju.

Jer u EU kosta ravno 100 evra vise nego u BiH, a to su cijene "svercera" koji kupuju robu u srbiji gdje je jos jeftinija :D plus prevoz i sve ostalo, opet dodje jeftinije

Tamo ces tu grafu naci za 500-550e sigurno!

12 godina

Mozda zato kaj je taj referentni cooler remek dijelo?

Prestanite stavljati zarez,tamo gdje je odavno trebala biti tocka!
Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nude mi u zamjenu R9 280X za moju GTX 770. Je li ok da zamjenim? Dobijem li ista?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Almin94 kaže...

Nude mi u zamjenu R9 280X za moju GTX 770. Je li ok da zamjenim? Dobijem li ista?

NE, evo i anketa za ostale:)

15 NE
5 DA
13 godina
neaktivan
Almin94 kaže...

Ako je R9 280X nova, zapakovana s garancijom od 24 mjeseca a tvoja polovna s dosta manjom garancijom ja bih uzeo (ako je kvalitetan proizvodjac naravno), ako nije nista ne diraj :)

A evo ti i jedno poredjenje  Radeon R9 280X vs GeForce GTX 770

17 godina
Almin94 kaže...

Dobiješ Mantle, hardverski DirectX 11.1 (nVidija iam samo 11.0). Gubiš PhysX, Adaptive v-sync.

Twitter: @191x7
17 godina
chaselol kaže...
Patrick_cro kaže...

Link

Jer u EU kosta ravno 100 evra vise nego u BiH, a to su cijene "svercera" koji kupuju robu u srbiji gdje je jos jeftinija :D plus prevoz i sve ostalo, opet dodje jeftinije

Tamo ces tu grafu naci za 500-550e sigurno!

Kako dođe u Eu više? jesi ti pogledao cijene. Linkao si 1190km a to je 4760kn znači nekih 635 eur * 1.25 ( pdv 25%)ako uzme iz Bosne.

Primjer Computerunuverse Cijene tu ti je Evgica 436Eur i shipping nekih 35Eur i nema nikakvog plačanja pdv jer smo u EU.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.5.2014 16:52 (Patrick_cro).
15 godina
neaktivan
191x7 kaže...
Almin94 kaže...

Dobiješ Mantle, hardverski DirectX 11.1 (nVidija iam samo 11.0). Gubiš PhysX, Adaptive v-sync.

Mantle mi sad za sad ne znaci nista.. Sta sad to znaci, necu moci igrati igre u DX11.1 modu, nego sam u DX11? a DirectX 12 cu svakako moci koristiti.

12 godina
191x7 kaže...
Almin94 kaže...

Zaboravio si napomenut Shadowplay za one koji vole snimat igru :D

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice