Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.951.647
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

A napajanje od 400w , hoce biti dovoljno?Radi se o nekakvom no name napajanju .

Coske
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice

Pa komp sa R7 260X i tvojim dual core procesorom ne može doć do 200W potrošnje da se nasadi na glavu. Vjerojatno bi trošio negdje oko 150W u gamingu ali bih svakako preporučio mjenjanje tog napajanja ako je već staro koju godinu jer je vrlo vjerojatno da ne može pošteno i stabilno isporučuti ni 150W.

17 godina

Normalno da je dovoljno 400w ali neki brand. Ova no name napajanja u najbolju ruku daju max 200w na 12v railu tako da je preporuka da se zamijeni sa nekim kvalitetnijim.

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
6 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

unaprijed hvala svima na odgovoru.

frend me zamolio ako nije problem da predlozite nekakvu grafu za oko 1700 kn koja bi radila u ovom sustavu, skupljao je novce za grafu par mjeseci ali mu je trenutna otkazala poslusnost pa je ostao na tom budgetu, i ostavio bi ove komponente jer kupuje samo kad skupi nesto novaca za novi dio, nesto kao i ja tuzna sirotinja, na nekoliko prijedloga smo vas vec poslusali i ja i on i svaki put ste vrhunski preporucili hvala vam svima pozdrav,

as rock n68c gs fx

amd fx 4100

kingston 4gb ram

sapphire 3870 512 mb

xfx 550 pro

zalman z 11 plus 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ja bi uzeo najjače što se može za te novce i onda prvom prilikom nek mjenja ploču i CPU a to je R9 280X (još ima Sapphire za 1640 kn) ili ako to nema onda R9 280 kojima ima za već od 1500 i nešto kuna. Te grafe jesu overkill za taj CPU ali nek uzme što bolje može pa nek onda mjenja i CPU te ploču kada bude mogao.

13 godina
neaktivan

hvala kolega na odgovoru....

ma tako nesto je i bilo u planu uloziti sad novce u graficku dok se ima pa drugi put ploca (jer nekako mu ova ne daje povjerenje za drzati takve grafe) pa onda procesor, on je prvotno mislio a ovu http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=13723  ,cinilo se kao dobar izbor u slucaju buduceg kupovanja pa stavljanja jos jedne ako kojim slucajem bude prilik za to, ali ako bi mogla ova ploca podnijeti jednu 280x nije lose, samo nismo vidjeli da ima 280 - 280x za te novce?

14 godina
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.5.2014 22:34 (itomic009).
12 godina

Koja od ove tri grafe je bolja tj da je manje bučna i hladnija jer su najjeftinije za uzeti:

Sapphire R9 280X dual X

VTX R9 280X

XTX R9 280X

http://valid.canardpc.com/hwx19k
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Fenomenalna cijena. Ali fenomenalna!!!

Off topic, u BIH za te pare ni R9 270 ne mozes naci kako treba {#} 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.5.2014 22:41 (chaselol).
13 godina
neaktivan

ovo je sad zbunjujuce i iznenadujuce dobro, nisam gledao u te ducane promatrao sam futuru it i adm i cijene su oko 2000 kn, hvala na ovim informacijama zvuci zbilja nevjerojatno i cudno da u jednom ducanu ista grafa kosta 400 tinjak kuna skuplje ( http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=13702 )  dobro iako je on zapeo za asus i samo asus isprali ga da ima najbolje hladenje to nekakvo dcu2 top i sta ja znam sta sve ne asus freak, ali naravno rekao sam da priceka da pitam vas na forumu jer sta god sam uzeo do sad na vasu preporuku nisam pozalio. znaci sapphire 280 ili 280x , pored asus 270x  po isplativosti i kvaliteti bolja opcija. Hvala jos jednom necu vise bit naporan pozdrav 

11 godina
mirzet1976 kaže...

Koja od ove tri grafe je bolja tj da je manje bučna i hladnija jer su najjeftinije za uzeti:

Sapphire R9 280X dual X

VTX R9 280X

XTX R9 280X

Prva i Treca {#}

Druga  {#}

Hejjjjj
13 godina
protjeran
rtg 1989 kaže...

ovo je sad zbunjujuce i iznenadujuce dobro, nisam gledao u te ducane promatrao sam futuru it i adm i cijene su oko 2000 kn, hvala na ovim informacijama zvuci zbilja nevjerojatno i cudno da u jednom ducanu ista grafa kosta 400 tinjak kuna skuplje ( http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_4_84_229&products_id=13702 )  dobro iako je on zapeo za asus i samo asus isprali ga da ima najbolje hladenje to nekakvo dcu2 top i sta ja znam sta sve ne asus freak, ali naravno rekao sam da priceka da pitam vas na forumu jer sta god sam uzeo do sad na vasu preporuku nisam pozalio. znaci sapphire 280 ili 280x , pored asus 270x  po isplativosti i kvaliteti bolja opcija. Hvala jos jednom necu vise bit naporan pozdrav 

nije mu nitko mozak isprao, dc2top je mozda i najbolje dual fan hladenje za neku karticu tako da tu nema pogreske, kvaliteta se placa! a pod kvalitetu idu nize temperature, tise hladenje, backplate, bolje zavojnice, bolji oc potencijal itd...

naravno da neces pogrijesiti ako uzmes jeftiniju  sapphirku 280x ili nekog drugog proizvodaca no gore nabrojane sitnice se ipak placaju extra...

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
13 godina
neaktivan

hvala kolega stjepan sad sam razumio zasto je taj asus toliko cijenjen, ujutro frend ide u nabavku i odlucio se ipak sam sebe poslusat i kupitu asus r9 270x dcu2 top za 1599 kn u admu pored te sapphire r9 280 sve sam mu objasnio ali on ostaje pri asusu nadam se da nece pogrijesiti jer kako kaze za asus 280 nema para a nada se da ce mu ova 270x biti dovoljna za ugodno igranje iducih par godina na 1080p rezoluciji veliki pozdrav i hvala na odgovoru

13 godina
neaktivan

Ništa od toga što pruža ASUS mu neće nadomjestit performance gap između te dvije kartice.

Toni
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

nije mu nitko mozak isprao, dc2top je mozda i najbolje dual fan hladenje za neku karticu tako da tu nema pogreske, kvaliteta se placa! a pod kvalitetu idu nize temperature, tise hladenje, backplate, bolje zavojnice, bolji oc potencijal itd...

naravno da neces pogrijesiti ako uzmes jeftiniju  sapphirku 280x ili nekog drugog proizvodaca no gore nabrojane sitnice se ipak placaju extra...

Ovo potpisujem, drugar kupio 670 DC2 TOP, to je ZVJERKA od grafe, kako je tiha a super je clocka!
Cim vidis TOP u nazivu od asusa, to je vrh ponude bez razmisljanja, ta grafa se kupuje da ti radi 5-6 godina min! 

13 godina
protjeran
rapture686 kaže...

Ništa od toga što pruža ASUS mu neće nadomjestit performance gap između te dvije kartice.

to svakako da je pametnije ako gledas samo perfomanse, no hw razlika je cak 40% 270x vs 280! ali zato stock nabrijana 270x je jako blizu 280 modelu!

http://www.anandtech.com/bench/product/1043?vs=1033

nek odluci sta zeli...{#}

chaselol ; TOP verzija nije vrh asusa, ima matrix model pa iznad njega platinum...{#}lp

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.5.2014 23:42 (Stjepanj).
13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

chaselol ; TOP verzija nije vrh asusa, ima matrix model pa iznad njega platinum...{#}lp

Mislim, dostupno nama obicnim smrtnicima :D

Sve iz te ROG serije je realno {#}

16 godina

Da je ne znam kakava verzija 270x , zalijepi "approved by God allmighty himself" na nju ako zelis, nemre se nikako mjerit sa stock 280x bilo kojeg proizvodjaca. Kakve su sad to gluposti?

Znaci lik ce platit asus 270x vise nego sapphire 280x? Da mi je znati ko je taj biser :D

Moj PC  
7 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ma lik je fanboy ili pati na imena, a čim je tako zatucan nema mu pomoći.

Toni
Moj PC  
5 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Jel 1920x1080 premala rezolucija za 27" monitor ili je još uvjek OK?

Ja sam novi vozač s malo radnog staža, široka mi kola a uska garaža...
Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
rapture686 kaže...

Ma lik je fanboy ili pati na imena, a čim je tako zatucan nema mu pomoći.

Dat više novca za 20-30% slabiji gpu samo zbog imena nema bas veze s mozgom

koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
13 godina
protjeran
Zekat kaže...

debelo pre mala, i koji je to tocno 27" da ima nativnu rezu od 1080p? cak je i 1440p poprilicno zrnata slika i to na 26" dellu!lp

15 godina
neaktivan

Meni se uopće ne čini zrnata slika na 1440p rezi...sve je oštro i detaljno. Velika je promjena napram 1200p. Svakako da je za 27" 1080p premala reza.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Sentry kaže...

Meni se uopće ne čini zrnata slika na 1440p rezi...sve je oštro i detaljno. Velika je promjena napram 1200p. Svakako da je za 27" 1080p premala reza.

ma izgleda ok, nisam rekao da je losa, no usporedujucu 23" full hd gdje se skoro ne vidi piksel na nekim modelima, na 26-27" je to pak dosta izrazeno...neznam koliko si primjeraka vidio u zivo i usporedio no razlika je itekako vidljiva! i treba zvjer od grafe da to tjera{#}

14 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Zekat kaže...

debelo pre mala, i koji je to tocno 27" da ima nativnu rezu od 1080p? cak je i 1440p poprilicno zrnata slika i to na 26" dellu!lp

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_259_180&products_id=14130

http://www.tftcentral.co.uk/reviews/benq_gw2760hs.htm

Kontam ga uzet al sve me strah...1.Zbog rezolucije 2.Niske cijene

Ja sam novi vozač s malo radnog staža, široka mi kola a uska garaža...
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.5.2014 13:10 (Zekat).
14 godina

Pa sve recenzije kažu da je monitor super ali bolje je da slušaš "stručnjaka"  Stjepanja {#}.

15 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Sentry kaže...

ma izgleda ok, nisam rekao da je losa, no usporedujucu 23" full hd gdje se skoro ne vidi piksel na nekim modelima, na 26-27" je to pak dosta izrazeno...neznam koliko si primjeraka vidio u zivo i usporedio no razlika je itekako vidljiva! i treba zvjer od grafe da to tjera{#}

Osobno nisam vidio 23" incha full hd,ali pored sebe imam 24" 1200p i 27" 1440p i na 27ici je dosta oštrija slika. Boje nisu tolika razlika, izražen je bolji kontrast crne i bijele između ova dva. Što se grafe tiče, nisam imao vremena isprobati previše igara, za sada sam instalirao Far cry 3, i gtx770 ju vrti na Ultri 4x msaa bez problema 50+ fpsa. Nakon što mi prođu ispiti isprobat cu performanse na BF3 i 4. Za sada sam oduševljen sa kombinacijom. 

14 godina
Stjepanj kaže...
Sentry kaže...

full hd na 23" daje 96 ppi, dok 1440p na 27" daje 109 ppi. tako da ne može biti zrnatija od full hd na 23"

14 godina
neaktivan

koja?!

10 sapphire 280x toxic
12 asus r9 280x
Some say that he resined a job in Rome to have a fulltime job in here in London and that all of his legs are hydraulic... all we know is, he's called the Stig. PSN :theMeanDuck
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice