Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.925.097
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
chaselol kaže...
Goddish kaže...

Sta vi mislite, msi  gtx 660 ti power edition ili xfx 2 gb 7870 DD Ghz edition (tahiti le) oboje mogu dobit za 1000 kn... sada imam 6850 i vidite ostatak konfiguracije pod '' MOJ Pc''

Novo ili polovno?

Polovno, novo :D nekoristeno oboje

13 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Imao sam 7870 DD od XFX-a, to nikako ne uzimaj. Oko 100c u loadu temperatura. Jedino ako te pogodi verzija sa 4 toplovodne cijevi, onda su oko 75 (ali ni to ne impresionira).

Toni
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
chaselol kaže...
Goddish kaže...

Sta vi mislite, msi  gtx 660 ti power edition ili xfx 2 gb 7870 DD Ghz edition (tahiti le) oboje mogu dobit za 1000 kn... sada imam 6850 i vidite ostatak konfiguracije pod '' MOJ Pc''

Novo ili polovno?

EDIT: To su zaista poprilicno izjednacene kartice, evo citam od 28 testova 16 je bila bolja nvidia, 12 ati a ima razlike u cijeni kad se kupuje nova.
Ako kupujes polovno, radije dodaj love i uzmi novu sa garancijom R9 270, davati tolike novce za polovnu ja licno nikad ne bih! 

http://www.game-debate.com/gpu/index.php?gid=1864&gid2=1104&compare=radeon-r9-270-vs-geforce-gtx-660-ti-power-edition da li je ovo istina?  znaci trazim karticu za igrice, ciste preformanse me zanimaju.... 6950, 7870, 660ti do 1000 kn nesto tražim...

13 godina
neaktivan

r9 270 je poprilicno best buy danas na trzistu, nista jace ti ne treba za 1080p gaming zaista. Ako si bas picajzla mozes je i clocknuti {#}

Ako ne namjeravas igrati u 1080p, imas i slabije varijante tipa R7 260X koja, na 1440*900 sve zivo pokrece na max u poprilicnom broju fpsa, a sasvim pristojno se drzi na 1080p, da bi se mnogi zacudili!

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
5 1 hvala 1
13 godina
neaktivan

Zanemari ti sve te brojke, traži performanse u praksi, najbolju predodžbu dobivaš ovakvim grafovima.

Toni
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

Impresivna AMD vodena beštija. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.4.2014 5:13 (roby27).

1 0 hvala 1
16 godina

Nije losa, to je sigurno... Zanima me koliko ce biti sporija od duplo skupljeg titana Z - predvidanja? 0-10% ovisno o igri... u pola cijene :D

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ja sam novi vozač s malo radnog staža, široka mi kola a uska garaža...
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.4.2014 11:15 (Zekat).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
12 godina
neaktivan

Koja je bolja grafa?

Sapphire R7 260X OC - 1GB

ili

MSI GTX750 Ti TF

S obzirom na cijenu jeli ima smisla dati 250kn više za Nvidiu?

Smrdljivi skakavac.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Nema.

12 godina
neaktivan

Pa koliko se fpsa vise dobije sa Nvidiom otprilike?

Smrdljivi skakavac.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

750 ti je rang hd 7850, a to je 20-30% bolje od 260x

Moj PC  
1 4 hvala 0
14 godina

I nije baš rang HD 7850 nego je taman negdje između R7 260X i HD 7850. Za 1150 kn je najbolje uzeti refreshanu HD 7850 a to je R7 265 nego GTX 750 Ti ako je igranje u pitanju.

13 godina
neaktivan

Sta bi islo na C2D E8400 @ 4Ghz (800-1000kn).

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

A ništa jače od R7 260X ti nema puno smisla.

13 godina
protjeran
itomic009 kaže...

A ništa jače od R7 260X ti nema puno smisla.

a i ona je vec teski overkill, no s obzirom koliko kosta ona je najbolji izbor{#}! nebu valjda cijeli zivot ostao na dualcu sad se quad procesor uzme za 350-max 400kn ima ih ko blata na njusci a dobit u perfomansama s tom 260x bi bio visestruki!lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
11 godina
neaktivan

kupio sam graficku R7 250 i kada je stavim u komp ona normalno vrti ventilator ali mi ne pokazuje sliku na monitoru, spojeno direkt na VGA iz monitora, a na staroj grafi mi radi(imam adapter dvi to vga)

zna netko sto moze biti?pomoc 

0 0 hvala 0
16 godina

Sta kazete na ovu karticu do 500 kn? Naime riknula mi je moja HD4850 i sad mi treba hitno nekakva zamjena a da je malo bolja od ove i da je novijeg datuma kako bi bio miran duze vrijeme. PC koristim za office, autocad i nesto 3da... Planirao sam za ljeto mozda malo nesto odigrati. Kakva je ta naspram stare 4850?

Mogao bi i cak neku polovnu do 500 kn ali dalje ne mogu razvuci.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Sta kazete na ovu karticu do 500 kn? Naime riknula mi je moja HD4850 i sad mi treba hitno nekakva zamjena a da je malo bolja od ove i da je novijeg datuma kako bi bio miran duze vrijeme. PC koristim za office, autocad i nesto 3da... Planirao sam za ljeto mozda malo nesto odigrati. Kakva je ta naspram stare 4850?

Sasvim pristojna kartica za pocetak!

16 godina
chaselol kaže...
Fake_Alert kaže...

Sasvim pristojna kartica za pocetak!

Sad sam se malo predomislio i sjetio sam se nekog svog pravila da kada kupujem da kupim pravo pa sam naletio na Sapphire r7 260x 1gb OC... Moze li to moje napanje podnjeti i hoce li biti dobro s obzirom na CPU?  Sapphire preporucuje minimalno 500 w...

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
13 godina
neaktivan

Može to napajanje držat. Taj CPU nije nešto dobar, neće ju najbolje izgurat ali nemoj da te to previše ograničava u odabiru. Nadogradit će i njega jednom.

Toni
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.4.2014 20:37 (rapture686).
Moj PC  
1 1 hvala 1
13 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Sad sam se malo predomislio i sjetio sam se nekog svog pravila da kada kupujem da kupim pravo pa sam naletio na Sapphire r7 260x 1gb OC... Moze li to moje napanje podnjeti i hoce li biti dobro s obzirom na CPU?  Sapphire preporucuje minimalno 500 w...

Odlicna kartica, jeftina a nudi jako puno i nemas brige za napajanje, bocni i vozi!
A sto se tice cpu, malo ce kaskati ali nista bitno 

16 godina
rapture686 kaže...

Može to napajanje držat. Taj CPU nije nešto dobar, neće ju najbolje izgurat ali nemoj da te to previše ograničava u odabiru. Nadogradit će i njega jednom.

chaselol kaže...
Fake_Alert kaže...

Odlicna kartica, jeftina a nudi jako puno i nemas brige za napajanje, bocni i vozi!
A sto se tice cpu, malo ce kaskati ali nista bitno 

Hvala kolege. Jednog dana planiram mijenjati neke komponente ali trenutno nisam pri nekoj lovi da promjenim pa eto graficka je sad na redu posto je dala svoje. Sto se tice napajanja hoce li ostati malo snage ili je knap knap? Pitam jer je napajanje staro negdje 5-6 godina i nebih volio da i ono crkne jer sam stavio malo jacu graficku pa vise struje vuce. 

13 godina
neaktivan

Ne brini za napajanje, neće crknit, držat će to bez problema.

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Bolje da uzmem 2 gb ili 1gb? Za 3d i autocad? Ne znam ukoliko je velika razlika u performasama.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.4.2014 11:52 (Fake_Alert).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Bolje da uzmem 2 gb ili 1gb? Za 3d i autocad? Ne znam ukoliko je velika razlika u performasama.

Za autocad 1gb je dosta, a i ta kartica sa 2gb je realno sarena laza ako me razumijes.

16 godina
chaselol kaže...
Fake_Alert kaže...

Za autocad 1gb je dosta, a i ta kartica sa 2gb je realno sarena laza ako me razumijes.

Ne shvacam ove zadnje termine. {#} Dobro mozda sam shvatio sto si htio reci, ali zasto nije dobro vise memorije?

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.4.2014 13:08 (Fake_Alert).
15 godina
neaktivan
Čuj, ako si možeš priuštiti, nije na odmet. A ako ne možeš, onda nećeš ni patiti nešto puno za tim.
Optimizam je nedostatak iskustva.
13 godina
protjeran
turbojc kaže...
Čuj, ako si možeš priuštiti, nije na odmet. A ako ne možeš, onda nećeš ni patiti nešto puno za tim.

2gb vrama i ddr3, nema nikakve koristi od 1gb vise na toj ultra low grafi:)! baceno 100kn vise u vjetar!lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice