Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.938.951
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
cardadule kaže...

Nema neke velike razlike ali je jaca 280 cak i od 3gb modela,ako razmislajs u tom pravcu uzmi 280.Ja bih iskerno samo samo 7970 dc2 (da joj je normalnija cena) uzeo pre nego 280x sto se tice serije 7*** ne racunajuci 7990{#}

naravno da je velika razlika pogledaj malo testove:

http://www.anandtech.com/bench/product/856?vs=768

kakve veze ima to sto neka kartica ima 3gb? {#} 

280x je za par fps-a jaca od 7970 ghz.edition ( zbog mrvicu veceg kloka)...mislim da tebi nisu bas neke stvari jasne oko gpu-ova{#} LP

||| Core™ inside |||
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.11.2013 21:41 (Stjepanj).
11 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
cardadule kaže...

Nema neke velike razlike ali je jaca 280 cak i od 3gb modela,ako razmislajs u tom pravcu uzmi 280.Ja bih iskerno samo samo 7970 dc2 (da joj je normalnija cena) uzeo pre nego 280x sto se tice serije 7*** ne racunajuci 7990{#}

naravno da je velika razlika pogledaj malo testove:

http://www.anandtech.com/bench/product/856?vs=768

kakve veze ima to sto neka kartica ima 3gb? {#} 

280x je za par fps-a jaca od 7970 ghz.edition ( zbog mrvicu veceg kloka)...mislim da tebi nisu bas neke stvari jasne oko gpu-ova{#} LP

Ne razumem sta si hteo da kazes{#}

-Covek je pitao koja je razlika izmedju 280 i 7950 nema tu neke rezlike velike i bolje da uzme 280 (sto se tice dali je karta 1-2-3 -4 ili 6 za sad je manje bitno ali nesto mora da se prodaje)

-Ja sam reko (za sebe) ako bih birao izmedju 280x i 7970 uzeo bih 7970 da joj je cena malo normalnija neznam sta tu nije jasno..

Neznam sta si uporedjivao 7950 i 7970..mislim{#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.11.2013 21:53 (cardadule).
15 godina
neaktivan
juwa kaže...
zuper kaže...

uzmi rađe pasivnu grafičku da eliminiraš moguću buku. za te novce možeš uzeti  pasivnu gt630 ili jeftiniju, a isto pasivnu hd 6450

U grafičke se baš ne kužim pa ako bi mi mogao objasniti

Koliko su te dvije navedene bolje/lošije od POW gt620? Buka mi i nije neki problem pošto je ventilator za procesor dosta glasan.

Može netko pomoć i odgovorit? {#}

14 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

@juwa

Koliko imaš novaca i koji imaš procesor i napajanje?

Strm
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.11.2013 9:43 (Strm).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

650W, al mislim da ću i njega šibnut van jel mi više ne treba "frižider napajanje"

procesor je Intel Core 2 Duo CPU E7300 @ 2.66GHz.

matična ASRock 945GCM-S

Od grafičke samo ovo tražim :) 

- 1920x1080
- HDMi izlaz za spajanje na TV - uz ovo gore veže se i prijenos zvuka do TVa putem HDMI kabla, treba li se nekim dodatnim kablom spajati na matičnu ili ima nešto interno? Uglavnom htio bi da je što jednostavnije, bez komplikacija kao sa gtx260 (S/PDIF kabl il što ja znam)
- igrat se ne stignem tako da mi performanse za igrice nisu bitne, ali mi je bitno da može vrtiti full HD film bez problema

Do 350 kn, uvrh glave 400.

14 godina
juwa kaže...

650W, al mislim da ću i njega šibnut van jel mi više ne treba "frižider napajanje"

matična ASRock 945GCM-S

- 1920x1080
- HDMi izlaz za spajanje na TV - uz ovo gore veže se i prijenos zvuka do TVa putem HDMI kabla, treba li se nekim dodatnim kablom spajati na matičnu ili ima nešto interno? Uglavnom htio bi da je što jednostavnije, bez komplikacija kao sa gtx260 (S/PDIF kabl il što ja znam)
- igrat se ne stignem tako da mi performanse za igrice nisu bitne, ali mi je bitno da može vrtiti full HD film bez problema

Ufff,možda Gainward GT620 ali nemoj me držati za riječ.Ima HDMI i vjerovatno i zvuk u njemu..Ali jedino za full HD rezoluciju nisam siguran...

Strm
17 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
14 godina

Pa puno je bolja ova nereferentna MSI nego ova referentna Gainward.

13 godina
protjeran
Isto sranje samo drugo pakovanje, no u ovom slucaju msi tf oc model je bolji i s 3god gare! Ak nis drugo barem ljepse zgleda:-) lp!
||| Core™ inside |||
15 godina
neaktivan
Strm kaže...
juwa kaže...

matična ASRock 945GCM-S

- 1920x1080

Ufff,možda Gainward GT620 ali nemoj me držati za riječ.Ima HDMI i vjerovatno i zvuk u njemu..Ali jedino za full HD rezoluciju nisam siguran...

Zuper je na prošloj stranici odma ispalio GT630, al se nije objasnio zašto {#}

nemma ja ništa protiv gt630, samo što sada malo sumnjam jel može ona vrtit full hd bez problema

13 godina
protjeran
Naravno da moze, kartice stare 5+ god vrte bez beda 1080p! Nemas brige s tom gt630!
||| Core™ inside |||
14 godina
neaktivan

Bok

Evo ja tražim novu grafičku dvoumim se između GeForce GTX650TIB I GTX660TIB 660 je skuplja 200 kn a sad jel bitna razlika, gledo sam specs čini mi se da je, al se ne kužim baš u njih!???

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Razlika je isplativa itekako, ja bi bez razmisljanja! Na mobu sam no da ne govoris mozda o point of view modelu 660ti?(niti u ludilu neuzimaj):-)lp
||| Core™ inside |||
14 godina
Frankopan89 kaže...

Bok

Evo ja tražim novu grafičku dvoumim se između GeForce GTX650TIB I GTX660TIB 660 je skuplja 200 kn a sad jel bitna razlika, gledo sam specs čini mi se da je, al se ne kužim baš u njih!???

660 u svakom slučaju

Strm
15 godina
Frankopan89 kaže...

Bok

660>650. Naravno da je 660 bolja. {#}

Šalalallalalalalallalaa.
13 godina
neaktivan

Anandtech kaze GTX-ica, sta kazete vi? :)

22 7770HD
8 GTX 650 Ti
A.X.E. The AwEsoMenESs
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
AnandTech je bog i batina!:-)lp
||| Core™ inside |||
13 godina
neaktivan

Ja mislim da je GTX 650ti malo skuplja i jaca kartica od obicne 7770, mada za tu cifru nadjes 7790 koja je brza i {#}

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
4 1 hvala 0
11 godina
protjeran

koja je najbolja grafa za moj c2d e7300 na 1440x900 a da nebude bottleneck??

maticna gigabyte gap35ds3l pcie 1.1

0 0 hvala 0
12 godina

Pozdrav!

Zanima me vase misljenje o ovoj grafickoj kartici, da li je dobra za gaming (hoce li podrzavati igre tipa novi nfs ili the crew kad izadje?), za mozda neke zahtjevnije programe kao autocad i slicno te moze li se uopce ugraditi u moje racunalo?

http://www.futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=0901801 - link za graficku

http://www27.zippyshare.com/v/51767963/file.html - moja konfiguracija

Hvala lijepa, pozdrav i laku noc!

Moj PC  
0 5 hvala 0
12 godina
mozete i odgovoriti nesto, ne samo palceve, da znam zasto i kako :) HVALA
14 godina
acmilan2 kaže...

Pozdrav!

Zanima me vase misljenje o ovoj grafickoj kartici, da li je dobra za gaming (hoce li podrzavati igre tipa novi nfs ili the crew kad izadje?), za mozda neke zahtjevnije programe kao autocad i slicno te moze li se uopce ugraditi u moje racunalo?

Nije dobra za gaming.Koji procesor imaš?

Strm
14 godina
neaktivan

Zanima me dali netko zna dali ima razlike između XFX Radeon HD6850 sa crvenim ventilatorom i crnim ventilatorom?

0 2 hvala 0
15 godina
sfafdsf kaže...

koja je najbolja grafa za moj c2d e7300 na 1440x900 a da nebude bottleneck??

maticna gigabyte gap35ds3l pcie 1.1

HD7730 1GB GDDR5 ,ili cak i R7 250 1Gb GDDR5 , a morat ces malo i OC-at proc ! ASve jeftinije je vidno slabije i neisplati se uzimat ako ti je namjena igranje !

acmilan2 kaže...

Pozdrav!

Ta grafa nije dobra jer je jako slaba i nije bas za igre , a pogotovo ove novije ! Njene 2GB memorije je marketinski trik , ako si se prema tome orijentirao , a jos je i GDDR3 !

Za te pare uzmes R7 250 1GB GDDR5 !

I napisi koju konfu imas !

Music As A Weapon !!
17 godina

wtf ! {#},troler {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.11.2013 23:39 (4mal).
11 godina
neaktivan

Kada bi ste kupvali (birali) izmedju 7990 Devila i GTX titan sta bi ste uzeli???

6 7990 Devil
4 Gtx Titan
20 Nista od navedenog
Moj PC  
0 4 hvala 0
14 godina
cardadule kaže...

Kada bi ste kupvali (birali) izmedju 7990 Devila i GTX titan sta bi ste uzeli???

Ovisno o tome čemu bi kartica služila.

GTX 780Ti je bolje rješenje od Titana i HD 7990 po meni ako ne moraju biti baš te dvije.

A najbolje CF 290 i imaš GPU setup jači od svih tu navedenih, i od 7990 koja je zapravo 7970X2.

iclock2much
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.11.2013 0:11 (zoharbizo).
11 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
cardadule kaže...

Ovisno o tome čemu bi kartica služila.

GTX 780Ti je bolje rješenje od Titana i HD 7990 po meni ako ne moraju biti baš te dvije.

A najbolje CF 290 i imaš GPU setup jači od svih tu navedenih, i od 7990 koja je zapravo 7970X2.

Uopste (gejming,normalni rad) video sam na nemackom forumu bas skoro neku anketu pa ajde da vidimo sta misle nasi o tome..

Imao sam prilike da vidim i jednu i drugu kod drugara,7990 devil 13 karta koja ostavlja bez daha korisnika drug ima je na 2x32", igra na bimu {#} perverzija od karte..kad bi je naso za 400e odmah bi je uzeo...Mozda jednog dana u 13 mesecu{#}

14 godina
cardadule kaže...

Uopste (gejming,normalni rad) video sam na nemackom forumu bas skoro neku anketu pa ajde da vidimo sta misle nasi o tome..

Imao sam prilike da vidim i jednu i drugu kod drugara,7990 devil 13 karta koja ostavlja bez daha korisnika drug ima je na 2x32", igra na bimu {#} perverzija od karte..kad bi je naso za 400e odmah bi je uzeo...Mozda jednog dana u 13 mesecu{#}

Realno, CF R9 290 je daleko bolja i isplativija opcija, a koštaju otprilike jednako, samo je 7990 single PCB kartica.

Titan pored 780Ti ispada iz igre, a i pored single R9 290.

iclock2much
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.11.2013 0:32 (zoharbizo).
11 godina
neaktivan

+1 Slazem se sve pod uslovom da ne gledamo na strujomer{#}

Moj PC  
4 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice