Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.945.461
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Digital26 kaže...
HD 7850 ili gtx 650 ti boost

Dragi forumasi sutra idem u kupovinu nove grafe pa sam u nedoumici izmedju ove dve grafe , nebih htio da izazovem flame ware AMD vs Nvidia. HD 7850 je nesto brza po recenzijama , problem su driveri citam po raznim forumima (ako je to istina) da nisu bas kao kod Nvidi-e (nisu ispeglani). Do sada sam imamo Gforce 9600 gso 384 mb koja isad uredno radi u racunaru.

Koji ti je ostatak računala (proc, matična, količina ram, napajanje)?

Twitter: @191x7
15 godina
Digital26 kaže...

Dragi forumasi sutra idem u kupovinu nove grafe pa sam u nedoumici izmedju ove dve grafe , nebih htio da izazovem flame ware AMD vs Nvidia. HD 7850 je nesto brza po recenzijama , problem su driveri citam po raznim forumima (ako je to istina) da nisu bas kao kod Nvidi-e (nisu ispeglani). Do sada sam imamo Gforce 9600 gso 384 mb koja isad uredno radi u racunaru.

Ako mislis OC-at onda HD7850 , ako ne mislis onda komotno mozes uzet i GTX650 Ti BOOST ! Nemres fulat koju god da uzmes !

A kaj se tice drivera , zadnjih godina sam imao samo Radeonke i nisam imao probleme s driverima !

Music As A Weapon !!
15 godina
neaktivan
191x7 kaže...
Digital26 kaže...

Koji ti je ostatak računala (proc, matična, količina ram, napajanje)?

PC nije bitan posto namjeravam uskoro promjent plocu i proc izbor jos nisam odlucio ali ce biti neki amd fx 8xxx ili i5  jedino napajanje je bitno a ono je seasonik 520 gb tako mislim da nece biti problemea. A sto se tice procesora  C2D e7300 i 4gb dd2,ali to nije vazno zato sto cu to uskoro mjenjat 

15 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Seasonic 520 ce to drzat bez problema !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

ok! Onda cu uzeti msi gtxcu.

Hvala na pomoci!  

1 0 hvala 0
17 godina
Digital26 kaže...

ok! Onda cu uzeti msi gtxcu.

Hvala na pomoci!  

Samo naprijed, sve štima.

Jedino će ti ta grafička raditi na 30-40% najviše u naslovima kao što je BF3 MP dok ne nabaviš novi procesor.

Stoga, požuri s promjenom platforme. Bez 4 jače jezgre danas nema gaminga.

14 godina

ZAnima me pošto ću se domoći nekakvih para par sitnica..Prvo: Dali je nVidia udara jako po buđetu?? Mslm.Ako uzmem neku AMD/Ati grafu za 800Kn oču li dobtit za 800Kn nVidiu iste takve ili su one skuplje/jeftinije?? Ako uzmem i3 dali bi mogao uzeti neku GTX 480 ili tak nešta??I aako bi uzimao ipak AMD da možda uzmem crosfire 2x 7770?

Strm
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina

S ovim napajanjem koje imas , moglo bi te ono udarit , u slucaju da uzmes neku jacu grafu !

Music As A Weapon !!
14 godina

Napajanje novo vec imam,al ga nisam slapao pošto trenutno nema potrebe,ugl. odgovorite mi na gore postavljena pitanja

Strm
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Strm kaže...

Napajanje novo vec imam,al ga nisam slapao pošto trenutno nema potrebe,ugl. odgovorite mi na gore postavljena pitanja

U wot m8?

14 godina

Šta?

Strm
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

u world of tanks prijatelju - to je napisao 

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.8.2013 22:40 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Kave to veze ima?

Strm
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

haha pa pitaj njega {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ima on GTX 660 {#} opet vas trola

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
protjeran

Dragi kolege trebao bih 1 uslugu 

kupio sam si novo računalo prije mjesec dana i full sam sa njime zadovoljan ali sada bih htio u staro računalo novu grafu do 550 kn imam e8400 i inter tech sl500a 

ja sam mislio ovo

4850 ddr5 (meni najbolji izbor netreba mi dx11,vratila se u dućane)

6670 ddr5

4830 ddr5

7730 ddr5

Koje novije igrice zahtjevaju dx11

ja planiram igrati grid 2,tdu 2 ,euro truck simulator 2 na starom monitoru 1440x900 ( bez AA)

hvala

0 0 hvala 0
15 godina

S obzirom na napajanje , uzmi HD6670 GDDR5 !

Music As A Weapon !!
14 godina
vrinho kaže...

Ima on GTX 660 {#} opet vas trola

Ma netrolam,informacijski me zanima..Imam vec jednu konfu GTX660,Intel Core 2 Quad,4.5GB Ram-aMislim ovu ovdje pod moj pc navedenu upgradati

Strm
13 godina
odjavljen

@CLUB3D-

Ma uzmes si HD 6670 GDDR5 i mirna bosna.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.8.2013 22:47 (Deawood).

1 0 hvala 1
12 godina
protjeran
Haf932 kaže...

S obzirom na napajanje , uzmi HD6670 GDDR5 !

Što vi mislite o 4850 jel dosta je hvaljena na netu a napajanje je slabo ali mi i rpoc malo vuče pa bi trebalo izdržati

13 godina
odjavljen

4850 je stara odnosno grije se i jako puno struje vuce pa ti treba jace napajanje.

Uzmes 6770 i sve ok.

0 0 hvala 1
15 godina
club3d kaže...

Što vi mislite o 4850 jel dosta je hvaljena na netu a napajanje je slabo ali mi i rpoc malo vuče pa bi trebalo izdržati

Ja se nebih kockao s tim napajanjem , nema ni PCI-E naponske kablove , sto dovoljno govori o njemu !

Music As A Weapon !!
15 godina

Njegov spec.

Motherboard: ASRock N68C-GS FX  DDR3

CPU: amd athlon(tm) II X2 260 processor (2 CPUs), ~3.2GHz

RAM: 4096 MB RAM

GPU: ATI Radeon 3800

Win 7 64x Directx11

Prijatelj mi ima ovu konfiguraciju i zeli pokrenuti PlanetSide 2, i razmislja da uzme novu graficku, jer mu igra kaze da ima preslabu.

Ako mozete preporuciti koja najbolje pase i bio bih vam vrlo zahvalan. Ne mora biti najskuplja ako nije potrebno!

Zelio bih u ovom cijenovnom rangu i iz ove trgovine: http://www.winwin.rs/racunari-i-komponente/racunarske-komponente/graficke-kartice.html?price=5500-7500

Current Minimum System Requirements:

• Processor: Intel Core 2 Duo E6850 or higher / AMD Phenom II X2 or higher
  • Memory: 4 GB Installed RAM
  • Hard Drive: 15 GB free
  • Video Memory: 256 MB RAM
  • Video Card: nVidia GeForce 8600 series or higher / AMD or ATI 4850 series or higher
  • Sound Card: DirectX compatible

http://forum.gamerage.com/crossfire/forums/
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.8.2013 22:53 (Ferritin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

U igricama bi se trebala dosta ponašati

medium-high

hvala

0 0 hvala 0
15 godina

Kako koja igra , al vecinom na medium !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

Hvala vam na brzim odgovorima uzimam 6670 GDDR5 i nadam se da ću se nešto naigrati

pozdrav

2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
fila2208 kaže...
Stjepanj kaže...

e moj fila!{#} nakon 1000 stisnutih hvala ti se odlucis za 7870 nekazem da je to losa kartica ali daj se rastegni pa uzmi ovo! ionako se ne zuris ...pa pricekas dolaze!

http://www.edigital.hr/Video_kartice/Sapphire_PCIe_3.0_HD7950_3GB_GDDR5_with_Boost-p35020.html?bid=&partner=10001

Bojim se tog extreme digitala brate!

Da ću čekati karticu mjesec dana!! Slušam gledam priče, svi se samo žale na njega.

Sad mi je cura rekla dat 1000kn posudbe pa bi mogao i uzeti,ali koliko je siguran taj krvavi ED! :(

nemas se cega bojat, jedino sto ces morat sacekat oko tjedan dana, netko ce radije dat 100 kuna vise, a netko ce radije sacekat tjedan dana, kako kome

12 godina

Crkla mi grafička, prida ju u Linksov servis, nazvali malo prije i pošto nemaju više istu ka šta je moja bila nude mi drugi proizvod u vrijednosti moje grafe.

A ja se nemogu odlučit između ovih:

http://www.links.hr/artikl-051.806.809

http://www.links.hr/?naziv=graficka-kartica-pci-e-sapphire-amd-radeon-hd-7970-oc-boost-3gb-ddr5-hdmi-dualdvi-dp&option=artikl&id_artikl=051.806.886

http://www.links.hr/artikl-051.803.947

Pa bih vas molio mišljenje.

nicky.sl
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Biraj između Phantom GTX770 ili Gigabyte HD7970 WindForce 3X !  Grafe su podjednake , a ti uzmi proizvođaca kojeg vise preferiras ( AMD ili nVIDIA ) !

Music As A Weapon !!
15 godina

Opet dosadni ja.

Imam dielmu.

Imam dobru ponudu za dvije grafičke kartice.

Sapphire 7950

ili

Gigabyte 7950

Gigabyte je 140 kuna skuplja. Dali se isplati za nju dati 140kn više? Ili ići sapphire jer su neznatne razlike.

to mi recite i neću više daviti! HVALA.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice